Abim için evi satmalı mıyız? :(

Bakin bu adam kumar bağımlısı o kadar net ki.
Siz evi satsanız para verseniz kafasından salgılanan bağımlılık hormonlari diyecekki bu parayı yatır 2 katını al tüm borcu kapatabilirsin bu sayede. Harclik da kalır sana diyecek o salgılar. Bağımlı adam...tüm hormon salgıları bozuk.
Sakin böyle bir yanlış yapmayın.
Tamam kalacak yeri yoksa kiralayın bir ev 600-700e gitsin kalsın. Bi tas çorba verin içsin doysun. Sizin yapacaginiz sadece bu. Annenize kız kardesinize sakın bu kötülüğü yapmayın.

yorumlarda gördüm çok beğendim, bankta yatıyorum mesajına, sen erkeksin yatarsın ama annem bankta yatamaz. bu zamana kadar yediğin paraları nasıl hiç ettiysen, evin parasını da hiç edersin. sana güvenmiyoruz, diyeceksiniz. alttan ala ala vicdan yaptırıyor size. resti çekin, şimdiye kadar yediği paralara saysın.

intihar falan da etmez hiç korkmayın, intihar edecek kadar gurur yapacak adam annesinin temizliğe giderek kazandığı birikimini yemezdi. abiniz de ne o gurur ne o yüz var. para tırtıklamak icin yapıyor.

kumar bile olsa yardım ederiz diyorsunuz, bu zayıf noktanizi bildigi için saldırıp duruyor l, resti çekip engelleyince başka adreslere yönelir.

Konu sahibi size eylem planı:
1) Çalıştığı kurumu biliyorsunuz zaten, kurumun ana binasının adresini bulun.
2) Müdürlüğünü de biliyorsanız direkt müdürü arayın. Bilmiyorsanız kuruma gidin ve danışmaya diyin ki “Kardeşiniz bu kurumda çalışıyor, işe gelmiyormuş intihar edeceğini söyledi bize derdini de anlatmıyor. Adli vaka olmasından korkuyoruz. Müdürden rica etseniz bizi kabul eder mi?” Cümbür cemaat gitmeyin anneniz evde kalsın, siz gidin.
3) Elinize ikram lokum falan alın ve yanına çıkın. Adam bıkmış adam bitmiş bir şekilde kırk saat size abinizi şikayet edecek, dert ortaklığı yapın. Teşekkür edin çıkın.
4) Abinizin torbalar dolusu yalanlarını ona mesaj atabilirsiniz. Ya da engelleyebilirsiniz size kalmış. Şimdiki ponçik minnoş halinizden eser kalmayacak uyarayım.
5) Annenize yeni öğrendiğiniz yalanlarını anlatın ki kadıncağız rahatlasın biraz. 😔

Bakin bu adam kumar bağımlısı o kadar net ki.
Siz evi satsanız para verseniz kafasından salgılanan bağımlılık hormonlari diyecekki bu parayı yatır 2 katını al tüm borcu kapatabilirsin bu sayede. Harclik da kalır sana diyecek o salgılar. Bağımlı adam...tüm hormon salgıları bozuk.
Sakin böyle bir yanlış yapmayın.
Tamam kalacak yeri yoksa kiralayın bir ev 600-700e gitsin kalsın. Bi tas çorba verin içsin doysun. Sizin yapacaginiz sadece bu. Annenize kız kardesinize sakın bu kötülüğü yapmayın.
Bizim oturduğumuz şehre gel en azından başını sokacak yerin olur sokaklarda yatmazsin dedim. Gelemem orda herkese akrabalara arkadaşlara borcum var dedi ben onursuz gurursuz muyum nasıl geleyim dedi. Bir tek bizi suçluyor en çok da annemi suçluyor öyle anne olmaz olsun o da kendini anne mi sanıyor falan annemi de bu şekilde üzüyor kadın da gerçekten acaba ben iyi bir anne değil miyim diye sorguluyor

kesinlikle annenize bu kötülüğü yapmayın. bir değil iki değilmiş bu kaçıncı son olacakmi bilmiyorsunuz. bırakın ne hali varsa görsün. evli barkli adam ayağını yorganına göre uzatsaymis

Konu sahibi size eylem planı:
1) Çalıştığı kurumu biliyorsunuz zaten, kurumun ana binasının adresini bulun.
2) Müdürlüğünü de biliyorsanız direkt müdürü arayın. Bilmiyorsanız kuruma gidin ve danışmaya diyin ki “Kardeşiniz bu kurumda çalışıyor, işe gelmiyormuş intihar edeceğini söyledi bize derdini de anlatmıyor. Adli vaka olmasından korkuyoruz. Müdürden rica etseniz bizi kabul eder mi?” Cümbür cemaat gitmeyin anneniz evde kalsın, siz gidin.
3) Elinize ikram lokum falan alın ve yanına çıkın. Adam bıkmış adam bitmiş bir şekilde kırk saat size abinizi şikayet edecek, dert ortaklığı yapın. Teşekkür edin çıkın.
4) Abinizin torbalar dolusu yalanlarını ona mesaj atabilirsiniz. Ya da engelleyebilirsiniz size kalmış. Şimdiki ponçik minnoş halinizden eser kalmayacak uyarayım.
5) Annenize yeni öğrendiğiniz yalanlarını anlatın ki kadıncağız rahatlasın biraz. 😔
Aynı şehirde değiliz aramızda 1400 km var :KK43: gidemem ama arayabilirim ancak

Bizim oturduğumuz şehre gel en azından başını sokacak yerin olur sokaklarda yatmazsin dedim. Gelemem orda herkese akrabalara arkadaşlara borcum var dedi ben onursuz gurursuz muyum nasıl geleyim dedi. Bir tek bizi suçluyor en çok da annemi suçluyor öyle anne olmaz olsun o da kendini anne mi sanıyor falan annemi de bu şekilde üzüyor kadın da gerçekten acaba ben iyi bir anne değil miyim diye sorguluyor
Bu kadar gururlu isen niye bu kadar borç yaptın desene ? Madem bu kadar gururlusun annenin 3 kuruş parasına kadar istemeye neden utanmıyorsun desene ? Sen kendini iyi evlat mı zannettin desene ?

Size demiştik değil mi ona ev açalım dediğinizde direneceğini? Hazır nakiti yiyip bitirmek varken niye yanınıza gelsin? Yanınıza gelince anlayacaksınız tabi kumar olduğunu.

Gelmemesi bir anlamda çok iyi çünkü annesine dayak atacak kapasiteyi görüyorum. Düşman belledi aklında.

Bakın bugün Cuma önümüz 30 Ağustos. Lokumu kapıp kurumuna gidin lütfen 🙏. Anneniz daha fazla eziyet çekmesin, lütfen.

İddiada kaybetmiş insan modeli. Sakın satmayın evi. Annenizin ve kardesinizin telefonundan engelleyin ki onlara duygu sömürüsü yapmasın. Size yazdigi mesajlara da kendi düşen ağlamazmış bu kadar duygu sömürüsüne gerek yok, bizi rahatsız etme, sen keyfine para kaybedeceksin diye annem evini satamaz, ne halin varsa gör yazıp engelleyebilirsiniz.

Siz arkasını topladıkca iflah olmaz. Bir kere dibe vursun ki aklı başına gelsin. Paranın kadına mi kumara mi nereye gittiği belli değil, alışmış aileden tirtiklamaya. İstediği paralar da aileden az değil. Yardım edecekseniz de evini açar anneniz en fazla bugüne kadar yapılan destek ne yazık ki şımartmis abinizi. Hep elinden tutmussunuz, kendi ayağa kalkmayı ogrenmemis

Hayır , hem habire borç yapıyor hem de anasını falan sorguluyor. Babanız da baktı ver ver ver daha fazlasını istiyor kesmiştir iletişimi. Kim çeksin bunu ? Eşinin de haberi olmadığına inanmıyorum. İnsan eşinin borçlarını bilmez mi ya.

Ben de söyledim konuşurken memursun nasıl avans alabildin diye. Bizim kurum veriyor gibi biseyler söyledi anlamadım yani. Unutmuşum bir de dün yengem bana mesaj attı " abine söyle iş yerinden bir arkadaşı geldi yarın ise gitmezse kovulacakmis" bu ne demek oluyor sizce ?
Memuriyette nasıl oluyor bilmiyorum ama demekki işe hiç gitmiyor abiniz, o yüzden işten atılacaktır.

İnanmayın lütfen, dediği her şey yalan.

Hadi ordan laflara bak. Yahu sizin bunu sormanıza bile gerek yok buraya😑 Diyemiyor musunuz acaba sen 250 bın 70 bın şu şu alırken yapacağımızı yaptık kalkmış utanmadan temizlikle geçimini sağlayan kadının evine göz dikip öyle anne olmaz olsun diyorsun ya senin gibi evlat olmaz olsun. Yediğin paraların haddi var hesabı yok birde ajitasyon yapıyorsun aile diye o aile yeterince büyük paralar verdi neymiş evi istese sormadan satar verirdi yok ya bı sen mi varsın kaç kardeşiz biz yardımcı olurken sen ortada yoktun üstüne sömürdün utanmaz herif diyemiyorsunuz. Eğer ki o evin satılmasına izin verirseniz annenizin sokaklarda yatacağına emin olun duygusallığa bağlayıp annenizin hayatını mahvetmeyin. Beraber yaşasalar ne olacak söyleyim kadını döver yine kazandığı parayı alır evden kovar. Satarsanız sizde buna çanak tutmuş olursunuz haberiniz olsun

Aynı şehirde oturmuyoruz arada 1400 km var gitmem imkansız ancak arayabilirim gerçekten benimle konusurlarsa

Telefonda yapabileceğiniz en büyük acındırmayı yapın, danışman sizden bıkıp topu müdüre atsın. İntiharı adli vakayı işe gelmemesini özellikle söyleyin. Taş değiller insanlar sonuçta.

Müdür davet ederse telefonda söyleyemem derse olmadı uçağa atlayıp gidin, abinizin istediği paralarım yanında devede kulak bile değil.

Önemli olan doğru bilgiyle ilerlemeniz.
Sizi şu anda ne olduğunu bilmemeniz tüketiyor, gerçekleri öğrenince rahatlayacaksınız kafanızdaki acabalar bitecek.

Annenize kesinlikle evi sattırmayın, bu çok büyük bir hata olur. Böyle evlat/abi de olmaz olsun, boşuna demiyorlar evladın hayırlısı diye. Emin olun siz evi satsanız bile asla rahat durmayacak hatta başına daha büyük belalar alacaktır ve işin sonunda siz hem evsiz, hem de tepeden tırnağa büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız. Sokakta kalmışmış yahu beter olsun hayırsızlığı babasına çekmiş belli ki sakın taviz vermeyin.

X