-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Evet öncesinde beklemeli ya da hamilelik başladıktan sonra poliçe geçerli olanlar var. Benim kast ettiğim doğumdan sonra. Bebek 15 günlük olunca sigorta ettirilebiliyor. Ama bir ebeveyni ile birlikte ettirmeniz gerekiyor (yasal zorunluluk). Bu da annesi olabilir ikisini birden karşılamış olursunuz5 Bucuk aylik hamile su an hamilelikte ozel sigortadan yararlanmak icin daha oncesinden sigortali olmak gerekmiyor mu pek hakim degilim bu ozel sigortalara da ?
Bebeklerin kulaklarının delinmesine karşıyım ben, belki annede öyle düşünür. Sebep ise akupunktur noktalarına zarar vermesi .Ya görümcem aslinda aksesuar sevmiyor ama sanki bebege kupe bileklik ona da kolye daha iyi olur gibi geliyor
Evet ya,ben yazacaktım ama hafızam yanıltıyor mu acaba diye yazmadım.Leylos bu senin kayinvalidene kızıp, bana ne yaşattıysan kızından gör dediğin görümcen değil mi? Çocuğu olmuyordu hattta neyse senin gibi birinin bedduası tutmayacaktı tabi, görümcen adına sevindim.
Yazık kadin bilse de senin içinden asıl geçenleri de yakın olmasa bu kadar.
Birde mükemmel aile demişler sizin içininsanlar bilmiyor tabi senin sevgi dolu kalbini, bu konuya bakınca mükemmel yenge olmuşsun.
Ben genelde guzel bir markanin iyi bir kiyafetini alip yanina da ceyrek takiyorumGörümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Bence Anneye bilezik alın veya cegrekli veya tam altinli, zincirli bir kolye alın deger kaybetmeyeninden. Bebegede yarim altin veya tam butceniz nasil ise bu şekilde bnce en guzel hediye altınGörümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Bence hiç bu kadar kafa yoracak bir şey yok. Benim en sevdiğim hediye: altın. Alın bir tam altın/iki buçukluk/beşi bir yerde bütçeniz neyse. Bana gelmesini en sevdiğim hediye. İster bozsunlar bişi alsınlar ister saklasınlar yavrunun geleceğine.Görümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Ben bu yaz 300 liraya yaptırdım fotoğraf çekimi bence çok küçük kalır.Ya yenidogan cekimi mesela degil mi ?
Bildiğim kadarıyla yenidogana tamamlayici olmuyor ama yine bir araştırılsın tabikiBireysel emeklilik hesabı olabilir ya da anne ve bebeğe tamamlayıcı sağlık sigortası/özel sağlık sigortası olabilir bir yıllık. Çünkü her ay doktora gidiliyo ilk senede. İyi hastanelerde çok para vermeden kontrollerine gitmiş olurlar
Bebek doğduğunda yarım altın takın ya da kolye alın görümcenize bebeğin adı yazılı olan ve 1 yıl boyunca bez sponsoru olun derim ben :).. en büyük gider bez ve mama masrafı oluyor çünküGörümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Oluyor biz yaptırdık 15 günlük olması gerekiyor bebeğin. İlk 15 gün yapmıyorlarBildiğim kadarıyla yenidogana tamamlayici olmuyor ama yine bir araştırılsın tabiki