- 9 Mayıs 2014
- 173
- 21
-
- Konu Sahibi katherina07
Kuzenimde astsubaydır eşi üniversite mezunu ve çalışmıyor. Fakat kuzenim eşinin gözünün içine bakar çok sever. Bir kaç buna benzer astsubay tanıdıklarımız var ama paraya önem vermiyorlar. Bu tarz şeyler aslında biraz kişilik meselesi. Çünkü astsubaylar öyle küçük çaplı bir maaş almıyorlar.. Zaten bunun bir fotosu vardı bebeklikten iki elide yumruk belli yani parayı önemsediği o yaştaBu asker kısmı için rütbe ,etiket,para çok önemli çünkü yemek yeme kantininde dahi rütbeyle oturuyorlar ve evlenecek kızları genelde devletle alakalı işi varsa evleniyorlar ,aşk meşk boş, para ve etiket önemli onlar için
aynen öyle bu kadar bencil olması ona cok sey kaybettirir ve gözü çok fazla yükseklerde ama mutlu olamaz böyle insanlar hayatlatı boyunca sevdiklerine sorun çıkartırlar onları beğenmezler. Oysa kii kendileri zannettiklerinden daha beter haldedirlerHer seferinde yüzüne de vurdum beni tanıdığında böyleydim bunları biliyordun diye ama o zamanda başlarda bir kaç ay çıkıp ayrılmak için benimle olduğunu söyledi o da ayrı bir yıkım oldu benim için. Evet başarılıyım. Beni tanıdığında da başarılı bir öğrenciydim. Ve bundan sonrada hiç tahmin edemeyeceği kadar başarılı olup onun suratına çarpacağım ilerde bunu. Gerçekten egoist biri ve şunu çok iyi biliyorum ki o gerçekten mutlu olamaz. Bu kafayla giderse sadece kendini eğlendirir bir arpa boyu yol gidemez.
Hayırlısı olsun canım hayırlısı böyleymiş şimdiye kadar bu tarz bi kaç durum daha duymuştum arkadaşlarımdan astsubay olanlar eşlerinin de memur olması gibi bi takıntıları varmış. Bunlar hep dediğin gibi doldurma akılla olan şeyler memur olamayan eşlerede sonradan küçük görüyorlar.Hayırlısı böleymiş senin için üzülme gerçekten sevseydi çalışmasan bile sorun olmazdı onun için ki çalışacağını zaten söylemişsin insanların memurluk takıntısını anlamış değilim sanki özel sektörde çalışanlar aç kalıyorlarGüzel başladı belki ama sonu kötü bitti benim için.
9 aylık ilişkimi noktaladım. Şuan üzgün müyüm bilmiyorum belki de kızgınlığım üzüntümü saklıyordur.
Nasıl bitme noktasına geldiğimizi anlatmak istiyorum.
Ayrılık olayı olmadan bir kaç gün önce erkek arkadaşım bana soğuk davranıyordu. Kamerada konuştuğumuzda suratıma bakmıyor doğru düzgün gülmüyor ya teliyle uğraşıyor ya da bilgisayardan birşeylerle ilgileniyordu ama kesinlikle benimle ilgilenmiyordu.Sonra bir kaç gün sonra kpss hakkında birşeyler söyledim ona (erkek arkadaşım astsubaydı bu yüzden benim memur olmamı çok istiyordu) Önlisanstayım şuan hala okuyorum okurken kpss ye girmek istersem malesef lise kpss sine girebiliyorum. Düz lise olduğum için de pek birşey çıkmıyor. Bunu ona söyledim. Önlisans kpss si 2 yılda bir yapılıyor ancak 2016 da girebileceğimi söyledim morali bozuldu tabi. Ertesi gün bu bir kaç gündür olan soğukluğunun sebebini sorduğumda söylemedi başta sonra senin bana davrandığın gibi ben sana davransam ne yapardın dediğimde ayrılacağını düşünürdüm diyerek olayı ayrılık noktasına çekti sonrada kafasının karışık olduğunu söyledi ve ayrılırsak benim bundan sonraki hayatımda ne yapacağımı sordu. Yani ayrılalım demeye çalıştı.Sonra önemli birşey söyleyeceğim diyerek aradı.
Telefonda söylemekten vazgeçtiğini söyledi. Israr edince de kafasını kpss olayının karıştırdığını o kadar zaman beklemeyi ve kazanacağımın garantisi olmayacağına dair şeyler söyledi.Ama ayrılık olayından vazgeçtiğini belli etti. Fakat ben gerçekten soğudum davranışından dolayı soğuk davrandım ona sonra sabah facede karşılaştığım şey beni şok etti. Normalde bunun 3 face adresini var. Birini aktif kullanıyor diğer ikisinin de şifresini unuttuğunu söylemişti. Sabah birde gördüm ki şifresini unuttum dediği facelerden biri yok. Girince açılmıyor. Hemen annemin facesinden baktım. Ne göreyim oradan açılıyor ve en son 21 haziranda girmiş resim güncellemesi yapmış. Kan beynime sıçradı ve hesap sordum. Verdiği cevap daha da beterdi neymiş efendim eski sevgililerine bakıyormuş! Merak ediyormuş! Kimle ne yapıyorlarmış ona bakıyormuş ! Kararım ayrılık oldu tabiki.
Ama sonrasında konuşmak istedi bir kaç kere aradı.Sebeplerinden bir tanesi şuydu;annesine söylemiş annesi de buna kızmış beyfendi de annesinin o tavrı dolayısıyla aklı başına gelmişmiş ilişkimize yazık etmeyelim ayrılmayalım diye konuşmak istedi kabul etmedim tabiki güvenimin kalmadığını aynı yola bir daha onunla çıkmayacağımı söyledim. En son konuşmamızda tamamen bitirmek için konuşuyorduk.O bana kpss olayında güvenemediğimi güven vermediğimi söyledi.Hayır nasıl çabalamam gerekiyordu anlamadım okulda başarılıyım sınıf birincisiyim. Yazın stajım olduğu için yorgunluktan çalışamadım. Sonrasında da ablamın düğün olayı girdi işin içine çalışamadım. Neyse efendim. Bunlardan söz ettik suçu bana attı. Bende ona para odaklı düşündüğünü ima ettim. Ve hiçbir zaman sana çalışmayacağım demedim özel ya da kamu farketmez çalışacağımı söylediğim dedim.
Beyfendi doldurma akılla iş yapıyor neymiş çevresindeki astsubay abileri önemli olduğunu söylemiş. Eşleri ya hemşire ya da öğretmenmişşş! Bende dedim kendine göre birini bul. Çevren genişledi nasılsa söyle kriterlerine uygun kız bulur arkadaşların sana dedim.Ben okurken tanıştık benim ne olduğumu bildiğini söylediğimde ise aslında başlarda bir iki ay çıkmak için benimle sevgili olduğunu söyledi. Sonrasında işler planladığı gibi olmamış. Hem suçlu hem güçlü! Neyse işte böyle konuşuyorduk. Sonra ben konuşurken bu benim çocuk gibi taklidimi yaptı. Ağız burun kıvırır ya insan işte öyle yaptı. Kızdım bende ne yaptığını sanıyorsun düzgünce konuşmaya çalışıyorum seninle kaç yaşındasın sen 21 yaşındasın vs dediğimde sana ne gerizekalı dedi bana üç kere tekrarladı bunun üzerine bana hakaret ettin artık seninle konuşmayacağım diyerek telefonu suratına kapattım ve ne telefonunu açtım ne de mesajlarına cevap verdim. Bu zihniyette birinden kurtulduğum için seviniyorum ama dokuz ayımı böyle maske takmış bir adamla harcadığım için gerçekten üzgünüm.
Yok dönmem zaten. Halen mesaj atıp arıyor ama hiçbirine cevap vermiyorum.gitsin hemşire. ögretmen bulsun.
onlarda eve cok nadir ugraan kocaya meraklıydı ya.
dönmede sakın!
Aynen öyle aslında bu kadar ben merkezli olduğunu göremedim. Kendini çok çok üstün görüyormuş ama ben farkedememişim. Hani derler ya gururlanma padişahım senden büyük Allah var diye çok doğru gerçekten. Bende inanıyorum o gerçekten mutlu olamaz çünkü yetinmeyi bilmiyor.aynen öyle bu kadar bencil olması ona cok sey kaybettirir ve gözü çok fazla yükseklerde ama mutlu olamaz böyle insanlar hayatlatı boyunca sevdiklerine sorun çıkartırlar onları beğenmezler. Oysa kii kendileri zannettiklerinden daha beter haldedirler
Bir de şu var bir erkek herşeye rağmen sana bakarım diyebilmeli. Seni her şekilde koruyup gözeteceğini hissettirmeli. Ben 9 aylık ilişkim boyunca hiç bunu hissetmedim hissettiremedi. Hani insan kendini güvence altında hissetmeli bana birşey olsa bile eşim bana bakar diyebilmeli. Sonuçta hayat bu hepimiz zor şeyler yaşarız. İleride bir gün kaza geçirsem ve çalışacak durumda olmasam bana bakmayacak birisiymiş demek ki. Bilmiyorum her astsubay böyle değil kendi kuzenimi görmesem genelleme yapardım. Hani cidden az buz maaş almıyorlar bir kişinin maaşıyla pekala geçinilebilir. Ama bu kadar para hırsını anlayamıyorum. Gerçekten beni seviyor olsaydı hiçbir şeyi önemsemezdi ama kısmet değilmiş. Ama şunu çok iyi anladım beni hiç mi hiç haketmemiş.Hayırlısı olsun canım hayırlısı böyleymiş şimdiye kadar bu tarz bi kaç durum daha duymuştum arkadaşlarımdan astsubay olanlar eşlerinin de memur olması gibi bi takıntıları varmış. Bunlar hep dediğin gibi doldurma akılla olan şeyler memur olamayan eşlerede sonradan küçük görüyorlar.Hayırlısı böleymiş senin için üzülme gerçekten sevseydi çalışmasan bile sorun olmazdı onun için ki çalışacağını zaten söylemişsin insanların memurluk takıntısını anlamış değilim sanki özel sektörde çalışanlar aç kalıyorlar
Sen bir amn önce kendini topla derslerine Saril önemli olan sensinAynen öyle aslında bu kadar ben merkezli olduğunu göremedim. Kendini çok çok üstün görüyormuş ama ben farkedememişim. Hani derler ya gururlanma padişahım senden büyük Allah var diye çok doğru gerçekten. Bende inanıyorum o gerçekten mutlu olamaz çünkü yetinmeyi bilmiyor.
Biraz daha iyiyim daha da iyi olacağım inşallah.Sen bir amn önce kendini topla derslerine Saril önemli olan sensin
Sanırım insan dünyanın en yüce yerine de çıksa kafasının içini boş bıraktıktan kendini geliştiremedikten sonra çokta iyi bir yere gelmiş olmuyor. Bazı şeyleri bir gün anlayacak ama iş işten çoktan geçmiş olacak.Üzüldüm senin adina ama hayatinizi birleştirmeden önce sana karakterini goster,mis oldu vatani korumak için astsubay olmuş ama. Birvkiza nazil davranicani en azindan bir ilişki nazil saygiyla bitirilir öğrenememiş .
Bana mı diyorsunuz :)Tatlım senin durumlarda değişiklik var m?
Şuan bende aynı şeyi düşünüyorum onun için. Ergenlikten çıkamamış biriyle dokuz ayımı nasıl harcadım diyorum. Evet çok şükür işler ilerlemeden bitti. İleri ki yıllarda bitseydi gerçekten daha çok üzülürdüm sanırım. Ama ne kadar aptalmışım diyorum. Bir yıl olunca kutlayacaktım. Hediyesini bile almıştım. Gerçekten çok aptalmışım.ayy bunları okurken sanki 16 yaşında sandım sevgilini. Allah yüzüne bakmış senin hiç üzülme
Konusursan tekrar başlar amaBana mı diyorsunuz :)
En son whatsappa resim atmıştım. Bikinili ama çokta açık değil. Dün arayıp mesaj attı sürekli o resim ne yakışıyor mu sana diye. Sonrada sürekli aradı işte konuşmak istiyorum gibilerine onun dışında durumlarda bir değişiklik yok. İyiyim kurtulduğum için şükrediyorum.
Beyfendiye göre aşk bir yere kadarmış. Belli bir süre sonra aşk bitermiş önemli olan mantıkmış. Mantıklı olanda kpss ve memurluktan geçiyormuş. Keyfi bilir gitsin memur birini bulsun mantık evliliği yapsın ne yaparsa yapsın. Ama ben paradan daha çok eşine değer verecek eşini önemseyecek biriyle olmayı gerekirse kıt kanat geçinmeyi tercih ederim. Ama evimde eşimle huzurla yaşamayı tercih ederim.Gerçek bi aşk yoksa evlilik ticarethaneye döner.
çok akıllısın ki kısa zamanda görmüşün ne olduğunu. adam resmen küçümsüyor beğenmiyor. ne kadar parası olursa olsun adam olmayınca olmuyor işte. hiç üzülme :KK63:Şuan bende aynı şeyi düşünüyorum onun için. Ergenlikten çıkamamış biriyle dokuz ayımı nasıl harcadım diyorum. Evet çok şükür işler ilerlemeden bitti. İleri ki yıllarda bitseydi gerçekten daha çok üzülürdüm sanırım. Ama ne kadar aptalmışım diyorum. Bir yıl olunca kutlayacaktım. Hediyesini bile almıştım. Gerçekten çok aptalmışım.