Psikiyatr, psikolog ev doktoru hepsine donem donem gidip durumu anlattigimda ozellikle psikiyatr hayretle bakti gozlerime
ne diyecegini bilemedi bazen ben bile aciyorum kendime
acımakla olmaz cnm. sen kendine ne kadar değer vermezsen, acırsan; karşındaki de aynı şekilde davranır sana. sen bi silkin iyice.
oradaki saati bilmiyorum ama, bugün veya yarın, saçını makyajını güzelce yap. sevdiğin kıyafetleri giyin. sinemaya git, komedi filmi olsun. veya bir tiyatroya git. komedi olsun... çıktıktan sonra bir kitabevine veya müzik markete git. kitap veya sevdiğin bir sanatçının albümünü al.... böyle böyle, kendi günlerini güzelleştir. kafanı dağıtıp derslerine odaklan. uzmanlarla görüşmelerine devam et.
bakacaksın ki günden güne, kendi gücünün farkına daha iyi varacaksın.
bu dünyada, dönem dönem destek aldığın kişiler elbette olacak ama her zaman güvenebileceğin tek kişi kendinsin ( tabii bir de Allaha güven, bol dua et, psikolojini çok rahatlatır.)
Burda kalsam kimsem yok!
su donemde buyuk bir destege ihtiyacim var annem cok destek cikiyor mesela onla konusunca iyi hissediyorum kendimi zira
genc kizlik donemimde bisey paylasamazdim onla
birseyim olsa hemen babama yetistirirdi
hatasini anladi simdi destek cikiyr her seferinde cik gel diyor
Birde ne vicdan azabi veriyr onlara biliyor musun erkk kardesim 26 yasinda 18 yasinda bir kizla nisanlandi ins omur boyu birlikte huzurlu ve mutlu olurlar
demistim maddi durumlari cok iyi babamlarin, sifir bilmem kac milyarlik dairesi, sirketi hazir kardesimin simdi o gelecek kiz
varlik icinde yuzecek rahat edecek hemde cok :)
Ama kendi kizlarina haksizlik ettiler cektirdiler, cektirilmesine de goz yumdular
ilk gelin evim ikinci esyalardan duzulmustu buna ses cikarmadilar babama aldigi esyalara bakar misin
dedim cunki birkac taze evli arkadasim vardi onlarin evine gittigimde herseyleri sifir ve temizdi nasil ozenirdim
kizim ilerdede sen daha iyisini al dedi cikti bana !
Dusunuyorumda ne kotu bir insanmissim ben ne kadar fazla gelmisim onlara :)
canım, ailen de hatasını anlamıştır bence. sen evlensen de boşansan da onların çocuklarısın. sen ailenle konuş, yanlarına dön. sana her türlü desteği sağlarlar. eğer ki olmadı, yine beklediğin desteği bulamadın. o zaman onlar ile de bir sınır koyarsın. yani senin daha fazla kaybedeceğin birşey yok. olumlu düşün. kardeşlerine o kadar imkan sağlayan ailen, sana yarısını bile yapsa, istediğin herşeyi başarırsın cnm. ailenin destek olacağına inanıyorum. geçmişteki yaptıklarını cehaletlerine ver, elinden geldikçe onların da ufkunu geliştirmelerini sağla. kardeşlerin de artık destek olacaktır sana. çok erken ayrıldığın için evden, bazı kopukluklar olabilir ama zamanla hepsini telafi edersiniz.
Sizinle birsey paylasmak ve fikirlerinizi almak istiyorum kizlar..
2010 da anne ve babam bir tanidik hocayla ayni ortamda bulunmuslar,
annem esimle benim aramda olan sorunlardan bahsetmis
(normalde pek kulak asmazdim bu tip seylere)
hoca demiski biri tarafindan damadiniz ve kiziniza buyu yapilmis
iyi olsunlar kiziniz bulundugu ailege bagli kalsin diye , fakat tam yapilamamis bunlarin arasi iyi degil hic demis
Ondan oncede kv annemle konusurken agzindan kacirmis demis ki
bunlarin yani ben ve esimin simdilik tartismalari normal hocanin teki zamanla
hersey oturur yerine dedi demis, annem de ne ne diyorsun hocayla haciyla mi ugrasiyorsun sen demis
kv ne diyecegini bilememis ve lafi degistirmis
aceba diyorum icinden bulundugum batakliktan cikamama
surekli degisen ruh halim bundan kaynaklanabilir mi?
canım, bu tür şeylere ihtimal verme. bu geçimsizlik durumları yabancılarda da oluyor. onlar da böyle hacı-hocalarla birbirlerine sarıyor mu sanıyorsun? bunlara inanma. doğru olsa bile, o kadar uzun süreli etki etmez. büyü işlerini becerseler, oğullarına düzgün iş bulurdular, çoktan sizi boşamayı becerirlerdi. bunlara inanma lütfen.
sizdeki durumlar tamamen psikolojik.