Eşimle nişanlandığım zaman her duyan ne duruyorsun git işte bu senin için fırsat istanbula git demiş herkes. Tabi eşim diyor ki cesaret edemedim evleceğim beş kuruş yok ortada aileme rest çekemezdim o zaman. Şimdi bile kulağıma gelip ben senin için çok üzülüyorum kızım al eşini doğru İstanbula diyenler oluyor. Çünkü herkes farkında buradan bir halt olmayacağının. Herkes farkında aile içi birbik beraberlik olmadığının. Gerçekten bu kadar fesatlık bir yerde nasıl toplanır. Eşimin abisi de karısı da çok fenalar çokkk. Ortam kalır onlara hayrını gör diyip çıkıcaksın işte.Durduğunuz kabahat.Orada sizi tutan ne var ki ? İş mi ?
Eşin genç adam,taşı sıksa suyunu çıkarır.(Yani umarım...Hani emir altına giremem demiş ya,o biraz düşündürdü beni.)
Ama Allah büyük,ummadığın kapıyı açar.
İkiniz birlikte elele verip yeni bir hayat kurarsınız.
İnsan işinde ve yaşadığı çevrede mutlu değilse,aile huzuru da olmaz.
Tebdili mekanda ferahlık vardır.İstanbul diyorum :)
Sanırım dediğin gibi önce dükkan açmaktansa böyke birşey yapmak daha iyi. bana da öylesi daha mantıklı geliyor. iki maaş giecek eve çok da rahat geçinilir allahın izniyle. hem arabamızı da satmak zorunda kalmayız. İş kurarsak arabamızı satacağız. ilk önce risksiz başlamak en mantıklısı sanırım... Eşimle çok iyi düşünüp karar vermemiz gerekiyor. Bir de kendimi sorumlus benmişim gibi hissetmek istemiyorum yani bunu kendi gerçekten istiyorsa buradan gitmeyi ancak öyle olsun. Yarın bir gün kendi de mutsuz olmasın. Ailesi tek sorumlu beni bulacak adım gibi eminim ama çok da umrumda olmayacak artık. Ben anneme hasretim burada... Olurum annemin babamın yanında onlara bir hayırım olur onların da bana....bence öncelikli olarak dükkan acmaya kalkısmadan önce her ikiniz de maaslı islere bakın.
siz bir arastırın bakalım belediyeye girebilicek misiniz
esinizde madem tamirden de anlıyormus direk dükkan isine girmeden önce hali hazırda öyle isi ypan bir yere girmeye calıssın.
bir piyasayı tanırsınız , nerde dükkan acarsanız daha ii is yapar arastırırsınız o arada da 30 bin tlnizi birden dükkana yatırmadan
az da olsa bir maas girmis olur evinize.
ailenize de yakın kirasının sizi sarsmayacagı bir yerden ev tutarsanız ilk baslardan biraz sıkılsanız da mutlaka basarırsınız bence.
orda 3 kurus harcamanıza devamlı göz dikecek biri olunca zaten istediginiz gibi yasayamıyorsunuz su an
istanbulda olmadı 6 ay 1 sene gene istediklerinizi alma konusunda biraz sıkıntı cekseniz de aile ici huzurunuz olur.
hem aileniz de arkanızdaymıs madem .
belediyeye allahın izniyle rahat girerim diye düşünüyorum belediye başkan yardımcısı çok yakınımız onun sayesinde girmiştim zaten ee hala da benim olduğum pozisyon boş kimseyi almadılar yerime 1 yıldır. yani aynı pozisyonuma gireim sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta 3 yıllık da birikimim var o birimde. ben oradan aldığım maaşla kirayı da veririm(600 tl. mesela) geri kalan 700 le de iyi kötü evin masrafını karşılarım ee eşim de zaten çalılşsa sorun yok allahın izniyle....sen şu yakındaki işe girsem mi diye konu açan arkadaş değil misin istanbuldaki özellikle çocuk için olan fırsatlar konusunda haklısın canım gerçekten de en başta sen işini bırakmadan eşin gelseymiş çok iyi olurmuş peki ama belediyeye öyle kolay dönme imkanı var mı varsa en azından temel ihtiyaçlarınızı karşılarsınız işiniz düzene oturana kadar şu telefon işinde de zarar edeni görmedim gerçekten iyi bir işe benziyor bi de eşin 1 yılda hem borç ödeyip hem 30 milyar biriktirdiyse sebat vardır çalışır yani o adam bence denebilir ama olmazsa dönemeyiz buraya diyorsanız biraz daha düşünün
kendi adıma belki de beni bağlayan şeyler olmadığından kızımla ben olduğumuzdan yeni yerlerden yeni işlerden hiç korkmuyorum heryere gidebilirim yaşayabilirim yeter ki iş olsun
Hakkınızda hayırlısı olsun
ama belediyeye tekrardan girebilme imkanınız var mı?
Birde hayal43 katılıyorum eşiniz emir altında çalışamam demiş
sonuçta İST. büyük ekmek kapısı ama bir o kadar da rakip var.
Evimin yanında 200 tl kiraya küçücük bir yerde telefoncu açıldı
işte dediğin gibi kontör telefon satışı ve başka yere tamire gönderiyordu üstelik
kirada oturuyorlardı sadece 2 yıl içerisinde araba aldı, şimdide ev taksidine girmiş.
Bu örneklemeyi verebilirim ama dediğim gibi kendi işi rast gitmeyip
" elin işinde çalışamam" deyipte boşta gezenleride tanıyorum
Enine boyuna düşünmeniz daha doğru olur.
Aslında çokta işlek bir yerde değil
ama cadde üzerinde
eğer öyle bir yerden böyle bir kazanç elde ettiyse iş var demektir
ama tabiki işin ehli olması ve ticaretten anlaması lazım
eşin sonuçta ailesiyle beraber işletiyormuş bende ticaret yaptım zamanında babamla
tekken işletmek çok daha farklı.
Önce işini belediyeden konuşup garanti altına alsan
ardından 30.000 tl nin hepsini değil ama bir kısmını iş yerine kullansanız
mesela kontör koyarsınız
ileride içme suyuda eklersiniz
az önce verdiğim örnekteki kişi suda koymuştu dükkana
cd koyabilir bu tür ek gelir getirecek işlerle kazancı daha iyi olabilir
canım bence de hiç durmayın, sen de gir işe, eşin de tutunur bir şekilde, allah verir rızkınızı, her şey gönlünüzce olsun inşallah..
zaten bodoslama olmaz önce ben işimi ayarlamalıyım tekrar eski işme girmem lazım sorun olmaz diye düşünüyorum konuşulacak tabi sonra dediğiniz gibi eşim için yeri ailem araştırmalı... eşim zaten kendi işini açmak istiyor bilmediği bir iş değil yani.... sanırım şuanda bizi borç da bağlıyor hadi bir yerden başlıyalım diye atlayamıyoruz... ortam can sıkıcı orda kendi işinin patronu olur kendi kazanır kendi yer hiç değilse. burada yaşanmaz ya ufak bir yer herkesin gözü sende. aile ortamımız yok en sıkıcısı bu sanırım. aile de var ama yok gibiyse ne işimiz vr ki burada. işte bir kere göz karartmak lazım. allah yardım etsinrızkı veren allah neden bu kadar korkuyorsunuz? eşiniz işinde mutlu değilse, huzursuzsanız gidin. ama önce eşiniz ne iş yapmak istediğini iyice düşünsün. elinizdeki para varsa altınlarınız vs o işe yeter mi? bir de mutlaka bildiği işi yapsın. sermaye ne kadar çok olursa olsun, bilmediği işleri yapmaya kalkanlar genelde batıyorlar. sizin kendi aileniz eşinizin yapmak istediği iş konusunda siz gitmeden önce piyasa ve mekan araştırması yapsın. bodoslama da atlamayın yani. bu arada siz de girmek istediğiniz işle ilgili sınav varsa şinmdiden başlayın hazırlanmaya. elinizden gelen her şeyi yaptıktan sonra allahımıza sığının dua edin. tekrar söylüyorum insan elinden geleni yaptıktan sonra rızkı veren allah. biraz cesaret arkadaşım:) allah herşeyi gönlünüze göre versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?