• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam oglunun otizm oldugunu kabullenmiyor

Etrafimizda yakın dönemde o yaşlarda cocuk olmadığı için yeğenimin değişik hareketlerini normal diye düşündük 4 yaşındaydı hala çok küçük diye düşünüyorduk ta ki gorumcemin aynı yaşta kızıyla aynı ortamda görene kadar. Ozaman yeğenimde bi sorun olduğunu farkettim önce anneme söyledim ki oda farkındaydi baya kendimizce internetten araştırma yaptık otizm çıkıyordu hep karşımıza. En sonunda doktora götürüldü ve sonuç beklediğimiz gibiydi otizim teşhisi aldı. Yeğenim 5 yaşından sonra özel eğitime başladı ki o yasa kadar asla konuşmuyordu. Şuan 8 yaşında çoğu hareketleri düzeldi. Ama ilk dönem ne annesi nede babası kabullenemedi hiç bilmediğimiz bi rahatsızlık gözümüzü çok korkutmustu ayıp biseymis gibi sır gibi saklamayı kendi aramızda bile konuşmamayı tercih ettik bi süre. Ama öyle değilmiş işte özellikle aynı rahatsızlıktan muzdarip diğer çocukların anneleriyle görüşüp konuştukça annesi aştı konuyu ki bizim kabullenmemiz çok daha hızlı olmuştu ama anne baba olarak onlar hemen kabullenemiyor. Teşhisi konduğu için eşimin ailesi yanımda aksi bisey konuşamıyor konusturmuyorumda zaten karşımdaki kim olursa olsun ortam ne olursa olsun bozup atıyorum. Herkes çocuğu sağlıklı olsun ister ama bazen boyle sıkıntılı durumlar olabiliyor. Ablaniza biraz zaman verin ama sonrasında yeğeniniz için mücadele etmekten vazgeçmeyin göz göre göre cocuk kotulemesin hiç bisey için geç değil yeterki destek almaya başlasın

Son iki yıldır gariplikler farkettim dediniz nasıl gariplikler bahseder misiniz? Mesela benim oğlum 10 yaşında nerde ne konuşacağını kestiremiyor. Karşımdaki üzülür mü? kızar mı? Küser mi? Düşünemiyor. Aklına geleni söylüyor. Kilolu birini gördüğünde aaa bak ne kadar şişman diyor mesela. Yaşlıların elini öpüyor onlar sarılmak istiyor sen kokuyorsun diyor sarilmiyor ... saçını neden böyle yaptın hiç yakışmamış diyor gibi gibi...örnekler çok. Bunları çok küçük çocuklar söylediğinde yadirganmiyor ama 5.sinif öğrencisi söyleyince bizde mahcup oluyoruz. Sanki hiç birsey öğretmemişler terbiye vermemişler gibi oluyor. Halbuki abisi var 13 yaşında. Her zaman örnek öğrenci örnek arkadaş olmuştur. Akademik ve sosyal yönden hep başarılıdır.

Ablanızı daha fazla üzmeyin bence.Otizm veya değil teyze de olsanız bu kadar müdahale etmeye hakkınız yok bence.Dersleri iyi,öğretmeni sorun yok demiş.Bence insanları rahat bırakın.Yiğeninizi de olduğu gibi kabul edin

Göz teması ve yüksek sese karşı tahammulsuz olması otizm belirtileri. Kusura bakmayın birseyi yok deyp kenara cekilenlerden değil bir şeyi varsa uğraşıp daha iyi olması için ugrasanlardanim. Ablam şuan kabullenemiyor diye kenara mi çekileyim
Doktor gorusu sizin icin onemli ise daha onceki doktorun birseyi yok demesini de onemseydiniz o zaman. Ayrica dersleri iyi ise biŕ cocugun asla otizm degildir kendim ogretmenim. Otizmler yonergelere uyamaz. O yasa kadar gelmis bir cocuk (egitimsiz) kendisi ogrenemezdi. Ogrenme guclugu yasamamis. Beyin farkli bir organ. Evet otistik bulgulari var cocugun ama otizmli diyemeyiz. Ha deseydiniz sinifta kaynastirma gibi takiliyor diye neyse. Ama ogretmeni sizi uyarmadiysa(en ufak seyde uyarirlar kizim dikkat eksikligi yasiyor) otizmli degildir. Asperger olabilir icedonuk kisilik olabilir. Esimin erkek kardesi muhendis. Cok zeki ama cok cekingen ve duygusal. Erkek gibi degil cocuk gibi. Karakteri boyle. Bazi duygu durumlarinin ne yazik ki tam teshisi yok. Ayrica bu saatten sonra otizm tanisi aldi diyelim ne faydasi olacak? Ram da cocuga emin ol olur vermezler akademik basarisi sayesinde. Hickimse anne kadar cocugunun iyiligini isteyemez. Ayrica son doktor nasil otizm dedi sasiriyorum. Dersleri iyiyken(!) Ya anlattiginiz hikaye eksik, yanlis. Ya da o doktor bir sey bilmiyor. Benim kizim da dikkat daginikligi vardi ve ustun yetenek suphesi var asiri zeki. Ama bu durumda bile ogretmeni yakamizi birakmadi. Emin olun ogretmeni bir sey demediyse 10 dakikalik muayene onem arzetmiyor. Lutfen ablanizi rahat birakin ve herkesi susturun.

Son iki yıldır gariplikler farkettim dediniz nasıl gariplikler bahseder misiniz? Mesela benim oğlum 10 yaşında nerde ne konuşacağını kestiremiyor. Karşımdaki üzülür mü? kızar mı? Küser mi? Düşünemiyor. Aklına geleni söylüyor. Kilolu birini gördüğünde aaa bak ne kadar şişman diyor mesela. Yaşlıların elini öpüyor onlar sarılmak istiyor sen kokuyorsun diyor sarilmiyor ... saçını neden böyle yaptın hiç yakışmamış diyor gibi gibi...örnekler çok. Bunları çok küçük çocuklar söylediğinde yadirganmiyor ama 5.sinif öğrencisi söyleyince bizde mahcup oluyoruz. Sanki hiç birsey öğretmemişler terbiye vermemişler gibi oluyor. Halbuki abisi var 13 yaşında. Her zaman örnek öğrenci örnek arkadaş olmuştur. Akademik ve sosyal yönden hep başarılıdır.
Cocugunuz durtusel davraniyor kizim da oyleydi. dikkat daginikligi da var mi acaba. Dehb gibi duruyor ama dersleri iyi ise sorun yok ilerde durtulerini kontrol etmeyi ogrenecektir

Doktor gorusu sizin icin onemli ise daha onceki doktorun birseyi yok demesini de onemseydiniz o zaman. Ayrica dersleri iyi ise biŕ cocugun asla otizm degildir kendim ogretmenim. Otizmler yonergelere uyamaz. O yasa kadar gelmis bir cocuk (egitimsiz) kendisi ogrenemezdi. Ogrenme guclugu yasamamis. Beyin farkli bir organ. Evet otistik bulgulari var cocugun ama otizmli diyemeyiz. Ha deseydiniz sinifta kaynastirma gibi takiliyor diye neyse. Ama ogretmeni sizi uyarmadiysa(en ufak seyde uyarirlar kizim dikkat eksikligi yasiyor) otizmli degildir. Asperger olabilir icedonuk kisilik olabilir. Esimin erkek kardesi muhendis. Cok zeki ama cok cekingen ve duygusal. Erkek gibi degil cocuk gibi. Karakteri boyle. Bazi duygu durumlarinin ne yazik ki tam teshisi yok. Ayrica bu saatten sonra otizm tanisi aldi diyelim ne faydasi olacak? Ram da cocuga emin ol olur vermezler akademik basarisi sayesinde. Hickimse anne kadar cocugunun iyiligini isteyemez. Ayrica son doktor nasil otizm dedi sasiriyorum. Dersleri iyiyken(!) Ya anlattiginiz hikaye eksik, yanlis. Ya da o doktor bir sey bilmiyor. Benim kizim da dikkat daginikligi vardi ve ustun yetenek suphesi var asiri zeki. Ama bu durumda bile ogretmeni yakamizi birakmadi. Emin olun ogretmeni bir sey demediyse 10 dakikalik muayene onem arzetmiyor. Lutfen ablanizi rahat birakin ve herkesi susturun.
Siz ne öğretmenisiniz?? Asperger ne demek onu da açar mısınız?? Dersleri iyi evet madem olamaz son doktor neden otizm dedi. Neden insanları huzursuz ediyor. Gerçekten bisey var ama adını koyamiyoruz ablamla da konuştuk ilerde saf her şeye susan kendini ezdiren biri olsun istemiyoruz tek derdimiz bu. Yoksa otizm de olsa başka biseyde olsa bizim evladımız her şekilde sevicez

Siz ne öğretmenisiniz?? Asperger ne demek onu da açar mısınız?? Dersleri iyi evet madem olamaz son doktor neden otizm dedi. Neden insanları huzursuz ediyor. Gerçekten bisey var ama adını koyamiyoruz ablamla da konuştuk ilerde saf her şeye susan kendini ezdiren biri olsun istemiyoruz tek derdimiz bu. Yoksa otizm de olsa başka biseyde olsa bizim evladımız her felsefe
Siz ne öğretmenisiniz?? Asperger ne demek onu da açar mısınız?? Dersleri iyi evet madem olamaz son doktor neden otizm dedi. Neden insanları huzursuz ediyor. Gerçekten bisey var ama adını koyamiyoruz ablamla da konuştuk ilerde saf her şeye susan kendini ezdiren biri olsun istemiyoruz tek derdimiz bu. Yoksa otizm de

Siz ne öğretmenisiniz?? Asperger ne demek onu da açar mısınız?? Dersleri iyi evet madem olamaz son doktor neden otizm dedi. Neden insanları huzursuz ediyor. Gerçekten bisey var ama adını koyamiyoruz ablamla da konuştuk ilerde saf her şeye susan kendini ezdiren biri olsun istemiyoruz tek derdimiz bu. Yoksa otizm de olsa başka biseyde olsa bizim evladımız her şekilde sevicez
Felsefe grubu ogretmeniyim. Ama bilgilerim ogretmenlkten degil anneligimden geliyor. Dersleri iyi olan bir cocuk icin ne yapacaksiniz anlamadim. Otizmin ilaci mi var. Ozel egitim almak icin de gec kaldi. Disadonuk olmasi icin sosyal faaliyetler yada psikiyatri degil psikologa gidip terapi almasi lazim. Bu saatten sonra ne yapacak. Sanirim tedavi konusunda tani alinca hersey bitecek saniyosunuz. Bazi otizmliler zamanla otizm bulgulari tasiyan bireyler olup, normal hayata tutunur ve onlarin farkliliklari da kisilik ozelligi olarak kalir. Asperger de otizmin bir kolu dersleri cok sukur iyi dediginiz icin olabilitesi var. Ama bahsettiginiz cocuk 3 4 5 6 yasinda olsa haklisiniz. 9 yasindaki dersleri iyi olan bir cocuk otizm tanisi alip engelli damgasi mi yesin? Kisiligi garip olan sahsina munhasir bir birey olabilir. Ogretmeni emin olun sizden daha cok taniyordur onu. Ve hicbir ogretmen ugrasmak istemez. Sorun gormediyse yoktur. Ayrica yorum yapana saldiracaksaniz yazmayin. Sizinle ayni fikirde olmak zorunda degilim. Kizim dehb li ve cahilce evde oturan cocugumda birsey yok diyen insanlarla bir tutmayin yorumumu. Ablaniz cook sansli. Cocugu ozel ama gercekten ozel. Keske her otizmli Boyle olsa.

Felsefe grubu ogretmeniyim. Ama bilgilerim ogretmenlkten degil anneligimden geliyor. Dersleri iyi olan bir cocuk icin ne yapacaksiniz anlamadim. Otizmin ilaci mi var. Ozel egitim almak icin de gec kaldi. Disadonuk olmasi icin sosyal faaliyetler yada psikiyatri degil psikologa gidip terapi almasi lazim. Bu saatten sonra ne yapacak. Sanirim tedavi konusunda tani alinca hersey bitecek saniyosunuz. Bazi otizmliler zamanla otizm bulgulari tasiyan bireyler olup, normal hayata tutunur ve onlarin farkliliklari da kisilik ozelligi olarak kalir. Asperger de otizmin bir kolu dersleri cok sukur iyi dediginiz icin olabilitesi var. Ama bahsettiginiz cocuk 3 4 5 6 yasinda olsa haklisiniz. 9 yasindaki dersleri iyi olan bir cocuk otizm tanisi alip engelli damgasi mi yesin? Kisiligi garip olan sahsina munhasir bir birey olabilir. Ogretmeni emin olun sizden daha cok taniyordur onu. Ve hicbir ogretmen ugrasmak istemez. Sorun gormediyse yoktur. Ayrica yorum yapana saldiracaksaniz yazmayin. Sizinle ayni fikirde olmak zorunda degilim. Kizim dehb li ve cahilce evde oturan cocugumda birsey yok diyen insanlarla bir tutmayin yorumumu. Ablaniz cook sansli. Cocugu ozel ama gercekten ozel. Keske her otizmli Boyle olsa.
Ben size saldirmadim bilgili olduğunuzu düşündüğüm için soru sordum???? Neden bu sitede kimse insan gibi cevap vermiyor anlamadim. Neyse bilginiz sizin olsun iyi günler

Felsefe grubu ogretmeniyim. Ama bilgilerim ogretmenlkten degil anneligimden geliyor. Dersleri iyi olan bir cocuk icin ne yapacaksiniz anlamadim. Otizmin ilaci mi var. Ozel egitim almak icin de gec kaldi. Disadonuk olmasi icin sosyal faaliyetler yada psikiyatri degil psikologa gidip terapi almasi lazim. Bu saatten sonra ne yapacak. Sanirim tedavi konusunda tani alinca hersey bitecek saniyosunuz. Bazi otizmliler zamanla otizm bulgulari tasiyan bireyler olup, normal hayata tutunur ve onlarin farkliliklari da kisilik ozelligi olarak kalir. Asperger de otizmin bir kolu dersleri cok sukur iyi dediginiz icin olabilitesi var. Ama bahsettiginiz cocuk 3 4 5 6 yasinda olsa haklisiniz. 9 yasindaki dersleri iyi olan bir cocuk otizm tanisi alip engelli damgasi mi yesin? Kisiligi garip olan sahsina munhasir bir birey olabilir. Ogretmeni emin olun sizden daha cok taniyordur onu. Ve hicbir ogretmen ugrasmak istemez. Sorun gormediyse yoktur. Ayrica yorum yapana saldiracaksaniz yazmayin. Sizinle ayni fikirde olmak zorunda degilim. Kizim dehb li ve cahilce evde oturan cocugumda birsey yok diyen insanlarla bir tutmayin yorumumu. Ablaniz cook sansli. Cocugu ozel ama gercekten ozel. Keske her otizmli

Ben size saldirmadim bilgili olduğunuzu düşündüğüm için soru sordum???? Neden bu sitede kimse insan gibi cevap vermiyor anlamadim. Neyse bilginiz sizin olsun iyi günler
Size cevap veren herkes ben de dahil insan olarak cevap verdik. Belki de ablanizin oglundan once siz destek almalisiniz. Yazi dilinde mimik kullanilmadigindan farkli algiliyor olabilirsiniz. Size de iyi gunler

En önemli sorunu göz teması yok insanlarla konuşurken yere bakıyor ya da gözünü kaçırıyor durmadan. Ve yaşıtlarından daha küçük gibi davranıyor konuşmasıyla hareketleriyle. Ve bu otizm belirtisi mi bilmiyorum aşırı duygusal her şeye agliyor. Yüksek sese tahammülü yok . Mesela yengem çocuğuna kızıyor bizimki hemen kulaklarını kapatıyor .
Geçmiş olsun öncelikle. Konu hakkında bi bilgim yok ama ben kocaman insanken bile asosyal olduğum bı zamanda konuşurken insanların gözlerine bakamiyordum, utanıyordum herhalde bilmiyorum. Ve benim de yüksek sese tahammülüm yok. Dediğim gibi bilgim yok ama çocuğun evdeki durumu falan nasıl onları da bilmek lazım. Psikologa götürmeniz faydalı olacaktır.
Bı de benim de küçükken öğretmen ailemi okula çağırdı sessiz konuşmuyor falan diye. Aile de sorun mu var anne baba ayrı mi vs diye. Babama soracagina bana sorsaydi cevabını ben verirdim halbuki. Biraz yegeninizi konuşturmaya çalışın bence belki de utandığı çekindiği bişey vardır

Geçmiş olsun öncelikle. Konu hakkında bi bilgim yok ama ben kocaman insanken bile asosyal olduğum bı zamanda konuşurken insanların gözlerine bakamiyordum, utanıyordum herhalde bilmiyorum. Ve benim de yüksek sese tahammülüm yok. Dediğim gibi bilgim yok ama çocuğun evdeki durumu falan nasıl onları da bilmek lazım. Psikologa götürmeniz faydalı olacaktır.
Bı de benim de küçükken öğretmen ailemi okula çağırdı sessiz konuşmuyor falan diye. Aile de sorun mu var anne baba ayrı mi vs diye. Babama soracagina bana sorsaydi cevabını ben verirdim halbuki. Biraz yegeninizi konuşturmaya çalışın bence belki de utandığı çekindiği bişey vardır
Çok teşekkür ederim bu söyledikleriniz çok rahatlatti beni

Merhaba benim 9 yasinda yeğenim var. Doğduğundan beri hastane hastane gezdirdik bir türlü tam teşhis konulamadi yasi da küçüktü. Teşhis konulmadigi için özel eğitimde almadi. Zamanla cocuk büyüyüp konuşmaya başlayınca bazi takıntıları düzelince bizde bu konuyu rafa kaldırdık. Ama yeğenimin göz teması yok hala ve yaşıtları gibi değil her gören bu çocukta ne var diye soruyor. Geçenlerde tekrar randevu aldım ve ablam doktora götürdü. Doktor otizm olduğunu söyledi. Ablam inanmadı çok götürdük teşhis koymadilwr hemen nasıl otizm diyebiliyor dedi. Tamam güvenmiyorsan başka doktora randevu alayım dedim hayır dedi ben artık hastanelerde gezdirmicem benim çocuğumun biseyi yok dedi. Dün kayinbabam yeğenimi sordu bu çocukta ne var diye eşim bisey yok utangaç biraz dedi. Kayinbabam yok bu çocuk normal değil bisey var bunda dedi 😔 çok zoruma gitti onun için uğraşmak istiyorum eğitim alsın istiyorum yeğenimi çok seviyorum her teyze gibi. Ama ablam kabuk etmiyor biseyi yok diyor eniştem de ayni şekilde. Ne yapicam bilmiyorum 😪😪
Merhaba az çok okuduğum kadarıyla yeğeniniz otizmli yinede bir farklı dr a daha götürmekte fayda var otizmlinin dersleri iyi olur mu diyenler olmuş otizm geniş bir yelpazedir hatta otizm spektrum bozukluğu deniliyor aspergerde otizm çatısı altındadır asperger bir çocuk aynı zamanda otistiktirde bilip bilmeden NET yorum yapanlarada hayret ediyorum nihai karar için 2 farklı dr sonucuna göre rehberlik araştırma merkezinin yolunu tutup bir an önce çocuğa gerekliyse rapor çıkartılıp özel eğitime alınmalı çocuk kaybedilmesin asperger olup doktor mühendis olan çok en büyük sıkıntısı sosyal iletişimde oluyor bu çocuklarımızın zekaları normal hatta normal üstü olabiliyor umarım bir an önce yavrumuz için bir adım atılır kolaylıklar dilerim

Back