Ablam oglunun otizm oldugunu kabullenmiyor

Onikiagustos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2022
587
780
33
26
Merhaba benim 9 yasinda yeğenim var. Doğduğundan beri hastane hastane gezdirdik bir türlü tam teşhis konulamadi yasi da küçüktü. Teşhis konulmadigi için özel eğitimde almadi. Zamanla cocuk büyüyüp konuşmaya başlayınca bazi takıntıları düzelince bizde bu konuyu rafa kaldırdık. Ama yeğenimin göz teması yok hala ve yaşıtları gibi değil her gören bu çocukta ne var diye soruyor. Geçenlerde tekrar randevu aldım ve ablam doktora götürdü. Doktor otizm olduğunu söyledi. Ablam inanmadı çok götürdük teşhis koymadilwr hemen nasıl otizm diyebiliyor dedi. Tamam güvenmiyorsan başka doktora randevu alayım dedim hayır dedi ben artık hastanelerde gezdirmicem benim çocuğumun biseyi yok dedi. Dün kayinbabam yeğenimi sordu bu çocukta ne var diye eşim bisey yok utangaç biraz dedi. Kayinbabam yok bu çocuk normal değil bisey var bunda dedi çok zoruma gitti onun için uğraşmak istiyorum eğitim alsın istiyorum yeğenimi çok seviyorum her teyze gibi. Ama ablam kabuk etmiyor biseyi yok diyor eniştem de ayni şekilde. Ne yapicam bilmiyorum

Kabullenmek zorunda kalacaklar, çocuğa yazık ...

Her şey gerçekten kabullenmekle başlıyor,9 yaş çok fazla,kendisi kabul etmedi hadi eşi de mi aynı düşünüyor?9 yaşında ise 3 ya da 4.sinifa gidiyordur tahminim.Akademik gelişimi nasıl? Ders durumu vs.
Dersleri çok şükür ki iyi. Dışarıdan bakıldığında normal ama davranışları normal değil. 8 yaşındaki kuzeni bile bu çocuk çok değişik diyor annesine. Ablamı nasıl ikna edicem nasıl kabullenick

Ne gibi sorunları var? Arkadaş ilişkileri nasıl?

Oğlunun iyiliği için mecbur kabullenecek.ilk defa mi bu şekilde doktorun ağzından otizm kelimesini duydu ablaniz?eğer öyleyse su an eminim ki kabullenmiyor gibi görünse de şu an düşünüyordur.bir de okulda sınıf öğretmeni falan da hiç şüphelenip aile ile görüşmedi ? muhakkak anlayıp aile ile görüşmesi gerekirdi.

İlk defa duydu. Önce ağladı baya sonra benim çocuğumun biseyi yok deyip durdu. Başka doktora gidelim dedim yok dedi. Bende gidip goturemiyorjm annesi varken ama bu şekilde büyümesini de istemiyorum biseyi varsa belli ki az seviye de var ve bunu ileri dereceye goturmelerinden korkuyorum

Ne gibi sorunları var? Arkadaş ilişkileri nasıl?
En önemli sorunu göz teması yok insanlarla konuşurken yere bakıyor ya da gözünü kaçırıyor durmadan. Ve yaşıtlarından daha küçük gibi davranıyor konuşmasıyla hareketleriyle. Ve bu otizm belirtisi mi bilmiyorum aşırı duygusal her şeye agliyor. Yüksek sese tahammülü yok . Mesela yengem çocuğuna kızıyor bizimki hemen kulaklarını kapatıyor .

Sosyallik noktasinda bir sıkıntısı olabilir,çekingenlik durumu olabilir,anlattıklarınizdan sadece yüksek sese tahammülünun olmaması ve göz teması bana otizm düşündürdü.tabi ki konunun uzmanı değilim ama.takintilari falan var mi

Otizmin çok farklı türleri var bazılarını ayırt etmek daha zor oluyo öyle bişey de olabilir

Ders başarısı iyi diyorsunuz. Aslında öğretmeni ile konusulsa ki bence öğretmeni bir sıkıntı olsa paylasirdi da . Biraz fazla çekingen ve özgüven siz geldi bana. Çok mu bebek gibi büyütüldü. Bu konuda çocuk psikoloğundan destek alsa daha iyi olur

Evet mantıklı bu da olabilir.. ama resmen burdan kendimizce fikir yürütüyoruz keşke aile farklı doktor görüşleri de alsa
Bide bazı çocukların garip hareketleri olabilir neden çocuğa bu çocuk bi degisik diye söylemlerine izin veriyorsunuz konu sahibi.evet bi doktor daha görse çocuğun okuldaki uyumu önemli öğretmenden bi şikayet gelmemiş sonucta

4 yaşına kadar doktor doktor gezdi tam teşhis konulamadi otizm şüphesi vardi. Anaokuluna gitti konuşması gelişti bazı hareketleri düzeldi. Tekrar kontrole götürdüler bu çocuk otizm falan değil hiç bir şeyi yok dedi doktor. Biz de ona inanmak istedik herhalde ki tekrar götürmedik doktora biseyi yokmuş çok şükür deyip çekildik kenara. Ama son 2 yıldır yeğenimde gariplikler farkettim bide çocuk gelişimi ogrencisiydim bazı otizm konularına çalışırken yeğenim gelirdi gozumun önüne . Ablama çok dedim tekrar götürün bazı davranışsal sorunları var. Götürmedi emrivaki yapıp ben randevu aldım . Doktor otizm dedi başımızdan aşağı kaynar sular döküldü . Qblam eniştem inanmadı ama otizm olsa da olmasa da psikoloğa gitmesi lazım bazı hareketlerinden dolayı ama götürmuyorlar randevu alacaktım izin vermedi ablam

İnsanların ağızlarını bi kapatabilsrk zaten. Gerçekten rahatsız da olabilir engelli de olabilir bu çocuk değişik lafını söyleyen insan insan değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…