- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
ben ilk etapta sadece kitaplar çöpe israf oluyo noktasından eleştirdiğiniz için öyle yazdım çünkü bunun geridönüşüm vs çözümleri var yoksa diğer eksiklikleri hepimiz biliyoruz eğitim sistemi zaten çok kötü
ama benim merak ettiğim burda pek çok öğretmen arkadaş müfettişler gelince o kitabı işlediğimizi söylüyoruz ama normalde ek kaynak aldırıyoruz demişler
buna yönelik milli eğitime herangi bir girişimde bulunuldu mu
mesela bu kitaplardan faydalanamıyoruz öğrencinin seviyesinde değil anne babalar ödevleri yapıp getiriyo bunu engelleyemiyoruz
öğrenciler ödev yaparken sorularının cevabını kitaplarda bulamıyo ek kaynağa veya internete ihtiyaç duyuyo herkes bu imkanlara sahip değil vs bir sürü şey sıralanabilir
söylemek istediğim eğer girişimde bulunulduğu halde değişen birşey yoksa eleştirmek lanet okumak en doğal hakkımız ama eğer sadece kendi aramızda konuşup birbirimize şikayet edersek te bir yere varamayız sonuçta somut adımlar atıp tepkiler vermek gerekli diye düşünüyorum
o yüzden merak ettim herhangi bi girişimde bulunuldu mu diye
daha önce söylemiştim okullar birleşip sosyal medyayı kullanabilir ve ya temsilciler seçip sorunlar paylaşılabilir
milli eğitim bi komisyondan geçirip ona göre içeriği belirlemiyo mu yani bu şekilde işe yaramaz kaynaklar ortaya çıkması büyük saçmalık kitaplar basılırken en azından içeriğin belirlenmesi doğru düzgün kaynaklar ortaya çıkması onların sorumluluğunda
kitapların içeriğini ihaleyi alan kurum yandaş vs de olsa belirlemiyodur heralde
uzun uzun yazmıştım ama silindi :) kısmet değilmiş ahaha
şöyle kısaca söyleyeyim; bu yıl çalıştığım okulda ilk kez müfettiş geldi (4 yıl oldu) herkesi bir telaş almışken ben çok sevindim bakanlıktan geliyorlardı ve ben en azından kitaplarla ilgili dertlerimi anlatacak hem de yetkili bir makam bulmuştum..neyse müfettişler geldi tavırlarından falan hiç bahsetmeyeceğim..İngilizce zümresi olarak toplandık biz bişey söylemeden anlattı anlattı anlattı, çocuklara şöyle öğretin, şöyle teknoloji, kulanın böyle öğrenci odaklı olun vsvsvs klasik şeyler...bitirdi söyleyeceğiniz bişey var mı dedi ben hazırım ya; "kitaplar, yazım yanlışları , eksikler diyecek oldum, bekliyorum ki not falan alsın cümlemi bitirmeden" " hoca hanım kitapları boşverin, her şey değildir dedi " dedi ağzımın payını almış oldum...e o halde neden gereksiz olduğu müfettişlerce de onaylanan yalan yanlış milyonlarca kitap basılıyor ...kime neyi şikayet etmeli ki şimdi....
bir de ben yalnızca bilgisayar ile eğitim olacağına inanmıyorum...kitapsız, kalemsiz, deftersiz yazmadan eğitim olmaz...
Gezi olaylarında bir avuç samimi eylemcinin dışındakiler için çıkarcı komplocu diyenler,
başörtüsü maduriyeti yaşayanların tamamının samimi olduğuna mı inanıyor? :44:
uzun uzun yazmıştım ama silindi :) kısmet değilmiş ahaha
şöyle kısaca söyleyeyim; bu yıl çalıştığım okulda ilk kez müfettiş geldi (4 yıl oldu) herkesi bir telaş almışken ben çok sevindim bakanlıktan geliyorlardı ve ben en azından kitaplarla ilgili dertlerimi anlatacak hem de yetkili bir makam bulmuştum..neyse müfettişler geldi tavırlarından falan hiç bahsetmeyeceğim..İngilizce zümresi olarak toplandık biz bişey söylemeden anlattı anlattı anlattı, çocuklara şöyle öğretin, şöyle teknoloji, kulanın böyle öğrenci odaklı olun vsvsvs klasik şeyler...bitirdi söyleyeceğiniz bişey var mı dedi ben hazırım ya; "kitaplar, yazım yanlışları , eksikler diyecek oldum, bekliyorum ki not falan alsın cümlemi bitirmeden" " hoca hanım kitapları boşverin, her şey değildir dedi " dedi ağzımın payını almış oldum...e o halde neden gereksiz olduğu müfettişlerce de onaylanan yalan yanlış milyonlarca kitap basılıyor ...kime neyi şikayet etmeli ki şimdi....
bir de ben yalnızca bilgisayar ile eğitim olacağına inanmıyorum...kitapsız, kalemsiz, deftersiz yazmadan eğitim olmaz...
-Çünkü Almanya'da ''BAĞIMSIZ YARGI''var,önceden Türkiye'de olduğu gibi.
-Diğer ülkeleri harekete geçirecek canlı yayın araçları ve demeçler yok çünkü Almanya medyası kendi vatandaşının haber alma özgürlüğünü kısıtlamıyor.
-Bizde de kutuplaşan MEDYA ve yazılı basın yok,çünkü Gezi olaylarında ''7 Haziran 2013'' günü 7 gazetenin (Zaman,Türkiye,Star,Sabah,Haber Türk,Bugün,Yeni Şafak) aynı MANŞETİ attığını ve
Halk Tv başta olmak üzere Ulusal Kanal ve 1-2 kanal dışında olan olayları tüm çıplaklığıyla yansıtan hiç bir kanal olmadığını da hatırlarsınız !!!
Kutuplaşan 2-3 AMATÖR kanala karşı hükümetin baskı altına aldığı diğer DEV KANALLAR mı bahsettiğiniz?
-Bizim de polisimiz haklı,bizim polisimiz Gezi olaylarında DESTAN YAZMADI MI!!!
eskiden ne olduğumuzu pek güzel hatırlayanların şimdi ne halde olduğumuzdan haberleri var mı acaba
samanı euroyla dışardan aldığından
çin fasulye üretmedi diye aç kaldığından
avrupadaki en fazla hayvana sahipken ülkenin yarısının et yiyemediğinden
hatta hayatlarında süt görmeyen çocukların ilk gördüklerinde alerji olup zehirlendiklerinden
soğuk çadırlarda çocuklar ölürken baş kesen teoristlere dağıtılan prezarvatiflerden güneş kremlerinden
esmaya ağlarken çocuk hayvan hatta damacana tecavüzünde çocuk gelin ve çocuk işçilerde eğitimsizlik kültürsüzlük sağlıksızlık adaletsizlikte dünya birincisi olduğumuzdan
gazetecilere adalete hakka hukuka hiç girmiyorum dünya sonuncusu olduğumuzu herkes biliyor
hiç bir alt yapı oluşturmadan her köye yaptığı üniversitelerden öğrenci değil kpssde 19 soru yapabilen cahiller çıkardığından
doktora gittiğinde aldığın her ilacın yaptırdığın her işlemin en az 3 liradan başladığından
almadığın her hizmetin parasını seve seve ödeyip kullanmadığın elektiriğin izlemediğin tvnin de parasını pek seve seve ödediğinden
ama sokak lambalarının gündüzleri bile yandığından her seçimde kaldırımların tekrar tekrar kırılıp döküldüğünden
dünyada birinci olduğumuz ürünlerin üreticilerini geçindiremediğinden
çiftçiye ananı da al git
askere yan gelip yatan
engelliye seni adam yerine koyduk
kanser hastasına sorunlu
şehide kelle
şerefsize sayın dendiğinden de haberleri var mı
onlıne beddua pek modaymış
dilerim rabbimden her bir şehidin gazinin sokak çocuğunun açlıktan ölen çocukların fakirlikten okuyamayan çocukların işsizlikten canına kıyan gençlerin acıdan ölen annelerin hapishanelerde suçsuz yere yatan vatan bekçilerinin ahları yakanızı bırakmasın
zerre kadar sebep olan katkıda bulunanlardan fitil fitil gelsin öbür dünyada
amiiiin
Bu başlıkta yazılanları epeyce bir okudum da, anladığım şu:
Ayakkabı kutularına parayı ABD, bakan çocuklarının evine kasaları Rusya, banka genel müdürünün evine de bilmem kaç milyon euroyu Çin koymuş.
Hı hı.
:)
dava sonuclansin anlariz kimin koydugunu, fadime sahin tiyatrosuna asina nesiliz hemen herseye inanmiyoruz, bir zamanlar da heryerden silah fiskiriyordu, polis de eliyle koymus gibi buluyordu.
hem bu kadar emin olma hayat seni bigün o önceden hükümlü savcilarin karsisina cikarabilir.
Dava sonuclansin mi? Ortada dava mi kaldi? Savcilar hakimler, yargi susturuldu, deliller yokedildi. Kacirilan kacirildi, turuklama karari kaldirildi. Hukuk ezildi, yerle yeksan edildi. Kim yargilayacak da dava sonuclanacak? Siz bu ulkede yasamiyor musunuz? Olaylardan bu kadar da bihaber yazilmaz ki...
bakan cocuklari icerde fezlekeler de mecliste ne olacakti baska ?. savci cuval dolu dosyayi acmadan gidin tutuklayin sonra bakariz dosyaya derse maksadinin adalet olmadigi anlasilir.
Sizce bu kadari yeterli yani... Bilal Erdogan'dan devam eden zincir cozulmese, ustu ortulse de olur. Ne de olsa sevgili basbakaninizin oglu, he mi? Ucu birilerine dokunabilir sonra... Adalet anlayisiniza hayran oldum. Neyse, bekleyin siz gene dava sonucunu...%50'nin buyuk bolumu de bekliyor boyle aynen sizin gibi zaten. Hayirli beklemeler...
eger savci Türkiye Cumhuriyetinin kanununlarina hukukuna göre degil de pensilyanyanin emri vicdanina göre verilyorsa, davalar maksatlidir adalet amaci gudulmuyordur, dolasiyla bu savcilardan adalet beklemez, ha sizin gülen e karsi bi sevgi meyliniz var ise onun emirleri basinizin üstüyse bilemem tabi, gönüllere kement atilamaz neticede
dava sonuclansin anlariz kimin koydugunu, fadime sahin tiyatrosuna asina nesiliz hemen herseye inanmiyoruz, bir zamanlar da heryerden silah fiskiriyordu, polis de eliyle koymus gibi buluyordu.
hem bu kadar emin olma hayat seni bigün o önceden hükümlü savcilarin karsisina cikarabilir.
eger savci Türkiye Cumhuriyetinin kanununlarina hukukuna göre degil de pensilyanyanin emri vicdanina göre verilyorsa, davalar maksatlidir adalet amaci gudulmuyordur, dolasiyla bu savcilardan adalet beklemez, ha sizin gülen e karsi bi sevgi meyliniz var ise onun emirleri basinizin üstüyse bilemem tabi, gönüllere kement atilamaz neticede
Yeter ki bilalime birşey olmasın ....dinim imanım