• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nedenmiş o ,bariz bir fark varsa görmezden mi gelsin, aklın yolu bir, kimin olsa gözüne çarpar, yâni yazmak olsun diye yazmayın lütfen, siz bence sohbet alanlarına yazın orada mesajlarınızla ilgili belki bir sohbet açılır da ,sizde bolca yazarsiniz
Size sordum mu nereye yazayım diye ?

Bu anlattıklarınız ve verdiğiniz cevaplar bana biraz garip geliyor neye kıyamıyorsunuz tam olarak hanımefendi? Bu kadar saf kimse olamaz konu fake bence.

Valla fake sanmayin, boyle cocuklarini dahi gozu gormeyecek kadar koca delisi o kadar cok kadin var ki....

Bu anlattıklarınız ve verdiğiniz cevaplar bana biraz garip geliyor neye kıyamıyorsunuz tam olarak hanımefendi? Bu kadar saf kimse olamaz konu fake bence.
Bende başta fake diye düşündüm inanmak istemedim ama konu sahibi eski üyelerden.

Herkes 4bin eve giriyor demişte 4bin maaşa 1.600 kira öduyorlarmiş. 4binden geriye hicbisey kalmiyor ki, maaşa gore cok yuksek kira veriyorlar.
Maaştan kirayi düşünce 2 cocuklu evi asgari ucretle gecindiriyorlar resmen.

Kayni da kiradaymiş. 4binle kirada 2 cocukla harcamayi cok iyi bilseler bile o şartlarda mumkun degil yaşayamazlar. Kaynin evine cok daha fazlasi giriyor bu belli ama durum haksizliktan ibaret mi baska seyler mi var bilemedim işin içinde.
Yine de asgari ucretle insanlar haftada bir pazar gorebilir. Kadin 2 3 haftada bir pazara gidiyorum diyor. Yani gercek anlamda 4bin aliyorsa esi aslinda pazar gormeli. 1 kilo zeytin alabilmeli. Sayiyla da olsa meyve alinir kalan parayla. Yirtik ayakkabi varmis cocugunda. Her ay ayakkabi almiyoruz sonucta. Bir yazlik bir kislik ayakkabi alinsa sene icinde. Bu adam yine alabilir.
Bence abi fazla almiyor. Esi parayi bir yerlerde yiyor. Ya kumar borcu ya da baska kadina yediriyor.. ortak dukkanda 2 kisiden biri calsa illaki digeri farkeder. Kaldi ki iki cocuk koejde, elti marka takiliyor falan. Ve eltiyle gorusulmuyor. Tek sonuc cikar bundan;esi parayi baska seylerde yiyor. Belliki elti de abi de biliyor ama ses etmiyorlar.

Kıyamıyorum yazdı birde 🤦

Adam felc geçirip 4 kez ameliyat olmak zorunda kalmış karısını 2 çocukla tek bırakmış, eve temel ihtiyaçları bile almıyor, isteyince kızıyor, kendi dışarıda yiyor. O dışarısının da neresi olduğuda şüpheli. Gel bu adama kıyama. Sen kıyamazsan bu rezil adam gelir sanada çocuklarına da bir güzel kıyar böyle.

Çocuklarım yarı aç yarı tok duracak da ben o adama iyi bir his besleyeceğim.:sinirli:
Sorma ya , yeminle bogarim o adami be
Biz yanimizda cocuklar yokken dondurma yiyemiyoruz , bogazimizdan gecmiyor onlarsiz olmaz diyoruz cok sevdikleri icin , yani anlayabilmem mumkun degil bu zihniyetleri

Kesinlikle +10000000

Bu meseleden basindan beri kotu kokular zaten geliyordu yani nerden tutsam elimde kaliyor ... boyle evlilik mi olur Allah askina?
Ben kadına da üzüldüm, saf iyi niyetli biri bence, belki rahatsızlığı nedeniyle kendini eşine karşı eksik hissediyordur, ki böyle düşünüyorsa da çok yanlış düşünüyor, kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz çünkü, lakin adam tam yakasına yapışılmalık cinsten.
Zeytin istiyor diye eşine kızıyor, şu konu yüzünden zeytin yemek istemiyorum boğazıma dizilecek:( eşine acımıyor evlatlarına da acıması yok, diyelim ki adam konu sahibesinin dediği gibi saaaaf, mazluuuuum, abisi kaç lira verirse gık demeyen biri, yahu ben baba olacağım benim evlatlarım yarı aç gezecek, ayaklarında yırtık ayakkabı olacak, eşime zeytin alamayacağım, ekmek için sadaka gibi 5 lira para verecek, ben o abinin iflahını keserim, işyerini başına geçiririm, küçük çaplı bir işyeri bile olsa mutlaka gelir-gider defteri vardır, kesilen faturalar vardır, adam her gün işyerinde ne oluyorsa gözü önünde oluyor, abisinin gizli iş çevirmediği kesin, kadıncağız biraz kurcalasa gerçeği öğrenecek ama bana kalırsa işyerine gitmesi bile yasaktır, ne işin var senin deniyordur.

Ben kadına da üzüldüm, saf iyi niyetli biri bence, belki rahatsızlığı nedeniyle kendini eşine karşı eksik hissediyordur, ki böyle düşünüyorsa da çok yanlış düşünüyor, kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz çünkü, lakin adam tam yakasına yapışılmalık cinsten.
Zeytin istiyor diye eşine kızıyor, şu konu yüzünden zeytin yemek istemiyorum boğazıma dizilecek:KK43: eşine acımıyor evlatlarına da acıması yok, diyelim ki adam konu sahibesinin dediği gibi saaaaf, mazluuuuum, abisi kaç lira verirse gık demeyen biri, yahu ben baba olacağım benim evlatlarım yarı aç gezecek, ayaklarında yırtık ayakkabı olacak, eşime zeytin alamayacağım, ekmek için sadaka gibi 5 lira para verecek, ben o abinin iflahını keserim, işyerini başına geçiririm, küçük çaplı bir işyeri bile olsa mutlaka gelir-gider defteri vardır, kesilen faturalar vardır, adam her gün işyerinde ne oluyorsa gözü önünde oluyor, abisinin gizli iş çevirmediği kesin, kadıncağız biraz kurcalasa gerçeği öğrenecek ama bana kalırsa işyerine gitmesi bile yasaktır, ne işin var senin deniyordur.

Konu sahibine uzuldum gercekten, rahatsizligi varmis bence ona sebep kendinde guc bulamiyor. Konu sahibesi mazlum ve saf bir insan bence de.

Konu sahibesinin akrabasi/arkadasi olsaydim keske yeminle firtina gibi inerdim o kocasi olan rezilin tepesine. Ahhh be orda olcaktim ki tozu dumana katardim vallahi bu kadini da cocuklari da ihmal etmeyi gosterirdim.

Konu sahibine uzuldum gercekten, rahatsizligi varmis bence ona sebep kendinde guc bulamiyor. Konu sahibesi mazlum ve saf bir insan bence de.

Konu sahibesinin akrabasi/arkadasi olsaydim keske yeminle firtina gibi inerdim o kocasi olan rezilin tepesine. Ahhh be orda olcaktim ki tozu dumana katardim vallahi bu kadini da cocuklari da ihmal etmeyi gosterirdim.
Şahsen bende konudan etkilendim, yırtık ayakkabı, 1 aydır istenen zeytin, o çocukların yarı aç olması :KK43:
Hadi kadıncağız hasta, kaç defa ameliyat olmuş, çalışacak durumda da değilmiş, eğer biz günahını alıyorsak da o koca diye gezen dışarılarda yemek yiyen adam ciddi ciddi pasifse de yakasına yapışılmalık, eşine seni ilgilendirmez deyip zeytin istiyor diye kızacak, çoluk çocuğa sert davranacak ama ağabeyine gelince ağzı açık saftirik olacak valla ben öyle kocayı kapıya koyarım, babayım diye geziyorsa masaya yumruğunu vurup evlatlarının rızkını almayı bilecek:KK62: sinirlerim bozuldu yeminle.

10 sene önce ailemi dünlemediğim için çoookkk pişmanım :KK43:
Eşim onlar gibi değil ailesi ne yapabilir ki derdim. Ama yapıyorlarmış. Kürt olmadığım için, aynı kültüre sahip olmadığımız için, belki de okumuş onlara göre farklı olduğum için... için de için işte. Olmuyor olmuyor. Eşim ne kadar mükemmel olsa da iki çocuğa kıysam bugün boşanıcam. Ama olmuyo işte. Kıyılmıyor.

Umarım ders alırsın. Yaşananlardan.
Şuan ki borcumuz 1 milyon ahh nasıl bitecek bu kredi sonra bizde belki parayı buluruz. :KK43:
Ben kahve deyince aklına kitap değil sigara gelen biriyim. Bak aklıma geldi sıcacık yataktan çık şimdi. :KK14:

Bıraktım 5 sene ne oldu hıghhh :KK14:iki senedir içiyom bana ne. :KK47:
Ben gidiyom balkona kötü arkadaş. Kötü örnek tü kalka ben:silah:
Ben 11.11’den 17 kalem ürün aldım hepsi ilk hafta geldi bi tanesi gelmedi halâ. Sizlerde de gelmeyen var mı. Ne yapsak. Trendyolda iade kutucuğu da aktif gözükmüyor. Bi aydır aktarmada yazıyor(sanırım kayboldu) :KK43:
Bunlar konu sahibinin çeşitli konulara yazdığı yorumlar.ben inanamıyorum yazdıklarına evine 2 ayda pazar yapan biri sigara içmez içemez.internetten alış-veriş yapabilen biri çocuğunu yırtık ayakkabı ile gezdiremez evine temizlik için yardımcı aramaz tamam sağlık sorunu ama çocukların beslenmesi temizlikten daha önemli bana göre.madem eve para vermiyor hamurişleri vb ile nasıl beslenebilir biri? Zaten zamanında bi milyon borcu olan birinin maddi sıkıntıda olması da normal zaten. Konu sahibi abi daha fazla para alıyor eşimi kandırıyor ve eltim bana nispet yapıyor demek için açmış konuyu.inandiriciligi kalmadı benim açımdan.

Valla fake sanmayin, boyle cocuklarini dahi gozu gormeyecek kadar koca delisi o kadar cok kadin var ki....

Buna benzer bir konu vardı.
Yanlış hatırlayıp konu sahibinin günahını almıyorsam eşi 3 kuruş para bırakıyordu, konu sahibi de kasaptan kemik alıp kaynatıyordu çocuklar için. Et alacak para yoktu ama adamın durumu iyiydi. Yine çıldırmıştı herkes.

Koca önemli bir şey demek ki. Biz bekar olduğumuz için anlamıyoruz herhalde.

Bunlar konu sahibinin çeşitli konulara yazdığı yorumlar.ben inanamıyorum yazdıklarına evine 2 ayda pazar yapan biri sigara içmez içemez.internetten alış-veriş yapabilen biri çocuğunu yırtık ayakkabı ile gezdiremez evine temizlik için yardımcı aramaz tamam sağlık sorunu ama çocukların beslenmesi temizlikten daha önemli bana göre.madem eve para vermiyor hamurişleri vb ile nasıl beslenebilir biri? Zaten zamanında bi milyon borcu olan birinin maddi sıkıntıda olması da normal zaten. Konu sahibi abi daha fazla para alıyor eşimi kandırıyor ve eltim bana nispet yapıyor demek için açmış konuyu.inandiriciligi kalmadı benim açımdan.

17 parça ürünü aralıkta almış. Çok eski yorum da değil yani.
"Sana ne eltinden, sen kendi işine bak" yorumları gelmesin diye mi abarttı acaba?

Buna benzer bir konu vardı.
Yanlış hatırlayıp konu sahibinin günahını almıyorsam eşi 3 kuruş para bırakıyordu, konu sahibi de kasaptan kemik alıp kaynatıyordu çocuklar için. Et alacak para yoktu ama adamın durumu iyiydi. Yine çıldırmıştı herkes.

Koca önemli bir şey demek ki. Biz bekar olduğumuz için anlamıyoruz herhalde.
Adamı eleştiren biz kocalılarda muhtemelen kocasını sevmeyen kadınlarızdır, ne dediği anlaşılmayan tekerleme gibi oldu ama olsun varsın:))

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. İlk iyi bari çocuklar iyiymiş dedim, sonra çocuklar gerçekten var mıymış acaba dedim.
Hadi hepimize geçmiş olsun. Dağılabiliriz

Bu ay eşim bi altın aldı. Adı ne oluyor bunun bilmiyorum. Ata mı tam mı deniyor. İki ay önce de kumbaramı açtım 975₺ biriktirmişim onla da o tam veya ata olandan aldım. İki oldu. Eşim de Doğum günümde kalın bi zincir almış. Şimdilik birikimim bu. Ama burada sayenizde azme gelip ayda bi küçük altın almak istiyorum. Kalan para da kumbaraya girer(tabi arttırabilirsem)

Bu arada çalışmıyorum ev hanımıyım. Harçlıklarımdan kısıyorum. İki çocuğum var biri anaokul diğeri 2. Sınıfa gidecek. Ev kira (1100₺) eve giren 3000₺ nasıl daha fazla arttırabilirimin yollarını arıyorum :KK43:
Bugünkü harçlığım 50₺ eşim öğle yemeği için verdi. Çarşıda işim var(gözlüğümü tamire götürcem) Ama ben napıcam. Onu saklayıp 10₺ ile çıkıcam dışarı. Evden yanıma tost ve salatalık alıcam bol gezmeli bi gün olucak. 10₺ da artırabilirim çocuklar bişey istemez ve otobüs kartıma 5 ₺ koyarsam bugünlük 55₺ kârdayım demektir:KK49::KK53:
Aynen. Evdeki bozukluklardan aldım 10₺ 50 yi attım kenara. 5 karta 5 te taze Türk kahvesi aldım. Oh miss.
Çocuklar biri 5.5 diğeri 8 yaşında ikisi de erkek:KK11:
İstiyorlar tabi ki durular mı hiç?
Büyüğü sürekli bişey istiyo küçük olan abi parası Yok diyo. Yanıma para alırsam mutlaka harcıyorum. O yüzden çocuklar da boş cüzdanı görünce inanıyo zaten :KK48:
Bugünkü kenara attığım 45₺
Kitaplığıma saklıyorum aman kimse duymasın :KK66: eşim geldi attı kendini koltuğa biraz oyalandım iyice mayışsın diye sonra dedim ki 5 dk ya yemek hazır olur o arada çocuklarla ekmek alır mısın? Biliyorum hayatta kalkmaz. Sen gitsen olur mu. Özür dilerim filan:KK56: bende suratımı düşürdüm yalandan. İyi bari çocuğa para ver dedim ben örtümü bağlayana kadar. Baktım 2 lira bide bozukluk kuruşlar. Hemen çocuğu gönderdim. Ben başımı bağlıyom ya. Annem diyo kü ekmek 3.5₺ baba bu yetmiyor. Bide ben makaron istiyom deyince 50₺ verdi demirler çocuğun kağıt benim oldu. Üstünü tabiki geri vermedim. 3 ekmek 2 de çocuğa çikolata aldım. Kısa günün kârı 45 oldu.
Ay ne fenayım. Psikolojik şiddet uyguladım adama resmen. Ama kendi kaşındı. Beni bezdirdi para Yok para Yok deyip gezmelerden gelmiyo. Bi birikim yapıcam ki donup kalacak. :ıslık:

Yalnız amma yazdım ha. Siz de diyeceksiniz amma çenesi düşükmüş. Aslında 7 senedir kk dayım aktifim ama tabi buraya uğramak kısmet olmamıştı pek. Hadi daha kaynaşırız nasılsa:ukala:

Yoksa sabaha kadar yazcam:KK22:
Kuruş harcamadan bir gün geçirdim çok mutluyum:KK49:
Kardeşim yanımdaydı 4 vasıta market ıvır zıvır hepsini o ödedi. Sigaramı da eşim aldı oh daha ne isterim. Birikim bayaa iyi gidiyor. Ben bu ay yarım alırım artık:KK76:
Yarın sabah çok erken çıkıcaz. Kampa gidicez. Uludağ'a. Cimriliğim tatil anlayışımıza bile yansımış yaa:olamaz:
Telefonum çekmez oralarda giremem. Hadi Allah'a emanet olun şekerler
Eşim zincir almıştı Haziran'da. Ona takıyorum ikisini ama ses filan çıkarıyor iki tane olunca sevmiyorum. Ben bilezik yapayım en iyisi. Üç tane 15-16 gr bileziğim var kendim yaptım. Sağolsunlar düğünden hiç bişey vermediler. Ben de inat ettim doldurucam kolumu başa kadar. Geçip nispet yapıcam:KK45:

Yok bende konforuma çok düşkünüm günü en iyi şekilde geçirmeye bakarım. Bu aralar biraz pintiliğim tuttu. Araba almak istiyorum kendime de söylemesi ayıptır. Ondan elime beş kuruş dahi geçse açılmaz kumbara var koca teneke oraya atıyom. Sonra ekmek almaya bile Param yok. Eşime diyom işten gelirken ekmek al vs. Yok sana para vermiştim n’aptın hemen diyo. Bende cevap hazır. İki tane çocuk var isteği ihtiyacı bitiyo mu ki diyom. Bilmiyo ki evdeki stoğu kullanıyom. Buzluğu erzak dolabını bakliyatı bitireyim bu koş onlar bizi kurtarır bende harcama yapmazsam baya biriktirmiş olurum bahara kadar. Bugün kendime söz verdim. Yaza kadar kitap almıycam(benim zaafım da o :KK43: )

Ay sizden sonra üşenmedim baktım da şok içindeyim. Adam makaronuna kadar alıyormuş. Makaron için "bir o eksikti" demeyip para veren adam neden zeytin almasın?
"Bugünkü harçlığım öğle yemeği için 50 lira" demiş, o 50 lira da 3 sene öncenin 50 lirası bu arada.
Bu adam şu an para vermiyorsa bile konu sahibi hunharca para biriktirmeye çalıştığı için vermiyordur. Pazara da kendisi gitmiyor bence.

Hayır çalışmıyorum maalesef.

Benim de sağlık sorunlarım oldu. Felç kaldım Üç ameliyat oldum. Bi sene fizikten sonra ayağa kalktım. Onlar bana ders oldu birikimim olmalı başıma bi şey gelir korkusuyla iki senedir kısmaya çalışıyordum. Ama buraya girince daha bi kuruşun hesabını yapar oldum. İyili aranızdayım valla :))))

Bir de şöyle bir şey yazmış. Tamam hastalık kötü, her durumu düşünüp birikim yapmak lazım ama iş çocuğun yırtık ayakkabıyla gezmesine kadar geldiyse profesyonel destek almak lazım bence.

4 bin tl alıyor iseniz 1600 tl kira vermeyin. He kendi evinizi ödüyor iseniz o başka ama kiramış. Daha uygun bir eve çıkın. Kira ve faturalar düşünce kalan miktar çok az ama hiçbirsey alamayacak gibi değil market alışverişi zorunlu ihtiyaç ki gelişmesi gereken 2 evladınız var. Ekstra harcamalarınız var ise kaldırın.
Bir zeytin ne kadar olabilir ya istiyorum diye kızan eşin ağzına kürekle vururum.
Ben evde çocuklar ile açken dışarda türlü yemekler yiyen adamıda koca diye koynuma almam.
Sağlık sorunlarınız var diye mi kocanıza bu kadar bağlandınız, zira çocuklarıma sert çıkışan onları ser sefil bırakan adama bağlanamam. Sizin yanınızda olduğu için zorlu zamanlarınızda kendinizi eşinize borçlu mu hissediyorsunuz( hissetmeyin, onun başına bişey gelse bende öyle yapardım diyin)
Eşinizin ve abisinin kendi işleri ise nasıl sabit gelir kazanabiliyorlar çalışan gibi. ( Sonuçta bir ay iş alamayabilirler, bir ay fazla alabilirler) . He sadece belli bi iki firma var ise ve başka yapmıyorlar sa bişi diyemem.
Çocuklar aç diye içim acıdı şuanda. Nasıl bir yardım edilse diye düşünürken bir arkadaşın sigara ile ilgili yorumunuzu paylaştığını gördüm. Bir insan evlatları aç iken o zıkkıma para veremez, vermemeli. ( Eskiden kullanıyordum bu yüzden tiryaki olmayan anlamaz yalanlarınızı yutmam )
1 milyon borcumuz var demişsiniz . 10 bin 5 bin değil, 1 milyon borç . Bu nedenle sıkıntı yaşıyor ama eşiniz sıkıntıyı sadece evden sizden çıkartıyor kendi eski usul devm ediyor gibi geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back