9 yaşındaki çocuğum

1 saati 200tl vermeye kıyamıyorsunuz ama evladınızın gözlerinizin önünde kaybolmasına göz yumuyorsunuz. Bir şekilde götürmelisiniz çocuğunuzu.

Son yazdığınızı ben çok uyguluyorum. Mesela yemeğini yemezsen , sevdiğin çizgi filmi izleyemezsin gibi… Eşim de bana tepki gösteriyor “çocuğu neden tehdit ediyorsun?” Acaba yanlış birsey mi yapıyorum diye düşünüyorum

Çok üzüldüm duruma. Devlet hastanelerinde ergen ruh sağlığı var randevu bulunur mu bilmem dahiliye ye bile randevu bulamıyorum ben :/ ama deneyin şansınızı ya da borç bularak kredi kartı zorlanarak mutlaka özele götürün. Durum ciddi gibi.

Bence kizinizin tedavi olmasi gerekiyor.. Insallah duzelir

1 saati 200tl vermeye kıyamıyorsunuz ama evladınızın gözlerinizin önünde kaybolmasına göz yumuyorsunuz. Bir şekilde götürmelisiniz çocuğunuzu.
Kıyamıyorsunuz derken
İlk defa götürmücem, daha önce çok kez götürdük ve ayda 1 değil her hafta çağırıyorlar. Ayda 1 TL para ediyor. Biz o parayı özel bir okula gidip aktivitelere katılıp, enerjisini atmasından yana kullanıyoruz.
Ama 2 ay baya zorluk çekicez, planlarımıza göre 2 ay sonra rahatlıcaz o zaman tabiki göütürücem. Bu zamana kadar hiç bir fedakarlıktan kaçınmadım çocuğum için. Daha öncede dediğim gibi götürdük ama net birşey denmedi, hatta büyüdükçe değişiceği söylendi ama büyüdükçe daha kötü oluyor. Birde hiperaktif lik varmış

Çok teşekkürler
Sizim bu söyledikleriniz küçükken işe yatıyorsu, ancak şu an küçük görevler verdiğimde offf pufff diyor.hiç birşey yaptıramıyorum. Yemek konusunda, banyo yapması, uyku saati herşeyi sorun.artık canım konuşmak bile istemiyor o kadar yoruldum ki. Arkadaşlarını benden daha çok sevdiğini düşünüyorum ve çok üzülüyorum.

Konu sahibi sizin profesyonel ve uzun vadeli bir yönlendirmeye ihtiyacınız var.

Bazen iyi anne – baba olmak yetmez. Farklı çözümler isteyen durumlar olabilir.

Psikologdan önce psikiyatri servisine götürün çocuğunuzu. Gerekli görülürse onlar zaten psikoloğa yönlendirme yapar.

Tıp fakültelerinde randevu ve süreç biraz ağır işliyor ama gerekli test ve envanterler eksiksiz uygulanır. Şehir hastanelerinde de çok iyi çalışan çocuk ve ergen psikiyatri servisleri var. Hastane deyince aklınıza sadece ilaç tedavisi gelmesin ama. Bir çok ebeveyn bu olumsuz düşünceler yüzünden çocuğunu alacağı yardımdan mahrum bırakıyor.

Öncelikle zeka testi dahil bir çok test ve envanterin yapılması gerekli. Durumun mental mi yoksa yetiştirilme tarzından mı kaynaklandığı tespit edilmeden doğru bir yönlendirme yapılması yanlış olur. Kaş yapayım derken göz çıkarırsınız.

Birçok insanın gözü bozuk ama göz doktoru herkese bire bir buçuk astigmat reçetesi yazıp göndermiyor. Herkesin ihtiyacı olan nasıl farklı bir göz reçetesi ise bu durum da aynı. İyi bir ölçüm ve gözlem sonucunda çocuğunuza özel yol haritası belirlenmeli. Belki sorun çocukta değil de ebeveyn tutumlarında O zaman da ebeveyn yönlendirmesi yapılır.

Henüz yaşı küçük sayılır. Ergenlik dönemine girmeden bu konuda yol almanızı öneririm. Çünkü ergenlik döneminde sadece boy ve kilo artışı olmuyor. Olumsuz davranışın seyri de artıyor.

Mutlaka okul ve öğretmenleri ile sıkı bir iletişim kurun. Şikayet değil çözüm odaklı bir öğretmen tercih edin mümkünse. Okulunuzun rehberlik servisi ile iletişim halinde olun.

Yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü bizim kişilik özelliği olarak değerlendirdiğimiz birçok davranış aslında semptom.

İnanın çok kitap okudum, internetten araştırdım. Psikologların yazılarını okudum. Herşeyi denedim. Güzellikle yaklaşıyorum. Yalanın kötü birşey olduğunu mesela kaç kez anlattık ama yine söylüyor. Lafımız dinlemiyor.
Asla döven vuran bir anne olmadım ama en sonunda beni bağırtıyor sonra dediklerimi yapıyor
İstanbulda değilim, ama psikolog araştırması yapıcam

Çok teşekkürler
Daha önce özel çocuk psikiyatristine ve Psikoloğuna 2 ayrı kişiye götürdük.biri test yaptı zekası ile ilgili yüksek çıktı. Faydası olsun diye özel okula yazdırdık ancak Pandemiden doları perk birşey anlayamadık
Psikiyatr ise hiperaktif dedi ilaç verdi ancak kalbi ile ilgili sıkıntı olduğu için ilacı bıraktık
Artık işin içerisinden çıkamıyorum. Büyüdükçe zorlanıyoruz. Birde Devlet hastanesinin psikiyatr servisine götürelim

Hepsini gectim de 9 yasinda ki cocuk nasil sizden habersiz baskalari ile birebir temasa gecip para isteyip alisverise gidebiliyor.
Tek caresi psikolog. Baska yolu yok.
Ben çalışıyorum ve annem bakıyor. Arkadaşları dışarıda oynuyor oda çıkıyor zaten telefonu yanında sürekli arıyoruz. Harçlık bırakıyoruz. Arkadaşlarım birşeyler alıyor diyor bizde sende al diyoruz. Birlikte birşeyler alıp kapının önünde yiyorlar.
Nereden bilebilirdim bilmediği insanlardan para isteyeceğini. Aklımın ucundan geçmezdi

Bence söz konusu çocuksa aylık iki yüz bir şekilde bulunabilir.
200 liralık ne harcıyorsaniz almayacaksiniz.

Bulunduğum ilçede ve başka birçok il ve ilçede bu anlatacağım uygulama var aile hekiminizden ya da bulunduğunuz ılın sağlık müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsiniz. Sağlık müdürlüğüne bağlı psikolog ve pedagog hizmeti var. Tamamen ücretsiz. Çok öğrenci yönlendirdim aileler hep memnun hizmetten. Muhakkak sizin ya da eşinizin yanlış bir tutumunuz sonucu yaşıyorsunuzdur bu durumu . Belki cezalar çok sık ondan kaçınmak için bu yalanlar... Şu an ilk aklıma gelen o oldu belki de çok çok başka bir şey. Uzman bunu tespit eder hiç bir çocuk şımarıklıktan böyle bir şey yapmaz. Ne şımarık ne de yaramaz bir sorunu var çocuğun.

Enerjisini atsın diye özel okula yazdırdık.
Ben en çok kendimde arıyorum zaten yanlışı. Ne yapıyoruzda bu çocuk böyle diye.

Siz bunu yazmadınız bir saat için 200 TL veremem. Şimdi açıklama yapıyorsunuz.

Çocuk psikolojisi ile ilgili videolar izleyin mesela gelişim psikolojisini izlemenizi öneririm Bülent tanık diye hocad izleyebilirsiniz böylece bu tür davranışlar karşısında nasıl tepki vereceğinizi öğrenmiş olursunuz ...öncelikle ceza kesinlikle vermeyin özellikle 1. Tıp ceza çocuklarda hiç bir işe yaramadığı gibi yaptığı davranisida pekiştiriyor ....çocuğunuzun iyi bir şey yapmasını bekleyin veya buna ortam hazırlayın ardından yaptığı bu iyi davranışı pekistirin misal onu sevgiyle kucaklayıp öpün sen çok güzel bir çocuksun seninle gurur duyuyorum deyin...çocuk bu ödüle kavuşmak için sizi mutlu edecek başka gzuel davranışlarda sergilemeye başlayacak böylece ...çok kotu bulunan davranışlardada kızmak yerine bu tür davranisin karısında çok üzüldüm ..sana bir zarar gelseydi ben ne halde olurdum sana hiç kıyamıyorum vs deyip misal sevdiği bir şeyi bir süreliğine elinden alabilirsiniz buda 2. Tur ceza oluyor ama bu yolu çok çok kötü davranışlar sonucu tercih edebilirsiniz bence .... Misal çocuk haftasonu sinemaya gitmeyi çok seviyordur bu hafta sonu dışarı çıkmasına engel olabilirsin ....onun dışında benim komşumun çocuğu çok yaramaz ayni sizin dediğiniz gibi asla kimseyi dinlemiyor çok yalan söylüyor , elini yıkama vs gibi davranışları yok veya çok az zaten ..kızımla arkadaşlık yapıyor bazen bize geliyor 4. Gelişinde çocukta ciddi manada düzeltmeler gördüm bu yöntemleri kullandım ..misal asla tabağını bitirmez yarım bırakır tabağını bitirip elini yıkadı ..sonra dağıttıkları oyuncakları ben söylemeden topladı...bende bu güzel davranislarini pekiştirdim afferim size deidm öptüm ve küçük bir çikolata verdim mesela ...annesine bu durumu söylediğimde çok şaşırdı çünkü asla toplamaz ..annesi topla deyince ağlar ..bizede ilk geldiginde talan ediyordu ortalığı ..ben bu şekilde olmaz dediğimde sanane diyordu ..bende çocuk psikolojisine uygun hareket ettim sabrettim şu anda karşılığını alıyorum. Ama annesinin yanında hala aynı davranıyor çünkü onlar çocuğun olumsuz davranışlarına ya gülüyorlar yada ceza veriyorlar bu durumda davranışın kalıcı olmasına sebep oluyor.

İnatlasmak için en az 2 kişi gerekir. Mutlaka siz de inat ediyorsunuz. Bu davranışlar size bir sey anlatmaya çalışıyor. Ceza veriyorsunuz ok ama peki sevgi? Koşulsuz kabul? Çocuk bunları alabiliyor mu sizden? Ev ortaminiz nasıl? İki kitap önerim var size. Biri Nihan Kaya iyi aile yoktur, diğeri de konuş ki dinlesin dinle ki konuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…