Abim Lütfen Bir Akıl Verin :(

aylin113

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
76
39
25
Merhabalar öncelikle.

Çok uzun olucak ama hayati bir durum söz konusu.Lütfen akıl verin kimseyle de paylaşamıyorum.

Abimle benim aramda 7 yaş var, kendisi 92 doğumlu.Öncelikle biraz kendisini tanıtmak istiyorum.

Orta boylarda, zayıf çelimsiz birisi.Lisede bir sene kalmış ama bitirmişti.Sonra 2 senelik bir myo kazandı şehir dışında ama bitiremedi. Daha sonra bizim şehrimizde bir myo kazandı, orayı da uzattı.

Doğuştan bir kalp kapak hastalığı olduğu için askere almadılar, çok içerledi ama ya sabır dedi. Öyle büyük sorun teşkil etmiyor sadece askeri yönetmeliğe aykırıymış kalp kapak hastalığı olanlar. Neyse, çalışacağım dedi.

Bir fabrikada işe girdi, zor bir işmiş çok karışık bir hafta olmadan çıktı. Bağırıp azarlamışlar filan. Gelip gidip öğrenebiliyor musun şeklinde imalı imalı sorular filan sormuşlar usta başı da azarlamış nasıl olacak böyle diye o da ayrıldı.

Sonra bir esnafın yanında çalışmaya girdi böyle bakliyat gibi bir yer, orda da patronu çıkarmış el becerin yok hızlı olamıyorsun diye.

Başka bir fabrikaya girdi, yine orda da verilen işi yapamamış denemek koşulu ile almışlar olmaz seninle demişler.

Sonra işkurdan 9 aylık geçiçi bir işe girdi, hemde kpss dersanesine yazıldı. 3 hafta kadar da orda çalıştı parkta bekçilik yapıyor çöp filan topluyodu işte. Ama gönderdikleri park 2-3 km filan uzaktı ve giden otobüs yoktu yürüyerek gidip geliyordu. Ordan da ayrıldı dersane ile bir arada gitmiyor diye,(gündüz çalışıyor gece grubunda dersaneye gidiyordu).

İçkisi sigarası kumarı vs. yoktur.Bugüne kadar tek şikayet almadık kimselerden. Abdestinde namazında kendi halinde bir insan. Haftanın 3 günü dersaneye gidiyor yakın mesafe olduğu için yol masrafı yok aldığı harçlığa bir dürüm ekmek zor yenir.Onun dışında sürekli evde, hani bazen işi olur para alır harcamadığı paranın üstünü getirir geri verir. Ben bi kere para verdim al abi lazım olur dersanede diye, çok kızdı koy onu cebine dedi. Ama kendisi bana cüzdanındaki son kuruşu çıkarır verirdi. Arada takılıyorum ne zaman yengemiz olcak diye, garanti bir işim olmadan asla niye elin kzını rezil edeyim diyor.

GELELİM EN ÖNEMLİ KISMA...

Birgün dersaneye giderken odasına girdim kirlileri filan varsa almaya. Benim odamda da annem eşylarımı filan düzenliyor işte yazlık kışlık olayı, dedim abimin bilgisayarda az takılayım. Faceme girmek için tıkladım, kendi facesi açık kalmış ç.dışı modda. Hiç yapmadığım bir şeyi yapıp mesajlarını okudum ve dünyam yıkıldı sanki.

Samimi olduğu, kardeşim dediği bir kızla baya dertleşmiş ve şöyle yazmış kpss den konuşurken.

Bu son şansım, kazanamazsam bu film burda bitecek demiş.

Kız o ne demek demiş.

Abim de ya kazanırım atanırım ya da ben bu dünyadan çeker giderim demiş.

Kız saçmalama filan yazmış.

Abim okuyamadım çalışamadım bir halta yaramıyorum kendimi sığıntı gibi hissediyorum yeri geliyor ailem iğneliyor canımı çok yakıyor ama haklılar demiş.

İşte kız demiş büyük günah, abimde demiş insanlara muhtaç olmaktansa onlardan merhamet beklemektense cehenneme gider ordan kurtulmak için Allah'a yalvarırım daha iyi demiş. Sonra aramızda kalsın çıkıyorum ben demiş ve konuşma bitmiş.

Abim kesinlikle blöf yapacak birisi değildir. İnternetten geçmişte ziyaret ettiği sitelere baktım. Arsenik siyanür gibi şeyler araştırmış. Herkese satılmıyormuş benim araştırdığıma göre ama, insan isterse bulur.

Yine tüfek satan sitelere girmiş hep.

Ne olur yardım edin, sınavı ekimde ve kazanamazsa koymuş kafaya öldürecek kendini. Bir kere de dua ederken duydum, ya Rabbi sen beni kimseye muhtaç etme sen beni tez zamanda al yanına diye. Gizli gizli ağlerken duydum yine gece geç vakit.

Dünyalar iyisidir, fazla sahiplenir kıskanır ama zararı yoktur. Evdeki arıyı bile yazık candır diyip öldürmeden mendille atar dışarı. Bayramdan bayrama kıyafet alır o da zorla. Babamın telefonu bozulunca kendi telefonunu ona verdi, benim eski olanı aldı bana yenisini aldık.

Kim bilir daha ne sorunları var bilmediğim. Ne olur akıl verin, tek kardeşim o benim. Allah benim ömrümden alıp sana versin diyor bana. Aileme söyleyemem, ailem ters bir şey söylerse sınav zamanını bile beklemez belki. Geçen midesini üşütmüş, kustu içi dışına çıktı evde ikimizdik başı döndü düştü kalktı hastaneye gidelim dedim yok dedi babamları arıyorum dedim kızdı hayır iyiyim dedi hiç acımıyor kendisine artık. Onun ölmesine dayanamam, sadece dua edebiliyorum offffffffffff :KK43:

çok üzüldüm helede taşı sıksa suyunu çıkaracak kadar sağlıklı bir insan olmasına ve evli 2 çocuğu olup parazit gibi yaşayan kendi abimle kıyaslayınca daha çok üzüldüm...
her fırsatta böyle bozuk bir zamanda bu kadar iyi ve dürüst kalabildiği için onunla gurur duyduğunu telkin et...
varlığıyla kendini güvende hissettiğini falan söyle...
Allah cc işini rast getirsin abinin canm...senide korktuğundan emin eylesin inşaAllah geçer bu günler...

Ailenizle konusun abinize psikolojik olarak destek olsunlar. Daha genc ve yolun cok basinda. Is para bunlarin hepsi olur herkes bir anda duzenini kuramiyor. benim 90li erkek kardesim hala issiz kpss ye hazirlaniyor fakat hicbir zaman ters bir sey soylemek aklimizin ucundan bile gecmez o da bunu bilir belki de bu yuzden cok rahat :) yazik gencecik insanlar bunalimlara giriyor cok uzuluyorum. Universite mezunlari bile kolay is bulamiyor abinize bunu soyleyin. Herkesin kabiliyeti beceri alani farklidir demek ki abiniz henuz kendi kabiliyetini ortaya koyacagi bir is bulamamis ama eminim bulacaktir genc adam tasini siksa suyunu cikarir.

ya cok uzuldum abinizle konussaniz, dr a gitmeye ikna etseniz, ailenizin maddi durumu nasil? bi is kurma sansi olabilir mi?

Aileniz hiçbir işte dikiş tutturamadın,kpss kursuna para ödüyoruz bu senin son şansın tarzı söylemlerde bulundu mu acaba?Ailenizin ona yaklaşımı Nasıl?Eğer ailenizin yaklaşımı iyiyse abiniz kendi yük oluyorum diye düşünüyorsa annenizle bu durumu paylaşın ve onu birlikte rahatlatmanın dertleşmenin yollarını arayın,yok ailem katı ona karşı diyorsanız sizi anlayacak yardımcı olabilecek abinizide seven aile büyüğü(teyze,amca,dayı vs.) onlardan yardım isteyin bence.Abinizin psikolojik desteğe ihtiyacı var,uzman birine götürmeniz mümkün olsa ona gidin diyeceğim ancak yaşınız küçük olduğundan maddi kısımda zorlanırsınız herhalde,öğrencisinizdir diye düşünüyorum.Umarım herşey pozitif olur,abiniz sınavı kazanır ve her Anlamda kafanız rahatlar.Allah yardımcınız olsun.

A aylin113 abinin anne ve babanla arası nasıl
Öncelikle okuduklarınızı ailenizle paylaşın, abinizle iletişimi arttırın
Ebeveynlerin takdiri evlatlar için çok önemli, anne ve babasının onu kınamadığını, şartlar ne olursa olsun sevdiğini bilmeli

Ailenize biraz durumdan bahsetseniz artık daha dikkatli davranabilirler. Abinle aran iyiyse bi uzmanla görüşmesi için ısrar edebilirsin. Umarım atlatırsınız bu günleri

İş bulmasına yardım edebilirsiniz. Meslek edindirme kurslarına gidebilir. Ücretsiz kurslarda bilgisayar, yabancı dil vs öğrenebilir. El becerisi veya kuvvet gerektirmeyen konular bunlar. Veya ilgi alanı neyse o konuda eğitim alabilir.

Bir de ona onun akıl verebileceği bir konuda dertlerinizi anlatabilirsiniz. O akıl verince de onun dediği şekilde yapacağınızı söyleyebilirsiniz. Ne bileyim "ben ne zaman evleneceğim, gerçek dostum yok, istediğim işi yapmıyorum, istediğim yere gelemedim" vs. Sonra da "sana anlatmak çok iyi geldi. Sen olmasan ben ne yapardım. İyi ki varsın. İyi ki abim var" vs diyebilirsiniz. Anlattığınız sorun gerçek olursa yalan da söylememiş olursunuz. Belki bir işe yaradığını hisseder. Bazı işlerinizde ondan yardım isteyebilirsiniz. Bir de iyi huylarını onun yanında övebilirsiniz. Dürüstlüğünü vs. Ama ben uzman değilim, tüm bunlar yanlış da olabilir. En iyisi bir uzmana sormak.

İyi bir psikolog bulup gidip ona anlatın. Belki abinize "ben çok bunaldım, afakanlar basıyor, bazen takıntılarım oluyor, aklıma kötü şeyler geliyor, psikoloğa gideceğim" demenizi tavsiye eder. Sonra da size destek olabilmek için o da gelsin vs der belki. Ondan sonrasını iyi bir psikolog ise kendi iyi bir biçimde halleder sanırım. Veya belki tamamen farklı bir şey tavsiye eder. En iyisi hiçbir senaryo yazmadan en yakın zamanda iyi bir uzmana sorup öyle hareket etmek.

Belki ona iş bulsanız bunlara hiç gerek kalmayabilir. Kalabilir de bilemedim. Her işsiz kalan böyle şeyler düşünmüyor. O yüzden iyi bir psikoloğa gidip öyle hareket edin. Sonuçta çok hassas bir durum. Biz ne desek ters bir sonuç olabilir. En iyisi iyi bir uzmana sormak. İnsanlar çiçek bakımını bile uzmanına soruyor. Burada insan hayatı söz konusu. Sakın ihmal etmeyin. Umarım sorun en kısa zamanda çözülür.

Ailenizle konusun bu durumdan bahsedin
Kesinlikle konusun rahatlamasini saglayin cok uzuldum
Devlet hibeli is falan kurabilir bunlari arastirin birlikte..

Bence senin yapman gereken ilk adım, git bir psikologla anlaş, durumu anlat. ücretini sen öde, psikologa da tembihle ki abinin ücretsiz geldiğini sansın. bence iyi gelecektir. en kötü psikiyatri
Allah yarıdm etsın

Ayyy icim yandi ne diyecegimi bilemedim Allah yardimcisi olsun siz o dertlestigi kisiyi biliyorsaniz onunla konusun okudugunuzu soyleyin o belki psikolojik yardim alma konusunda destek olur belkide seni dinler bakin saglik guvencesi yoksa bile devlet hastanelerinde psikolog kimlik dahi istemeden psikolojik destek veriyor zaten psikiyatrik bir tedavi gerekirse kendi yonlendirir diye düşünüyorum

Birde maneviyatini guclendirecekler kitaplar bulur kendisine hediye ederseniz belki faydasi olur inşallah

Anne bab anizla konusun kimse onunla igneleyici konusmasin hayatin manasi is bulmak degil olur bazen ust uste islerimiz ters gider ama abiniz cok icerlemis sanki hic kendini savunmamis gibi...kesinlikle destek olun gerekirse bir pskiyatriye goturun olmadi videolariniz izletin yani imtihan dunyasi herles baska seylerle imtihan oluyor erkek oldugu icin tabi daha agir geliyordur ama su asamada kimsenin ona laf sokmasinaa musade etmeyin gerekirse siz savunun ona kendini degerli gissettirin kendini ise yaramaz hissediyor yazik gercekten olculerimiz bunlarmi olacak ? Cok yanlis dusunuyor

sen de 17 falansın galiba

ailen ile konuş

abine bir tanıdık yanında iş ayarlasınlar gerekirse ona verilecek parayı baban patrona versin

biraz çalışsın işe yaradığını hissetsin

kendini işe yaramaz hissetmiş

bir de belki iyi bir haber değil ama lise mezunu atanmak çok zor kadro az çokkkkkkk yüksek puan gerekiyor

el becerisi olmayabilir, getir götür gibi işler arasın adliyede panolar var katip olsun mesela

yazıları alıp mahkemeye götürecek oradan fotokopi çekip getirecek vs

ağır iş değil el becerisi vs gerekmez en az da asgari ücret verirler

bunlar da olmazsa ailenizin durumunu bilmem ama iş açmayı deneyebilir

basit bayi gibi ya da çiğ köfte zinciri gibi bir şeyler

bu arada çok iyi duyarlısın ama bunu ailenle paylaşmazsan daha fazla üzülebilirsin

Kesinlikle ailenle konuşmalısın.

Yani ailen nasıl insanlar bilmiyorum, durumu öğrenince bide bunun için çağırıp kızacak insanlarsa, amca dayı bir aile büyüğü her kimse ona anlatıp dertleşmesini sağla.

Ailen de bilmeli, ona göre davranmalı. Yazık. Daha gencecik. Onun yaşındakiler gezeyim tozayım derdinde iken, bu hayat telaşını, sorumluluğu fazlaca üstlenmiş. :KK43:

güzel yurdumun mükemmel patronlarıyla çok erken tanışmış abiniz.. çok ama çok üzüldüm, kıyamam gencecik bir delikanlının hayatını ne güzel sömürüyorlar.. çocuğu beğenmeyen patronlara sor, hepsi uzman, neden? çünkü arkaları var..
bu konuda çok ama çok sinirliyim, rabbim abinizin yardımcısı olsun..

abini ikna et konu sahibi, bir psikiyatrist ile görüşsün.. daha minicik ve bu hayatta her zaman bir kapı açılır.. henüz hayatın hiçbir yönüyle karşılaşmadan pes etmesi ne kadar acı.. lütfen ailene söyle üstüne gitmesinler abinin.. daha önce çok yakın bir arkadaşımla acı bir tecrübem var bu konuda ne yazık ki.. ailenin baskısı gençleri çevre baskısından çok daha fazla etkiliyor..

ALLAH ağbinize ve herkese hayırlı iş kapıları açsın. Aile eline bakmak bir kız için bile çok zorken, erkek çocukları için ne denli zor olduğu malum. Ama ağbiniz erkenden ümitsizliğe düşmüş, daha yolun başında.
Çoluklu çocuklu insanlar bile hayatlarının bir döneminde işsiz kalıp ailesinden destek görüyor, aile bu günler için değil midir, ne demek yük olmak? Gün gelecek o destek olacak sizlere. Daha şimdiden pes edilir mi hayata, bu gün her şey kötü görünür, yarın bir bakarsın her şey senden yana yani..
İşte ağbinize böyle telkinlerde bulunun ya da o dertleştiği, sözünün geçtiği kim varsa ona anlatın, çünki ağbiniz size açmayabilir içini. Psikolojik destek sağlayın.

Ay kıyamam cok üzüldüm
Bunu ailene anlatmalısın bence oturup guzel bir dille msajlarını okudugunuzu belli etmeyecek sekilde
Konuşun
Acaba ailen kırıcı bir laf mı söylediki
Çünkü abiniz mesajda öyle söylemiş
Herkes hayatında iş konusunda iyi olmayabilir yani bende cok girdim çıktım:KK52:
Örnk te daha 18 19 um simit sarayında calısydum kalabalık bi yerdi
Niye ben pazar yeri gibi bagırmyrmuşum diye cıkardılar:KK45:
Şaka bir yana yani
Yokmu hiç bi tanıdığınız iş icin el uzatsao_O
Anladğım kadaryla maddiyata takılıyo biraz

X