9 yaşındaki çocuğum

Bilemedim ya. Benim kizim 3.5 yasinda suan 9 yasinda gormedigim bir sekilde oynamaya gidebilirmi emim olamadim. Devir o kadar kotu ki heralde o yasa çip falan takarim cocuga.
Yok artik
9 yasimdayken annem işe gidiyordu beni evde birakip, abim sabahci ben oglenciydim tek basima kaliyordum okul saatine kadar.
Kapida falanda tek basina oynar o yaşta cocuk gel sana cikolata alayim yaşı çoktan gecmis oluyor zaten.

9 yasimda bende kalıyordum ama o zaman ki toplumla simdi ki bir degil ki. Simdi ortalik sapik dolu.

Bu kadar sorunu olan bir çocuğu nasıl doktora götürmezsiniz? Gerekirse ek iş yapacaksınız, ama o doktora gidilecek yani, çocuğun buna ihtiyacı var belli.
Ayrıca ücretsiz pedagog hizmeti de veriliyor belediyeler tarafından sanırım, 9 senedir sorunlu olan çocuk için bu imkanı bir kez olsun denediniz mi?

Yazdıklarımı okusaydınız, daha önce psikolog ve psikiyatr a götürdüğümü bilirdiniz
Ben şu 2 aylık süreç için maddi anlamda sıkıntı çekicez dedim
Bu hiç götürmedim yada götürmeyeceğim anlamına gelmiyor

Allah Allah devlet hastanelerinde de çocuk psikologlari var oraya götürün. Artik düşünüyorum cocukken cok kolaydım ben de ama ergenligim cok zordu. Belki sizin de ergenliginiz kolay geçer

Bilemedim ya. Benim kizim 3.5 yasinda suan 9 yasinda gormedigim bir sekilde oynamaya gidebilirmi emim olamadim. Devir o kadar kotu ki heralde o yasa çip falan takarim cocuga.
Soylediginiz bana black mirror dizisinin bir bolumunu hatirlatti. Anne kizina cip takip her yaptigini takip ediyor ama sonu farkli yerlere gidiyor.

Erken ergenlik olabilir mi diye düşündüm bir an. Aynı yaşta kızım var. İnatlaşsam kesin sonuna kadar inatlaşır benle. O yüzden her şeyine karışmıyorum. Bazı konularda kesin katı kurallarımız var. Onun haricinde çok inatlaşmadan halletmeye çalışıyoruz. Bizimki de 6 aydır dişlerini fırçalama konusunda sorun çıkartıyor. Hatta her gün yıkanan çocuk son 6 aydır yıkanmak istemiyorum diye inatlaşıyor. Bende sen bilirsin diyorum. Sonunda ertesi gün kendi kararını verip yıkanıyor. İnatlaşsam 1 ay yıkanmaz. O yüzden çok inatlaşmadan,tatsızlık çıkmadan halledin bazı şeyleri. Diş fırçalamak vs gibi şeylere kendi karar versin. Zaten ergenlik sonunda her şey yolunda giriyor ,büyük kızımdan dolayı biliyorum . Psikologda mucize yaratamıyor. Sizi sadece bilinçlendirip,doğru yönlendiriyor. O da çocuğa çok iyi geliyor. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz merak etmeyin. Yalnız değilsiniz yani

Tam yazacaktim gerek kalmadi kesinlikle cocugun yaşına ve sevdigi bir etkinlikte meşgaleye ihtiyaci var .

Inan tek degilsin benimkilerde rüşvetle çalisiyor simdikiler susuz goturur susuz getirir.

Oglumu sınava calistiriyordum mola vermistik oğlum aman dikkatli ol falan derken anne iyi not alırsam bana ne alacan ben şok

Şimdi annesi o bir çocuk başta anlaşalım .Yabancılardan para almanin başına neler getireceğini bilmiyor olabilir .Anlatın ceza vermeyin .Orneklendirin .Yalanin kötü olduğunu anlatın .Dürüst olmadigin da neler olabileceğini ,,ya da borç para aldığında bunun nelere sebep olacağını .Davranışların sonuçları oldugunu söyleyin .Söylediniz biliyorum bu arada ama işte çocuklar hata yaparak öğreniyorlar .Lütfen zihnine güzel ahlak tohumları atın .Güzel ahlaklı olmaya imrendirin. Sürekli ceza vermek sürekli hayır demek yemek yerine güzel davranışlarını övün .Çünkü bir süre sonra çocukta o role bürünüyor. Siz güzel davranışını övün .Kötü davranışta da sonuçlarını anlatın .

Bizim oğlan da bir tık öyle, zor bir çocuk maalesef.Allah yardımcımız olsun,geçecek buyuyecekler inşallah,rabbim daha kaldıramayacağımiz dert vermesin

Ama devir o kadar değişti ki .İnanın berber bı döneme denk geldiler .Zaten gel sana çikolata alayım demiyorlar artık .Dikkat sart

Mutlaka bir uzmana danışın!! Bazen cezalandırma yerine ödüllendirmenin faydası olabilir. Beliki kızının davranış "bozukluğu" var. (nacizane fikrim..tabiki anlattıklarınız yeterli değil..ama inatlaşma ve sen üzülünce üzülmeme gibi davranışları otizm benzettim..yani insanların mimiklerini anlamakta zorlanırlar ve nasıl davranacaklarını bilmedikleri için inatlaşma gibi tutumları olabilir..ben yaşadım) ama tabiki tamamiyle test edilmesi gerekir bir uzman tarafından!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…