Ablam oglunun otizm oldugunu kabullenmiyor

Öğretmenle konuştuk hatta geçmişte böyle otizm şüphesi olduğunu anlattık takip etsin diye. Ama öğretmen olumsuz bisey söylemedi utangaç ve duygusal dedi. Dersleri iyi dedi. Göz teması bizim kafamiza çok takılıyor

Kac yaşında tanı aldı acaba
3.5 yasinda tani aldi. Herseyi konusuyor ama durekli bir takintilari, davranis problemleri cikiyor. Derslere de ilgi gostermiyor. Bizim tanisiz ilerlememiz mumkun degildi. Ama ben yillardir bu isin icinde bulunan biri olarak sizden lutfen ablanizin ailesini rahat birakmanizi rica ediyorum.

Tm da Bi cocuk duygusal diye nasil otizm tanisi alabilir bende herseye aglardim dikkat eksikliğine benzettim göz teması da karakter özelliği olabilir çocuğu yaftalamayin gercekten.

Ama son doktor otizm olduğunu söyledi. Siz bir otizm annesi olarak rahat bırakabilir miydiniz yoksa eğitim alması için mi ugrasirdiniz.

Tm da Bi cocuk duygusal diye nasil otizm tanisi alabilir bende herseye aglardim dikkat eksikliğine benzettim göz teması da karakter özelliği olabilir çocuğu yaftalamayin gercekten.
Göz teması ve yüksek sese karşı tahammulsuz olması otizm belirtileri. Kusura bakmayın birseyi yok deyp kenara cekilenlerden değil bir şeyi varsa uğraşıp daha iyi olması için ugrasanlardanim. Ablam şuan kabullenemiyor diye kenara mi çekileyim

Ben biseyi yok deyip kenara çekilin demiyorum ama dehb konularına da Bi göz atın doktor bunlardan dolayımi otizm dedi.yalniz eğitimde bu çocuğa ne yapılacak 9 yasina gelmiş sinapslar oluşmuş eğitim 0 3 yas arası çok önemli.tamm sonrada eğitim alsinda çocuk iyi düzeydeki öğretmeni bi sorun görmüyor yoksa şimdiye bin kere cagrilmistiniz

Ama son doktor otizm olduğunu söyledi. Siz bir otizm annesi olarak rahat bırakabilir miydiniz yoksa eğitim alması için mi ugrasirdiniz.
9 yasinda cocuga ne egitimi ya, zaten durumu hafifmis, dersleri iyiymis, ona egitim degil arkadas ve onu oyle kabullenecek sevenler lazim.
su an benim ogluma okul disinda verilen bir egitim yok, otizm icin ozel verilen bir egitim yok.
Hakli cikmak mi derdiniz anlamiyorum. Cocuk 2 3 yasinda olsa tamam haklisiniz diyelim, zorla doktora gonderip ispat etmis rahatlamamissiniz. Yok diyorum o seviyede ve o yasta olan cocuklara bir egitim, aile isterse gitsin tanisi vs olmadan sosyal iletisim egitimi aldirsin.
Su saatten sonra tani almasi etiketlemekten baska bi ise yaramaz.

Ablanızın üstüne çok gitmeyin zaten böyle durumlarda ilk olarak kabul edememe var. Kabullenecektir ablanız baskı yaptığınız sürece bu süre uzar güzel bir şekilde konuşup başka bir doktora götürürsünüz. Doktor yanılmıştır başka doktora götürelim falan diyin

Pardon da haklı çıkmak gibi bi derdim neden olsun. Sizin sorununuz ne. Bu yaştan sonra eğitim verilmediğini bende biliyorum. Otizm annesi bir arkadaşım göz teması için bazı eğitimler verildiginden bahsetti onun için eğitim alabilir belki diyorum. Ya da bizim ona nasıl davranmanız konusunda bilgi sahibi olabiliriz . İnsan gibi konuşacaksınız konuşun yoksa yorum yapmayın mümkünse. Psikolojik olarak yeterince kötüyüz bi de sizin gibi insanlarla uğraşıyoruz ya

Zorla doktora gönderip diyorsunuz birde gerçekten kötü konuşmamak ixin kendimi zor tutuyorum ya. Göndericem tabi ne gerekiyorsa yapicam ne olduğunu ogrenicem ona göre davranicam var mı itirazınız?

Kardeşimde de aynı sorun oldu ailem kabul etmedi eğitim almadı belli yaştan sonra agrasifleşti.. lütfen o hataya düşmeyin biz şimdi çok uğraşıyoruz

Aynı şeyleri yaşadık. Özel eğitim, dil terapisti, duyu bütünleme sayesinde konuşma ve davranış bozukluklarını hallettik. Bir teşhis koymadılar gecikmiş konuşma, dürtüsellik problemi falan dendi zamanında. Şimdi 5.sınıf. anksiyete bozukluğu teşhisi ile ilaca başladık. Çocukta farklılık varsa ebeveyn hisseder. Psikiyatrist şahsına münhasır bir çocuk dedi bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…