• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimle konusup kenarami cekilmeliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.300
25.883
798
35
Selam hanimlar,

Konu aslinda uzun ama dagitmamaya calisicam.
Abim kiz arkadasiyla evlilik karari almislar. Bizede aileyle tanismak dustu

Bu arada ben evliyim annemle ayni evde yasamiyoruz abimde evlendi ayrildi 2.evliligini yapicakti oda ayri yasiyor.

Neyse biz gitmeden once aileyi arastirdik
Ailenin siyasi sebeplerden dolayi Turkiyeye girisinin yasaklandigi (yurtdisinda yasiyoruz) ve hatta hatta bir teror orgutune yardimdan yargilandigi, yazdigi kitaplardan dolayi hapis yatan bir baba oldugunu ogrendik

Onyargili olmayalim abiminde israrlariyla gidelim dedik.( Detaylari geciyorum bu arada)

Gittigimizde size abartisiz soyluyorum oturdugumuz andan kalktigimiz ana kadar isimlerimiz sormak haricinde adam hep siyasi politika gecmis tarih vs vs baska hic bir konu konusulmadi

Aile yapilarimiz kesinlikle hic bir sekilde uyusmuyor, gerek kulturel, dini, siyasi...

Bunlar bizi ziyaret etmek istediklerini ilettiler bize.
Bu cmrtesi gunu diye anlasilmisti, taa ki abim anneme bazi sorunlardan dolayi dert yakinana kadar. Bunun uzerine ben ve babam madem oyle hic uzatma isi. Biz herseye ragmen gittik ama sen kizla anlasmazlik yasiyosan simdiden, evlilik yurumez dedik abim ikna oldu ve kiza msj atti.

Tabikide kiz uzulmus aglamis kabullenmemis. Abimde annemi sucluyo, iste sana iki sey anlattim hemen ortaligi ayagi kaldirdinda vay efendim sizde firsat kolluyomusunuzda falan filan. Bu arada annem ruh sagligi yerinde olmayan bipolar ve bircok teshisi olan bir insan. Yani annemde mantiksal hic birsey duyamazsiniz. Tedaviyi redediyor...

Annem suan yatak dosek aglamakli ben
genclerin vebaline girdim yok ah aldim yok oglum kadersiz....

Benim asil size sormak istedigim sey
Abimde bu durumlarda cok mantigini kullanamaz ilk evliliginde gorduk. Hep duygusala baglar, merhamet eder. Biturlu kopamaz. Mesela ilk esinle nisanliyken ayrilacakti ama o intihar eder bensiz yasamaz dedi kiyamadi devam etti, evlendi hep sallantida olan bi evliligi oldu 3yilin sonunda ex es terketti. Benim korktugum bundada boyle bise yasamasi.

Bi aklim git guzelce konus, secim senin de diyor diger aklimsa hic karisma ortaligi annemde abimde feci karistirdi ustune kalir kenara cekil diyor.
Sizce hangi yolu izlemeliyim siz olsaniz ne yapardiniz?
Kusura bakmayin mesaji yazamadan yayinlandi ilk etapda
Tesekkur ederim yorumlariniz icin

Son düzenleme:
Selam hanimlar,

Konu aslinda uzun ama dagitmamaya calisicam.
Abim kiz arkadasiyla evlilik karari almislar. Bizede aileyle tanismak dustu

Bu arada ben evliyim annemle ayni evde yasamiyoruz abimde evlendi ayrildi 2.evliligini yapicakti oda ayri yasiyor.

Neyse biz gitmeden once aileyi arastirdik
Ailenin siyasi sebeplerden dolayi Turkiyeye girisinin yasaklandigi (yurtdisinda yasiyoruz) ve hatta hatta bir teror orgutune yardimdan yargilandigi, yazdigi kitaplardan dolayi hapis yatan bir baba oldugunu ogrendik

Onyargili olmayalim abiminde israrlariyla gidelim dedik.( Detaylari geciyorum bu arada)

Gittigimizde size abartisiz soyluyorum oturdugumuz andan kalktigimiz ana kadar isimlerimiz sormak haricinde adam hep siyasi politika gecmis tarih vs vs baska hic bir konu konusulmadi

Aile yapilarimiz kesinlikle hic bir sekilde uyusmuyor, gerek kulturel, dini, siyasi...

Bunlar bizi ziyaret etmek istediklerini ilettiler bize.
Bu cmrtesi gunu diye anlasilmisti, taa ki abim anneme bazi sorunlardan dolayi dert yakinana kadar. Bunun uzerine ben ve babam madem oyle hic uzatma isi. Biz herseye ragmen gittik ama sen kizla anlasmazlik yasiyosan simdiden, evlilik yurumez dedik abim ikna oldu ve kiza msj atti.

Tabikide kiz uzulmus aglamis kabullenmemis. Abimde annemi sucluyo, iste sana iki sey anlattim hemen ortaligi ayagi kaldirdinda vay efendim sizde firsat kolluyomusunuzda falan filan. Bu arada annem ruh sagligi yerinde olmayan bipolar ve bircok teshisi olan bir insan. Yani annemde mantiksal hic birsey duyamazsiniz. Tedaviyi redediyor...

Annem suan yatak dosek aglamakli ben
genclerin vebaline girdim yok ah aldim yok oglum kadersiz....

Benim asil size sormak istedigim sey
Abimde bu durumlarda cok mantigini kullanamaz ilk evliliginde gorduk. Hep duygusala baglar, merhamet eder. Biturlu kopamaz. Mesela ilk esinle nisanliyken ayrilacakti ama o intihar eder bensiz yasamaz dedi kiyamadi devam etti, evlendi hep sallantida olan bi evliligi oldu 3yilin sonunda ex es terketti. Benim korktugum bundada boyle bise yasamasi.

Bi aklim git guzelce konus, secim senin de diyor diger aklimsa hic karisma ortaligi annemde abimde feci karistirdi ustune kalir kenara cekil diyor.
Sizce hangi yolu izlemeliyim siz olsaniz ne yapardiniz?
Kusura bakmayin mesaji yazamadan yayinlandi ilk etapda
Tesekkur ederim yorumlariniz icin
Terör örgütüyle bağlantılı olduğu halde yurtdışında rahatça yaşayabiliyorsa malum Türkiye düşmanı kaka örgütü sempatizanı bir müstakbel dünür adayı ve ailesi var ortada. Bunu bildiğiniz halde önyargılı olmayalım diyip evlerine gidip ağzınızın payını almanız da ayrıca trajikomik. Abiniz böyle bir aileye damat olmak istiyorsa denilecek hiç bir şey yok. Ailecek tencere kapak olursunuz çünkü anne gençlerin vebaline girdim diye üzülüyor, abi fırsat kolluyormuşsunuz diye sinirleniyor, konusahibi abisinin merhametinden yakınıyo ama biri de çıkıp terörİtlerle bizim işimiz mi olur lan demiyor?!

Evlen yada da evlenme olarak değil, bak böyle birsey var. Ben kardeşin olarak söylüyorum, sen daha iyi bilirsin, kararını sen ver dersiniz. Size uygun değilse evlenseler görüşmek istemiyorsanız, onu da net olarak kardeşinizle konuşun. Ne olursa olsun evlenecem diye tuttursa kendi bilir.
Siyasi görüşü falan takılmam. ama terör yandaşı olması herseyi değiştirir. Kardeşim evlense bile ben onun eş tayfasiyla görüşmek zorunda değilim.

Terör örgütüyle bağlantılı olduğu halde yurtdışında rahatça yaşayabiliyorsa malum Türkiye düşmanı kaka örgütü sempatizanı bir müstakbel dünür adayı ve ailesi var ortada. Bunu bildiğiniz halde önyargılı olmayalım diyip evlerine gidip ağzınızın payını almanız da ayrıca trajikomik. Abiniz böyle bir aileye damat olmak istiyorsa denilecek hiç bir şey yok. Ailecek tencere kapak olursunuz çünkü anne gençlerin vebaline girdim diye üzülüyor, abi fırsat kolluyormuşsunuz diye sinirleniyor, konusahibi abisinin merhametinden yakınıyo ama biri de çıkıp terörİtlerle bizim işimiz mi olur lan demiyor?!
Bana kalsa ben alayini silmek istiyorum
Ama aile sonucta
Teror orgutu sempatizani olan benim ailem degil karsi taraf. Ve bundan yuzde yuz emin degildik oraya giderken. Mi acabaydi ?
Annemin ruh hastaliklari oldugunu belirttim
Bana kalirsa yasanan hic bise normal degil
Ama bu ailenin icinde olmayi ben secmedim. Insan anne babasini kardeslerini secemiyor.
Bundan sonraki etap ilerlerse ben yokum o kesin.
Ama kardes olarak bende gidip konussami diye dusunuyorum sadecd

Evlen yada da evlenme olarak değil, bak böyle birsey var. Ben kardeşin olarak söylüyorum, sen daha iyi bilirsin, kararını sen ver dersiniz. Size uygun değilse evlenseler görüşmek istemiyorsanız, onu da net olarak kardeşinizle konuşun. Ne olursa olsun evlenecem diye tuttursa kendi bilir.
Siyasi görüşü falan takılmam. ama terör yandaşı olması herseyi değiştirir. Kardeşim evlense bile ben onun eş tayfasiyla görüşmek zorunda değilim.
Ben oraya giderken belki degillerdir mi acaba diye dusunceyle gittim
Adamin konusmalarindan anlasiliuoki maalesef soyleninler dogru. Buyuzden sozdu dugunde olursa ben zaten katilacagimi sanmiuorum
Benim 2 cocugum var evim yuvam var.

Kaç yaşında adam herkesi sen mi düzeltcen boşver. Git ona deki yol senin. İstediğin gibi yürü. Bizde bastığın yerlerden geliriz.

Anne manik depresif olduğunu biliyor abi niye ondan akıl alıyor. Hadi danıştı niye gaza geliyor. Hadi bir karar aldı uyguladı. Niye hemen pişman oluyor. Konunun çok parametresi var. Sen akışına bırak boşver.

Kızın ailesine laf edilmiş ama bu tarafta sağlıklı değil. Camdaki kıza dönmüş mesele.

Bipolar gibi hastalıklar genetik geçebiliyor abinizde de bazı psikolojik rahatsızlıklar olabilir mi? Kişisel iletişimi düzgün sürdürme becerisi olmaması böyle bir şey uyandırdı.
Abim annemden dahada hasta birisi aslinda. Anneme teshis konuldu tedaviyi redediyor ama abim hic bizaman psikologa gitmedi. Ki bence asil en buyuk hasta o
Bi dedigi bi dedigini tutmaz, tutarsiz, kararlarindan hep pisman olan hep agresif hep onyargili bagirip cagiran etrafa ser sacan birisi

Kaç yaşında adam herkesi sen mi düzeltcen boşver. Git ona deki yol senin. İstediğin gibi yürü. Bizde bastığın yerlerden geliriz.

Anne manik depresif olduğunu biliyor abi niye ondan akıl alıyor. Hadi danıştı niye gaza geliyor. Hadi bir karar aldı uyguladı. Niye hemen pişman oluyor. Konunun çok parametresi var. Sen akışına bırak boşver.

Kızın ailesine laf edilmiş ama bu tarafta sağlıklı değil. Camdaki kıza dönmüş mesele.
Abim ilk evligilinde ayni boyleydi.
5yil sorunlu bir iliskiyi nisana doktu nisanda yolunda gitmiyo diye etrafa aileyi topladi nisan at denildi atamadi. Evlendi heo sorunlu siddet iceren bi evlilik. Ayril tedavi ol dedik ayrilmadi en sonunda kiz bunu terk etti. En sonunda hep sizin yuzunuzden evlendim sizin yuzunuzden bosandim dedi. Bu surecte cok ugrastim bir psikologa gitmesi icin. Cunku hic normal bi davranislari yok... Ama hic bizaman kabullenipde gitmedi.
Annemde abimde hastalardi hep benim gözümde
Anneme teshis konuldu ama abime teshis konulmasi icin doktora gorunmek istemiyor

Terör örgütü bağlantısı var diyorsunuz ki üstüne Türkiye ye girişleri yasak dediniz. Buradan bile normal bir aike olmadığının kanıtı ne demek girişleri yasak açık beyan çok tehlikeli insanlar :oha: Abinizde kendine teröre yardım eden bir aileye damat olmayı tercih edecekse silerdim onun kalıbınada tükürürdüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back