Abdest

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhaba kızlar :16:
Aranıza yeni katıldım ben.
Aslında siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş.
Burada herkes birbirine her konuda çok yardımcı oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
Başlıktan da anlayacağınız gibi benim problemim abdestle ilgili ve sırf bu yüzden siteye üye oldum.
Konuyu nereye açacağımı da bilemedim kusura bakmayın.

Biliyorsunuz ki hepimiz Müslüman olduğumuz için abdest almamız gerekiyor.
Gusül abdesti ve namaz abdesti alıyoruz.
Benim problemim şu;
Ben banyoya giriyorum gusül abdesti almak için.
Niyet ediyorum ağzıma burnuma su veriyorum yıkanmaya başlıyorum.
Ağzıma burnuma su verirken de yıkanırken de af edersiniz ama vajinamdan hava çıkıyor.
Sadece vajinamdan değil küçük abdestimizi yaptığımız yer var ya oradan da hava çıkıyor :14::30:
Bu durum beni çok rahatsız ediyor.
Abdestim tutuyor mu tutmuyor mu bilmiyorum.
Oruç tutuyorum,namaz kılıyorum ama böyle olduğu için abdest alabiliyor muyum anlamıyorum ve Allah kabul tuttuğum orucumu,aldığım abdestimi ve kıldığım namazımı kabul ediyor mu bilmiyorum.
İnternetten araştırdım bunu. Vajinadan hava çıkması yazdım ama evli kadınlarda oluyor diye yazıyor.
Ben 19 yaşındayım ve bekarım.
Vajinamdan hava çıkıyor,evli olan herkeste oluyor ama benim küçük abdestimi aldığım yerden de hava çıkıyor. Bu sadece bana mı oluyor ?:30:
Ama ben bekarım benden niye çıkıyor?
Ve bir problemim daha var. Abdest alırken küçük abdestim istemeden de olsa kaçıyor. 3-4 damla da olsa akıyor. Çok dikkat ediyorum. Banyo yapmadan önce su falan da içmiyorum ama gene de oluyor :14:
Vajinamdan ve küçük abdestimi yaptığım yerden abdest alırken hava çıkmaması için çok dikkat ediyorum.
Çişim kaçmasın diye çok dikkat ediyorum ama olmuyor:14:
Ve namaz kılarken de vajinamdan ve küçük abdestimi yaptığım yerden hava çıkıyor .
Namazım bozuluyor mu yani benim ?
Abdest alabiliyor muyum ben?
Oruçlarım kabul oluyor mudur ki ?
Abdest alırken ve namaz kılarken vajinamdan ve küçük abdestimi yaptığım yerden hava çıkmaması için çok dikkat ediyorum.
Abdest alırken çişimi kaçırmamak için çok dikkat ediyorum ama olmuyor:50:

Arkadaşlar lütfen yardım edin bana.
Bilgi verin ne olur:14:

gusül abdestini idrar ya da gaz bozmaz. normal abdesti bozar. gusül abdesti alırken bu durumla karşılaşırsan gusülüne devam et. yalnızca gusül sonundaki abdesti tekrar alman gerekir. (bunu dini sitelerde bulabilirsin canım) vajinadan öyle kolay kolay da gaz çıkmaz ama.:26: herkesin anatomisi farklı tabi. yoksa bazı durumlarda vajinadan da gaz çıkar. ama bunun diğer gaz hükmünde olduğunu zannetmiyorum (emin olmamakla beraber!). yani normal abdest için hükmünü bilmiyorum..
idrar kaçırma konusunda da bence bir dr.a görünseniz iyi olur kanaatindeyim...

gusül abdestini idrar ya da gaz bozmaz. normal abdesti bozar. gusül abdesti alırken bu durumla karşılaşırsan gusülüne devam et. yalnızca gusül sonundaki abdesti tekrar alman gerekir. (bunu dini sitelerde bulabilirsin canım) vajinadan öyle kolay kolay da gaz çıkmaz ama.:26: herkesin anatomisi farklı tabi. yoksa bazı durumlarda vajinadan da gaz çıkar. ama bunun diğer gaz hükmünde olduğunu zannetmiyorum (emin olmamakla beraber!). yani normal abdest için hükmünü bilmiyorum..

yani gusul alırken vajinamdan ve küçük abdestimi yaptığım yerden hava çıksa bile bir şey olmaz dimi ? Ve idrarım kaçsa da bişey olmaz dimi?
devam edeyim ben abdestimi almaya?
peki namaz kılarken vajinamdan ve idrarımı yaptığım yerden çıkınca hava abdestim bozulur mu?

bence sen bir doktora gorun vajinadan ve idrar yerinden hava cıkması herkese olan birsey degil istemedende olsa idrar kacırıyorumdiyorsun belkide bu hava cıkması olayıyla baglantısı var

Son düzenleme:
bence sen bir doktora gorun vajinadan ve idrar yerinden hava cıkması herkese olan birsey degil istemedende olsa idrar kacırıyorumdiyorsun belkide bu hava cıkması olayıyla baglantısı var

olabilir canım.
doğru söylüyorsun.
doktora görünmemde fayda var.
ama abdest almama bir sakıncası yok dimi idrarımın çıkması ve havanın çıkmasının ?

canım bir de gusül sonundaki abdest ne oluyor ? ayrı yeten başka bir abdestte mi alınıyor?
ben gusülü niyet edip,ağza burna su alıp tüm vücüdu yıkamak diye biliyorum.

canım istersen sen şu diyanetin alo fetva gibi bi hizmeti var. telefonla orayı ara istersen. yetkili fetva merci onlar neticede. en doğru bilgiyi onlar verir bence. bir de nette bir sürü ilmihal siteleri var. oralara bir daha bak istersen. hem mezhebini de bilmiyoruz. ayrılıklar var biliyorsun. dolayısıyla sana bu kadar yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
ama idrarını yaptığın yerden gaz çıktığını ilk kez duyduğumdan ve idrar kaçırma durumundan bahsettiğin için öncelikle dr.a görünmen gerektiğini düşünüyorum...
allah kabul eder inşallah. netice de ameller niyetlere göredir..

vajina gazı hem gusl hem de namaz abdestini bozmuyor diye biliyorum. diğer arkadaşlar gibi ben de bir doktora görünmeni tavsiye ederim. vajinaya bulaşmış ve enfekte olmuş bakteriler bu gazı üretebilir.

Son düzenleme:
Back