• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartıyor muyum yoksa bana yavaştan gogogo mu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.451
1.789
133
Selam Hanımlar,

Hanımlar canımı uzun süredir sıkan bi şeyi paylaşmak istiyorum. Paylaştığım konulardan az çok kafanızda bi profil oluşuyordur diye düşünüyorum. Sürekli kendini her şey için suçlamayı bilen biriyim. Şimdi bayaaa zaman önce sevgilimden ayrılmıştım o dönem uygulanan psikolojik şiddete rağmen kendimi suçlamadım ama konu bu ayrılıkla ilgili değil. O dönem baya kötüydüm hatırladıkça bile içim buruluyor. En yakın arkadaşım benden habersiz sevgilimi arayıp (ayrılalı 1 hafta olmuşken.) neden noldu çok iyiydiniz filan demiş. Muhtemelen çocuk da ben arattım sandı. Arkadaşım bana konuştuklarını başta demedi çocuk baya saymış bana (anlattığı çoğu şey iftira) arkadaşım anlatırken o kadar çok suçladı ki ben telefonda baya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, arkadaşım suçlamaya devam etti. Yetmez gibi ben sana demiştim Jeehan ben sana demiştim diye saçmaladı. Sonra o dönem çok bunaldım jehaan bu konudan diye tepki gösterdi bana. İlk zamanlar insan yoğun olup sürekli anlatmak istiyor ama o kadar abartarak kadar çok anlamamıştım, geröekten anlamamıştım. Benimle uzunca bi süre hiç görüşmedi. Telefonda görüşüyorduk ama kötü olduğumu bildiği halde hiç görüşmedi benimle. Sonra kendi işi düşünce görüştük. Ben o dönem kendimi onu bunalttım diye kötü hissettiğim için tepki vermedim.

Terapiye başlayınca gereksiz suçluluk hissettiğimin aslında beni kötü etkileyenin o olduğunu fark ettim ama aradan baya zaman geçmişti ve bunu açmak saçma geldi.

Ailemle ilgili bir şeyler anlattığımda şiddet, yalan söyleme, yalnız kalma bunlar her evde oluyo diyip düzgünce dinlemek yerine yargılar biçimde bakıyor. Bunu da terapide fark ettim. Bunların her ailede olmadığını :))))))

Bu tarz birkaç şey daha oldu ve yanımda hissetmedim hiç onu. Bugun yine aynısı oldu önemsenmediğimi hissettiriyor bana. Ama şimdi bunu söylesem anlamayacak biliyorum 1 aya düğünü varken bunu demek de biraz saçma geliyor.

(Böyle anlatınca hep dert anlatıyormuşum arkadaşıma gibi oldu ama bunlar 1 buçuk yıla yayılmış hali. Regl olunca gelen batma hissi gibi değil uzunca bi süredir var bu.)

Sizce napayım hanımlar yavaştan bana gogogo mu?

Bu nasıl yakın arkadaşlık anlamadım.
Böyle bir insan için hiç bir şey dusunmeyip, direk hayatımdan cikarirdim.
Enerjimi sömüren , beni anlamayan dinlemeyen ve benden habersiz hayatımda alakalı bir olaya burnunu sokan biri benim arkadaşım olamaz .

Yavastan sana gogogo degil ona gogogo
Hatta yavas degil hizlisindan
Direk engelle bacim ya
Dost dedigin kotu gunde belli olur

Yakın arkadaş sizden habersiz ayrıldığınız sevgilinizi arayıp yoklamaz bir.
Yakın arkadaş adı üstünde “yakın” İyi gün dostu olmanın yanında kötü günlerinde de sana destek olmalı derdini dinleyebilmeli yaslanabileceğin bir omuz olmalı iki.
Yakın arkadaşın senin için önemli olanları basit görüp geçmemeli üç.
Bunları daha da uzatabilirim. Arkadaşını sıkmamışsın darlamamışsın tek hatan onu yakın görmen olmuş bence. Benzeri benim de başıma geldi. Samimi olduğum biri benim dertlerimi hafife almaya beni dinlememeye başladığında iletişimi kestim o zaman değerimi anladı. Sen de o evlenecek bilmem ne dye hala onun yanında olmaya devam edersen asla hatasını anlamayacak. Zaten sen onunla iletişimini kesmesen de o evlendikten sonra seninle iletişimi kesecek. Anlattığın profilde o potansiyeli görüyorum.

Arkadasinin sizin iliskinizde isi ne pardon da? Ne haddine eski sevgilini ariyor? Cok fazla herseye burnunu sokmus. Arkadaslik bu degil. Teselli etmesi gerekirken yaptiklari arkadasca degil. Ben olsam dugunune de gitmem hayatimdan da cikaririm. Her terdrn engellerim. Aciklama yapmaya bile gerek yok. Bu kisi dost degil cunku.

Eski. Ya evlilik teklifi için instagramdan aşmıştı ama olması normal tanışıyorlardı :)

Yakın arkadaş sizden habersiz ayrıldığınız sevgilinizi arayıp yoklamaz bir.
Yakın arkadaş adı üstünde “yakın” İyi gün dostu olmanın yanında kötü günlerinde de sana destek olmalı derdini dinleyebilmeli yaslanabileceğin bir omuz olmalı iki.
Yakın arkadaşın senin için önemli olanları basit görüp geçmemeli üç.
Bunları daha da uzatabilirim. Arkadaşını sıkmamışsın darlamamışsın tek hatan onu yakın görmen olmuş bence. Benzeri benim de başıma geldi. Samimi olduğum biri benim dertlerimi hafife almaya beni dinlememeye başladığında iletişimi kestim o zaman değerimi anladı. Sen de o evlenecek bilmem ne dye hala onun yanında olmaya devam edersen asla hatasını anlamayacak. Zaten sen onunla iletişimini kesmesen de o evlendikten sonra seninle iletişimi kesecek. Anlattığın profilde o potansiyeli görüyorum.

Ya kendime abartıyosun diyecek birini arıyorum galiba. Ama üzgünüm haklısınız

Hem gidip çocukla konuşuyor hem de sonradan sıkıldım bunaldım bikbikbik. Ona neymiş de dahil olmuş. Bir de seni şöyle kötüledi diye anlatıyor. Hiç masum gelmedi.
Hadi ordan bassın gitsin yaa.
İki sn düşünmem şöyle birini hayatımdan çıkarmak için.

Ya kendime abartıyosun diyecek birini arıyorum galiba. Ama üzgünüm haklısınız
Hiç de abartmamışsın fazla bile çekmişsin dediğim gibi bir de düğün telaşında yanında olayım deyip yeni gelin triplerini çekersen evlenince asla seni aramayacak. Hee eşiyle sorunları olur belki o zaman arar 😉

Back
X