Abim için evi satmalı mıyız? :(

Ben ve ablam kesinlikle karşı çıkacağız. Annem de birşeylerin farkında artık bize ne olduğunu anlatmadan satmayacagim diyor ama abim öyle biri ki annemin annelik duygusuyla oynuyor intihar edecegim artık yok olacağım gibi. Gerçekten kendine zarar verirse annem vicdan azabıyla yaşayamaz biliyorum kendini suçlar
Ben ailemin evinde oturuyorum, tapu annemin üstüne, düşün emekli maaşı olmasına rağmen,, dışarıda kalan yaşlılardan etkilenip kendini garantiye alıyor. O kadar borç yaparken aklı neredeydi, bunu düşünün! Benim ailem değil ev, 50 bin bile vermez, git dışarıda yat der. Kırmızı oda da adam kumar borcu için karısını satmıştı. Asıl gurursuz olan kendisi, ben olsam gider polise can güvenliğimizden endişe ediyoruz derdim. Abiniz iyi niyetli değil! Ben mesela şu an çalışmıyorum, kimseye de borçlu değilim. Ayağını yorganına göre uzat diye bir deyim var.

Abimin dedigi evi satalım örneğin borcun 4/3ünü ödeyelim. Annemle beraber kiraya çıksınlar aldığı maaşla hem geçinir hem borcum kalanını öder. Böyle karistiriyor annemin kafasını
Anneniz ve 15 yaşında çocuk böyle dengesizin evinde ne kadar huzur bulur ne kadar rahat eder?zaten ev ev üstüne olmaz hele ki böyle bir durumda.hadi oda oldu diyelim; yine borcu katlanacak yıllardır olduğu gibi.olan yine annenizle kardeşinize olacak

peki sizin yıllardır çalışıp fedakarlıkla kendisine verdiğiniz maaşlar için vicdan azabı çekmeyecek mi ?
kendi emeğini değil sizin emeklerinizi hem de rızanız olmadan abinize vermesi de hak yemektir.
anneniz olduğu için tarafsız bakamayacağınızı biliyorum ama dışarıdan bakınca gerçek bu.
Doğru söylüyorsunuz. Biz babasız kadın kadına büyüdük o yüzden o para benim bu para senin hiç ayrım yapmadık annemiz bizim kırmızı çizgimiz (ben ve ablamın) Yarın birgün başımız sıkışırsa biliyorum ki bize de gözünü kırpmadan yardım edecek.

Bizim oturduğumuz şehre gel en azından başını sokacak yerin olur sokaklarda yatmazsin dedim. Gelemem orda herkese akrabalara arkadaşlara borcum var dedi ben onursuz gurursuz muyum nasıl geleyim dedi. Bir tek bizi suçluyor en çok da annemi suçluyor öyle anne olmaz olsun o da kendini anne mi sanıyor falan annemi de bu şekilde üzüyor kadın da gerçekten acaba ben iyi bir anne değil miyim diye sorguluyor
Ne kadar sorumsuz, bencil bir insan, bir de abi olacak. Asıl onun size destek olması gerekirken, sürekli para istiyor en son da evi sattırmaya çalışıyor. Olmasa daha iyiymiş, herkesin sırtında bir kambur.

Annenize diyin ki bu sefer de acıyıp evi satarsan biz de artık sana acımayacağız. Anne çocuğunu doğurur, büyütür, okutur, ondan sonra çocuklar anneye destek olmalı, ihtiyacı olduğunda. Ama ben annenize değil siz kız çocuklarına üzüldüm, çünkü onu o hale anneniz getirmiştir. Anneler kızlarından her konuda yardım beklerler, hem ev işi yapsın hem para kazansın, hem yardım etsin ama erkek çocuklarına kıyamazlar. Onların gözünde de kıymetleri olmaz. Annenin artık resti çekmesinin vakti gelmiş geçiyor.

Eskiden iddia oynadığını biliyordum. Yani telefonunda falan sitelere girdiğine şahit oldum. Ama böyle değildi hayat enerjisi vardı bizi çok sever sayardı. Son iki yıldır bizimle de pek iletişim kurmuyor ben evlendim düğün olmadı nikaha bile son dakika ben agladigim için geldi. Psikolojik olarak da iyi değil gibi. Annem bir ay önce yanına gitti son kez göreyim oğlumu dünya gözüyle diye. Önce geri git demiş ben seni görmek istemiyorum, aradan biraz zaman geçince annecim başka bir ile tayin istersem benimle yaşar mısın falan demiş yani bir anı bir anını tutmuyor
Abinizi haklı çıkarmak için çeşitli nedenler öne sürmeyi bırakın
Düğününüzde olmasada olur yine evlenirdiniz
Eşiniz aynı şeyi yapsa kocamdır yapar diyecek bi havanız var
Anneniz iyi alıştırmış abinizi rahata
Sanırım ne derse yapmış gibi
Ama artık uzak durmanız gerekiyor durum ciddi
O ev satılmazsa size zararda verebilir yani
Borçları yaparken sonunu düşünmeliydi
Diyelimki bitcoin borsa vs kaybetti parayı
Onda bile uzmanlar uyarıyor birikmişinizle yapın kira parası maaş parasıyla değil
Paraları yerken size annenize bi desteği oldumu
arayıp sordumu acaba o bile şüpheli
Bence uzaklaştırma kararı mantıklı
Belki abinizde insanları ne kadar strese soktuğunu anlar ve uzak durur
Ve eminim buranın 100de 99u böyle bi abiyle görüşmez
Gerekirse enişteler girsin araya umudunu kessin sizden

O evde sadece abinin mi hakkı varmışta istiyor rezil ?
Sizleri zerrece düşündüğü yok.
Sakın sattırmayın evi.
Aynen bi de bu var. Zaten aldim alacagimi simdiye kadar, kalan da onlarin hakki olsun bari bile demiyor sansar.

Cok huzursuz etti bu konu beni, nolur satmiyoruz deyin E Esoskirec

Abimin dedigi evi satalım örneğin borcun 4/3ünü ödeyelim. Annemle beraber kiraya çıksınlar aldığı maaşla hem geçinir hem borcum kalanını öder. Böyle karistiriyor annemin kafasını
Daha borcun 3/4u ediyor mu ev parasi onu bilmiyorsunuz. Borc ne borcu ve ne kadar bilmiyorsunuz. Evi satsaniz borcu mu kapatir yeni iddia mi basar bilmiyorsunuz. Isi yok istifa etmis kirayi evi nasi gecindiricek bilmiyorsunuz. Bu utanmazlikla ananizi kotu anne olmakla sucluyor yarin ayni evde yasamaya baslasalar kac gunde kapi disari atar annenizle kardesinizi bilmiyorsunuz. Neden karisiyor annenizin kafasi. Disaridan her sey cok net duygularinizi kenara koyun ana kiz mantikla dusunun zira daha kucuk kiz kardesin var annen hadi bu yasina gelmis biraz sende biraz ablanda kalir kardesin ne olacak evsiz barksiz o kizada bi duzenli hayat lazim degil mi. Kirada bi sekilde yasasalarda annesinin cebindeki paraya basindaki eve goz koyan yarin onuda calistirip somurmez mi sizin konunuzda ben en çok annenizle kardesinizi dovup evi zorla sattirmasindan korkuyorum daha fena kadin satma olaylarida aklima gelmiyor degil. Umarim tefeci falan yoktur isin icinde

O evde sadece abinin mi hakkı varmışta istiyor rezil ?
Sizleri zerrece düşündüğü yok.
Sakın sattırmayın evi.
Anne ile abinin sıfır hakkı var evi konu sahibi ile ablası almış. Utanmadan adam sorgusuz sualsız annemın kimseye sormadan satması gerekirdi diyor zırto ee en suçluda anne böyle kızları alsın evı oğlu için satmak istesin tencere kapak

Doğru söylüyorsunuz. Biz babasız kadın kadına büyüdük o yüzden o para benim bu para senin hiç ayrım yapmadık annemiz bizim kırmızı çizgimiz (ben ve ablamın) Yarın birgün başımız sıkışırsa biliyorum ki bize de gözünü kırpmadan yardım edecek.

herkes için annesi kırmızı çizgidir. bahsettiğim şey adaletsizlik.
ben burada evlat ayrımı görüyorum kusura bakmayın.
size de yapar elbette ama bu sizin emeğinizi ne yaptığı belli olmayan, hayır görmediği oğluna hibe etmesini mazur göstermiyor bence.
konuya dönersem de bence siz de sırf anneniz üzülüyor diye kabul edeceksiniz eninde sonunda.
abiniz 1-2 ay beraber yaşayıp oyalayacak annenizi, maaşını kullanacak.
işi bitince de başından atacak.
yeryüzü bu örneklerle dopdolu.
eğer annenizi o durumda evinize alabilecekseniz bir şey diyemem.
ama üzgünüm abiniz tarafından sokakta bırakılacağı gerçeği %100000000.

Matematik hocası ağlıyor şu anda.

Bir kere borç 400 bin, ev 300 bin anca eder, kalan 100 bin göklerden mi gelecek? Bu borca işyerindeki vs ödemeleri dahil mi?

O kadar istiyorsa 20 binle işyerini kapatırsın, maaşını alırsın, annenin yanına gidersin, kalan borcu da yapılandırırsın. Gül gibi yaşarsın.

Ev parasını alınca aslında en mantıklı olanı borcu falan da ödemeyip direkt Rusyaya kaçmak.

Tefeci bile bir borca aylık yüzde 20 faiz koymaz, 400 bin 500 bin olmaz ödemeyi falan düşünmüyor bile olabilir.

Aylık 7000 tl garanti maaş veren iş yerinden bu kadar rahat vazgeçmesi bende bu hissiyatı uyandırdı. Sonuçta iş yerine borcu olsa bile orası kamu kurumu bir soruşturma aylarca sürer. Tabi rüşvet alıp kendini attırmadığını varsayıyorum.

Siz kurumla görüşün.

Matematik hocası ağlıyor şu anda.

Bir kere borç 400 bin, ev 300 bin anca eder, kalan 100 bin göklerden mi gelecek? Bu borca işyerindeki vs ödemeleri dahil mi?

O kadar istiyorsa 20 binle işyerini kapatırsın, maaşını alırsın, annenin yanına gidersin, kalan borcu da yapılandırırsın. Gül gibi yaşarsın.

Ev parasını alınca aslında en mantıklı olanı borcu falan da ödemeyip direkt Rusyaya kaçmak.

Tefeci bile bir borca aylık yüzde 20 faiz koymaz, 400 bin 500 bin olmaz ödemeyi falan düşünmüyor bile olabilir.

Aylık 7000 tl garanti maaş veren iş yerinden bu kadar rahat vazgeçmesi bende bu hissiyatı uyandırdı. Sonuçta iş yerine borcu olsa bile orası kamu kurumu bir soruşturma aylarca sürer. Tabi rüşvet alıp kendini attırmadığını varsayıyorum.

Siz kurumla görüşün.
Şimdi babamla konuştum. Kurumu arattırdım. Aradığını söyledi ona da ben güvenimiz yok da belki de beni başından savdi bilmiyorum. Abini iş için İzmir'e yollamışlar işten falan ayrılmamış dedi herşey daha karışık oldu şu anda

Herkes yüzlerce kez söylemiş satmayın diye zaten SATMAYIN! Bankta yatacagına gelip annenizin evinde yatsın o zaman. Çünkü evi satarsanız anneniz de onunla bankta yatcak duruma gelir net.
Satmayacagiz benim ve ablamın kesin net kararı bu. Annemin vicdanına oynamadığı sürece asla satmayı düşünmüyoruz

herkes için annesi kırmızı çizgidir. bahsettiğim şey adaletsizlik.
ben burada evlat ayrımı görüyorum kusura bakmayın.
size de yapar elbette ama bu sizin emeğinizi ne yaptığı belli olmayan, hayır görmediği oğluna hibe etmesini mazur göstermiyor bence.
konuya dönersem de bence siz de sırf anneniz üzülüyor diye kabul edeceksiniz eninde sonunda.
abiniz 1-2 ay beraber yaşayıp oyalayacak annenizi, maaşını kullanacak.
işi bitince de başından atacak.
yeryüzü bu örneklerle dopdolu.
eğer annenizi o durumda evinize alabilecekseniz bir şey diyemem.
ama üzgünüm abiniz tarafından sokakta bırakılacağı gerçeği %100000000.

Abinin anneyi kardeşi sokağa atacağı net.
Dikkat edin evin parasını konu sahibi ve ablası vermiş, onlara ve babaya baskı yapmıyor da anneye oynuyor.

Çünkü en yumuşak olan anne, diğerlerinin vermeyeceğini bildiği için onlara birşey demiyor, anne “pis anne” oluyor.

Hep taktik hep taktik. 😡

Şimdi babamla konuştum. Kurumu arattırdım. Aradığını söyledi ona da ben güvenimiz yok da belki de beni başından savdi bilmiyorum. Abini iş için İzmir'e yollamışlar işten falan ayrılmamış dedi herşey daha karışık oldu şu anda

Siz arayın hemen.
Bakın bilgi veriyorlar telefondan.

Abinizin bir tane laf doğru çıksın bir tane bari. 😅

Konuya kısa süre ara vereceğim akşam bakarım spama döndü benim mesajlar.

X