• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamı eleştiren biz kocalılarda muhtemelen kocasını sevmeyen kadınlarızdır, ne dediği anlaşılmayan tekerleme gibi oldu ama olsun varsın:))

Buraya gelip konu açanların çoğu kocasına aşık olup gidiyor zaten :)
Kendine yapılan eziyeti kabullenmeyi bir yere kadar anlarım ama koca uğruna çocukları aç açıkta bırakmayı anlamak mümkün değil.
Varlık içinde yokluk çekiyorsun yani adam bir bka da yaramıyor afedersiniz. "Nefes alsa yeter" diye bir tabir var ya adamlar nefes alsalar yetiyor gerçekten.

Ay sizden sonra üşenmedim baktım da şok içindeyim. Adam makaronuna kadar alıyormuş. Makaron için "bir o eksikti" demeyip para veren adam neden zeytin almasın?
"Bugünkü harçlığım öğle yemeği için 50 lira" demiş, o 50 lira da 3 sene öncenin 50 lirası bu arada.
Bu adam şu an para vermiyorsa bile konu sahibi hunharca para biriktirmeye çalıştığı için vermiyordur. Pazara da kendisi gitmiyor bence.

Bir de şöyle bir şey yazmış. Tamam hastalık kötü, her durumu düşünüp birikim yapmak lazım ama iş çocuğun yırtık ayakkabıyla gezmesine kadar geldiyse profesyonel destek almak lazım bence.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Zaten bir konu sahibi, konuda ilerleyen sayfalarda yorum yazmiyorsa, bil ki %90 fake. Fake olmasina şaşirmadim da, nasil bir hayal dünyasi varmis kadini? Bir uludağ giden zengin, bir zeytin alamayan fakir. Hikaye yazmak istiyorsa kendine blog açsaydi. Burda boşa milletin zamanini aldi. Yaziklar olsun.

Zaten bir konu sahibi, konuda ilerleyen sayfalarda yorum yazmiyorsa, bil ki %90 fake. Fake olmasina şaşirmadim da, nasil bir hayal dünyasi varmis kadini? Bir uludağ giden zengin, bir zeytin alamayan fakir. Hikaye yazmak istiyorsa kendine blog açsaydi. Burda boşa milletin zamanini aldi. Yaziklar olsun.

Şirket sahibi adamların 4'er bin lira alması saçmalıktı zaten.
Yani ya her ay giderleri çıkıp kalan parayı ikiye bölersin. O da her ay 4 bin olmaz. Toplam 8 bin kalıyorsa çok da büyük bir işletme değildir ve bir ay 8 olur, diğer ay 5 olur vs. Serbest meslek sonuçta.
Ya da çok kazanıyorsundur ve giderler çıktıktan sonra çok fazla para kalıyordur. O da şirket hesabında kalır ve maaş gibi belli miktarda para alınır. E o zaman da kuru ekmeğe muhtaç olunmaz.

3 sene önceki konuda maaş 3 bin demiş. Yani konu ya komple fake ya da bu adam gerçekten ortak falan değil ve abisinin yanında maaşlı çalışıyor. "Sana ne eltinden" tepkisi almamak için de fazla dramatize edilmiş.

Allah Allah hiç inanmadim nedense benim arkadasım eşi 3000 TL alıyor gayet iyi alısveris yapıyor bebek masrafları bilirsiniz yani bez bile ne kadar pahalı.
Marka derdine duscegınıze millete bakıp hatta keyfi ihtiyaclardan da biraz kısıp zaruri ihtiyaclar giderilmelidir. Zeytin gayet uygun fiyata kaliteli bulunabılıyor tartarak alırız mesela ben yeşil zeytıni oyle alırım bi tek ben yıyorum çunku. Bence eşinizle oturup konusup aylık butce tablosu yapın kendisi nereye harcıyormus ogrenın.

Ben de bütün geçmiş mesajlarina baktım. Konu sahibi neden böyle senaryolar yazmak istedi hayretler içindeyim 🤮

Nasıl yaş bunlar hep senaryo muymus? İyi ama neden? Konu sahibi dünkü üye değil ki yıllardır burdaymis. Çeşitli konulara yazmış. Nasıl bu kadar hayal mahsulü şeyler yapılır?

Gerçekten de bir üstteki üyeye katılıyorum asıl saf bizmisiz😠

Nasıl yaş bunlar hep senaryo muymus? İyi ama neden? Konu sahibi dünkü üye değil ki yıllardır burdaymis. Çeşitli konulara yazmış. Nasıl bu kadar hayal mahsulü şeyler yapılır?

Gerçekten de bir üstteki üyeye katılıyorum asıl saf bizmisiz😠
Bence konu senaryo değil ve gerçek tek fark kadin gerçekten birgun beni bırakır endişesi ile para biriktirmeye başlaması ve bunu takıntı haline getirmesi öyle ki çocuklarını aç ve eksik bırakacak derecede. Eşine yok diyen asıl kendisi ve en acısı da kendi yalanına zamanla kendi de inanması.
Tabi belki eşi de farkına vardı ve gerçekten 4 bin alıyorum para yok diyor.
İnşallah yanılıyorumdur çünkü başta gerçekten çok üzülmüştum

Bence konu senaryo değil ve gerçek tek fark kadin gerçekten birgun beni bırakır endişesi ile para biriktirmeye başlaması ve bunu takıntı haline getirmesi öyle ki çocuklarını aç ve eksik bırakacak derecede. Eşine yok diyen asıl kendisi ve en acısı da kendi yalanına zamanla kendi de inanması.
Tabi belki eşi de farkına vardı ve gerçekten 4 bin alıyorum para yok diyor.
İnşallah yanılıyorumdur çünkü başta gerçekten çok üzülmüştum
Yani bu da olabilir evet kendini bu duruma inandırmis da olabilir. Neler olacak çok merak ediyorum

Arnavutlarda benzer durum oluyor bütün yetki abi de oluyor ama abi de bütün malları yiyor
Bu kanıya nasıl vardınız. Ben arnavutum dediğiniz örnek çok yanlış.
Siz nasıl bı milleti bu şekilde etiketlediniz.

Bı kere siz Arnavutları hiç ama hiç tanımıyorsunuz.
Gördüğünüz bı erkeğin gerçeği ile sakın ama sakın bı ırka böyle yorumda bulunmayın.

Bı kere arnavutlarda anne ne derse o olur.
Ayrıca parayı iyi değerlendirirler.
Ben size bı kaç örnek veririm hiç de anlattığınız gibi olmadığını görürsünüz.

Erkek evlada sorumluluk vermezseniz o evlat bı baltaya sap olmaz. Bunu böyle değerlendireceksiniz.

Konu ne alaka sizin yazdığınız ne alaka.

He deseniz ki annelerine çok düşük tamam ama dediğiniz kişisel örnek.

Konu sahibinin kocasinin abisi para yemiyor ki mal kaçırmıyor ki, abisi parasını evine ailesine harcıyor, konu sahibinin kocası da dışarda yiyor parasını.
Konu sahibinin diğer yorumlarını okudunuz mu?????

eski yorumlarınızda çok güzel paralar biriktiren siz , burada zeytin alamayan siz. Aklıma tek neden geliyor felç geçirdiğinizde beyin kanaması gibi bir durum mu oldu gerçekten bu kadar alakaya maydanoz konu görmedim. Veya ŞİZOFRENSİNİZ ...

Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor :KK43:
tamam işte bulduk bütün sorun eşin de. 4 bin almıyordur seni kandırıyor para vermemek için bence eşinle ilişkinizi gözden geçir adam senin ihtiyaçlarını karşılamıyor daha bide sakladığı gibi 4 bin tlde yeme içme bi alt markaları giymeye kısaca sizi geçindirmeye yeter asgari ücretle bile kaç çocuk yetiştirenn var onların ki 4 bin olsa havaya uçarlar eşin kendi dışarda yiyip sen ve çocuklarını düşünmüyorsa yazıklar olsun ona merhametsiz kişiliksiz..

Eşim çalıştırmıyor bir ikincisi felç geçirdim dört ameliyat oldum fiziken çalışmam mümkün değil
Eşiniz başkasına para yediriyor ve aslında ne kadar aldığını size söylemiyor. Abisi ile bu kadar fark olmasının sebebi onun fazla almasından ziyade eşinizin sizden gizli para harcadığı bir yer olması. Aksi taktirde süzme salak dahi olsa insan kendi hakkını bu kadar yedirmez. Eltinizi bırakıp eşinizi araştırın muhakkak altından bişey çıkacaktır. Belki bilmediğiniz kötü bir alışkanlığı vardır kumar gibi

Ben kıyamıyorum yaa. O da üzülmesin huzurumuz kaçmasın susuyorum napıcam
Cidden bazen burada bazı şeyleri okuyunca içim bulanıyor bi garip oluyorum. Hanimefendi keşke şaka olsanız. Eşini ekmeğe zeytine muhtaç eden kendisi ise dışarıda yiyen adama mi kıyamıyorsunuz!

Bence eşiniz yüklü bir miktar borçlanmış ve sizin haberiniz yok. Bu borcu abi üstlenmiş ya da üstünü kapatmış gibi geldi bana.
Eşiniz bir haltlar karıştırıp (iddia,kadın artık herneyse) bir şekilde abisine borçlanmış bence.
Arada başka türlü bu denli uçurum olamaz.

Dediğinden de az alıyor bence. Kalan parayı da kendine harcıyor. Adamın öncelikleri farklı. Maalesef ki siz değilsiniz bu öncelik. Yoksa zeytin bile alınmayan bir ev mi olur?

Reklam ısınde ıyı paara var aslında ya emınım 8 bınden fazla kazanıyorlardı ortak kasada durup aylık 4 4 paylasıyorlarsa o kasada para kalıyordur ya kaynın o parafan alıyordur yada esın sana maasını soylemıyor boyle bı konudada sıze kesın ve net sonsuza kadar kapat dıye baskı kurduysa bence esınız gızlıyor olabılır. Ben olsam her hafta pazarımada gıderım kopuk cantaylada gezmem esınde nasıl karsılıyorsa karsılasın ozman ahırette alırım hakkkımı dıyemez

Eşim ve abisi ortak güzel de bir işi var(kazanç bakımından) maaşlar da aynı ikimiz de (4bin) senede üç beş defa görüşürüz en fazla eşim eltime sinir olduğu için beni de görüştürmez samimi olma der kaynımla da anlaşamıyor zaten biraz tuhaf aşırı kıskanç kendini beğenmiş bişey. Neyse benim içimi acıtan şey hazmedemediğim konu şöyle....
Ben iki üç ayda bi pazar yapabiliyorum meyveyi nadir görüyorum.bunlara ne zaman gittiysek maşallah kuş sütü eksik. Marka çantayı ve ayakkabıyı bırak replikasını dahi alamıyorum iki ay önceki Beymen bugünkü lacoste çantayı inceledim kesinlikle orjinal fiyatları bilen bilir ben iki senedir kopmuş bi çantayla geziyorum. Kabanlarının çeşidini markalarını sayamıyorum bile ben pazarda en uygun olanı alıp senelerce giyiyorum sadece o da değil kaynımın ayakkabıları çocuklarınınkiler de aynı. Ve en önemlisi iki çocuğu da özel okulda(biri kültür koleji biri helen doron) şimdi ben nasıl inanayım aynı maaşı aldığımıza.
Eşime bi iki sene önce söyledim bunu aşırı tepki verdi abisine çok güvendiği için o öyle biri değil olsa bile seni ilgilendirmez hakkım varsa ahirette alırım bu konuyu sonsuza dek kapa dedi. Eşimin gözünü açması için ne yapabilirim. Eltimi kıskanmıyorum onun sahip olduklarında gözüm yok zaten iki binlira da gidip bi çantaya vermem. Tek istediğim eşitlik. Tüm iş yükü eşimin omzundayken ben gün gelip ekmek alcak parayı bulamazken bunların böyle yaşaması moralimi bozuyor yaşasın benden iyi durumda olması güzel fakat gözüme sokmasın tabi. İnatla heryerden ezme çabası beni bunalttı. Bana önerileriniz nelerdir
Eve 4.000 giriyor ve siz ekmek alacak para mı bulamıyorsunuz. buna sadece gülerim. İnsanlar asgari ücretle ev geçiniyor

4bin tlyle iki çocuk kolejde okutulmaz yalan var işin içinde.
Beynen çantayı dolaptan ikinci el alıyor alabilir. Bu ikinci el işi arttığından beri bu tip çantalar daha çok insana yayıldı bence. Giyimden fln anlayamazsın ondan.
Ama kolejde iki çocuk 4binle okutulmaz.
Bizim aylık gelir sizin gelirinizin iki katı yine de bir çocuğun kreşi belimizi büktü ordan biliyorum☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back