Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

zanzu ewet cnm insanın morali bozuldumu hem canı hiç bişe istemiyo hemde yemeye veriyo kendini ama ben akıllandım yemeye vermiyorum kendimi artık en azından eskisi kadar deyil her şey kendimiz için önce başkalarının bizi yıldırmasına izin vermeyelim lütfen ( böyle diyorumama benimde mesela eşimle tartışmamız olsun hemen elim ayagım düşer cnm bişey istemezz ne iş yapmak ne sporr ) bi nevi onlara endksliyizz . iyimi kötümü bilemedim

aşkitom kıskancak tabi ben bile kıskandım kız seni nasılda giyiniyosun ölee bırak adamda kıskansın tabi güzelligini
a.s.

ben suan kahvalti mi yapiyorum 1dilim ekmek yaw ne cabuk bitiyor bu 1dilim ekmekkaydirigubbakcemile3

adszhpg.jpg

Kızlar ben yaptım bilee.... Ama bunu cimcimeme göndermem lazım işte onu nasıl yapacam bilmiyorum.Olmuşmu beğendinizmi? Gecenin bu saatinde anca bu kadar. Hedef kilo,v.s o kısımları cimcimeme bıraktım.Çünkü eski sayfalardan bulmam lazım herkesin hedef kilosunu çizelgelerinden.Yoruldum be yawww cimcimem yapar onuda.

ya gerçekten çok şeker olmuş.. inşallah içindeki rakamlarımızda gün geçtikçe şekerleşir :))

bu durumda benim 80 kilo olmam için tam 168000 kalori yakmam lazım:S:S:S

:)) alemsin valla üşenmemiş neyi hesaplamış.

ama şöyle düşün aldığın kaloriyi azalttıkça harcaman gereken kalori de azalır..

tabi birde zaten gün içinde herkes metaboluizma hızına göre yaklaşık 1800 kalori harcıyor.. bunu da unutma canım.. o yüzden öle kocaman rakamlar çıkarıp hem kendi morilini hemde bizim moralimizi bozma :))

slm kızlar bende biraz havuç kavurup yiyim bakalım açıktım ama ara ögünde portakal yaedim sabahta 2 dilim ekmek bir haşlanmış yumurta 6 zeytin ewdede kagıda yazıyorum yediklerimi akşam olunca kalori hesaplaması yapcam

:)) alemsin valla üşenmemiş neyi hesaplamış.

ama şöyle düşün aldığın kaloriyi azalttıkça harcaman gereken kalori de azalır..

tabi birde zaten gün içinde herkes metaboluizma hızına göre yaklaşık 1800 kalori harcıyor.. bunu da unutma canım.. o yüzden öle kocaman rakamlar çıkarıp hem kendi morilini hemde bizim moralimizi bozma :))

tatlım saol söz bidaha hesap yapmıcam:):) sende moralini bozmaaaa

İnsan zayıflama diyetinde ölür mü?
Dr. Gündüz Tezmen
Dahiliye (İç Hastalıkları)

Uzmanımızın diğer yazıları

--------------------------------------------------------------------------------

BeslenmeKilo Kontrolü19 yaşında bir genç kız zayıflama amaçlı olarak gittiği klinikte kalp krizinden hayatını kaybetti. Aynı klinikte bir süre önce bir başka kişi daha benzer şekilde ölmüş. Daha öncesinde de başka ortamlarda zayıflamaya, sağlık kazanmaya çalışırken kalp krizinden ölenleri medyada okumuştuk.

Bakıldığı zaman, kalp-damar sağlığı açısından esas riskin fazla kilolar olduğu ve kişilerin hızla kilo vermesinin bir an önce sağlığa kavuşması açısından yararlı olduğu görüşü hakimdir. Gerçekten de bu görüşün temeli doğrudur ama, yanlış olan şey ‘hızla’ kilo vermektir. Hızla kilo vermenin neden yanlış olduğunu anlatayım.

Maalesef kilolar kolay alınıyor ve zor veriliyor. Yemek, içmek çok keyifli. Şekerli, beyaz unlu, yağlı yiyecekler çok güzel. Güzel de, hemen kilo alınıyor. Kilo alınıyor ama, bir sürü ‘mucize diyet’ var. ‘Ben kolay veriyorum, hemen diyete girerim’ diyenler çok. Gerçekten de diyetlerin hemen hepsi kilo vermeyi sağlıyor ama verilen kilolar da kolay alınıyor ve giderek de verilmesi gereken kilolar çoğalıyor. ‘Eyvah deniz mevsimi geldi, ben nasıl bikini giyeceğim’ diyenler bu kez de ‘kampa’ girmek için koşuşturuyor. Nitekim, ölen genç kızımız da okullar açılmadan kilolardan kurtulmak istemiş.

Dünya üzerinde de böyle kamplar var. Çok düşük kalorili diyetlerin yanı sıra, vücudun harcadığı kaloriyi en yükseğe çıkartmak için eksersizler, vücudu forme etmek için masajlar, aletler vs. Bu gibi merkezler ‘en kısa zamanda, en çok kilo kaybı’ kazandırdıkları zaman popüler oluyor. Eksik olmasın medya da bol bol reklamlarını yapıyor, sonuçta da ‘... daha da olmazsa, giderim bilmem kimin kliniğine, o halleder’ haline geliyor.

Değerli okurlarım, diyetlerle yüz göz olduk ama lütfen unutmayın ki bu denli sıkı diyetler çok riskler taşır, lütfen biraz ciddiye alın.

Özel olarak uygulana vücut geliştirme çalışmalarının dışında, kilo almak demek, insanın yakamadığı kalorileri yağ halinde depolaması demektir. Bir gram yağın karşılığı yaklaşık olarak 9 kalori olduğu için, yakamadığımız her 9 kalori, vücudumuzda yağ olarak depolanacaktır. Kilo verirken de bunun tersinin geçerli olduğu aşikar. Eğer bir insan, harcadığından 900 kalori eksik alırsa 100 gr. yağ yakacaktır. Ortalama bir insan günde 2 bin kalori harcar. Eğer bu kişi günde 1100 kalori alacak kadar beslenirse, 900 kalorilik açık, vücutta depolanmış yağların yakılmasıyla karşılanır. Günde 100 gr yağ yakan bu kişi ayda 3 kg zayıflar. Bu yetmediği taktirde harcamayı arttırma yollarını denemek gerek. Hızla zayıflamak isteyen bu bayanımızı koşturalım. Eğer birbuçuk saat hızlı bir tempoyla koşarsa 900 kalori yakar. Bilemiyorum kaç kişi, bir ay süreyle, üstelik de aç karnına her gün birbuçuk saat hızlı koşabilir ama koştuğunu varsayarsak onunla da fazladan 3 kilo daha zayıflar. Etti ayda 6 kilo. Bu kadar uğraşıya ayda 6 kilo kimseyi kesmez. O zaman diyeti biraz daha kısalım. İşte bu kararı verdiğiniz zaman hayati tehlikeniz başlıyor. Günde 1000 kalorinin altındaki diyetlerde, hele de proteini azsa, vücut yağları yakarak bu enerji açığını karşılayamıyor. Bu sefer kasları da yakarak enerji sağlıyor.

Bunun iki sonucu var. Birincisi, kişi böylece kilo veriyor ama kas kitlesi azaldığı ve vücutta enerjiyi harcayan kaslar olduğu için, bu kişi giderek daha az enerji harcayan ve giderek daha kolay kilo alan birisi haline geliyor. Bu belki zayıflama kliniği için iyi bir şey, çünkü ‘klinikten çok yararlandım ama kendimi tutmadım, önümüzdeki günlerde tekrar gideceğim’ diyenler çoğalıyor. İkinci sonuç çok tehlikeli. Yakılan kaslar arasında kalp kası da olabiliyor. O zaman sonuç, kalp krizi.

İşte böyle hallerde, sağlığa kavuşayım derken hayatını kaybedenler olabiliyor.

Siz lütfen mucize sonuçların peşinde olmayın, sağlıklı beslenmeyi ve düzenli eksersizi hayatınızın kuralı haline getirin.

kimse yokmu herkes temizlik yapıyo heralde temizliK DEMEK KALORİ HARCAMAK DEMEKmirmirmirmirkaydirigubbakcemile

hüzüncüm alintidaki resmimi silebilirmisin canim.herüf görmesinn:))

enemm bi kiskaniyor beni kizlar.artik gülmekten ölüyorum.
kapinin önüne sigara icmeye cikiyorum , malum evde bebek var evde icilmiyor.
basimda bekliyor :))) zayifladikca daha cok hatta abarti sekilde kiskanmaya basladi :rofllol:
bu da iyiye isaret sanirim

sildim canimcim yerimseniben.

ben hafta sonu tartıldım aç karna 96 kilo geldim.bildireyim dedim.arkadaşlar ben hafta sonu foruma giremiyorum.malum bebeğim var.ama işe gelince ilk yaptığım forumu açmak oluyor.

secilcim paylasimin icin tskr ederim .. cok faydali oldu.
biraz daha fazla yemeye karar verdim . en azindan beyaz eti.

kizlar bir eczaci arkadasim bol bol balik ve beyaz et tavsiye etti. kaslarimin erimemesi icin.

bende aslinda ilk ay cok verdim 11 kilo falan. sonra yavas yavas gitti.
yazildigi gibi ben kendiligimden mantik yürüterek 2000 kalori normal ise yarisini yerim .. yarisinida vücut kendinden verir die düsündüm :) doktor olacakmisim bende okumamisim iste :roflol:

herkese bu hafta bol sans diliyorum ..

ve en önemlisi
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN .. GÜC KUVVET VERSIN INSALLAH !

secilcim ordamısın ..yine kimseler yok.bugün geciktim biraz.buse liste harika olmuş.eline sağlık.gece gece casusluk yapmıştım.....ögle yemeyi yemedim .akşamda fazlamı kacırdım ne karnım şişti...4-5 tane kuru biber patlıcan dolması yedim cevizden az büyük.ekmek yemedim.bol salata ve az yoğurt.işte böyle.şimdide uyku bastı.uyusammıki

iki dilim kepek ekmek 100
1 haşlanmış yumurta 70

1 portakal 60

yogurtlu köfte (300) karambole belki daha azdır kalorisi

1 elma 60

2 tane közlenmiş kırmıziber 50 (100 grmda 318 kalori varmışş oha oldum )
2 dilim k. ekmek 100

1 tabak kabak yemegi 200
1.5 dilim k. ekmek 75

1 dilim normal ekmek 60
havuç salatası yogurt 150

1215 kalori tahminim aslında hiç aç kalmadım acıktıkca bi şeyler yiyorum yediklerimi yazdım..

kızlarr ben geldimmmmmmmm
sporumu yaptım duşumu aldım ama duş alınca yorgunumluğumu anladım mayışıp kaldım uzandım ve aşam yemeğim için geciktim daha fazla gecikmeden gidip yiyeyim sıcak çorba içicem tarhana çorbası belki kalorisi vardır ama bu soğukta mis gibi geldi 2 kepçe 1 dilim kepek ekmeği 1 kase yoğurt planlıyorum görüşürüz

çitolüm bundan sonra bende yediklerimin kalorisini tutucam bir yerde okumuştum içilen şekersiz kahve 4 saatte 50 kalori yakma özelliği varmış spordan öncesini biliyosunuz zaten senin listende kahve göreedim tavsiye ediyorum tatlım:):)

ixsirim canımcığım ben geldim ama sen yoksun akşam rastlaşırız artıkın:):)

X