Abimin nişanlısı çok kıskanç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Limoncu, sen eşinden boşanmak istiyordun iş bulup? Ailen rahat birakmaz diye ailenin yanina donmek istemedigin icin boşanmiyordun. Yanlış hatirliyorsam kusura bakma.

Boyle davraniyorsun cunku adamin seni boşamayacagina guveniyorsun sanirim. Kendin gibi olmalarini istedigin "keske benim yaptigimi yapsalar" dedigin diger kadinlar sizin gibi davrandiginda eşleri boşarsa, aileleri de arkalarinda durmazsa ne tavsiye edersiniz?

Belki kolu başka bi şey yaparken morarmıştır söyleyemiyordur belki de dominant kadın seviyordur

Orantıyı kuramıyorsa bu eşinizin pasifliği lakin, ailesi ile görüşmemesini istemeye hakkınız yok, hiç birimizin yok. Siz görüşmeyin yeter.

Ailesininde size o denli karışmasıya hakkı yok. Ben de görümceyim, şirret bir gelinimiz var mikser cinsinden. Ama hiç bir zaman kendi evi, yaptıklarına müdahele etmedik. Ama, yine de bu yetmiyor bizim geline. Aksine o her şeye burnunu sokar.

Benim de erkek evladım var. 1 tanesi, 1 yaşında ve aşırı huysuz bir çocuk. Ben evladımı 9 ay karnımda taşıdım, çok zor bir gebelik geçirdim. 9 ay boyunca kemiklerim kırılırcasına ağrıdı, uyku uyumadım. Karnımda çatlaklar, vücudumda esneme oldu.

Doğdu ve hastalıkları ile mücadele ettim. Ağır reflüsü vardı uyurken bile başından ayrılmadım kusup boğulmasın diye. 1 yaşına geldi huysuz, mızmız bir çocuk. Ben çalışıyorum, işten gelince beni görür görmez ağlar ona " Yorgunum, biraz dinleneyim. Açım yarım saat sonra seninle ilgileneyim" deme lüksüm yok.

Geceleri saat başı uyanır ağlar. "Yarın işe gideceğim uyumam lazım" diyemem. Sürekli yaramazlık yapar, kızmaya kıyamam. Babası ona keza adam nöbetten çıkar uykusuz, oğlum ikna olana kadar bırakmaz, uyutmaz.

Bir evim, bir arabam var. Iki kisi çalısıyoruz. Sadece ikimiz olsak bu yeter. Gençlik elden gidiyor ama, halen calışıyoruz. Niye? Çocuklarımın standartı düşmesin, egitimleri için birikim yapalım. Biz ölürsek bankada eğitim paraları olsun, kimseye muhtaç olmasınlar vs. Diye.

Say say bitmez yani...

Eşiniz o, 30 yaşından sonra yatağa bağımlı kalsa, altını temizleseniz, yemeğini yedirseniz, eve bağımlı kalsanız. Veya aklını kaybetse evi dağıtsa, dısarı bırakamasanız, ulu orta halıya işese vb. Şeyleri olsa off demeden kaç gün bakarsınız? Ya da o çekmeye çalıştıgınız aileniz kaç gün bakar? (Vefalı kendini bilen eşleri tenzih ederek konuşuyorum)

Ben baktım, emek verdim diyede oğlum evlenince tepesine binmem. Evinin içinde yaşadığı kendini ilgilendirir. Beni saysın haddini bilsin yeter.

İstiyorsunuz ki, inek gibi biri beslesin sonra biz satın alalım etinden, sütunden faydalanalım. Lakin o, mal değil insan evladı.

Erkek veya kız tarafının, evlenen çiftlerin artık kendi dünyalarının oldugunu kabul etmeleri ve sınırlarını bilemeleri gerekir. Evlenen çiftlerinde yediği kaba s****maması gerekir. Herkes haddinu bilecek.

Gelin haddini bilmiyorsa ilişkimi keserim. Oğlum ve torunum ile görüşmeme mani olması onun içinin kirliliği. Kaynana, kayınbaba haddini bilmiyorsa yine ilişkisini kesebilir, hakkıda ama, evladı ile münasebeti kimseyi ilgilendirmez.

Ne gelin, ne erkek ailesi haddini aşmamalı. Aşan var ise bununda bir oluru olmalı. Ötesi psikolojik şiddettir.

Ne demek ya? Benim ailem kötü ve eşim sevmiyor ise kendisi görüşmesin. Görüş diyemem. Ama, "Ailenle görüşemezsin" diyemez, haddine değil. Ortada kalır mıyım? Evet. Aileme gittiğimde eşim hakkında dediklerine kulak tıkarım. Veya eşimin ailem hakkında dediklerini duymam, laf taşımam. Sonra zaten ortalık durulur, durum normalleşir. Aradaki husumet sursede birbirine laf etmekten bıkarlar.

Ağzınıza sağlık
Ne güzel bir annesiniz

Kimse kimseyi durduk yere kıskanmaz diye bir sözüm vardır hayatımın baş ucunda durur ayrıca hanım efendi abinizin ilişkisine kafa yoracak hadde de siz sahip değilsiniz kendi hayatınızla ilgilenseniz ikili ilişkilerde 3. Kişi olmasanız

Bence çözümü çok basit kiz abini cepte görüyor.Ne yaparsam yapıyım ayrılmaz diyor. Abim sinir cizerse ben bu durumdan rahatsız oluyorum derse kız sürekli telefonu aradığında telefonu açmazsa kızdan ayrılırsa ( sen çok kıskanç özgüveni yetersiz bir insansız artık seninle mutlu değilim diyip ayrılırsa).Kiz zaten ben ne yaptım diyip düşünmeye başlar

Kız normal değil
Ama çoğu kadın bu ülkede böyle zaten
Sorun çıkardıkları konuları görünce şok oluyorum
Anasından kıskanan mı ararsın kuzeninden bilmem nesinden
Özgüven yok kimsede
Abinde tuhaf böyle şeylere boyun eğiyorsa
Kendi çeker
Boşver sen birşey deme kötü olursun

Seni kimse sallamıyor ki Emin ol kocanda senin gibi beyni çalıştığı için son çare atlamıştır. Yoksa normal bir insan evladı senin gibi biriyle niye evlensin? Seni kimse çekmez sen anca hayallerinle yaşa
Ya limoncunun kocası efsane. Cidden bu kadından başka kimse evlenmezdi onunla. Kocasını anlatınca kızıyor diye anlatamıyorum ama bir erkekte olmaması gereken özellikleri bir araya topla aha işte o limoncunun kocası. Hal böyle olunca adam da çok zeki bir adam olmamasına rağmen kendini biliyor ve limoncuyu elinden kaçırırsa yalnız kalacağının farkında. O yüzden kadın ne derse yapıyor mecburen. Karşısında normal, kendine güvenen, akıllı bir adam olsa çoktan boşanmıştı limoncudan.

Evet böyle tipler çok
Adam ailesini savununca da bu sefer anneci olur
Herkesin yeri ayrı ya hayatta
Ne demek her kız kendi tarafına çeker
Ne kadar sığ düşünüyorsunuz hayata bak gerçekten vahim ya
Kocanızı alın eve kapatın o zaman
Ediyle büdü gibi yaşayın

Abiniz kurtulmak istemedikçe siz bişey yapamazsınız, bırakın ne halleri varsa görsünler..

Ne olursa olsun ses çıkarma mantığında falan değil insanlar
Aksine özgüveni yüksek kadınlar eşine özgürlük tanır sınırlarına girmez kendi sınırlarına da sokmaz.
Biz buna karakterli duruş diyoruz .
Adama otur otur kalk kalk yapmak sürekli adamla uğraşmak özgüvensiz hareketler
Kaybetme korkunuz çok yüksek belli
Ben kendi adıma otur otur yaptığım adama saygı duymam adamın güçlü bir duruşu olmalı onu sevebilmem için.
Benim köpeğim olsun mantığında bir kadın olamam .zaten benim saçma sapan triplerime geliyorsa o adam kendini yetiştirememiş duruşu olmayan bir adamdır.
Siz istediğinizi bulmuşsunuz o zaman bravo ne diyelim
Hayatı böyle yaşamak zor olmalı.

Ben banane deyip geçmezdim. Durumdan çok rahatsız olup abimi uyarirdim. Birkaç kez bunun normal olmadığını, bir ömür bu şekilde mi sürdüreceğini anlatmaya çalışırdım. Gerekirse psikolojik destek alıp sonra karar vermesini söylerdim. Baktım hâlâ aynı gerisine karışmazdim. Bazen bazı insanlar yaşayıp görmek istiyor. Ayrıca konuda nişanlı kıza hak verenler sapla samanı karistiriyorlar. Her görümce kötü olmuyor tıpkı her gelinin iyi olmadığı gibi.

Yalnız asillik afedersiniz de kocayı resmen köpek eğitir gibi eğitmekle olmuyor. Ayrıca bahsettikleriniz doğruysa kadınlara asil olun, güçlü olun demek yerine şöyle bir tavsiye verirseniz daha yerinde olur: "kendine saygısı olmayan, kendi fikri olmayan, pasif ve aklını dogru kullanamayan bir koca bulmalisiniz. " Çünkü sizin durumda asil kadın yok başka bir durum var.

Bugün boşanirsam eşimi ve beni bir birimizin kütügunden bile silerler hiç yan yana gelmemişiz gibi, ya ailesi ?
Kimi nerden sildiriyorsunuz ancak kendinizi kandirirsiniz.
Yarin caniniz sıkıldıginda hadi ben gidyorum diyebileceginiz insanin kan bagi oldugu insanlarla tamamen bagini koparacaginimi saniyorsunuz gercekten.

Ay yok bana dileme
Biz eşimle saygı çerçevesinde yürütüyoruz her şeyi
Ne ben onu eşekmiş gibi yularından tutup oraya buraya çekiyorum
Ne de o beni

Kiz böyle de abiniz nasil acaba?
Belki o da kısıtladı kızı böyle böyle ilerlediler.
Geldikleri nokta bu.
8 sene böyle gitmiş yeter lan dememişse siz hiç bir sey yapamazsınız.
Yazık, köleliğin adını aşk koyuyorlar..

Abiniz tek erkek ve anneniz baskın karakterli bir anne mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…