- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.516
- 198
- Konu Sahibi Onikiagustos
Etrafimizda yakın dönemde o yaşlarda cocuk olmadığı için yeğenimin değişik hareketlerini normal diye düşündük 4 yaşındaydı hala çok küçük diye düşünüyorduk ta ki gorumcemin aynı yaşta kızıyla aynı ortamda görene kadar. Ozaman yeğenimde bi sorun olduğunu farkettim önce anneme söyledim ki oda farkındaydi baya kendimizce internetten araştırma yaptık otizm çıkıyordu hep karşımıza. En sonunda doktora götürüldü ve sonuç beklediğimiz gibiydi otizim teşhisi aldı. Yeğenim 5 yaşından sonra özel eğitime başladı ki o yasa kadar asla konuşmuyordu. Şuan 8 yaşında çoğu hareketleri düzeldi. Ama ilk dönem ne annesi nede babası kabullenemedi hiç bilmediğimiz bi rahatsızlık gözümüzü çok korkutmustu ayıp biseymis gibi sır gibi saklamayı kendi aramızda bile konuşmamayı tercih ettik bi süre. Ama öyle değilmiş işte özellikle aynı rahatsızlıktan muzdarip diğer çocukların anneleriyle görüşüp konuştukça annesi aştı konuyu ki bizim kabullenmemiz çok daha hızlı olmuştu ama anne baba olarak onlar hemen kabullenemiyor. Teşhisi konduğu için eşimin ailesi yanımda aksi bisey konuşamıyor konusturmuyorumda zaten karşımdaki kim olursa olsun ortam ne olursa olsun bozup atıyorum. Herkes çocuğu sağlıklı olsun ister ama bazen boyle sıkıntılı durumlar olabiliyor. Ablaniza biraz zaman verin ama sonrasında yeğeniniz için mücadele etmekten vazgeçmeyin göz göre göre cocuk kotulemesin hiç bisey için geç değil yeterki destek almaya başlasın