Abimin Cinsel Hayatı ve Üzerimde ki Vicdani Yük

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağabeyinizi düşünün derim, böyle bir deneyim yaşadığını farzedelim, bu yalnızca meraksa ve ağabeyiniz gay değilse evlilik bu deneyimin sürmesini engeller diye umuyorum. Zinanın hiçbir türüne bulaşmamak için en güvenilir yol evliliktir. Bu günahın üzerini örtmek en doğrusu bence.

Abinizin sizin üzerine bir vicdani yük bıraktığını düşünmüyorum. İnsanların telefonunu karıştırmasaydınız kendi kendinizi böyle bir yükün altına sokmazdınız. İstemsizce bütün yazışmalar nasıl okunuyor onu hele hiç anlamadım.

Siz daha fazla karışmayın. Abiniz biseksüel olabilir belki ama bu onun ilişkisi onun hayatı. Zaten kriz yönetiminizin iyi olmadığını düşünüyorum bir de olaylar büyürse altından asla kalkamazsınız

Homofobik olma korkusundan, bir kadının aldatılmasına üzülmek yerine homoseksüel birinin bir kadının hayatını karartmasına göz yummayı tercih eden kadınlar var.
İşte bu yüzden kadın kadının düşmanı. Gayet açık ki abisi paravan evlilik yapıyor.

Konu sahibi istemeseniz de abinizin suç ortağı olduğunuz ve sustuğunuz için ailece bu kızın ahı sizi bulacak er geç.

valla sizi hiç ilgilendirmiyor benim telefonuma gelen mesajı ailemden biri okuyacak bir de böyle şeyler olacak dünyalarını dar ederim, evi cehenneme çeviririm. kimsenin özeline karışmaya hakkımız yok. nişanlısı ile kendi arasında olan şeyler bunlar. insanların da cinsel yönelimleri sadece kendilerini ilgilendirir. hem ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. bütün aileye yaymışsınız. haddinize mi? madem bu kadar rahatsız oldunuz abinize özel olarak söyleseydiniz. ne ayıp ya!

Yalnız bu günahın üstünü örtme kararı nişanlı olan kızın hakkı, başkasının değil.

Değil mi? Mesela konu açılıyor ay paravan olarak kullanmışlar Allah’larından bulsunlar minvalinde yorumlar yapılıyor. E aynı mevzu. Bu nişanlı yarın öbür gün konu açarsa ayyy karışma kocan denemek istemiştir mi diyecekler. Hayır biseksüel bile olsa kadının bilmeye hakkı var. Evlilik-arkadaşlık gibi değil.

Aynen öyle.
"Abim bir kadınla yazışıyor, nişanlısının haberi yok" deseniz, herkes kıza söyleyin, abiniz kızı daha evlenmeden aldattı diye ortalığı yıkan hemcinslerimiz, konu gay olunca hümanizmin dibine vuruyorlar. Kızın suçu ne?

Yalnız bu günahın üstünü örtme kararı nişanlı olan kızın hakkı, başkasının değil.
Aslında konunun ahlaki çözümü tartışmaya açık olsa da dini boyutunu öğrenmek için diyanet işlerinin alo fetva hattını arayıp detaylı bilgi alabilir konu sahibi...

Yoo yapardı. Ama siz abinizin özel hayatı demez, kıza söyleyin diye yorum yapardınız.

Size ne baskasinin hayatindan? Ailenizin ogrenmesi cok yanlis olmus, abinizi karsiniza alip kiza onu aldattigini soyle yoksa anlatirim deseydiniz bile daha mantikli?

ayrica abiniz bi kadinla yazissaydi bu kadar yikilmayacaginiza eminim.. bence kendi huzurunuz icin artik ilgilenmeyin bu konuyla.

Aslında konunun ahlaki çözümü tartışmaya açık olsa da dini boyutunu öğrenmek için diyanet işlerinin alo fetva hattını arayıp detaylı bilgi alabilir konu sahibi...
Burada konu dini boyutu değil yalnız vicdani boyutu.
Bir insanın, evleneceği insanın başkasıyla aldattığını bilmeye hakkı var.

Ne diye iftira atıyorsunuz kıza? Kızın sizin inancınıza da çok ihtiyacı vardı sanki. Adam hiçbir şey yapmasa bile yazışarak aldatmış nişanlısını, neredeyse madalya takacaksınız şaka gibisiniz. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış gerçekten.

Konu sahibi, sizin önceki konunuza da yazmıştım. Abiniz gibi tipler hiiiiç intihar falan etmez, rahat olun. Ona buna i..e der dalga geçer, alttan alttan da her haltı yer bunlar gibiler. Şu dobloyla travesti kovalayıp gündüz aile babası ayağı çekenler gibi.

Çok zor bir durum ama kendinizi de düşünmek zorundasınız. Aileniz size zarar verecek potansiyelde bir aile ki bu meselelerden cinayet bile işleniyor. Eğer sizden bilinmeyecek sağlam bir yönteminiz varsa kıza söyleyin ama onun dışında bulaşmayın çünkü önce kendi güvenliğinizi düşünmek zorundasınız maalesef. Keşke herkes sizin gibi dürüst ve duyarlı olsa. Ama bizim toplumda sizin gibileri sevmezler, "abim yapmaz öyle şey, aslan gibi errrrrrkek maşşşşşallah." demeniz lazım sevilmek için.

Biraz da karşı tarafla empati yapmak lazım.
Ya abisi evlendikten sonra da erkeklerle yatarsa ve kadıncağıza cinsel hastalıklar bulaşırsa.
Kim kocasını erkeklerle paylaşmak ister, hangi sevgi bunu affeder?

Evet kızın bunu bilmeye hakkı var haklısınız, ama bir taraftada abiniz var, duyulursa abiniz kendine kötü birşey yapabilir, ve tüm suç size kalır. Daha sonra o vicdan azabıyla nasil yaşanır bilemiyorum.
Ayrica burada vicdan yapması gereken kişi abiniz, nişanlısına bir ömür bağlılık sözü verecek o çünkü.
Bence daha fazla karışmayın herkesin kendi hayatı

Değil işte. Kadın dini bütün diyor, öyle biri biseksüel biriyle olmak istemeyebilir. En doğal hakkı, yani adamın yönelim özgürlüğü kadar kadınında adamı istememe özgürlüğü mevcut.

Yoo yapardı. Ama siz abinizin özel hayatı demez, kıza söyleyin diye yorum yapardınız.
Sanmiyorum. Konuları acisi abisinin aldatmasi üzerine degil cunku, cinselligi uzerine. Ikincisi konu sahibinin neyi yapıp yapmayacagina dair siz niye mudahil oluyorsunuz onu anlayamadım.

Ha bana kalirsa eger soyleyecekse abisinin aldattigini söylemeli kiza. Abim baska erkeklerle yazisiyor ha diye degil.

Ozel hayat kismi telefon karistirip yazisma okuma kismi icin her durumda gecerli evet. Abinin yazistigi kisi erkek olmasa bu kisma da odaklanirdi cogu kisi ama iste niyeyse detay kaliyor burasi.

Zaten aktif gay 'ler kadınsı olmaz, hatta dediğiniz gibi erkeksi olurlar çoğu zaman.

Konu homoseksüellik olunca çok iki yüzlü bir toplumuz gayet açık.

Ama konunun ana teması, aldatılmak. Nişanlı bir kız aldatılıyor. Ve bunu bilmeye hakkı var.

Konu ne cinsel tercih, ne cinsel özgürlük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…