Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 9 aylık oğlum 7 kilo..Sizce zayıf mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sumeyye86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
63
0
86
38
Bursa
arkadaşlar benim oğum 2.290 gr 45 cm doğdu. ve suan eredeyse douz aylık oldu ve hala 7 kilo.üç aydır ne alıyor ne veriyor.kafama takıyorum ister istemez çok mu zayıf dersiniz.

doğum kilosuna göre iyi 3 300 doğdu 9 ayı yeni bitti 9 kilo benim kızım canım seni o kadr iyi anlıyorumki banada dün sağlık ocağında durakladı dediler çok üzüldüm inan özel yemekler yapıyorum neler yapıyorum hep zayıf diyolar bunaldım valla sen ek gıdaya geçtiysen bazı yemekelr kilo yapıyor bak mesela ben 6 12 ay devam sütü var pınarın onla bisküvi veriyorum ayrıca 1 yaş öncesi süt verme diyolar ama bu dedğim süt demir takviyeli ayrıca 1 yaşından sonra süte geçmek zor oluyor bu arada alışmış olur tarhana yapaıyorsanız tereyağını erit az bir tatlı kaşığı tarhanayı 1 bardak sütle erit pişir mama kıvamında oluyor çok aşırı vitaminli ayrıca et haşlama falan yap patateslerini havuçlarını ez yedir ben hergün yapıyorum erkek bebek seninki biraz daha kilolu olmalı birde ben vitamin kullanıyorum inan hem bağışıklığı kuvvetli oluyor hem iştahı açılıyor sen doktoruna sor o sana vitamin yazsın çok işe yarıyor sağlık ocağı kan ilacı ve demir veriyor ama bence yeterli değil sen özel doktora sor o sana hem zayıf olduğunu düşünürse önerilerde bulunur inşallah kısa sürede toplanır üzülme önemli olan sağlığı kendimizi çok yıpratıyoruz önemli olan bağışıklığı sık sık hasta olmuyorsa üzülme..

merhaba benim kızım 14 aylık ve 9,5 kilo... bende başlarda yani 8-9-10. aylarında çok kafaya takıyordum heleki o zamanlar 7 kilolardaydı. ama baktım ki ne verirsem veriyim ne yaparsam yapayım yediği halde kilo almıyor. baktım ki ben kendimi yıpratıyorum ama o sağlıklı dedim ki niye boşuna yıpratıyorum kapasitesi bu. belki metobolizması çok hızlı çalışıyo.sonra hiiiiç kafama takmadım.

şimdi ise bir nezle olsun bişey olsun ayakta atlattıyor, gayet neşeli. 11. ayda yürüdü. çokta akıllı...

balığını yiyor, meyvesini yiyor, yoğurdunu yiyip sütünü içiyor.. ama şu an bile hala 9,5 kilo. demekki yakıyo gayette sağlıklı bir görüntüsü var.

o yüzden kafanıza takıp hayatınızı zehir etmeyin, bunları düşünmekten çocuğunuza verimli olamıyorsunuz. hiç bunları düşünmeyin doktorunuz sağlıklı diyor, çocuğnuzda gülüp oynayıp eğleniyorsa sorun yoktur.

neşesi yerindeyse,kıpır kıpır ediyosa,beslenmesinde sorun yoksa isterse tığ gibi olsun önemli değil, o bebek sağlıklıdır.etrafı çok dinlemeyin aynı hataya bende düşmüştüm.

kilo demek sağlık demek değildir bebeğiniz canlı canlı,enerjisi yerinde,uykusuda düzenliyse bi problem yoktur benim oğlumda 2800 doğdu 46 cm di şimdi 9aylıkken 8 kg filandı şimdi 11 aylık 9,5kg ama bu kiloyuda 2 ayda filan aldı düzenli yemek yedi bzim yediğimiz herşeyi yiyor maşallah boyuda 78 cm oldu bende hep takıyordum kafama ama gereksizmiş bi süre sonra kapatıyor arayı Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin

hepinize çok teşekkür ediyorum biraz olsun içim rahatladı.bugun aylık kontrolumuz vardı sağlık ocağına götürdüm 7.600 gr olmus oğlum.yani bu ay biraz olsun kilo almış.çok sevindim.üç aydır hiç almıyordu.rabbim hepimizin bebeklerine sağlık versi.

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorubiraz olsun içim rahatladı.buun aylık kontrol için sağlık ocağına gittik ve oğlum 7.600 gr olmus.yani bu ay600 gr almış.gerçi en son kendi doktorumuzun tartısında tartılmıstık fazklı tartı farkediyor da olabilir.yarın kan tahlili için doktorumza gideceğiz akalımo zaman belli olacak.Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık versin.

Benim bebeğim 4 kilo 53 cm. doğdu. İlk 4 ay güzel kilo aldı. Ama sonra kilo alımı hızla yavaşladı. Çok hareketli bi bebek resmen yerinde duramıyor. Şuanda 7,850 kg ve 73 cm. Doktorumuz boyunun 1 yaşında bebek kadar olduğunu söyledi. Kilo alımınında bebekten bebeğe fark gösterebileceğini söyledi. Demir şurubu ve minadex multi vitamin kullanmamıza rağmen kilo alımı çok yavaş. Fantomalt karbonhidrat desteği verdi. Bakalım bu ay kilo alımımız nasıl olacak?
Kilosunu kafama takmayım diyorum ama insan ister istemez çevreden etkeleniyor. İnsanlar sanki bebeğime bakmayı beceremiyormuşum hissini veriyor. Özellikle eşimin tarafı. Bu da sinir bozucu oluyor tabiki. İçimden ' sanane yaa, sana nee! ' diyesim geçiyor da içimde patlatıyorum bütün sinirimi. 4,5 aylık olana kadar anne sütüyle besledim oğlumu. Beni resmen zorla ek gıdaya başlatmaya çabaladılar. Öyle ki evime gelirken mama kaşığı filan alıpta gelmişlerdi. Bende doktora danışmadan kafama göre iş yapmayacağımı söyledim. Bu ne saygısızlıktır yaa!! Bütün hevesleri kursaklarında kaldı, tırs tırıs döndüler evlerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…