• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Cinsel Hayatı ve Üzerimde ki Vicdani Yük

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değil mi ? Kadınla aldattı desem çabuk söyle diye yorumlar gelirdi. Nedense cinsel yönelimi farklı biri ile aldatinca herkes abime üzülür oldu. Aldatmış diyorum, kimle aldattığı fark eder mi ? Aldattığı gerçeğini değiştiriyor mu ?
Sorun o degil ki? Ben oraya takilmadim. Benim de kardesim var. Cok kotu bisey yaptim zamaninda. O olayin ic yuzunu ogrenmeden geldi benimle konustu. Sonrasinda olayin diger muhattabina karsi beni savundu. O benim ablam hakli da olsa haksiz da olsa ben lafimi ona soylerim zaten ama kimseye ezdirmem asagilatmam diye. Ailemden gizlenmesini sagladi olayin ve kendi icimizde hallettik onunla. Ustelik erkek kardesimle aramiz asiri samimi bile degildi. Dedikoducu kadinlar gibi once annenize anlatmaniz yan odadan dinleyip yoo ben gordum diye iceri dalmaniz konu babaya tasinca tekrar gordum ben demeniz , abinizi gectim o babanin ya dogruysa diye dusunup geldigi psikoloji, annenin durumu.. susup abinizle konusup durumu ogrenip onun yaninda olmali, gercekse bunu saklayip nisanlasina haksizlik ettigini anlatmali, yargilamamali.. eger merak icin yazistigiysa da konuyu kapatmlydiniz. Sizi kirmak icin yazmiyorum.

Hiç bir günahı yok, biliyorum ama yapamıyorum işte. Bana ne yaparlar bilmiyorum, ailemi tamamen kaybetmeyi bile göze alıyorum ama ya iyi gidecek bisilere engel olursam diyorum. Ailemden de korkuyorum, bana yapacaklarını da düşününce çekiniyorum. Belki o şok o hırsla bana zarar bile verebilir insanlar cinnet anında neler yapıyor
Olayı ailenin bilmesi başka , başkalarının bilmesi başka..kol kırılır yen içinde kalır derler ya...kız öğrense belki o da ailesine söyleyecek..git gide yayılacak..abin intihar etse sen yaşadığın sürece çok vicdan azabı çekeceksin...ailen zaten kendi sorumluluklarını, vicdan yüklerini senin üstünden temizlemiş. ....zor belki ama boşver...

Abiniz dahi olsa bazen insanların hayatına bu kadar burnunu sokmak doğru değildir. Uzak durun insanlardan
Bir kadınla aldatsa ayni yorumu yapacak mıydınız ? Yoksa abin assagikik biri kızın bilmeye hakkı var mı diyecektiniz ? Cinsel yönelimi farklı olan konularda acayip bir sahiplenicilik ve anlayış var. Nişanlısını aldatmış, kimle olduğu bu gerçeği değiştirmiyor

Eşcinselliğe saygıyı başka tarafından anlamış bazı arkadaşlar sanırım yorumlara şok oldum. Konu sahibinin abisi cinsiyetten bağımsız nişanlısını aldatıyor özel hayatına saygı duy diyen var siz iyi misiniz hanımlar ya. Cinsel yönelimlere destek olalım, normal karşılayalım tamam da sapla samanı da karıştırmayalım artık. Hemcinsine ilgi duymayan kimse de tutup ben bi adamla yatayım farklılık olsun demez. Buz gibi eşcinsel adam. Buna kimsenin bi şey diyeceği yok zaten ama bunu bilmek nişanlısının en doğal hakkı.

Konu sahibi siz elinizden geleni yapmışsınız yanlış kararlar alsanızda. Günahı ailenize artık daha fazla irdelemeyin kabak size patlamasın. Yalnız şu da çok net başkasının evladının günahına girmek de babanızın annenizin yanına kalmaz. Kız da umarım evlenmeden anlar ve ayrılır. Sizlik bi şey yok siz vicdan yapmayın artık.

Sorun o degil ki? Ben oraya takilmadim. Benim de kardesim var. Cok kotu bisey yaptim zamaninda. O olayin ic yuzunu ogrenmeden geldi benimle konustu. Sonrasinda olayin diger muhattabina karsi beni savundu. O benim ablam hakli da olsa haksiz da olsa ben lafimi ona soylerim zaten ama kimseye ezdirmem asagilatmam diye. Ailemden gizlenmesini sagladi olayin ve kendi icimizde hallettik onunla. Ustelik erkek kardesimle aramiz asiri samimi bile degildi. Dedikoducu kadinlar gibi once annenize anlatmaniz yan odadan dinleyip yoo ben gordum diye iceri dalmaniz konu babaya tasinca tekrar gordum ben demeniz , abinizi gectim o babanin ya dogruysa diye dusunup geldigi psikoloji, annenin durumu.. susup abinizle konusup durumu ogrenip onun yaninda olmali, gercekse bunu saklayip nisanlasina haksizlik ettigini anlatmali, yargilamamali.. eger merak icin yazistigiysa da konuyu kapatmlydiniz. Sizi kirmak icin yazmiyorum.
Siz konuşulacak biriymissiniz ve kardeşiniz de konuşmuş. Abim böyle biri değildir, onunla böyle bir şey konuşmak mümkün değil. Annem de aynı anlayışla konuştu, tepkisi kadına deli , iftiracı yaftası oldu. Demek istediğim bu

Bir kadınla aldatsa ayni yorumu yapacak mıydınız ? Yoksa abin assagikik biri kızın bilmeye hakkı var mı diyecektiniz ? Cinsel yönelimi farklı olan konularda acayip bir sahiplenicilik ve anlayış var. Nişanlısını aldatmış, kimle olduğu bu gerçeği değiştirmiyor
Bakın ben kimseyi yargılamam ama eşcinsellik çok da hoşlandığım bi durum değil. Ama bu işte yapacağınız her şeyi yapmışsınız. Sonuç ortada artık kurcalamayın bence

Bu kadar yaygara koparmaya gerek var mıydı? O kişi bi kadınla ilişki yaşAsa bu iş bu raddeye gelmezdi. Kimsenin özel hayatına burnunu sokmam, telefonunu karıştırmam. size tavsiyem bu yönde olur. Herkesin aklı fikri var. Meseleyi bu kadar içselleştirmeniz çok yanlış.
Nişanlısına durumu anlatsanız şu olur: görümcem beni istemiyor aramızı bozmak için abisine çirkin bir iftira attı.

Bu kadar yaygara koparmaya gerek var mıydı? O kişi bi kadınla ilişki yaşAsa bu iş bu raddeye gelmezdi. Kimsenin özel hayatına burnunu sokmam, telefonunu karıştırmam. size tavsiyem bu yönde olur. Herkesin aklı fikri var. Meseleyi bu kadar içselleştirmeniz çok yanlış.
Nişanlısına durumu anlatsanız şu olur: görümcem beni istemiyor aramızı bozmak için abisine çirkin bir iftira attı.
Konu yeni değil ta Ekim ayında çıkmış ortaya. Anne ve babanın haberi de var. Konu sahibi söyleyemez kıza zaten çünkü babası evden kovmuş ve tehdit ediliyor. Sadece vicdanını rahatlatmak için yazıyor

Eşcinselliğe saygıyı başka tarafından anlamış bazı arkadaşlar sanırım yorumlara şok oldum. Konu sahibinin abisi cinsiyetten bağımsız nişanlısını aldatıyor özel hayatına saygı duy diyen var siz iyi misiniz hanımlar ya. Cinsel yönelimlere destek olalım, normal karşılayalım tamam da sapla samanı da karıştırmayalım artık. Hemcinsine ilgi duymayan kimse de tutup ben bi adamla yatayım farklılık olsun demez. Buz gibi eşcinsel adam. Buna kimsenin bi şey diyeceği yok zaten ama bunu bilmek nişanlısının en doğal hakkı.

Konu sahibi siz elinizden geleni yapmışsınız yanlış kararlar alsanızda. Günahı ailenize artık daha fazla irdelemeyin kabak size patlamasın. Yalnız şu da çok net başkasının evladının günahına girmek de babanızın annenizin yanına kalmaz. Kız da umarım evlenmeden anlar ve ayrılır. Sizlik bi şey yok siz vicdan yapmayın artık.
O kadar doğru bir yorum ki. Bir kadinla aldattı desem tepkiler bambaşka olurdu. Cinsel yönelim farkli bir aldatma şekli diye " abine üzüldüm" " git özür dile" diyen bile var. Kız arkadaşını aldattığı için özür dileyeyim ? Burada konular bazen hiç objektif olmuyor.
Ben elimden geleni yaptım ama en doğrusu kıza söylemek elbette bunu biliyorum fakat yapamıyorum, yapamadıkca içim içimi yiyor ona karşı öfkem ve nefretim artıyor. Bir gün kızın hayatı benim susmam yüzünden mahvolursa kendimi şimdiki gibi yine affetmeyecegim ama şuan söylesem de tüm sülale öğrenecek, bunun altından kalkamaz, ben neyle karsilasirim kim bilir

Farklılık istemiş, denemek istemiş ne demek gerçekten anlamıyorum.
İnsan çok merak etti diyelim en fazla bikaç video izler merakı geçer.
İnsan sırf merakı yüzünden bişey hissetmediği biriyle ilişki yaşar mı ya?
Etkilenmediği birine dokunamaz bile insan,bence, kaldı ki hemcinsine.

Abinde olsa özel hayatını didiklemek hemen ortalığı kızıştırman çok saçma önce sen bir abinle konuşsaydın madem hemen ortalığı karıştırmışsın

Siz konuşulacak biriymissiniz ve kardeşiniz de konuşmuş. Abim böyle biri değildir, onunla böyle bir şey konuşmak mümkün değil. Annem de aynı anlayışla konuştu, tepkisi kadına deli , iftiracı yaftası oldu. Demek istediğim bu
Ama soyle dusunun ayni seyi kizkardesiniz yapsa nisanliyken, onunla yuzlesmek yerine bu durumu annenize soyleseniz o da inkar etse utanip siz de odaya girip gordum ben diye dalsaniz. Abinizle yuzlesmek istemediginiz icin ailenizi arkaniza alip yuzlesmek istemeniz yanlis. Abinizle tek basinza yuzlesip durumu oyle degerlendirseydiniz hem kendine hem nisanlisina haksizlik ettigini evlenerek anlatsaniz belki bu raddeye gelmezdi. Arkadan is ceviren konumuna dusmussunuz. Ben kiza da uzuldum anneye de hatta babaya da. Simdi suclu siz oldunuz ustune de nisanli kiz durumdan bihaber kaldi oyle. Ben de cok tepki vermistim basta gerci daha basit bir konuydu ama kardes destek olan, dogru yolu gosteren kisi olmali

Abinde olsa özel hayatını didiklemek hemen ortalığı kızıştırman çok saçma önce sen bir abinle konuşsaydın madem hemen ortalığı karıştırmışsın
Konuşulmuş ailenin de haberi var ama susturmuşlar. Sen karışma demiş

Herkese merhaba,
Daha önce detaylı bir konu açmıştım. Kısaca bahsedecek olursam, ailem ile yaşıyorum. Abim dışarıdan bakıldığında efendi, düzgün, işinde gücünde güvenilir biridir. Kendini şuan nişanlı. Nişanlısını çok sevdiğini düşünürdüm, çünkü ne zaman en ufak sorun yaşasalar çok üzülür, kızı mutlu etmek için elinde geleni yapar.

Nişan arefesindeyken telefonunda bir mesaj gördüm. İstemsiz baktım. Gay bir çocuk ile bir yazişmasina denk geldim. Flörtlesmek gibi bir yazişmaydi. Cinsellik var mı bilmiyorum ama olma ihtimali var. Farklılık denemek istemiş gibi.
Gördüğüm an inanılmaz bir şok yaşadım. Elim ayağım titredi o an bir anda anneme söyledim. Daha kontrollü davranmam gerekirdi ama şokun etkisi ile her şey yanlış gitti, doğru yönetemedim. Annem duyduğu günlerde yataklara düştü, ikimiz de perişan olduk. Sonra annem abimle konuşmayı denedi, benim bildiğimi hissetirmeden.
Abimin sesini duydum odadan. Kadına resmen deli muamelesi yaptı. Uydurduğunu, ona iftira attığını, okuduğunu anlamadığını söyledi ve üste çıkmaya çalıştı. Öyle çirkin bir tavrı vardı ki bu konunun böylece kapanmasına razı gelemedim ve ben de bildiğimi ,her şeyi gördüğümü söyledim. Tabi her şey karıştı böylelikle. Birbirimize kötü şeyler söyledik, benim bildiğimi öğrenince ne diyeceğini şaşırdı. Haliyle aile bireyleri de öğrendi. Aslında böyle olmasını istemedim, tamamen kontrolümuzu yitirdik.
İlerleyen günler onun için de bizim icin de çok zor geçti. İntihara meyil edecek bir durgunluk oluştu üzerinde abimin. Onun gibi biri için bu ağır bir şey. Sadece öylesine konuştuğunu, sıradan bir arkadaş gibi gördüğünü, öylesine bir şey olduğunu söylemiş erkek kardeşime, ağlayarak. Hep babamız gibi gördüğümüz biriydi, böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak onu çok etkiledi.Ben ise yemeden içmeden kesildim. Nişanlısını düşündükçe içinden çıkılmaz bir vicdani yük hissettim. Hâlâ daha hissediyorum. Bütün bunların sonunda herkes inkar yoluna gidip, üstünü örttü. Hatta babam oğluma iftira atıyorsun diyerek üzerime yürüdü. Evden kovmak istedi beni. Çok zor günler geçirdim. Erkek kardeşim bu durumu kapatmam gerektiğini, daha fazla ustelemenin onu intihara sürükleyecegini, bu kadar rezilliğin ona ders olmasıni umduğunu söyledi ve konuyu unutmaya çalıştı. Bana da bunu tavsiye etti. Herkes normaline döndü.
Nişanlısı dini gerekliliklerine çok bağlı bir kız, böyle bir durum yaşam şekline çok ters. Bilmek hakkı. Şuan çok mutlu gibiler, kız abimi çok seviyor, görünüşte de abim üzerine titriyor ama arkada olan böyle bir gerçek var.
O günden beridir abim ile bir daha hiç konuşmadım, üzerimde bıraktığı bu vicdani yük için onu hiç affetmedim, etmeyeceğim de. Kıza söylemek istedim ama evde yasayacaklarimdan korktum. Kıza bağlılığı, üzerine titreyisi de tek siginagim oldu ama vicdanım rahat değil. Aklım hep bu konuda.

Arkadaşlar çok kötü hissediyorum. Biliyorum doğrusu bunu kıza söylemek, ailemi karşıma almak ama olmuyor işte. Bana neler yasatirlar bilmiyorum, gerçekten geçici saçma sapan bir şey ise ve ben mutlu olmasını engellersem diye bile düşünüyorum. Çünkü evlenmek istiyor, daha önceki hiç bir kız arkadaşı ile olduğu gibi değil nişanlısı ile. İlk kez bu denli değer verdiğini, kıymet verdiğini görüyorum. Kızı aldattı herşeyden önce hem de kızın asla kabullenemeyecegi şekilde.
Psikolojim bozulmuş durumda. Kızın yerine kendimi koydukca hiç bir yere sigamiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik destek almak istiyorum. Öyle zor durumdayım ki. Bir daha bu konu hic açılmadı, herkes kendi içinde ne düşünüyor, yaşıyorsa öyle kaldı. Ben ise kendimden kacamiyorum.Bana tavsiyeleriniz nelerdir ?
Doğrusu haksızlık karsısında susan dilsiz sey tandır
Kızın bunu bilmesi lazım ya da bilmese de abiniz kızdan ayrılmalı.
Yerinizde olsam ailedeki herkes varken (anne abi diğer kardesler) ya bu kızdan ayrıl evlenme yazıktır, ya da ben artık yokum derdim.
Abiniz evlenirse de bu evlilikte dahiliniz olmamalı.
Yoksa siz de yüke ortak olmuş olursunuz.

Kıza söyleme kısmı size düşmez. Bunu yapmayın...

Konu yeni değil ta Ekim ayında çıkmış ortaya. Anne ve babanın haberi de var. Konu sahibi söyleyemez kıza zaten çünkü babası evden kovmuş ve tehdit ediliyor. Sadece vicdanını rahatlatmak için yazıyor
Vicdanıyla bir işi yok ki, kendi hayatına odaklansın. Ailesiyle arayı düzeltmeye baksın, herkes 3 maymun konuşsa onun elinden gelen başka şey olmaz. Abim biriyle sevişti nişanlısına söyleyemedim diye vicdan yapılmaz.
Sosyolojik yapıyı değiştirmesi mümkün değil. Evlensin başımızdan gitsin elalem duymadan kadın görünce geçer diye düşünüyorlardır.

Istemsiz gördüm deyince, hani telefona mesaj geldiğinde ekrana düşer ya onu gördünüz sandim. Tel ortada olur mesaj sesi duyunca istemsiz göz kayar sadece o geleni görürsün. Cidden öyle sandim. 1 mesajla nasıl anladı diyorum kendi kendime. Istemsiz demek öyle bir şey çünkü. Ama siz baya baya elinize alıp karıştirmissiniz. Yani bu vicdanı yükü siz kendi kendinize yüklemişsiniz. Hep diyorum burda fazla merak iyi değil. Kardeşinin teline okumak kadar. Sonra gidip hemen anneye söylemek dr yanlış. Oturup düşünecektiniz ne yapsam diye. Karissam mı diye. Karışacaksam ne yapmalıyım diye. Bu kadar ortalığı dagittiktan sonra artık bir şey yapamazsınız bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back