Abim.. ne yapmalıyım?

Anne baba varken abide neymiş ki sizin gibi kariyer yok bilgi yok
anneniz babanız neden pasif kalıyor ve sizi ona ezdiriyor? Elimizden paralar gidecek korkusumu? Altın yumurtlayan tavuksun hepsi birleşmiş senin hayatına müdahale ediyorlar ,bunlara hakları yok , ama senin evlenip yuva kuram hakkın var ,
acaip benciller insan evladının eline mesleğini aldıktan sonra yuva kurmasını bekler buda sevdiği aynı düzeyde olın biriyle olduğu vakit anne baba sevinir erkek kardeşi acaip bencil,egoist
ailede epey pohpohlanmış
bunu yaptıran o ego
ama sende artık hayatına bir yön ver ve mücadeleye giriş pasif kalma seni seven adamıda elinden kaçırma

bana kıskançlık gibi geldi
belki daha iyisini layık görüyodur

Bu güne kadar olumlu düşünmek istedim sanrım hep, dediğim gibi aile olunca objektif olamıyor insan sizlerden birşeyler duymak gerçekten iyi geldi bu yüzden.

evet insan sevdiklerinin özellikle de kendi ailesinin hatalarını göremez görse de kabullenemez abinizin hayatınızdaki kişide hiç bir kusur olmamasına rağmen bu işe razı olmaması sizi çok da düşünen bir abi olmadığını ortaya koyuyor böyle kritik bir konuda kendi kompleksleri ve hırsı devreye giriyor size ben senden güçlüyüm demek istiyor bunları bu şekilde planlamıyor belki ama bilinçaltından kaynaklanıyor bu tavrı.

onlar senin iyiliğin için olmayan bir sebepten dolayı senin hayatına çomak soktukları için, bu kadar iyi niyetli olmana gerek yok.

ne yapsan yeri.

aynı zamanda, şimdi bu kadar boyun eğdiğin için, evlendikten sonra da ilişkine müdahale edebilirler. evine geldiklerinde sorun yaratabilirler. ilişkine ileride çocuğuna kadar müdahale edebilirler. bu şimdikinden daha da büyük bir sorun.

Reactions: anu
abinin yaptığı kıskançlık takıntı değil .
benim kızkadeşim de öyleydi ,okutmak için çok uğraştık ,özel üniversiteye vereyim ben ödeyeyim dedim istemedi ,tuttu ipsiz sapsız birine kaçtı evlendi ..
hem okumadı hem kaçıp gitti ,hem işe yaramayan birine .
buna rağmen hep kıskandı beni ,hem de hep kıskanmasın diye sürekli maddi manevi yanında oldum ama insan nankör olmayagörsün ,ne yaparsan yap farketmiyor ,o zaman çocuğumuz yoktu onun çocuğunu kendi çocuğumuz bildik ,tuttuk kreşe verdik çocuk çok hırçındı sosyaleşsin diye ,daha neler neler .
ama insan dua edip ablam diyeceği yerde hep herşeyimi kıskandı ..aynı abiniz de öyle işte ,sizin bi tatile gitmenizi bile yediremez ,,çalışmanızı ,iyi biriyle evlenmenizi,maddi olarak güçlü olmanızı ,eşinizle aranızın iyi olmasını bile istemezler.
çünkü kendileri mutsuzdur ,maddi güçleri yoktur ama ne ilginçki hep hayatta büyük lafı dinlemeyip hep hata üstüne hata yapmalarına rağmen hiç ders almazlar ,bir de insanların iyiliğini de istemezler üstelik.
off siz anlattıkça benim yaralarım deşiliyor valla ne kadar iyi durumda olursanız o kadar onlara batıcak görüp yaşayacaksınız.umarım öyle olmaz tabi de ..

Abin diğer ablalarına da böyle miydi tek sana mı
Tek sana ise maddi çıkarları eksileceğinden olabilir
Bi de ben baba dururken abinin bu kadar herşeye karışmasına, babanın pasif kalmasına anlam veremiyorum hiç bi şekilde

Kahvaltı da al hepsini aynı masaya
Ben size adam akıllı bu evden telli duvaklı gelin olarak çıkmak için izin istedim geçiştirdiniz ben çocuk değilim artık.
Abi sende olmaz molmaz diyeceğine nedenini söyle yoksa tarafımdan beni kıskanıyormuşsun gibi görülüyorsun haberin olsun de
Bağırır çağırırsa sende altta kalma senin kölen değilim 5 ay bekledim yeter canım ne isterse onu yaparım aklım fikrim var ki buralara kadar geldim.
Anne baba son kez söylüyorum ben evleneceğim öyle ya da böyle.
Artık beklemeyeceğim bi cevap verin de yoksa ben bu evden taşınıp nikahımı da kıyarım.
Sizden izin bekledim cevap bekledim vermediniz benim suçum değil de
Abin üzerine yürürse falan hele bir şey yap darp raporu alırım de korkut.
İyi şeyler olmaz derse ne yaparsan polise başvururum de, kendi hayatına yazık olur de.
Annen olmaz etme eğleme derse o zaman bu mesele hallolacak de beklemicem de düşünün edin de
Çık ayrı eve 1 ay bekle hala mırın kırın ederlerse ara anneni babanı
Söylediklerim şaka değil anne de kıyarım nikahı son kez soruyorum gelsinler mi de
Hala abin mabin derse anne ben de senin evladınım sen benim iyiliğimi istemedin nikahımı kıyacağım haberiniz olsun de kıy nikahı
Aile önemli şey ama bazen ailenle mutsuz olduğunda çekip gitmesini bileceksin.
Sonuçta bir kere geliyorsun hayata ailen adil davranmıyor suçlu sen değilsin
Sevdiğin sayıldığın adamın yanında olmak var abinle ömür geçirmek var
Sen abini seviyorsun belki ama abin seni sevmiyor çok kıskanıyor açık ve net.

Yapım gereği çok sorgulayan bir insanım, nedensiz hiçbirşeyin olmayacağını düşünürüm, neden diye sordukça cevap bulamadıkça daha da sinirleniyorum. Bir de ailemi az tanıyorsam evden çıktığım gün o kapı bana kapanacak. Gözden uzak gönülden uzak misali şehir değiştirmeyi bile düşünüyorum. Bir başka şehirde 3 ay içerisinde belli olacak güzel bir kariyer imkanı çıktı önüme. Doktorada da fazla dersim kalmadı zaten, hocalarım da beni bildiğinden uzaktan devam etmemde sorun yok. Galiba ben de gitmek istiyorum artık, sadece o kapının kapanacağını bildiğimden gel git yaşıyorum ama gitmek daha ağır basıyor.

Ablalarım zaten onunla aynı mantalitede hayat sürüyor o yüzden sorun yaşamazlar. Ama ben okul gereği ve iş gereği çok fazla insan içindeyim, yeri gelir şehir dışına giderim, yeri gelir yurtdışından misafirlerimiz olur işyerinde, onları akşamları bir yerlere götürürüm. Dediğim gibi sosyal biriyim hem iş yaşamında hem özel yaşamımda. Ablalarımla bir sorunu olmadı bu yüzden. Babamın duruşu ya da duramayışı diyeyim delirtiyor beni zaten. Ama biraz da anne babamın hatası zaten, ona özgüvenini benim üzerimden kazandırmaya çalıştılar 20lerindeyken..

Baban sağken ölü muamelesi resmen
Çok tuhaf
Ben hatayı abinden çok anne - babanda gördüm

İşaretlediğim kısım biraz dokunuyor bana sanırım...ya bilmiyorum kaç aydır bu düşünceyi inkar etmeye çalışıyorum, ama haklısınız...

Baban sağken ölü muamelesi resmen
Çok tuhaf
Ben hatayı abinden çok anne - babanda gördüm

Babam kendi eliyle yaptı bunu hatalı olduklarını yıllardır söylüyordum kabul etmiyorlardı, şimdi olaylar bu raddeye gelince kabul ettiler hatalarını ama iş işten geçtikten sonra pek bir işe yaramıyor.

Bence net ol
Hepsi varken söyle
Kiminle evleneceğime ben karar vereceğim elbette, hatalı yanlış yönleri varsa onu da belirtirsiniz ama durduk yere sırf abim istemiyo diye hayatımı birleştireceğim insandan vazgeçmemi beklemeniz anlamsız
Bu iş öyle ya da böyle olacak, güzellikle olsun isterim ama tercih sizin de geç. Sonra da soğuk ol pek konuşma bi süre düşünsün dursunlar

İşaretlediğim kısım biraz dokunuyor bana sanırım...ya bilmiyorum kaç aydır bu düşünceyi inkar etmeye çalışıyorum, ama haklısınız...

Bir de merak ettiğim evli ablan severek mi evlendi??Birileri bir şey dedi mi
Anneni sıkıştır kaçamasın konuş, Gerekirse kilitle odaya ikinizi yine konuş son kez konuşacağım de.
Annen illa zamanla hallolacak derse bence zamanla ayrılacağınızı düşünüyorlar.
Abine ayrıldık biz desene ne tepki verecek ??
Sonra ne tepki vereceğini merak ettim, neden istemediğini merak ettim ondan dedim dersin.

Son düzenleme:

Ben küçüktüm o evlendiğinde ama severek diye biliyorum, iki ablam büyük bizden onlardan sonra abim sonra en küçük ben. O da pek büyük değildi ablam evlenirken.
Yani hani sebepsiz yere bunca sıkıntı yarattılar diye erkek arkadaşımdan ayrılmam, karakterime ters bir kere, bizim ne suçumuz var. Anneme de babama da zaten öyle ya da böyle bu evlilik olacak dedim. Ona da dedim hatta, aldığım cevap sen böyle emir kipiyle konuşursan hiç birşey olmayacak.

Daha net görüyorum bazı şeyleri..teşekkür ederim..

Abinin yaptıklarının maddi kaygıdan ziyade ego olduğunu düşünüyorum.Egosunu da aile olarak herşeyine eyvallah diyerek sizler şişirmişsiniz.Kendi evlenememiş.Asosyal.Evde disiplini (yani kendince disiplin sandığı şeyleri) o uygulamaya sokmuş.Burada en suçlu kişi annen ve özellikle baban.Kendi rollerini abine bırakmışlar.Abin abindir.Ama bu tür kararlarda söz sahibi değildir.Anne baba bile biryere kadar söz sahibidir.Bir yerden sonra herkesin kendi hayatı.Ailen seni okutmuş ve onlara karşı borçlu hissediyorsun kendini ama,aile evladını yetiştirmek,iyi bir eğitim aldırmakla sorumlu.Evlatta,iyi yetişmek ve eğitimini tamamlamakla sorumlu.Arsızlık namussuzluk yapmamışsın.Evinin ihtiyaçlarını kendin omuzluyorsun.Kendi ayarında iyi bir insan bulmuşsun.Yuvanı kurmak istiyorsun.Senin geleceğinle oynamaya kimin ne hakkı var.Sizlerin hatası ona kabul ettirmeye,onu ikna etmeye çalışmak.Bu da onun kendini çok matah birşey hissetmesine sebebp.Abindir ama bir cahil,senin koca bir ömrünü mahvetmeye yetebilir.Hadi baban pasif kalıyor.Hiç mi aile büyüğünüz yok ona haddini bil kendine gel diyecek.

Senin şu durumda yapabileceğin şey,sevgilim benden ayrıldı demek.Onun gelip senin masana oturmasını beklemek yerine sen tavır alacaksın.Herkese tavrını koyacaksın.Sen masaya oturmayacaksın.Ödemeleri kısacaksın.Hayatın ciddiyetini bir anlasın da ,azıcık sorumluluk üstüne yüklensin de bakalım öyle çocuk oyuncağına benziyormuymuş bu iş.

neden yaramasın ki.abin babana ve annene de mi tepki gösteriyor.?
anne babanın bu kadar pasifize olmalarını ve senin geleceğini hiç düşünmemelerini anlayamadım.
bence de anne ve babanla açık ve net konuş.onlar da bi kafalarını toplasınlar.
abine de duracağı yeri göstersinler.

annen baban sana bu kadar karışmazken abin nasıl kendisinde bu hakkı görebiliyo...yanlış anlamayın ama banada biraz kıskançlık gibi geldi...kendi hayatında kız arkadaşı yok mu peki ? Boşluktan sana sarmış olabilirmi...İnsanların hayatı dört dörtlük gitmiyo mutlaka bişeyler çıkıyo can sıkıcı....

Emin olun hiçbirşeye eyvallah dediğim yok. Ben zaten ilk günden beri kabullenemiyorum olanı biteni, annem babam yıllardır hatalı bu konuda hemfikirim sizinle, onların hatasının acısı benden çıkıyor. Son bir haftadır zaten aileme karşı da tavırlıyım cidden tahammülüm kalmadı, yemekten yemeğe görüyorlar beni. Bu sefer de bak sen huysuzluk ettin ama olacak biliyorum ama içimden gelmiyor başka türlü davranmak.

Biraz annem babam zamanında ona fazla söz hakkı vererek onlar bu duruma getirdi onu. Kız arkadaşı da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…