• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim.. ne yapmalıyım?

Ben şimdi bu 5 ayın üzerine kafamda bir süre belirledim, bu yaz ortaları gibi..O zaman kadar yine halledebilmek için elimden geleni yapacağım, ama hala durum bu şekilde olursa kendi hayatıma kendi yoluma devam etmenin en iyisi olduğunu düşündürdü hepinizin yazdıkları. Teşekkür ederim objektif yorumlarınız için. İnsan işin içinde olunca bazen her yönüyle göremiyor olayı, ya da görse de kabullenemiyor, duymaya ihtiyacım olan şeyleri dediniz bana.

5 aydır beklemişsiniz zaten bence yazın ortalarına kadar ertelemeyin daha fazla.

Biran önce çekin restinizi. Hayat gerçekten çok kısa, siz elinizden geleni yapmışsınız. :50:

5 aydır beklemişsiniz zaten bence yazın ortalarına kadar ertelemeyin daha fazla.

Biran önce çekin restinizi. Hayat gerçekten çok kısa, siz elinizden geleni yapmışsınız. :50:

Emin olun yüzlerine karşı sertim, burda sizlere içimde yaşadığım gelgitlerimi anlattım, onlar bilmiyor bunları. Güçsüz görünmüyorum evdekilere karşı. Yazın ortasına kadar dememin sebebi de iş ile ilgili beklediğim bir gelişme var aslında 3 ay filan sonra netleşecek ama temmuz ortası gibi sonunun ne olacağını kestirebilirim iş konusunun, onu bekliyorum.

anladığım kadarıyla senin abinde eziklik psikolojisi var
yani sen ve erkek arkadaşın ondan üstün diye bence bu saçma tavrı

Emin olun yüzlerine karşı sertim, burda sizlere içimde yaşadığım gelgitlerimi anlattım, onlar bilmiyor bunları. Güçsüz görünmüyorum evdekilere karşı. Yazın ortasına kadar dememin sebebi de iş ile ilgili beklediğim bir gelişme var aslında 3 ay filan sonra netleşecek ama temmuz ortası gibi sonunun ne olacağını kestirebilirim iş konusunun, onu bekliyorum.

O zaman herşeyinizi ayarladıktan sonra halledin. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum sevdiğim insanla daha çok hayatı yaşamak isterim hayat çok kısa geliyor bana çünkü yarın ne olacağını bilemiyoruz. Allah yardımcınız olsun. İyi haberlerini de bekliyoruz :34:

Tam sopalık abi. Benim dayım da sebepsiz yere annem evlenmesin diye aynı böyle davranmış annem rest çekmiş evlenmiş ananem de oğlu yüzünden küsmüş ama ben doğunca barışılmış. Dayımla annem ise hala küsler hiç barışmadılar birbirlerinin yüzlerine bakmazlar aynı ortamda tam 27 yıldır.

Takıldığım bir nokta var bu kadar üstünüze düşen odadayken bile kontrol eden bir abi yurtdışına çıkmanıza nasıl izin verdi?
Kendini bu kadar yetiştirmiş bir insanın kararlarına bu kadar müdahale ettirmemesi gerekir. Kusura bakmayın ama anne babanızda abin izin vermezse olmaz diyorlarsa onlarda çıkar gözetiyorlar ama kendilerini kötü etmiyorlar. Ailenize yardım edebilirsiniz bu çok doğal ama siz resmen kendinizi kullandırıyorsunuz.

Son düzenleme:
Kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz biraz sivri dilli olun onlar sizi idare etsin.

Takıldığım bir nokta var bu kadar üstünüze düşen odadayken bile kontrol eden bir abi yurtdışına çıkmanıza nasıl izin verdi?
Kendini bu kadar yetiştirmiş bir insanın kararlarına bu kadar müdahale ettirmemesi gerekir. Kusura bakmayın ama anne babanızda abin izin vermezse olmaz diyorlarsa onlarda çıkar gözetiyorlar ama kendilerini kötü etmiyorlar. Ailenize yardım edebilirsiniz bu çok doğal ama siz resmen kendinizi kullandırıyorsunuz.

Daha once bir arkadas daha sormustu, o zaman ben de anlam getirememistim buna inanamamistim, ama sizlerin soylediklerini dusunuyorum da ben o zamanlar ne kadar bursla gitmis de olsam maddi olarak aileme bagliydim sanirim bunun da etkisi olmustur o zaman. Tabi varsayim bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tam sopalık abi. Benim dayım da sebepsiz yere annem evlenmesin diye aynı böyle davranmış annem rest çekmiş evlenmiş ananem de oğlu yüzünden küsmüş ama ben doğunca barışılmış. Dayımla annem ise hala küsler hiç barışmadılar birbirlerinin yüzlerine bakmazlar aynı ortamda tam 27 yıldır.

Neden boyle sacmalarlar bir anlasam..

Çok çocuk doğurmanın zararları tabi bütün çocuklar aynı seviyeye ulaşamayınca kıskançlıklar uyumsuzluklar baş gösteriyor sizin hayatınız epey farklı onlarınkinden ve sizi anlamamaları anlamak istememeleri gayet doğal ama ebeveynlerin hakka riayet etmemelerinden dolayı sizen zulm etmiş oluyorlar sanırım annenizin ve babanızı kör ve sağır eden kısmı paradır , abinizde bunu çok iyi değerlendiriyor ,yazık size umarım yola gelirler ve sizi fazla üzmezler

Abin erkek arkadaşınla evlenmeni değil bence senin evlenmeni istemiyor. Bence mesele sevgilin değil hiç endişe etme. O, sen evlenince ister istemez yardımınin azalacagindan ya da kesileceginden endise ediyor bundan dolayi istemiyordur. Ama araya resmiyet girince böyle davranacagini sanmıyorum.

Benim büyük dayım da annemin evliliğine çok karşı cikmis ama nisandan sonra düzelmiş. Umarım seninki de öyle olur

bence aileniz maddi olarak elinizi onlardan çekersiniz diye bukadar tepkisiz abinize karşı.muhtemelen abinizde bu yüzden istemiyordur.

Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiye’deki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs…sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.

Şuan abin kaygılanıyor.. Sen gidince evin ihtiyaçlarını kim karşılayacak ? Çalışıyor mu abin bilmiyorum ama sen belli ki bir yerlere gelmişsin gelirin de iyi yani senin evlenmen abini zorlayacak belki daha çok çalışması gerekecek.. Senin yapman gereken hayatını yaşamak evlenmek istiyorsan evlen abin surat yapıyor diye hayatını erteleme.. Okumuşsun çalışıyorsun şuan evlenmen kadar doğal ne olabilir.. Abin yokken konuş ailenle ve evlenmek istediğini anlat onlara.. Kusura bakma ama abine gerçekten sinir oldum..

Şuan abin kaygılanıyor.. Sen gidince evin ihtiyaçlarını kim karşılayacak ? Çalışıyor mu abin bilmiyorum ama sen belli ki bir yerlere gelmişsin gelirin de iyi yani senin evlenmen abini zorlayacak belki daha çok çalışması gerekecek.. Senin yapman gereken hayatını yaşamak evlenmek istiyorsan evlen abin surat yapıyor diye hayatını erteleme.. Okumuşsun çalışıyorsun şuan evlenmen kadar doğal ne olabilir.. Abin yokken konuş ailenle ve evlenmek istediğini anlat onlara.. Kusura bakma ama abine gerçekten sinir oldum..

Zaten annem babam abime ragmen bu is olacak dese onun surat asmasini vs sallamiyorum pek ama annem babam da o tamam demedikce bir soz kesmemize bile izin vermiyor..bu delirtiyor beni

Zaten annem babam abime ragmen bu is olacak dese onun surat asmasini vs sallamiyorum pek ama annem babam da o tamam demedikce bir soz kesmemize bile izin vermiyor..bu delirtiyor beni

Peki sen annenlerle konuştun mu ? Ölene dek o evde yaşamanı beklemiyorlardır herhalde.. Bence bu yaptıkları bencillik..

Peki sen annenlerle konuştun mu ? Ölene dek o evde yaşamanı beklemiyorlardır herhalde.. Bence bu yaptıkları bencillik..

Defalarca konuştum..Annem genel olarak sabret diyor ama neyin sabrı anlasam.. Mantıklı bir bahane olur da sabrederim. Paşamızın gönlü gelsin diye bekliyoruz, işin kötü yanı bu mevzu ortaya çıktığından beri hayatımı da kısıtlamaya kalkıyor ve annem babam buna ses çıkarmıyor, ben sesimi çıkarınca da sen kavga çıkarmaya çalışıyorsun oluyorum. Onlara göre ben herşeye tamam deyip ortamı yumuşatmak zorundayım. Hani abime kalsa iş dışında bir hayatımın olmasını istemiyor ve bu yönde kısıtlamaya çalışıyor beni. Bir şeye tamam dersem isteği 2 olacak, 2'ye tamam dersem 3 olacak biliyorum.

Babam da enteresan bir şekilde nereye kadar kısıtlar çekip gitsen hangimiz ne diyebiliriz dedi zaten...

Eğer ki gerçekten erkek arkadsinizda bir sıkıntı yoksa abinizle ters dusmeyi göze alın bence. Bir de dikkatimi bir şey çekti. Bu yasa gelmissiniz, ekonomik bagimsizliginizi kazanmissiniz buna rağmen niye bu kadar baskıyı kabul ediyorsunuz ki. Evden de ayrilmalisiniz diye düşünüyorum

Eğer ki gerçekten erkek arkadsinizda bir sıkıntı yoksa abinizle ters dusmeyi göze alın bence. Bir de dikkatimi bir şey çekti. Bu yasa gelmissiniz, ekonomik bagimsizliginizi kazanmissiniz buna rağmen niye bu kadar baskıyı kabul ediyorsunuz ki. Evden de ayrilmalisiniz diye düşünüyorum

Hep "aile" diye fazla taviz vermişim anlaşılan.. Ciddi bir sorun yaşadığında anlıyor insan, bu da bana bir tecrübe oldu. Ama ciddi anlamda bu yaz ayrılmayı düşünüyorum evden, beklediğim bir iş konusu var onun sonucuna göre hareket edeceğim.

Hep "aile" diye fazla taviz vermişim anlaşılan.. Ciddi bir sorun yaşadığında anlıyor insan, bu da bana bir tecrübe oldu. Ama ciddi anlamda bu yaz ayrılmayı düşünüyorum evden, beklediğim bir iş konusu var onun sonucuna göre hareket edeceğim.

Ailenin yanında yaşamak bir sıkıntı aslında. Ne kadar mesleğin de olsa, yaşın da olsa müdahale hakları oluyor. Benim durumuma benziyor biraz durumunuz. Abinizin bu tavrinda da bir art niyet aradım açıkçası

Baban bütün babalık yetkilerini abine devir etmiş kendisine yakıştıramadım açıkcası her oğlu olan evdeki kızı ezmeye çalışsa
o her evdeki kız depresyon hastası olmaya mahkum

Back