9 aylık bir bebek ve tekrar hamilelik

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
303
İstanbul
Ne diceğimi nasıl başlıcağımı bile bilemiyorum çok şaşkınım çok korkuyorum sezeryanlıyım da😓 hamile olduğumu öğrendim . İki küçük çocuk ve kimsem yok nasıl baş ederim daha doğrusu onlara yetebilir miyim ;böyle bişey yaşayan varmı artıları eksileri neler acaba fikir verirseniz çok sevinirim

Ne diceğimi nasıl başlıcağımı bile bilemiyorum çok şaşkınım çok korkuyorum sezeryanlıyım da😓 hamile olduğumu öğrendim . İki küçük çocuk ve kimsem yok nasıl baş ederim daha doğrusu onlara yetebilir miyim ;böyle bişey yaşayan varmı artıları eksileri neler acaba fikir verirseniz çok sevinirim
Benim 7 aylık bebeğim var kazara hamile kalmaktan çok korkarım bende. küçük bebek hamilelik derken süreç belki zorlayacak seni ama her zorlukla beraber kolaylık vardır. Allah yardımcın olsun🙏🏽

Kesinlikle acilen doktora gidin. Sağlığınız için bir sıkıntı olabilir Allah muhafaza.

Benim tam boyle oldu ama ben isteyerek yaptim. Aralari 18 ay 😊 delirmedim henuz 😂😂😂

Yeteceksiniz...Yetebilirmiyim diye birşey kalmamış görüldüğüne göre...Anneniz ya da kaynananız yardımcı olursa arada nefes alabılırsınız...( Tekim demişsiniz ya da arada haftada 2-3 kez yardımcı gelebilir imkanlar doğrultusunda)Ya da eşinizle güzel bir yaşam planı oluşturacaksınız kafayı sıyırmamak için....Tabi buarada en temizi kondom kullanmak ya da diğer korunma yollarına bundan sonra dört elle sarılmak...
Rabbim hepsine sağlık versin size bağışlasın
:KK200:

Yaaa öyle mi nasıl başladı nasıl devam etti süreç lütfen biraz bahsedermisiniz
Ben arkadas gibi buyusunler istedim ve ara verseydim yapmazdim 2. Yi o yuzden hemen yaptim. Buyuk daha neyin ne oldugunu anlamadan bebek gelmis oldu, ilk aylarda emzirme disinda ufakla cok ilgilenmedim buyuk kendini kotu hissetmesin diye ama sonradan kucuk de artik bilincli gulmelere falan baslayinca buyuk de onunla ilgilenmeye calisti kendi kendine. İste oyuncagini eline verdi, karsisinda zipladi oynadi vs. Birlikte yuvarlana yuvarlana buyuduler. Son halleri sayfamda var, buyuk 6,5 kucuk 5 yasina geldi 🥰🙏🏻

Arkadşım ilki 2.5 yaşında falandı 2.si yeni doğmuştu 4 aylıkken 3.ye hamile kaldı🤷‍♀️
Bi destekçisi yok kendi bakıo eşi akşamdan akşama geliyo pek bi faydasını görmüyor ama Allah a şükür şikayet etmiyor maşallah bakıyor yani

Bi çaresine bak diyenleri anlamak mümkün değil
Çaresi gidip aldırmak mı?
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır

Allah elbet sana da bi kolaylık verir

Allah hamileliğinizi sağlıkla geçirmeyi , bebeğinizi sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin.

Hem kardeş hem de yakın arkadaş olarak büyüyebilirler.

Tandem emzirme yöntemini tercih eden anneler var. İlginizi çekerse yöntemi araştırabilirsiniz.

Gerçekleşmiş bir durumda eksileri sorgulamak sizi olumsuz etkileyecektir.

Allah herkese sağlıklı hamilelik ve evlatlar nasip etsin.

Vallahi en korktuğum şey sezeryanla doğum yapınca insan daha çok korkuyor. Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏

Bir arkadaşımın iki çocuğunun arası 1 yaş. Yardımcısı olmadan gurbette büyütmüş. İlk seneler çok zorlanmış. Ama çocuklar biraz büyüyünce arkadaş gibi olmuşlar. Baya avantajını yaşadı bu konuda. Allah güç versin.

Sezaryenle olunca sakincalari var sanirim ama benim hep aklimda hayalimdeki fikir bu sekilde. Ileride bebek dogunca zorluklari bizi bu fikirden umarim vazgeçirmez. Ama ben hep yaslari yakin kardeslerin , yas aralikalri uzak cocuk sahibi olanlardan anneyi daha az yorduklarini, birbirinin oyun arkadasi olup , annenin yukunu azalttiklarina sahit oldum. Bir arada büyüyüp gidiyorlar ne guzel. Ben de oyle istiyorum. Gecenlerde 6 aylik bebegi olan arkadaşım 2 aylik hamlle olduğunu soyledi. Şaşırdım. Valla sen ne hissediyorsun bilmiyorum, ama bence cok avantajli yanlari da var, diyerek teselli benzeri bi cumle kurdum. Yoo zaten biz isteyerek yaptk dedi. Hayran oldum cesaretine 😄 umarim ben de onun gibi olabilirim. Meslek kariyer shibi bir kisi kendisi. Is hayatimi da sonrasinda kesintisiz devam ettirmek icin benim icin daha iyi, ne hamilelikte ne dogumda zorlanmadim, tekrar bebek sahibi olmak hic de korkutucu gelmiyor dedi. Su aşamada ben de ayni fikirdeyim hala, hamileligim cok rahat gecti, bi 9 ay daha bana misin demem. Dogum ve bebegim de kolay olursa dogumdan sonra hic korunmayi dusunmuyorum. 3-4 yasina gelmis aklı yeter svjyede cocuklarin arkasina eve yeni gelen bebekle cekilen eziyetleri gorunce ikinci cocuk fikrinden soguyorum yoksa.

İkinci oglumla ilk oğlum arasında 7 yaş var ve inanın böylesi daha zor şimdiki aklım olsa üst üste yapardım yalnız olunca daha zor büyüyorlar bence.benim ikiz kardeşlerim var onların nasıl büyüdüğünü anlamadım der annem beraber oynaya oynaya büyüdüler 24 yasindalar hala oturup muhabbet kuşu gibi sohbet ederler beraber hayranım onlara:)

Back
X