Ablalarim lütfen akıl verin intihar edicem yoksa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
of niye anlatmak zorunda ya, hayatından çıkartsın böyle kafada olan insanları. Namusu iki bacak arasında görüp, ayıp, günah diye diye cinsellikten gram zevk almayan sadece kocasını mutlu etmek için görev olarak yapan kadınlara döndünüz. Sizin gibilerin yetiştirdiği çocuklar işte bunlar. Aileden korkudan odasında gizli gizli ağlayan, intiharları düşünen parayı bulunca da gidip kızlık zarı diktiren.
Kadinlar inci gibidir.İnciler denizin en dip koselerinde kimsenin ulasamayacagi yerlerde dogru zamanda bulunmayi beklerler. Herkes ulasamaz. Bizim gibilerin eslerinin bizi nasil el ustunde tuttuklarini biliyomusunuzki kadina gorev vasfini yukluyorsunuz? Bizim gibiler kizlarini iffetli yetistirirler evet ama bi yanlisa dustugundede onu atmazlar,kizinin elinden tutarlar yaninda olurlar. Konu sahibi kisiyi kinadigimimi gordunuzki bu yorumu yaptiniz? O kizin koselerde gizli gizli aglamasinin sebebi cok iffetli bir anneden dunyaya gelmesi ama annesi muhtemelen boyle bisey yapmasin diye gozunu fazla korkutmus olacakki kizi ona bisey anlatamamis. Bu annesinde hata olmadigini gostermez. Anneside hatali kizinin yanlisinda yaninda duracagini bilmesini saglamasi gerekiyordu. Ama kimse yanlissiz veya eksiksiz degilki.

Kadinlar inci gibidir.İnciler denizin en dip koselerinde kimsenin ulasamayacagi yerlerde dogru zamanda bulunmayi beklerler. Herkes ulasamaz. Bizim gibilerin eslerinin bizi nasil el ustunde tuttuklarini biliyomusunuzki kadina gorev vasfini yukluyorsunuz? Bizim gibiler kizlarini iffetli yetistirirler evet ama bi yanlisa dustugundede onu atmazlar,kizinin elinden tutarlar yaninda olurlar. Konu sahibi kisiyi kinadigimimi gordunuzki bu yorumu yaptiniz? O kizin koselerde gizli gizli aglamasinin sebebi cok iffetli bir anneden dunyaya gelmesi ama annesi muhtemelen boyle bisey yapmasin diye gozunu fazla korkutmus olacakki kizi ona bisey anlatamamis. Bu annesinde hata olmadigini gostermez. Anneside hatali kizinin yanlisinda yaninda duracagini bilmesini saglamasi gerekiyordu. Ama kimse yanlissiz veya eksiksiz degilki.
Bak bu iffet miffet en çok kimin dilindeyse onlardan çıkıyo tüm b.kluklar. Bence sus. Incileri de hiç sevmem ayrıca. Ne işim var diplerde kıyılarda köşelerde. Biri beni bulsun da değer versin diye bekleyeyim? Kendi değerimin farkında ve özgürce hayatıma devam etmeyi tercih ediyorum. Lütfen şu saçmalıkları bırakın.

Bak bu iffet miffet en çok kimin dilindeyse onlardan çıkıyo tüm b.kluklar. Bence sus. Incileri de hiç sevmem ayrıca. Ne işim var diplerde kıyılarda köşelerde. Biri beni bulsun da değer versin diye bekleyeyim? Kendi değerimin farkında ve özgürce hayatıma devam etmeyi tercih ediyorum. Lütfen şu saçmalıkları bırakın.
Size sizin gibi saygisizca cevap vermicem. Umarim sizde bigun uslup nedir ogrenirsiniz.

İlk defa giriyorm bu siteye çok kötüyüm.ben yobaz bir ailede büyüdüm ve 19 yaşına kadar kimseden Sevgi görmedim elini tutmadım kimsenin.19 umda da srfszin biri kandırdı manipüle etti ilişkiye girdk bir anda oldu .ve kandı her yer ben ağlaya ağlaya gözümde yaş bitti çünkü ailem duysa beni mahveder. O kişiden ayrıldım öncesinde sırf ayrılmasın diye de korkumdan birkaç kere daha yaşandı .sonra kullanılmaktansa ayrıldım . Bundan sonra kimseye yaklasamiyorm ilk ve son oldu .biri olunca da soruyorlar biriyle oldun mu fln die cevap veremiyorm .ben nasıl evlenicem ilerde aileme ne dicem tövbeler ettm Allah'a yalvardım agladm .ama çok kötüyüm yaşamış olan var mı kimseye demeyip kimseyle evlenmesem mi görücü usulü gelse ne dicem sorsalar ablalarim yargılamayin lütfen
Abartma yav sevismissin alt tarafi. Adama yol vererek iyi yapmissin. Kimseye hesap vermen gerekmiyor. Sana bunu sormayacak biriyle devam edersin hayatina

Hadı ailenın oralarda herkes yobaz küçük yaşta bakire evlendi. İyi yerde üni diyprsun orda hiç arkadas ortamın yok mu coğu kız bakıre değil zaten artık. Gerçi mühendislik genelde erkek oluyo sanırım. Bana sorarsan söyleme kimseye. Baktım karşındakı aydın görüşlü biri söylemezsn o da sorun etmez. En kötü ihtimalle senın dediğin gibi olsun görücü gelsin diktirirsin . Bu şekilde kendini rahatlat. Sürekli bunu düşünüp psikolojını bozma. Maalesefki coğu erkek ki özellikle senın ailenın oldugu bölgelerde hala bunu önemsiyorlar.

Hadı ailenın oralarda herkes yobaz küçük yaşta bakire evlendi. İyi yerde üni diyprsun orda hiç arkadas ortamın yok mu coğu kız bakıre değil zaten artık. Gerçi mühendislik genelde erkek oluyo sanırım. Bana sorarsan söyleme kimseye. Baktım karşındakı aydın görüşlü biri söylemezsn o da sorun etmez. En kötü ihtimalle senın dediğin gibi olsun görücü gelsin diktirirsin . Bu şekilde kendini rahatlat. Sürekli bunu düşünüp psikolojını bozma. Maalesefki coğu erkek ki özellikle senın ailenın oldugu bölgelerde hala bunu önemsiyorlar.
"Çoğu kız bakire değil artık" ne demek yahu bu nasıl bi teselli etme şekli.
Bekarete önem vermek yobazlık mı oluyor ?

Kadınları ne zaman bir nesneyle benzetme yapmayı bırakacaksınız ki? Yok inciymişiz yok denizin dibinde yaşarmışız. Yoo dümdüz kadınız yani? Ne bu nesneleştirme ? Ne bu masal anlatımı? Allah aşkına abartmayın lütfen ya. Ve SİZİN GİBİLER KİM? siz kimsiniz yani kendinizi daha üstün, daha şafşaflı görüyorsunuz?

Kadınları ne zaman bir nesneyle benzetme yapmayı bırakacaksınız ki? Yok inciymişiz yok denizin dibinde yaşarmışız. Yoo dümdüz kadınız yani? Ne bu nesneleştirme ? Ne bu masal anlatımı? Allah aşkına abartmayın lütfen ya. Ve SİZİN GİBİLER KİM? siz kimsiniz yani kendinizi daha üstün, daha şafşaflı görüyorsunuz?
Kendini yorma anlatamazsın 😉😀 turuncumm

Kendini yorma anlatamazsın 😉😀 turuncumm
Hayır yani hayatımda hiç bu kadar ötekileştirilmedim ya. Evet bir yanlış var burada ama üstüme de alınıyorum. Bende eşimle evlilikten önce ilişki yaşadım bu beni namussuz yada iffetsiz yapmıyor. Aynı şekilde annemi de iffetsiz yapmıyor. Çok büyük terbiyesizlik

Hayır yani hayatımda hiç bu kadar ötekileştirilmedim ya. Evet bir yanlış var burada ama üstüme de alınıyorum. Bende eşimle evlilikten önce ilişki yaşadım bu beni namussuz yada iffetsiz yapmıyor. Aynı şekilde annemi de iffetsiz yapmıyor. Çok büyük terbiyesizlik
Sizin gibiler kısmını ben de doğru bulmadım hepimiz değerliyiz ama alıntı yaptığı üye "sizin gibilerin yetiştirdiği çocuklar " diye bi tabir kullanmış. Sizin gibiler derken de bekarete önem veren kesimi kast ediyor. Bekarete önem verenle vermeyenlerin birbirini kınamaya hakkı yok ki. Ben önem verdim ama saygı duyarım insanlara. Ne haddime benim "evlenmeden yapma" ya da "Sizin gibilerin çocukları " demek ?
Birçoğumuzun annesi ninesi de cinselliği evliliğinde yaşamış eski toprak insanlar. Yani Sizin gibilerin çocukları demek de terbiyesizlik

Sizin gibiler kısmını ben de doğru bulmadım hepimiz değerliyiz ama alıntı yaptığı üye "sizin gibilerin yetiştirdiği çocuklar " diye bi tabir kullanmış. Sizin gibiler derken de bekarete önem veren kesimi kast ediyor. Bekarete önem verenle vermeyenlerin birbirini kınamaya hakkı yok ki. Ben önem verdim ama saygı duyarım insanlara. Ne haddime benim "evlenmeden yapma" ya da "Sizin gibilerin çocukları " demek ?
Birçoğumuzun annesi ninesi de cinselliği evliliğinde yaşamış eski toprak insanlar. Yani Sizin gibilerin çocukları demek de terbiyesizlik
Kızdığım nokta, sizin gibiler diyerek sanki biz Müslüman değiliz. Sanki günah bataklığında yaşıyoruz sanıyorlar ve böyle gösteriyorlar. Sanki namussuzmuşuz gibi bir izlenim var ve büyük saygısızlık terbiyesizlik bu

Kızdığım nokta, sizin gibiler diyerek sanki biz Müslüman değiliz. Sanki günah bataklığında yaşıyoruz sanıyorlar ve böyle gösteriyorlar. Sanki namussuzmuşuz gibi bir izlenim var ve büyük saygısızlık terbiyesizlik bu
bir de el üstünde tutuluyorlarmış bizi ayaklar altına alıyorlar onlara göre. namus iffet bu kavramlar yüzünden kaç tane kadın öldü öldürüldü. günahsa günah kimse günah değil demiyor ama günah kişiseldir. bir de annene söyle mutlaka falan yazmışlar kızın hayatını bitirsinler diye herhalde

Kızlık zarı ve namus algısını ben de hiç anlayamıyorum.

Allah razi olsun sizden. Neden neyi yazdigimi anlayip savundugunuz icin. Kimseyi otekilestirmedim. Kimseyi kinamadim. Sadece yanlis oldugunu belirttigim icin ve dini degerlerime gore yorum yaptigim icin konu buralara kadar geldi. Kimseye iffetsiz demedim diyemem. İffetin sozluk anlami cinsel konularda ahlak kurallarına bağlılıktir. Cocugunu ahlak kurallarina gore yetistirmeye calisan bi hanimefendiye iffetli dedim diye konuyu otekilestirmeye cektiler. Tekrar soyluyorum 19 yasindaki bi kiz icin evlilik oncesi birliktelik yanlistir. Kac yasinda olursa olsun dini degerlerime gore evlenmeden once zina yapmak yanlistir. Bunu ister uygulasinlar ister uygulamasinlar. İstedikleri kadarda beni elestirsinler dogru dogrudur. Kimseyi kinamiyorum.Sadece basta yaptigim gibi dogruyu soyluyorum.Bende herkes gibi aciz bi kulum. Kendimi ustun asla gormedim. Toplu cevap olsun tek tek cevap vermeye yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X