Abiye meselesi

Yaşım itibariyle artık kimsenin ne dediğini pek de onemsemedigim bir donemdeyim, o sebeple ben çok beğendiysem giyerdim😌

Ben nisanligimi gayet gundelik bir alışverişe gider gibi boynere gidip 15 dk içinde beğenip almıştım. Çok zarifti ve çok yakışmıştı. Ve o dönemde normal bir abiyenin 4 te biri fiyatinaydi.

İnsanlar her türlü konuşur; çok süslü bişey giyseniz abartılı bulur, sade bişey giyseniz ne kadar basit giymiş der, der de der. O yüzden kimsenin değil, benim ne düşündüğüm nasıl hissettiğim onemli🌸

ben de çok beğenerek almıştım🥹 acaba görünce "daha önce giymişti, para verip elbise almamış bile" diyen çıkar mı o yüzden çekiniyorum sanırım..
Çıkar. Ben bile geçiririm aklımdan. Yanlış bir şey ama söylenir yani. Sizin için kim ne demiş önemsizse giyin, neden olmasın.

Yaşım itibariyle artık kimsenin ne dediğini pek de onemsemedigim bir donemdeyim, o sebeple ben çok beğendiysem giyerdim😌

Ben nisanligimi gayet gundelik bir alışverişe gider gibi boynere gidip 15 dk içinde beğenip almıştım. Çok zarifti ve çok yakışmıştı. Ve o dönemde normal bir abiyenin 4 te biri fiyatinaydi.

İnsanlar her türlü konuşur; çok süslü bişey giyseniz abartılı bulur, sade bişey giyseniz ne kadar basit giymiş der, der de der. O yüzden kimsenin değil, benim ne düşündüğüm nasıl hissettiğim onemli🌸
doğru söylüyorsunuz. internette sade elbiselere bakarken kendi kendime sen gelinsin biraz parla dedim, gösterişli elbiselere bakarken sade mi baksan acaba dedim. bakarken başkasının aklıyla düşünmüşüm hep... ben öyle istedim diyip geçmek lazım☺️

Ben böyle şeylere asla takilmam. Ama yedi duvel dayının düğününde seni bu kıyafetle gördü ve ananenin , dayılarının , teyzelerinin fotoğraf albümünde, çerçevelerinde,facebooklarinda bu kıyafetli aile resimlerin olduğu için onların kıyafetini hatırlamama ve hakkında konuşmama ihtimali sıfır.
O yüzden bence ya yenisini al, ya da arkadaşlarının düğününde,iş yerinin etkinliğinde vs giyindigin-akrabanin hatirlayamayacagi bir elbise giy

Ben böyle şeylere asla takilmam. Ama yedi duvel dayının düğününde seni bu kıyafetle gördü ve ananenin , dayılarının , teyzelerinin fotoğraf albümünde, çerçevelerinde,facebooklarinda bu kıyafetli aile resimlerin olduğu için onların kıyafetini hatırlamama ve hakkında konuşmama ihtimali sıfır.
O yüzden bence ya yenisini al, ya da arkadaşlarının düğününde,iş yerinin etkinliğinde vs giyindigin-akrabanin hatirlayamayacagi bir elbise giy
dayımın düğününde tatsızlıklardan dolayı kimsenin yüzü gülmüyordu, kimseyle fotoğraf çekilmedim kendim de çekmedim muhtemelen bir tek geniş aile fotoğrafında çıkmışımdır ona da hiç denk gelmedim bakmadım. Söz-nişan evde olacak en yakınlarımızı çağıracağız, teyze amca filan. Hem üstünden zaman geçti hem fotoğraf yok, belki de elbiseyi hatırlayan bile çıkmaz yeni aldım desem güzelmiş diyip geçecekler🥹

Şimdiden tebrikler nişanınız için. Elbiseniz çok güzel, çok da yakışır eminim, içinize sindiyse giyin tabii ki. Ben elbisemi 3 yıl önce doğum günü partim için almıştım, pandemi yüzünden iptal olunca öylece dolabımda durmustu. O güne özel bir şey alayım diye düşünmedim, nişanı güzel yapan ailem ve dostlarla beraber olmakti, elbise de çok șık olunca hiç eksiklik hissetmedim açıkçası.

dayımın düğününde tatsızlıklardan dolayı kimsenin yüzü gülmüyordu, kimseyle fotoğraf çekilmedim kendim de çekmedim muhtemelen bir tek geniş aile fotoğrafında çıkmışımdır ona da hiç denk gelmedim bakmadım. Söz-nişan evde olacak en yakınlarımızı çağıracağız, teyze amca filan. Hem üstünden zaman geçti hem fotoğraf yok, belki de elbiseyi hatırlayan bile çıkmaz yeni aldım desem güzelmiş diyip geçecekler🥹
Bilemiyorum, ben kendi kıyafetimi başkasında görsem tanımam, görsel hafızam da düşüktür, umrumda da değildir çünkü ne giydi ne cikardi vs. Ama çoğu kadının böyle konularda algısı çok açıktır.
Elbise siyah/beyaz olsa belki yine hatırlamayan çıkar ama bu rengiyle dikkat çekiyor bence.
Dayının düğünündeki tatsizligin / tatsizligin büyümesinin vs sizin aile ile alakası var mıydı? Eğer varsa özel günleri b.k etmeye cekinmeyen akrabalarin var demektir, hiç bulaşma:) bazı insanlar kötü bir şey de yaşasalar 'bugun onun özel günü' der, susar yalandan güler oturur. Bazı insanlar da Elif Karlı 'nin klibindeki gibi düğün dernek demez tribini atar, asar suratini, eder dedikodusunu (ki sayıca çoklar ülkemizde) .

Biraz da kendi akrabalarıni düşün, ona göre bir daha düşün bence. Akrabalar çok zevk alırlar açık bulmaktan. Ben ziyafetli otel düğününe gitmiştim, hayatında otelin lobisinden geçmemiş insanlar 'yemeklere soğan koymuşlar, hiç koyulur mu yani' diye dedikodu yapmıştı, boğazda balık restoranında nişana gitmiştim, 'yani bu mevsimde olacak iş mi, üşüdük hasta olacagiz' diye dedikodu yapıldı. Mesela ben biliyorum ki benim akrabalarımda iş yok:) o yüzden ne düğün yapacağım ne nişan çünkü memnuniyetsiz insanlar. Kimsenin mendebur suratı için bir kuruşumu harcayamam
Sen de düşün bakalım halalarin teyzelerin düğünde nişanda bir şeyleri eleştiren insanlar mi, dikkatli insanlar mı?
Eger öyleyse vazgeç:)
Ha diyorsan ki; yok bizim sülale muasır medeniyetler seviyesinde, böyle şeylere hiç takılmaz, kimsenin umru olmaz, asla düğün dernekte kusur arayan insan değillerdir , giyin

Nişan için pek uygun gelmedi sade duruyor. Daha taşlı işlemeli bir model olabilir. Giydiğinizi hatırlayan cingözler illa ki çıkacaktır🤷‍♀️

images

Bu şekilde demonte etek yapabilirsin. Ama bence uygun tül kullanarak bir kaç kat. Elin becerikliyse kendin bile yapabilirsin. Ve kol yaparsın onun için de görsel ekleyecem.

images

Bu şekilde uzun.

ben de çok beğenerek almıştım🥹 acaba görünce "daha önce giymişti, para verip elbise almamış bile" diyen çıkar mı o yüzden çekiniyorum sanırım..
O zaman abiyede değişiklik yaptırın terzi o askıları alsın bir iki tül bir şey falan eklesin sadece benziyor olur

Hatırlamazlar.. En azından ben, kuzenimin kendi nişanında giydiği elbisenin hiçbir şeyini hatırlamıyorum😊

Nisan içinde bir abiye alıversin nişanlınız bir zahmet artk kına düğün flnda yokmuş nerenin pintisi bu böyle nişan alışverişinede mi çıkartmadılar seni ayriyeten elbise demodee diye bağrıyor akraba olsam bende derdim emin ol kıza eski elbiseyi giydirmisler diye 😒

Eteklerinden kestirin, omuz bantlarına hafif tüller taktırın. Kimse de anlamaz bile :) Ben kendim dikiş dikebildiğim için şipşak her şeyi değiştirebiliyorum. Ama size bir terzi yardımcı olur. Çok bir şey de tutmaz. Boşa masrafa bence de hiç gerek yok.

Nisan içinde bir abiye alıversin nişanlınız bir zahmet artk kına düğün flnda yokmuş nerenin pintisi bu böyle nişan alışverişinede mi çıkartmadılar seni ayriyeten elbise demodee diye bağrıyor akraba olsam bende derdim emin ol kıza eski elbiseyi giydirmisler diye 😒
Öyle ölmez füze at. 🥲
Bu arada konu sahibi bence de bu elbise biraz demode. Üzerinde ufak dokunuşlar yapın mutlaka.

Belki adet vs uygulamadan evleniyolardir. Alışverişe çıkarmak gibi şeyleri saçma buluyorlardir , yetişkin insanlar kendileri alışverişe cikabiliyorlar

Belki adet vs uygulamadan evleniyolardir. Alışverişe çıkarmak gibi şeyleri saçma buluyorlardir , yetişkin insanlar kendileri alışverişe cikabiliyorlar
Artık topluca alışverişe giden var mıdır ki ya? Belki daha kırsal bölgelerde. Ben nişan elbisesini eşimle gezip almıştım. O vermişti parasını, onun hediyesi gibi düşünmüştüm. Böyle olması gerektiğini bilmiyordum bile. Ben de almadım ona takım elbise falan, ne alacağız ya evde bir sürü takım elbise var zaten demişti. 🤣

X