Abim.. ne yapmalıyım?

ozaman bu fırsatı kaçırma ,seni silerlerse de kendileri bilirler,kendi kayıpları olur ,onlar seni silecek diye ömür boyu onlara mahkum mu yaşayacaksın,gitmen senin için en hayırlısı

Biraz annem babam zamanında ona fazla söz hakkı vererek onlar bu duruma getirdi onu. Kız arkadaşı da yok.

bi kız arkadaşı olsa senle uğraşmayı bırakır...hep dizilerdede öyle oluyo...bi dizi vardı gizem karacanın benim hala umudum var..orda lanet bir abisi vardı..bir kızla birlikte olunca kız kardeşiyle uğraşmayı bıraktı...aklıma direk o geldi....en iyisi abine bir kız bulmak

Sebep : PARA PARAAAA PARRAAAA Sizin iyiliğinizi değil kendi iyiliklerini düşündükleri için.yoksa 28 yaşına gelmiş bi kızın evliliğine hiç sebep yokken kimse karşı çıkmaz

Bizimkine birini bulup baş göz edene dek bekleyeceksem...Oyh içim daraldı

ozaman bu fırsatı kaçırma ,seni silerlerse de kendileri bilirler,kendi kayıpları olur ,onlar seni silecek diye ömür boyu onlara mahkum mu yaşayacaksın,gitmen senin için en hayırlısı

Haklısınız demekten başka diyecek söz bulamıyorum...

Kusura bakma ama abin terbiyesizin teki.28 yasina gelmis duzgun bir adamla yuva kurmak isteyen kiz kardesine ben ne zaman istersem o zaman belki 5 sene sonra demek de nasi bi curet !!! ona sorman kabahat iznini beklemen falan.benim abim bunu yapacak var ya verirdim agzinin payini.kuserseniz de küsün,onun umrunda bile degilsiniz belli ki,siz neden onu umursayasiniz ? ona soz hakki da nereden dusmus acaba ? ben de okumus emek vermis biriyim,hayatiniza bu kadar cok karistirmayin kim olursa olsun.abiye ancak abilik sifatini hakederse saygi duyulur.ama boyle siz 30 unuza dayanmisken sizi nasil daha fazla somururum diye dusunen abiye diyecegim tek laf "sen kimsin de benim istikbalimle oynarsin,haddini bil" olurdu.ve ben de küser aylarca konusmazdim,aramiz sogusun bana karisacak cureti kendinde bulamasin diye.ve boyle bir insani da boyle sacma nedenlerle kaybetme riskini goze almazdim."beni asla birakmaz" demeyin.akli basinda biri ona "boyle bi ailesi olan bir kizla evlilik icin iyi dusun" diyebilir her an.ve erkeklerin aklina bir anda dank eder boyle seyler.pisman olursun.elini cabuk tut.

Ben bile bana 'Bu yaşıma geldim karışmayın' diye bağırıyorum evde. Siz nasıl dayanıyorsunuz anlamadım :44: Abinizin olmadık triplerini de anlayamadım. 28 yaşındasınız kendi kararlarınızı kendiniz verebilirsiniz.Sonuçta erkek arkadaşınızın bir hatası da olmamış olsa yine abidir karışır diyeceğim ama yok. Çok zor durumda bırakmış sizi.Resmen seçenek sunmuş önünüze ya o ya biz diye... Siz de seçiminizi yapın, yuva bu her an kurulmuyor hayatta ertelemeye gelmiyor.Her şey zamanında güzel. Dilerim yoluna girer her şey,mutluluklar

Zaten ben aramız düzelsin diye bir çaba sarfetmiyorum, haklı olduğumu bildiğim için o konuda taviz vermiyorum, konuşmuyorsa kendi bilir modundayım 5 aydır, hani aa nolur benle konuş vs diyecek bir insan değilim. Kimse için asla bırakmaz diyemem ama şu an olanlarda güvenimi kaybedecek bir lafı/davranışı olmadı. Her daim yanımda olduğunu hissettim, hissediyorum.
Diyorum ya normalde kimse bana bu şekilde davranamaz, ama alacağım tavır sonunda annemi babamı da arkada bırakma durumum olacağından iki kere düşünüyor insan ister istemez.. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, yanlış düşünmediğimi görmek içimi rahatlatıyor.

Çok sağolun güzel dilekleriniz için. Ailevi hususlarda çok sabırlıyım biraz ondan kaynaklı dayanmam, ama pes etim artık, dayanacak halim kalmadı..

Bana maddi kaygıdan yanısıra biraz komplek gibi geldi sonuçta okumuş işini gücünü almışsın hayatını rahat bişekilde idama ettiriyorsun erkek arkadaşını kıskanmış olabılır çünkü oda belli bir yere gelmiş biri senin gibi kariyerinin peşinde bu durum rahatsız edici çünkü aileye girerse onun değil damadın dediği yapılırsa ya onu çok severlerse gibi ablanın eşi nasıl bilmiyorum ama kültür farkından dolayı istemiyor herkesi baskı ve korkuyla sindiriyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Butun sayfalari okumadim. Ama bence de maddi kaygi.
Yoksa gayet akli basinda biri oldugunuz belli. Ailen, kizma ama bira da cahillikten bir tuhaf. Ana baba pasif kalmis, bir sorunlu oglanin lafina bakiyor. Abiniz de ustundeki asagilik kompleksini, sizin uzerinizden tatmin etmeye calisiyor.
Birakin araniz acilsin. Siz de rahat rahat evlenirsiniz. Sonucta suc islemiyorsunuz. Ilerde abinizin eline 3-5 lira yine verdiniz mi hic de sorun kalmaz merak etmeyin. Boyle birine boyle muamele. Anlasilan derdi sizin maddi yardiminiz. Baska ne olacak ki.

Kendime soyleyemediklerimi duymak biraz kendime getirdi beni. Bir yandan bu kadar guclu bir insanken diger yandan zayif olmak zor geliyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili arkadasim,belli ki cok akilli bir insansin ama olayin icinden buyuk resmi goremiyorsun.hadi abin egoistin kiskancin terbiyesizin biri.ama nasil olur da bir baba 28 yasindaki kizinin duzgun bir adamla evlenmesi meselesine karsi cikar ? veya karsi cikilmasina olanak verir ? yani kizi gezsin tozsun ama evlenmesin hangi baba ister bunu hele ki sözde ataerkilmissiniz.kucuk olsaniz veya evleneceginiz adam hayirsizin biri olsa anlayacagim ama ben sizinki gibi bir baba duymadim hayatimda.sirf cikarlari icin kizi bir adamla gezsin tozsun ama evlenmesin isteyen bir adam ? ve boyle bir abi ? Hic mi utanmiyorlar,rahatsiz olmuyorlar anladim.kusura bakma boyle dedigim icin ama sirf bu acidan bile dusununce tiksinirdim ben.
Senin yerinde olsam herkes bir aradayken sakince artik yasimin gectigini kendilerine yeterince musama gosterdigimi beni istemeye geleceklerini soylerdim.(abimi hic muhattap almadan,o yokmus gibi konusarak).dusunup karar vermeleri icin de 3 gun muhlet verirdim.3.gunden sonra zit cevap verdikleri anda da ayri eve cikip nikah islemlerini baslatip onlara davetiyesini yollardim.icine de "kendi kizlarinin telli duvakli gelin olmasini degil de kimle gezerse gezsin yeter ki evlenmesin de bize baksin diye dusunen abi ve babadan utaniyorum" yazardim.ve ben onlarla gorusmeyi keserdim.cunku sizi evlat olarak gorselerdi olaylar bu noktaya gelmezdi demek ki sizi evlattan cok sermaye olarak goruyorlar ki gosterdiginiz müsama onlarin fikrini degistirememis.bu gorusmeyi kesmeme yeter bir sebep.
Abimin tehditlerine gelince,bu konusmayi yaparken cep tlfnumun ses kaydedicisini acik tutar,cebimde saklardim.abimin tehditleri bitince de "soyledigin herseyi kaydettim,1 kez daha agzini acarsan kendini karakolda bulursun,ben bu konusmayi seninle degil anne babamla yapiyorum,cunku kiz kardesinin teli duvagiyla gelin olmasini istemeyen bir abi benim icin onursuzdur" derdim.sakince.gerisini onlar dusunsun.

Teşekkür ederim, duyduklarım aslında acı olsa da gerçeğin yüzüme söylenmesi gerçekten iyi geliyor bana, çok teşekkürler

Tek sorun sen evlenince yük abine kalacak, bolluk gidecek.
Kusura bakma ama ailene yüz çevirsen bi'Allah'ın kulu tüü evlada bak demez yani, o nasıl aile.
Kızı okumuş, yaşı gelmiş, hayırlı bi'eş bulmuş ama ne hikmetse abi yanaşmıyo ve baba da "evin babası, direği" olarak çıtını çıkaramıyo. Hangi abi, baba kızının/kardeşinin evlenmek yerine senelerce bi'adamla sevgili olmasını ister?
İçten içe dillendirmeseler de sorun senin evlenmen değil senin maaşının o evden gitmesi.
Telli duvaklı evlenmek yerine sevgiline kaçsan müstahak yani o aileye.
Baban farklı düşünse burada ben varken sana laf düşmez derdi abine ama işlerine gelmiyo.

Dışardan birbirine çok düşkün bir aile görüntüsü var desem..Kol kırılır yen içinde kalır mantığı yani... He ama ben zaten elalem ne der diyen bir insan değilim, der der susarlar pek umrumda olmaz, bir adım atacaksam aileme karşı elimden geleni yaptım deyip vicdanım da rahat olsun istiyorum.

Ben senin yerinde olsam annemi babamı karşıma alır konuşurum.
Yaşım 28 okudum, mesleğimi elime aldım. Erkek arkadaşımı biliyosunuz iyi biri...
Ben artık hayırlısıyla yuvamı kurmak istiyorum baba evinden telli duvaklı çıkmak istiyorum.
Ama siz destek olacağınıza sebepsiz sessiz kalıyosunuz sorun ne derdim.
Ne zamana kadar sevgili gezeyim baba hoşunuza mı gidiyo derdim zaten o laftan sonra büyük ihtimal ayılır bayılırlar genelde gerçekleri duymak hoşlarına gitmez büyüklerin.

Diret yani bi'çözüm bulsunlar daha kaç yıl abinin abuk keyfini bekleyeceksin?

beş parmağın beşi bir olmaz..kardeş de olsanız bu böyle..abin seni kıskanıyor ve cahil bir kişilik...dar kafalı..sanıyor ki okumuş iyi tahsil yapmış,kariyer yapmış kadın kötü kadındır ..aslında çok adlandırırım bunu ama şimdi ayıp olur..senin evlilik yapman bile kötü yola düşmüş gibi gelir böylelerine.

Ben şimdi bu 5 ayın üzerine kafamda bir süre belirledim, bu yaz ortaları gibi..O zaman kadar yine halledebilmek için elimden geleni yapacağım, ama hala durum bu şekilde olursa kendi hayatıma kendi yoluma devam etmenin en iyisi olduğunu düşündürdü hepinizin yazdıkları. Teşekkür ederim objektif yorumlarınız için. İnsan işin içinde olunca bazen her yönüyle göremiyor olayı, ya da görse de kabullenemiyor, duymaya ihtiyacım olan şeyleri dediniz bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…