Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

merhabalarr

1 gun gırmedımm bayagı bişeylerr olmuşş:KK47::KK47:

asumancımm allah analı babalı buyutsun cnmm

birazdan tartılacgımmmerak ettım 8 gündür yedimm çünkii bayramdan sonra dıyetısyene gıdecegımm inşş:KK39::KK39:

Kizlar, bizim ev cok yokuslu bir bolgede. Arabasiz evden biyere cikmak imkansiz gibi. Bugun cok yakindaki bir parka gittik ortanca ve kiz ile. Ama o parka cicek ekiyolarmis heryer camur icinde, isciler dolu filan. Asagida 1-2 km uzakta bir yere yuruduk. Giderken bile ortanca kucaktaydi. Donuste bir adim bile atasi yoktu. Benim bir kanguru var, ( mutlu sagolsun ondan ogrenip a
Dim) ona koydum, 13 kilo oglani ve o yokuslarda 30 dakika filan tirmandik. Basta olecem diyordum.. Sonra dedim ki ben nerdeyse bu cocugun iki kati kadar yag tasiyordum....

Semiran sana danismak istedigim bisey var. Benim oglan 27 aylik. Parka gitmek icin deli olmasina ragmen, parkta hicbirsey oynamiyor. 1 defa kaymadan, sallanmadan geri geliyoruz.. Ama oyun parkinda ne kadar somun civata vida varsa kurcaliyor. Musluklarla, cop kutusunun kapagiyla filan oynuyor... Goturmeye devam edeyim mi ? Ne diye ?

cnm benim şimdi gördüm çıkmak zorunda kalmıştım şimdi soruna gelince bazı çocuklar tıpkı senin ki gibi değişik oyuncaklar bularak bu kapak olur boş kutu olur ip olur ne bilim bak bulmuş civata çivi filan oynar ve bu normal hatta hayal gücünün gelişmesine değişik oyunlar bulmasına gerçekten yardımcı oluyor ve bir konu daha bunları eğer parkta yapmayı seviyorsa parka götür bence bu ona büyük doyum sağlıyor olabilir çok güzel bişey bence anlattıkların yani doğrudan oyuncaklarla oynaması da güzel ama bence bana kalırsa yaratıcılığını hayal gücünü geliştirici bir oyun bulması çocuk için çok daha doyum sağlayıcı verimli olabilir ve bunu mutlu hissettiği bir yerde yapması da ayrı bir güzellik götür bence götür oynasın yaratıcılık ve hayal gücü açısından hem de orda oynayan çocuklardan da esinlenebilir açık hava bence ortamı güzelsee götür derim cnm benim:KK54::KK54::KK54:

Son düzenleme:
iki çocuk annesiyim.Biri 5 diğeri iki yaşında.BU sene şubatta 103.700 düm. kendi kendime birşeyler yapmaya çalışıyorum.Öğretmenim ilköğretimde.okullar açılacak, ben yine okulun en şişkosuyum.kıyafetlerim formaya döndü artık.alışvrerişe çıkmak bayanları mutlu eder beni geriyor.sık sık başarı hikayelerini okuyorum,hayaller kurarak.ArTIK YETSİN.Kendimle beraber bu sorunu taşımak istemiyorum.

hoşgeldin canım umarım artık karamsarlığını ve mutsuzluğunu bir kenara bırakıp okulun en güzel ve en zayıf öğretmeni olursun bende 102 kiloyla başladım daha 22 yaşındayım ve bu sene mezun olacam bu şekilde hiçbir yere iş başvurusunda bulunamam çünkü kendime güvenim yok kilolar hayatımda yer kapladıkça kendime olan özgüvenim küçüldükçe küçüldü.ramazan ayı bittikten sonra bambaşka bir hayatım olacak artık dur demeliyiz kiloların bizdn çaldıklarına sen istersen herşey mümkün

Hangi topikte olduğunu hala anlamayan sevgili arkadaşlarım.:KK1::KK1:.

Bayramdan sonra cuma günü kilo bildirimi yapılacakmı.? takımlar yapmayacak sanırm..biz naapalım ne dersiniz.??
Bence yapalım sen bakamasanda yapalımki az yiyelim yoksa hepimiz kaçırırız en azından motive oluruz bayramdan sonrad liste yapılır gene.

iyi geceler kızlar yatmadan bir bakayım dedim ama dayanamayacağım gözlerim kapanıyor..yarın oruç tutmayacağım çünki bayram alışverişine çarşıya ineceğim hemde pazarımız ben yine kıyafet bulamayacağım sinir olacağım biliyorum, şimdiden gerilmeye başladım bile..çarşıya giderken anneme bırakacağım nazı çarşıda hiç durmuyor çünki inşallah annemi üzmezde peşimden gelmezler..oradanda anneme temizliğe gideceğim , yarın yoğun birgün beni bekliyor çünki akşamada kv yemeğe çağırdı akrabaları yemeğe çağırmış oradada hiç oturmayacağım herşey bana ait oluyor çünki gittiğim zaman oturup hazır bekleyemiyorum huyum kurusun keşke yapabilsem, sonrada kv bana acıyor güyaa hiç oturmuyor geldiğinden beri ayakta diye....
Kolay gelsin derincim yarın yorucu bir gün olucak.

Beyzuşum ,korkarak bişey diyeceğim..Bugün ben ne yaptım biliyormusun.?? Baklava.:KK30::KK30:.Topuklarımdan furabilirsun..:)))Bayram için,misafirler için yapmam gerekiyordu,ben suçsuzusum..
İnşallah bu bayramda iyi geçecek hepimiz için..
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bayılırım valla ::))

burda kurduğunuz arkadaşlık dostluk beni ilgilendirmez...saygı duyarım fakat beni ilgilendirmez...ben bunu eleştirmedim...konu başlığından çok çok başka şeylerden bahseder olmuşsunuz...eğer dostluk arkadaşlık yapacaksanız başka paylaşımlarda bulunacaksanız ayrı bı konu başlığı açın orda buluşun...benim gibi siteye yeni girenler bilmeyenler konu başlığını tıklar ama aradığınızı bulamaz...bence bu hiç doğru değil ...kimisi terbiyesiz demiş kimisi kendini bilmez demiş...daha neler neler en kolayıda hakaret etmektir zaten...öylelerinin seviyeleri belli...ben nededimki...konu başlığından başka şeyler konuşacaksanız gıdın baska bı başlık açın konuşun burayı meşgul etmeyin dedim kii davamda haklıyım...hiçmi beni anlayan yok...niye konu başlığına sadık kalınmıyo...
Valla ne yazılabiirki sana ben nulamadım ama bizimkiler bulmuş zaten.

Güzel ablacım; sen kilo verme işini fazla dikkate almıyorsun belli ki. Ben seni bilgilendireyim en iyisi birazcık. Bak ben 30-35 kilo vermiş biri olarak bulunuyorum burada. Bu 2-3 sene gibi bir zaman diliminde gerçekleşti. Eğer senin bahsettiğin şekilde ilerleseydi muhabbet, burda ilk 3 4 kilodan sonra bu topik amaca hizmet etmiyor diyip basıp giderdik hepimiz tıpkı şu an senin verdiğin tepki gibi. PAylaşılmasından rahatsız olduğun menüler burda birbirimizin yediklerini kontrol altına almamızı sağlıyor diyetisyene gitme fırsatı bulamayan bir sürü arkadaşımız var onlara ışık tutuyor. diyet konusunda yaptığımız hataların yüzümüze vurulmasını, başarıların alkışlanmasını sağlıyor. Sen de biraz kilo vermen kısmet olursa göreceksin ki bu süreçte en önemli şey moral ve motivasyon. Senin o amacından sapmış dediğin hamilelik anıları, kaynana kavgaları, yıldönümleri, heyecanlar, üzüntüler inan yediklerimizden daha fazla bu süreci etkiliyor. Hiçbirimiz robot değiliz bugün 5 gram verdim 10 dakika koşu yaptım diyip çıkmak çok daha anormal bana göre.

bir de üzgünüm ama üslubun çok kötü, çocuk gibi ne o öyle; "bi gidin yaaaaaaaaa, bu ne beeeeee, gidin başka yerde konuşun aaaaa" falan noluyosun :) hepimiz aklıbaşında insanlarız kime ne aklı veriyosun girdiğin ilk 5 dakikada. madem yeni girdin bi araştır bi bak bi gözlemci ol madem tasvip etmiyorsun bi anlamaya çalış bu insanlar niye böyle muhabbetler çeviriyor diye sonra eleştir ama yine bu üslupla olmasın yine ters teper :)

şimdi sen düzgün bir dille gelmiş olsaydın muhtemelen çoğu kişi öncelikle kilo alma nedeninin altında yatan şeyleri sorgulayıp destek olmaya çalışacaktı sana. hamilelik sürecin, doğum sonrası psikolojin, çalışma ortamın, ev hayatın falan filan. işin bu kısmını senin o saçma bulduğun muhabbetler oluşturacaktı. sonra senden yediklerini paylaşman istenecekti bakalım kilo vermeni engelleyecek hatalar yapıyor musun diye. bu kısım da yadırgadığın menüleri yazdıracaktı sana :)

her neyse sabahın şu saatinde namazı bekletip sana şu kadar sabırla ve ayrıntıyla cevap veriyorum dilerim anlarsın çünkü beni nedense gereğinden çoook fazla rahatsız ettin.Alkışşşş
Alkışşşşşşş smile kullanılmıyor alkışalkışalkış.

Minik kuşlarımmm paylaşın ulen ne var ne yok :) günde kaç kere helaya gittniz onu bile yazın okuyacağım hepsini noktasına virgülüne kadar :KK9::KK9: bakalım bağırsaklarınız düzenli çalışıyor mu? :)
öptümmm hepinizii.... Hayırlı sabahlar...)
Alkışşşşşşş smile kullanılmıyor alkışalkışalkış.

günaydın asucum nasıl bebişiniz

orduya gidemiyorum malesef maddi olanakları zorlayacaktık ama bilet yok vazgeçtik bizde
dün dışarda yemekteydik eşimin abisi eltim falan
sonra emire gidemiyorum ama bayramlık bişeyler alım yollım dedim

pantolon uzun kollu yakalı bi tişört gömlek emzik oyuncak aldım
bugunde ayakkabı alıcam
yollıcam kargoyla inş.
İyi günlerde giysin canım.

Kızlar belli biryerden sonra okuyamadım kardeşimden haber geldi bugün kanaması oldu dr yarın büyük ihtimalle doğuma alıcaz dedi şimdi, haber geldi çok heyecan yaptım.Evdeyim ama okuduklarımdan anlamıyorum şuan kalbim pırpır.

hayırlı akşamlar herkese;
ben sanırım tam 1 haftadır giremedim:)
malumunuz üzere en son adet olmuştum. ve yarın oruçlu olucam inşaAllah.. Kadir gecesine abdestli gireceğim için çok mutluyum bu arada:) paylaşmak istedim:)
bu 1 haftadır aslında mukabelelere de gitmedim ama haftamı değerlendirmek istedim ve kızımla tuvalet eğitimine başladım:)
çok zevkli geçio yaaa popişini yiicem civcivimin resmen:)
bezsiz külotla nasılda tatlı oldu yaa anlatamam:) güya 4 tane alıştırma külodu aldım ama uzmanlar kullanmayın alışma evresini uzatır demişler. bende kullanmıyorum.
yatağını naylonla kapladım. hasta bezi alıcaktım ama MAŞAALLAH geceleri hiç çiş yapmio:) gerek duymadım:)
yalnız dua edinde kakasını yapsın yaa 3 gündür hiç kaka yapmadı. sanırım lazımlık korkusundan:) bi de çiş yapmaya korkar gibi bi hale bürünüyo çok şeker olyo yaaa:) çok şükür 2-3 kaza ile atlatıyorum sanırım bu günleri:) zaten evin tüm halılarını kaldırdım:) koltukları naylon ve çarşafla kapladım:) ve şimdiye kadar 3 kazamız oldu sadece:) pazartesi başladık ama pazartesi pek ilgilenemedim acemiliğim vardı bezi ancak çıkartabildik ogün:)

neyse işte bööle merak ettiğiniz konular olursa henüz başlamamış olan annelere bu konudaki taze bilgilerimle bildiklerimi ve yaşadıklarımı anlatabilirim:KK66: mesela ben bi çiş defteri tuttum ilk 3 gün:) bugün tutamadım yani:KK43: her çiş saatini ve nasıl yaptığını not ettim. olurda bi durum olur dr. gitmemiz gerekirse diye:KK66:

geçmişi okuyamadım hiç ama bu sayfada okuduğuma göre asuman ablanın yeğeni olmuş:)

@ASUMAN ablacım Allah hayırlı etsin. ne güzel zamanda doğmuş.. Rabbim annesine, babasına, ailesine, büyüklerine ve devletine hayırlı evlat, yaradanına hayırlı kul olmayı nasip etsin..

@Fat1hhh hoşgeldiniz. umarım sizde, bizde, hepimiz şu vuslata bir an önce erişiriz:) ah şu yağlaaaarrr ah çıkın yapıştığınız bedenimizden ufffff uf:KK43:(

Kızlar belli biryerden sonra okuyamadım kardeşimden haber geldi bugün kanaması oldu dr yarın büyük ihtimalle doğuma alıcaz dedi şimdi, haber geldi çok heyecan yaptım.Evdeyim ama okuduklarımdan anlamıyorum şuan kalbim pırpır.

herkesin yeğeni oluyo bu ara sanırım ayyyy ne güzel yaa:)
Rabbim yardımcısı olsun kardeşinin banucum:KK66: sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ve güzeller güzeli bi evlat olur inşaAllah:)

İnşaAllah senden de en hayırlı zamanda böyle mutlu haberler alırız doğuma gidiyorsun diye:) sonra hastaneye de geliriz tabiii zayıflamış olucaamız için " vay beee mankenler geldi" diicekler :p

merhabalar arkadaşlar.... herkes iyidir umarım...
ben pek iyi değilim çünkü yarın artılarda olacak tartı :KK50:
aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş hoşgeldinizzzzzz....
dünyaya gözünü yeni açan bebişler de hoşgelmişler ,allahım hayırlı bir ömür nasip eder onlara inşallah aileleriyle beraber ..
en kısa sürede isteyenlere de nasip eder inşallah (amin)

tombikdas larim hiç iyi degilim bugun aynanin karsisina geçtim ve gobegime sinir oldum iyice kilo veriyorum çok sukur kollar, bacaklar yuzum bile farketti ama gobegimden fazla fark gibi geliyo bana acayip canim sIkILdi (52 kiloykende vardi gobegim ama )sonra hamilelikler derken kocaman oldu nasil kurtulucam ben bu gobekten aglicam valla :KK14::KK14::KK14:
semirancim masallah masallah diyorum seni gordukten sonra kendime baktimda baktim senden asagida kilom ama sen benden zayif duruyosun gobegim beni mahvetti
çatladim resmen seni gorunce; kendime gelemiyorum:KK37::KK37::KK53::KK53:semiran duy duy naptin gobet eritmek için bisimi yaptim

Tatlım bir süre ekmeği kesip yerine taze ceviz,fındık,badem koysan.Karatay dşyeti topiğinde okudum 10 gün filan oldu sanırım hemen hemen kestim sayılır ekmeği göbeğim birden baya indi.Zaten göbek çevresinde gıdıda filan incelmeler gözle görülür şekilde oluyor diyordu arkadaşlar.Bir inceler istersen belki faydası olur.

yeşim ve mutlu doğum günleriniz geçmiş yinede senelerinizi kutluyorum. niceee nice güzel, hayırlı yıllar nasip etsin Allahım sizlere sevdiklerinizle:)

herkesin yeğeni oluyo bu ara sanırım ayyyy ne güzel yaa:)
Rabbim yardımcısı olsun kardeşinin banucum:KK66: sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ve güzeller güzeli bi evlat olur inşaAllah:)

İnşaAllah senden de en hayırlı zamanda böyle mutlu haberler alırız doğuma gidiyorsun diye:) sonra hastaneye de geliriz tabiii zayıflamış olucaamız için " vay beee mankenler geldi" diicekler :p
Amin canım inşallah yarın hayırlısıyla gelir bebişkomuz.İnşallah sarı civcivcim ooo hastahane podyum olucak yan.::)))
Ne güzel ilgileniyosun civcivinle şimdi nasıl alıştımı bari bizim bızdıkta alışırken kabız olmuştu.

Sari civcivim benim tsk ederim dogum gunu mesajin icin :)) kizinin tuvalet alistirmasi icin bir onerim var tecrubeyle sabittir :) eger kokos bir kizin varsa en azindan senin rujlarina ojelerine takintiliysa mesela hevesi varsa bir arkadasim kizina her cisini kakasini soylediginde bir parmagina oje suruyordu :)) nasil etkili oluyor anlatamam :)))

Buarada telefondan yazmak ne zormus yaaa :)))

Hepinizi opuyorum. Yeni arkadaslarimiz hosgelmisler sefa getirmisler :))) umarim hep birlikte super basarilara imza atacagiz. Optummmm

Sevgili arkadaslar ancak okumayi bitirdim ve ben de gunun tartismasina bisyler eklemek istiyorum;

Simdi biliyosunuz ki bazen neudugu belirsiz bir takim insanlar topik de beliriyor, hatta erkek katilimcilar oldugundan bile suphelendigimiz olmustu. Diyecegim tum bu girisler tek amaci guduyor bu kisiler. Provakasyon ile dikkat cekmek. Yazilan cumleler o derece damara basma kaygili ki hepimzi yakaliyor yahut bir tek kisiye ders verme cabasi gudulse de birligimizi rahatsiz ediyor.
Benim yegane tavsiyem bu yaklasimi sezinledigimiz cumleleri hiccccc sallamamak, gormezden gelmek. Kisaca bir delinin attigi tasin pesine kuyuya dalmamak. Bu deliyi mutlu etmek umrumuzda olmadigindan birakalim bir sure kendi kendine debelensin sonra baska topiklere musallat olmak icin yollansin.

Opuyorum guzellerim hepinizi tekrar
akilli, sagduyulu zarif kadinlarim benim. Sizden biri olmak zor bunu anlayanlar zaten tutunamiyorlar zemine kayiyor yikiliyor kuculuyorlar.

gulma ve beyza teşekkür ederim iyi dileklerinize
ayşecim bebişimiz iyiymiş ama ben bi daha göremedim henüz eve geçince gideceğim inşallah
banucum kardeşini de Allah hayırlısıyla kurtarsın inşallah sağlıkla alın siz de bebişinizi kucağınıza
diğer yeğenimi tebrik eden arkadaşlarım civcivim ve sinopee size de teşekkürler inşallah kimseyi unutmamışımdır

Biumutcum, 1. Trimester en zoru ama hizla geciyor 2. 3 aylik donem keyifli hormonlar duzene giriyor vucut misafire alisiyor. Son uc aylik donem yine zorlasiyor; agirlik cok artiyor mide sikisiyor son ginlerkemikler bile hareketleniyor. Ama bebek olduktan sonra hamileligin iyi gecsin gecmesin 1 dakikasini bile hatirlayamayacak noktaya geliyorsun zaten. Opuyorum kutluyorum tekrar Allah tam zamaninda saglikla bulustursun annemilemguuzel bebegini insallah.

gulma ve beyza teşekkür ederim iyi dileklerinize
ayşecim bebişimiz iyiymiş ama ben bi daha göremedim henüz eve geçince gideceğim inşallah
banucum kardeşini de Allah hayırlısıyla kurtarsın inşallah sağlıkla alın siz de bebişinizi kucağınıza
diğer yeğenimi tebrik eden arkadaşlarım civcivim ve sinopee size de teşekkürler inşallah kimseyi unutmamışımdır

Gozunaydin Asum, Allah anali babali buyutsun.

Banucum hadi bakalim size kolay gelsin saglikla kucaklayin bebeginizi insallah

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::46

odemdir canim bozma moralini 2gunluk detoks yap derim ama yinede sen bilirsin

hos geldinizALLAH bagislasin bende 3 çocuk annesiyim(bende emziriyorum)yemeklerden herseyi yiyorum hiçbiseyi çikarmadim hayatimdan ama azar azar yiyorum aksam yemeklerimi (oruç hariç )aksam 6dan once yiyorum sonra bisey yemiyorum en onemlisi kendime yuruyus yapacak zaman ayiriyorum (buaralar çook sicak ama)yuruyus yapmak çok onemli sidetle tavsiye ederim hem masallah guzel kilo vermissiniz insallah devami gelir istedigin kiloya ulasirsin

ALLAH bagislasin hos geldiniz bende dikkat etmeye ilk basladigim zaman 105.5 dum (hatta biara 107yi gormustum)bende emzirdigim için sadece yuruyuslere agirlik verdim baslarda çok sukur gidiyor kilolar simdide yemeklerden kismaya basladam kizim emmeyi birakacak gibi ramazan dolayisiyla azaldi sutum yinede ALLAH bilir bozma moralini hepberaber vericegiz kilolari buradan ayrilma derim dostluklar;arkadasliklar çok guzel insallah hedefledigin kiloya ulasirsin

nasıl bişidir o 2 günlük detox canımcım

X