• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi.

Şu annelerin sinirlenip acısının çocuklardan çıkmasına sinir oluyorum. Onun evladı kıymetliyse seninki de kıymetli, daha bebek sayılır soğuk odada işi ne ?İkide bir çocuğa sus denilip kısıtlanmasıda cabası ne anlasın yaa. yani tatile gelirken orda bi çocuk olduğu aklına gelmiyo muymuş yada hep ayrı odalarda takılacağınızı mı düşündü ? bence bundan sonra sırayla gidin yada net fikrinizi belirtin istediği kadar ağlasın. ( herşeye ağlayanlara da ayrı sinir oluyorum)
Evet ayrı odalarda olacağımızı düşündü çocuğunun uyku saatınde ama durum farklı olunca ona takıldı, ben de isterim yeğenım uykusunu alsın. Sinirimi çıkartmak değildi benım ki diğer sayfalarda anlattım Kızımın durumunu, baskı altında kalmasın istedim, çünkü artık gerçekten baskıya dönüşmüştü, konuştum karsı tarafla anlamadı.

Sizin gelin böyle herşeye Allah buyuk birşey vermiş gibi ağlarsa çocuğu tabi korkar ağlamaktan.Abartmış.İnanın böyleleri verdiğiniz tepkiye bile tabi o gidicek ben mi gidiyim der.Geçmiş olsn bebeğiniz için.Böyle insanlarla Bi yola çıkılmayacağını ve yarı yolda kalacağınızı öğrenmiş oldunuz.Ben annenize de uzuldm tahmin edebiliyorum onun bu ortamda ne kadar üzüldüğünu.Siz geleceksiniz die heveslenmiştir,yapılana bak oysaki.Mesafe koyun yengenizle aranıza.
Beraber karar aldık çıktık yola böyle olacağını düşünmemiştim onun söylediği ben bu çocuğu ağlatacaksam neden geldim oldu ama o an yapacak baska birşey yoktu. Sonuç olarak kızım ağlamadı zaten bu sefer kısıtlama çabasına girdi, çocuk bu anlar mı? Kızımla bende konuştum sessız kalması gerektiğini ıkı dk sonra baslıyor konuşmaya. Annem çok üzüldü bu duruma, ben böyle olsun istemezdim dedi.

Tum yorumlari okumadimda,
1.gelinim sizi arayim annemgilde kalalim.demesi ilginc.
2.sizin esiniz yokmu bi duzeniniz.madem hosnut degilsiniz bi bahane bulup gitmeseydiniz yani.
Onca sikintili anlasma yapip gideceginize hic gitmeseydiniz keske

Gelininiz saçmalamış. Sağlıklı bir insan tavırları değil anlattıklarınız.
Benim oğlum da 2,5 yaşında hiperaktif bir çocuk. Sizi çok iyi anlıyorum. Eğer çocuğu soğuk odada yatırmadıysanız,yani dikkati dağılsın diye diğer odalarda oyaladıysanız bu sebepten ateşleneceğini zannetmiyorum. Ayrıca biri 6 aylık diğeri 2 yaş çocukla ve bu psikolojide bir anneyle şehir dışı yolculuk yapmanız da cesaret işi bana göre.
Anneniz de üzülmüş yazık. Yerinizde olsam gelininizi kendi evime davet ederdim. Madem yalnız kalmak istemiyor.
En azından kendi çocuğunuzun sağlığını riske atmamış olurdunuz. Anneciğiniz de boşa yıpranmazdı.
Yeni anneler biraz pipirikli oluyor kendimden biliyorum.
Hem evde çocukla yalnız kalmaya cesareti yok,hem de çocuğun uyku düzeni bozulmasın diye milleti esir alıyor.
Bu biraz düşüncesizlik. Lohusa depresyonuna çok benziyor.
Yeğenim uyuduğunda ıkı saat ayağında sallıyor çocuk uyandıkca sallayıp dalmasını sağlıyor durum böyle olunca kızım ne kadar sessız kalsın? Ara ara çıktı peşimden hiç soğuk odada çocuk uyutulur mu, buna hangi annenin gönlü razı olur? Ki böyle bir çocuk üzerini bile örtturmuyor carsaf dahi bunu bile bile uyuturmuyum hiç? Evet milleti esir aldı, kızımı uyuttum kanepeye alıcam ben çocuğu doyurayım öyle al kızım ağlarsa yeğenim içmezmiş sütünü. Böyle bir insan hersey kendi ve oğluna olsun istiyor.

Tum yorumlari okumadimda,
1.gelinim sizi arayim annemgilde kalalim.demesi ilginc.
2.sizin esiniz yokmu bi duzeniniz.madem hosnut degilsiniz bi bahane bulup gitmeseydiniz yani.
Onca sikintili anlasma yapip gideceginize hic gitmeseydiniz keske
Ilk kendi annesini aramış ona gitmek için misafiri gelecekmiş sonra benim anneme geçtik tabii bunu bana gittiğimizde söyledi. Bu zamana kadar bi problem yaşamadık, buna şaşırdım bende.Bilse idim inan gitmeZdim, tatil amaçlı gidelim dedim.

Akşam aradı beni Kızımın durumunu sormak için bende konuştum açık açık hiçbirsey söylemedi. Tekrar aradı üzüldüm hastalandığına dıyor, bende anlamış değilim. Konuşmalarıma karsılık sustu sadece, anladığını umuyorum hatasını.

Böyle bir çocuk aile içinde dışlanırsa( bende isterdım normal zekaya sahip olsun)ileride ne olur? Benı üzen nokta bu, zaten yeterınce farklı göze maruz kalacak. Kızımı anlamaya çalıştım o an oturup evcilik oynayamıyoruz çocukla o istıyor ki beraber sayı sayalım vs. bunu bildiği halde sırf diğer odaya geçemedim diye sorun yapması sıktı canımı. Onu da anlıyorum kendisine de söyledim ama o an yapacak başka birsey yoktu.

Akşam aradı beni Kızımın durumunu sormak için bende konuştum açık açık hiçbirsey söylemedi. Tekrar aradı üzüldüm hastalandığına dıyor, bende anlamış değilim. Konuşmalarıma karsılık sustu sadece, anladığını umuyorum hatasını.

Normalde böyle biri değilse, kendi çocuğunuzu da zora sokmayacak şartlarda yakınlık gösterin bence.
Bazı anneler doğumdan sonraki ilk bir yıl tuhaf davranabiliyor gerçekten. Ben istisnasız her hafta sonunu problem yaptım. Eşimin ailesi ile biraradayken saçma sapan sebeplerden krizlere girdim. Yok uykusu şaştı,kalabalık oldu ,evin havası kirli, ev sıcak, ev soğuk,ceyran yaptı. Ciddi anlamda çekilmiyordum. Hep beraber biryerlere gitmek istenir,ben tuttururum oğlumun uyku saatinden sonra gidilsin diye, şimdi düşünüyorum da eşim o dönemlerde iyi idare etmiş beni.

Bu tarz bişey olabilir gelininizdeki .. gecicidir. Sırtınızı dönmeyin bence..

Normalde böyle biri değilse, kendi çocuğunuzu da zora sokmayacak şartlarda yakınlık gösterin bence.
Bazı anneler doğumdan sonraki ilk bir yıl tuhaf davranabiliyor gerçekten. Ben istisnasız her hafta sonunu problem yaptım. Eşimin ailesi ile biraradayken saçma sapan sebeplerden krizlere girdim. Yok uykusu şaştı,kalabalık oldu ,evin havası kirli, ev sıcak, ev soğuk,ceyran yaptı. Ciddi anlamda çekilmiyordum. Hep beraber biryerlere gitmek istenir,ben tuttururum oğlumun uyku saatinden sonra gidilsin diye, şimdi düşünüyorum da eşim o dönemlerde iyi idare etmiş beni.

Bu tarz bişey olabilir gelininizdeki .. gecicidir. Sırtınızı dönmeyin bence..
Yok dediğim gibi normalde böyle değildir bi problemımız olmadı bu zamana kadar.

Back
X