Abi/yenge olarak ne yapabiliriz ?

Bireysel emeklilik hesabı olabilir ya da anne ve bebeğe tamamlayıcı sağlık sigortası/özel sağlık sigortası olabilir bir yıllık. Çünkü her ay doktora gidiliyo ilk senede. İyi hastanelerde çok para vermeden kontrollerine gitmiş olurlar
5 Bucuk aylik hamile su an hamilelikte ozel sigortadan yararlanmak icin daha oncesinden sigortali olmak gerekmiyor mu pek hakim degilim bu ozel sigortalara da ?

Bizim büyük masraf yaptığımız bebek arabası, bebek odasıydı. Sonrasında oto koltuğu aldık masraflı olarak. Arabaları varsa iyi koltuğu olabilir. Önceleri belki puset kullanırlar ama sonra oto koltuğu gerekiyor. Şu an ortalama bi koltuk 7 8 bin lira
Oto koltugu aynen cok gerekli bir sey bunu da dusuneuim ben ucuz da degiller hani en baba bir koltuk 4 bin en az

Bebek takı takamaz ki, anne de bir süre lohusalık döneminde olacak. Gelir durumlarını bilmiyorum ama orta halli bir aile iseler, belki bebekten sonra masrafları artabilir. Çeyrek az diyorsanız tam altın yapın. İhtiyaç halinde bozdurabilirler ve değer kaybetmez.
Ayrıca aile içindeki sevgi dolu yapınız da çok güzel, hep böyle iyi insanlar çıksın karşınıza.🍀
Tesekkur ederim hakediyor boyle guzel dusunmemi ve davranmami sagolsun 🥰

Aranızdaki ilişki maşallahlık, Allah bozmasın, umarım siz de yeğeninize yaparsınız benzer şeyler. Ama ilk hediye için altın yapacaksanız çeyrek makbul gibi duruyor. Döngüye sokmayın, siz yarım takarsınız o sizin çocuğa tam takar, yine altta kalırsınız. 😂 ama kolye bileklik hediye önerileri güzelmiş, görümceniz takı takmayı seviyorsa düşünülebilir ya da çeyrekle bileklikler var mesela gibi gibi..
Cok tesekkur ederim sagolun onerilerinizi dusunecegim 🥰

Bizim büyük masraf yaptığımız benek arabası, bebek odasıydı. Sonrasında oto koltuğu aldık masraflı olarak. Arabaları varsa iyi koltuğu olabilir. Önceleri belki puset kullanırlar ama sonra oto koltuğu herwkğyıe
Oto koltugu aynen cok gerekli bir sey bunu da dusuneuim ben ucuz da degiller hani en baba bir koltuk 4 bin en az
Durumları iyiyse sorun değil ama biz bi alanımız olsa iyi çok iyi olurdu diye düşünmüştük

Evet severlerse böyle şeyleri bence tam hatıralık. Özel hastaneyse odasınıda süsletin tamamdır bence sonrasındada ilave hediyeler zaten alırsınız doğduktan sonra
Bu hic aklima gelmemisti evet ya daha guzel hediye olamaz herhalde evet özel hastanede dogum yapacak dogum aninda ve sonrasinda eger kabul ederse fotografci tutayim cekim yapsin.Ben pandemide dogum yapmistim ozel hastane olmasina ragmen tek bir süs balon fotigraf cekimi falan olmamisti yasakti icimde kalmisti benim bari gorumcem cektirsin

Bizim büyük masraf yaptığımız benek arabası, bebek odasıydı. Sonrasında oto koltuğu aldık masraflı olarak. Arabaları varsa iyi koltuğu olabilir. Önceleri belki puset kullanırlar ama sonra oto koltuğu herwkğyıe

Durumları iyiyse sorun değil ama biz bi alanımız olsa iyi çok iyi olurdu diye düşünmüştük
Durumlari iyi orta halli sayilir

Bu hic aklima gelmemisti evet ya daha guzel hediye olamaz herhalde evet özel hastanede dogum yapacak dogum aninda ve sonrasinda eger kabul ederse fotografci tutayim cekim yapsin.Ben pandemide dogum yapmistim ozel hastane olmasina ragmen tek bir süs balon fotigraf cekimi falan olmamisti yasakti icimde kalmisti benim bari gorumcem cektirsin
Bende devlette yaptım eşimi bile almadılar içeri olsa cok isterdim çekim yaptırmak fotoğrafın kıymeti başka ömürlük anı hemde en güzel andan. İnşallah hoşlarına gider 😊

Hesap açabilirsiniz bebeğin adına ya da altın künye ve kendi yaptığınız bir şeyler varsa örgü çıngarak bebek gibi şeyleride bir arada verebilirsiniz. Zaten sizde sık sık bebeğe hediyeyeler alırsınız ama ilki çok önemli ben el emeğine daha çok kıymet veririm görümcenizde benim gibiyse çok mutlu olur.

Ay ay kullanabileceği 1 yasa kadar kot veya keten salopet, mevsimlik yağmurluk, şişme yelek, bir kaç ay düz renk zibinlar gibi eline hazır gelecek kıyafetler, Müslin battaniye, kaliteli kozmetik ürünleri markayı laf arasında öğrenebilirsiniz ilk yaş oyuncakları ilk adim ayakkabisi gibi şeylerin olduğu sepet yapabilirsiniz ben yapmistim tek tek süslemesini yaptık sonra sepetleri çocuk odasında kullandı birde fotoğraf çekimi hoş olur bence
Sepet ufak gözüküyor ama asıl onlar büyük kalem tutuyor küçük görmeyin bence
Her cesitten 1 adet ve ay ay alirsaniz düz renk alirsaniz neden olmasın eskiden mothercare vardı ülkeden çekildi kaç çocuk büyütecek her zevke hitabe ürünleri vardı

Ben sorardim; ne yapayim diye. İstedikleri eksik gedik birşeyleri muhakkak vardır. Hem aldığınız şeyde makbule geçmiş olur.Az birşey isterlerse de; içinizin rahat olması için bebeğe birsey takarsanız .

Görümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Bebeğin ismi yazılı altın künye çok hoş duruyor hem maddi hem manevi olarak değerli bir hediye bence

Leylos bu senin kayinvalidene kızıp, bana ne yaşattıysan kızından gör dediğin görümcen değil mi? Çocuğu olmuyordu hattta neyse senin gibi birinin bedduası tutmayacaktı tabi, görümcen adına sevindim.
Yazık kadin bilse de senin içinden asıl geçenleri de yakın olmasa bu kadar.
Birde mükemmel aile demişler sizin için :KK70: insanlar bilmiyor tabi senin sevgi dolu kalbini, bu konuya bakınca mükemmel yenge olmuşsun.

Son düzenleme:
Kolye bileklik hem kalıcı hatıra kalıyor. Bana öyle hediye gelse mutlu olurum 😁

Leylos bu senin kayinvalidene kızıp, bana ne yaşattıysan kızından gör dediğin görümcen değil mi? Çocuğu olmuyordu hattta neyse senin gibi birinin bedduası tutmayacaktı tabi, görümcen adına sevindim.
Yazık kadin bilse de senin içinden asıl geçenleri de yakın olmasa bu kadar.
Birde mükemmel aile demişler sizin için :KK70: insanlar bilmiyor tabi senin sevgi dolu kalbini, bu konuya bakınca mükemmel yenge olmuşsun.
Ben şok Ben iptal... :skandal:

X