• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim ve abisi ortak güzel de bir işi var(kazanç bakımından) maaşlar da aynı ikimiz de (4bin) senede üç beş defa görüşürüz en fazla eşim eltime sinir olduğu için beni de görüştürmez samimi olma der kaynımla da anlaşamıyor zaten biraz tuhaf aşırı kıskanç kendini beğenmiş bişey. Neyse benim içimi acıtan şey hazmedemediğim konu şöyle....
Ben iki üç ayda bi pazar yapabiliyorum meyveyi nadir görüyorum.bunlara ne zaman gittiysek maşallah kuş sütü eksik. Marka çantayı ve ayakkabıyı bırak replikasını dahi alamıyorum iki ay önceki Beymen bugünkü lacoste çantayı inceledim kesinlikle orjinal fiyatları bilen bilir ben iki senedir kopmuş bi çantayla geziyorum. Kabanlarının çeşidini markalarını sayamıyorum bile ben pazarda en uygun olanı alıp senelerce giyiyorum sadece o da değil kaynımın ayakkabıları çocuklarınınkiler de aynı. Ve en önemlisi iki çocuğu da özel okulda(biri kültür koleji biri helen doron) şimdi ben nasıl inanayım aynı maaşı aldığımıza.
Eşime bi iki sene önce söyledim bunu aşırı tepki verdi abisine çok güvendiği için o öyle biri değil olsa bile seni ilgilendirmez hakkım varsa ahirette alırım bu konuyu sonsuza dek kapa dedi. Eşimin gözünü açması için ne yapabilirim. Eltimi kıskanmıyorum onun sahip olduklarında gözüm yok zaten iki binlira da gidip bi çantaya vermem. Tek istediğim eşitlik. Tüm iş yükü eşimin omzundayken ben gün gelip ekmek alcak parayı bulamazken bunların böyle yaşaması moralimi bozuyor yaşasın benden iyi durumda olması güzel fakat gözüme sokmasın tabi. İnatla heryerden ezme çabası beni bunalttı. Bana önerileriniz nelerdir
Valla bu hikayenin sonu ben çoçukken izlemiştim babam ile amcamda 😭amcam yıllarca kandırmış babamı bide extra babamın bildikleri vardı deftere isteyince ölürsen verirm dedi biz yetim kalacaktık para neyimize sonrada az da olsa ödedi babamla ortak olan evlerinden bizi kovdu olmadı kira aldı sonra babam ev yapınca sen fazla aldınlar ne eziyetler çektik ni tarafda sefalet bi taraf refah hep onun bunun eskisi ile büyüdük ya şimdi çoçukları bizim hakkımızdq yaşıyorlar zoruma gidiyor ama en çok izin verdği ve çok çalışıp bizi yalnız bırqkmasına kızıyom onları z ngin etmesine 😓qmmcammı bizleri sayıklayarak bize yaptığı gibi taksitle ödü 😔 kesinlikle kardeşi kardeş yaratmış keseini ayrı yartmış yaratan ortqklık zor bir an önce bu uçurumn sebebi öğrenilmeli

Somut ne yapabilirim diyorsunuz ya söyleyeyim, bunun için boşanmaya da gerek yok yani kocanızın tapusu sizde kalır. Aile mahkemesine bir dilekçeyle başvurup eşinizin geliri üzerinde, giderlerinizi yazarak, çocuklarınızın da olduğunu atlamadan hakimin uygun gördüğü oranda tedbir isteyeceksiniz. Eşinizin size ve çocuklarınıza ekonomik şiddet uyguladığını yazacaksınız. Yarım sayfa birşey, çok zor değil, bulunduğunuz yerin adliyesinde nöbetçi aile mahkemesine, küçük bir yerdeyseniz aile mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine gidip bu dilekçeyi vericeksiniz. Alın size somut birşey. Ama bunu da yapacak değilsiniz, yokluk denen şeyi anlarım, ama sorumsuzluk, pasiflik yüzünden çocukların bu şekilde büyümesine gerçekten çok öfkeleniyorum. Bu adam birden böyle olmadı değil mi, yazık değil mi o çocuklara. Mutfağında yemek pişmeyen bir eve 2 çocuk. Hele ki çaresiz kadını da anlarım, gidecek yeri yoktur, ama insan böyle bir adamı seviyorum demeye utanır, çocukları için utanır yani. Yazık

Eşime bi iki sene önce söyledim bunu aşırı tepki verdi abisine çok güvendiği için o öyle biri değil olsa bile seni ilgilendirmez hakkım varsa ahirette alırım bu konuyu sonsuza dek kapa dedi. Eşimin gözünü açması için ne yapabilirim.
Boşanmak istemiyorum. Seviyorum ve tek başıma yaşayamam rahatsız olduğumu yazmıştım

İşi ikisi kurmuş olsa eşiniz çalışan, abi patron ama haberiniz yok diye düşünürdüm ama babalarından kalmış.
Mal alıp satmıyorlar ki adam kasadan cebine para atıyor olsun. Reklam işi yapıyorlarmış.
Hangi iş için ne kadara anlaşıldı, ne kadar ödeme alındı, ellerinde şu an kaç iş var bellidir. Abinin eşinizi dolandırması imkansız yani.

Yani asıl siz açın gözünüzü, eşinizin gözünde bir problem yok.
"Seni ilgilendirmez" dediği şey evinizin geliri, tabii ki ilgilendirir. Neden "ne demek ilgilendirmez lan, evde yiyecek lokma yok, çocukların gtünde don yok" diyemiyorsunuz?
Bu nasıl sakinlik, ben bile çıldırdım oturduğum yerde.

Bir zeytin için sizi yalvartan, çocuğunu imkanı olduğu halde yırtık ayakkabıyla dolaştıran adamın nesini seviyorsunuz?
Doğurduğunuz çocukları kendi babalarından bile koruyamayacaksanız neden çocuk yapıyorsunuz?
Eltinizin marka çantaları yerine neden çocuğunuzun yiyemediği zeytini sorgulamıyorsunuz?

Sağlık durumunuz çalışmanıza engel olabilir.
Abisinin bilmediğiniz bir geliri yoksa ve tüm o rahat yaşantı şirketten kazandıkları parayla sağlanıyorsa çalışmanıza gerek kalmaz zaten.
Karşı taraf iki çocuğunu kolejde okutup, üstüne o kadar rahat yaşıyorsa kazançlarını düşünün artık. Siz eşinizden alacağınız nafaka ve tazminatla çalışmadan da yaşarsınız eminim.
Tek yapmanız gereken gözünüzü dört açıp delil toplamak ve iyi bir avukat bulmak.

Gördüğünüz gerçeklere rağmen "boşanamam, seviyorum" diyecekseniz de aç aç oturun, yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Ben olsam abiyi coktan arayip isin aslini astarini sorardim. Sonra durumu anlatirdim

Ben de bunu yazacaktım şimdi. Ara abiyi de ki bizim evde durum bu niye böyle? Başka kadın/lar mı var, adam mı sorumsuz, başka ne çare üretilir öğren. Gir işe kendin çalış olmadı evde oturup zeytin bekleyene kadar. 4000 bin de az para değil yani 2 de sen alsan gayet geçinirsin. En azından ekmek paran olur. Gözünü markaya dikmezsen alışveriş de yaparsın. Saçmalık dolu bir konu sinir oldum yemin ederim.

Bak eşiniz abisi ile ortak iş yapıyor yani maaşlı değil her ay mesela 20 milyar kazandı bu parayı masrafları ayırıp yarı yarıya paylaşıyor olması lazım yani eşiniz sizi kandırıyor ve hayatında başka bir kadın var ac gözünü ac

Bak eşiniz abisi ile ortak iş yapıyor yani maaşlı değil her ay mesela 20 milyar kazandı bu parayı masrafları ayırıp yarı yarıya paylaşıyor olması lazım yani eşiniz sizi kandırıyor ve hayatında başka bir kadın var ac gözünü ac
Bu nasl bir yorum 😱 Hayatnda başkası yoksa bu kadının aklına soktuğunuz şüphenin üzerine yuvasnda çıkacak olan huzursuzluğun vebalini nasl ödeyeceksiniz ? 😱

Valla panpa adam her aksam disardaysa, her gun lokantaya gidecek hali yok ya .... belli ki ev acmis birine oraya gidiyor paralari da oraya yediriyor konu sahibesine gelince de yok. Ustteki mesajima konu sahibesi adami is cikisi nereye gidiyor takip etsin/ettirsin yazdim iddialiyim bu isten cok kotu kokular geldi burnuma adam hayirsiz ve hovarda
Miss,
adam kazancını başkasına mı yediriyordur bilmem ama çok uyanık olduğu kesin, telefonunda kişisel banka hesabının mobil uygulaması yüklü ama şirket hesabı yüklü değil, kadıncağız şirket hesabına gelen giden paradan haberdar değil, bir şirket hesabı olduğunu bile bilmiyordur muhtemelen, ki eve girmeyen ama adamın 4000 lira dediği parayla abinin harcadığı paranın muhasebesini yapıp soran kadına seni ilgilendirmez diyen bir adamın eşine dürüst olmadığı yüzde bin beş yüz:))
Gelirini saklayan, seni ilgilendirmez diyen adamdan işkillenirim, ki bir de üstüne evlatları yırtık ayakkabıyla gezecek, eşi 1 ay zeytin isteyecek, 3-5 haftada bir pazara gidecek ohoooo katmerli huylanma nedeni.

Bu nasl bir yorum 😱 Hayatnda başkası yoksa bu kadının aklına soktuğunuz şüphenin üzerine yuvasnda çıkacak olan huzursuzluğun vebalini nasl ödeyeceksiniz ? 😱
Adam her akşam dışarda yemek yiyor mutfak alışverişi yapmıyor elti ile karısının gorusturmuyor 1600 kira veriyor ee adam reklam şirketi var ama maaşlı gerisini sen düşün

İkinci dediğini düşünüyorum. Çünkü bazen ekmek istiyorum param yok diyo abimden alırım diyo abisi 5₺ vermiş iki ekmek alıp geliyo
Niye abisinden alıyor parayı? Ortak değil mi bunlar? Ne kadar ihtiyacı varsa gitsin kasadan alsın. Neymiş o öyle sadaka verir gibi 5 tl vermek

Adam her akşam dışarda yemek yiyor mutfak alışverişi yapmıyor elti ile karısının gorusturmuyor 1600 kira veriyor ee adam reklam şirketi var ama maaşlı gerisini sen düşün
Evine zeytin almıyor çocuklar yırtık ayakkabı ile geziyor ama ne hikmetse elti 4 milyarla çocuklarını koleje gönderiyor marka takılıyor ve eltide çalışmıyor

Yani şmdi benim eşimde abisiyle kendi işlernde çalışıyor ama eşim ortak olmak istemediği için çalışan olarak devam ediyor ona göre maaş alıyor belki öyle birr durum vardr ama eşi ortak sanıyordur diye düşündüm bende devamnda neler söylendi blmiyorum

Yani şmdi benim eşimde abisiyle kendi işlernde çalışıyor ama eşim ortak olmak istemediği için çalışan olarak devam ediyor ona göre maaş alıyor belki öyle birr durum vardr ama eşi ortak sanıyordur diye düşündüm bende devamnda neler söylendi blmiyorum
Eğer öyle ise eşiniz şartları kötü olsa çıkar başka yerde çalışır yada başka iş kurar dimi bu şekilde yasacaksa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back