Siz aslında kendiniz çok dolusunuz. Keşke yanınızda sizd yardım edebilecek anlayaack birileri olsa da 1-2 saat sadece kendi isteklerinize yönelseniz. Dağılan evi toplamak değil bahsettiğim bi yürüyüş bi oje sürme başka şeyler size ne iyi gelecekse kendi duygularınızıda duyabileceğiniz anlar lazımYa tabii ki zaten çileden çıkıpda çocuğa bir şey mi yapıyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Her mama sandalyesine oturuşuzunun sonunda ben ağlıyorum özenle hazırlıyorum bıkmadan usanmadan tadına bile baktıramayınca hüsran. Mama içireyim bari diyorum sadece uykusunda içiyor uyut dalmasını bekle mamayı içir gıdım gıdım diyee kadar uyanıyor zaten uykusunda bile dinlenemiyorum veya iş yapamıyorum çok zor bir durum sizin bebeğiniz kaç aylık
Merhaba ayni benim bebegim ya bir tek benimki boyle sanirdim kahroluyorum her gün kafayi yicem neredeyse benimki mamada icmiyor pek fazla sizin bebegin kilosu kacMerhaba kızlar oğlum 9 aylık oldu ve ek gıdayı reddediyor hiçbir şeyi beğenmiyor ve ağzını kitliyor kesinlikle açmıyor bir tek Tarhana çorbasını çok seviyordu artık onu da yemiyor tadına dahi bakmıyor kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor. Önceleri suluğunu veriyor gibi yapıp tarhana verirdim tarhana olduğunu anlayınca içerdi şimdi o numarayı da çözdü suluğa da ağzını açmıyor tadım bile yaptırmıyorum katı gıda almadığı için sürekli mama içiyor sürekli aç geziyor ama bir türlü inadını kırıp yemiyor ne yapabilirim acaba başına gelen var mı artık bu durumla baş edemiyorum yiyen bebekleri gördükçe iç geçiriyorum ne hayaller kurmuştum el gıda ile ilgili oysaki
Benim bebegimde 9 aya giriyor ama kasigi eliyle tam tutamiyor bile mesela bana nasil yediricek bu aylarda varmi annesine yemek verebilen bir bebek bizde bir seymi var acabaSizin stresiniz olduğu gibi bebeğe yansır. Bir şeyin ne kadar çok üstüne düşerseniz çocuk o kadar tepkiye girer. Sünger gibiler siz endişelenip telaşlandkça daha da kötü olur. Azıcık rahat olmaya çalışın zor olsada. Belkide mamanın oranını düşürmelisiniz? Tarhana mı seviyor tarhanalı pancake vs yapabilirsiniz. Yavaş ve sakin ilerleyin. Besinlerin ne işe yaradığını anlatın ayyy kırmızı biber bu gözümüze iyi gelir şöyle olur va diye. Bir de o size yemek yedirsin sonra da siz ona. Eğer sorunlar devam ederse ergoterapist ile duyu bütünleme çalışabilirsiniz. Bazen bu tarz durumlarda duyu bütünleme problemleri olabiliyoe
Ay yemin ederim burda kendimi gordum kelimesi kelimesine ben yani bu kadar olamaz ya tek olmam sadece gece zorla bir defa mama icmesi ek gida yememesi benim gecelerce hatta dogdugundan beri ugrasmam artik bezdim canimdanHayır ilk başladığımız günler tabii ki simirlenmiyodum veya kandırmaya çalışmıyordum ilk günden beri tek bir allahın günü bile yemedi. Yargılamaya gelince kendimi benden çok yargılayan olamaz bundan emin olun 9 aylık bebekle çileden çıkılıyormuş dışarıdan konuşmak çok kolay maalesef. Ek gıda yemediği gibi biberonu da istemiyordu zaten emmedi de biberonu sadece uykusunda içirebilirsem içiriyordum eğer başaramazsam 10 dk da bir kalkıyodu açlıktan ama asla da biberonu kabul etmiyordu yani sadece ek gıda değil beslenme konusunda tamamen sorun yaşadık ve tek başıma olduğum için bütün huysuzluklarda bütün uykusuzluklarda tek uğraşan benim 2 3 gün boyunca zerre uyku uyumadığım günleri biliyorum bu açlık yüzünden.
Şuan 9,5 aylığız ve alıştı. Küçük lokmalar yiyor ama artık tutabiliyor şükürÖgürme refleksi gösteriyorlar vazgeçmeyin çiğnemeyi yutmayı ögrenecekler böyle böyle bizde ek gıda dönemine girdik 6,5 aylık zor gercekten. Blw deniyorum onuda masasindan asagi atiyo firlatiyo yemekleri baska sey olsa agzindan cikartmaz kasik tabak oyuncak her seyi agzina goturur
Beni yanlış anladınız sanırım. Yani illa kaşığı dik bir şekilde tutup ağzınıza uzatmayacak ki ne verdiyseniz elma mı verdiniz size uzatsın sızde hmmm ooohh çok güzelmiş diyin yiyin.Ya da siz aynı yemekten karşısında yiyin ballandıra ballandıra . Eliyle yesin izin verin sizede elleriyle versib Hissetsin, dokunsunBenim bebegimde 9 aya giriyor ama kasigi eliyle tam tutamiyor bile mesela bana nasil yediricek bu aylarda varmi annesine yemek verebilen bir bebek bizde bir seymi var acaba
Yok yanlis anlamadimBeni yanlış anladınız sanırım. Yani illa kaşığı dik bir şekilde tutup ağzınıza uzatmayacak ki ne verdiyseniz elma mı verdiniz size uzatsın sızde hmmm ooohh çok güzelmiş diyin yiyin.Ya da siz aynı yemekten karşısında yiyin ballandıra ballandıra . Eliyle yesin izin verin sizede elleriyle versib Hissetsin, dokunsun
İşte oynamasına keşfetmesine izin verin. Dokunsun, ellesin böyle böyle keşfedecek. 3,5 yaşında oğlum var başlarda blw yapmaya ödüm koptu sonra bir baktım mükemmel bir şey o kadar güzel yemek yedi ki yiyorda ama hep izin verdim elleriyle dokundu yüzüne sürdü saçına sürdü bazen yemedi bir kaç hafta sonra yine teklif ettim. Tabi istisnai iştahsız bebekte olabiliyor ama o zamanda kg takibini yapıp eğer kg alıyorsa çokta zorlamamak lazım. Gerçekten biz evham yaptıkça daha ters tepiyor.Yok yanlis anlamadimdogru anladimdimda bu aylarda kasigi anne agzina goturen bebek varmi diye sordum. Dediklerinizin hepsini yapiyorum da bizimki eliyle alip oyun oynuyor.
Dogru ama evham yapmamakta elde degilki gelisimi geride kalicak diye cok uzuluyorum 3 ayda hic yarim kilo almis bebegim ya sadece yarim kilo cok zor bir durum istahsiz bebeginin olmasiİşte oynamasına keşfetmesine izin verin. Dokunsun, ellesin böyle böyle keşfedecek. 3,5 yaşında oğlum var başlarda blw yapmaya ödüm koptu sonra bir baktım mükemmel bir şey o kadar güzel yemek yedi ki yiyorda ama hep izin verdim elleriyle dokundu yüzüne sürdü saçına sürdü bazen yemedi bir kaç hafta sonra yine teklif ettim. Tabi istisnai iştahsız bebekte olabiliyor ama o zamanda kg takibini yapıp eğer kg alıyorsa çokta zorlamamak lazım. Gerçekten biz evham yaptıkça daha ters tepiyor.
gerçekten berbat bi durum biz de öyleyiz ek gıda yemiyor mama içmiyor sadece emiyor o da yetmediği için 5 dk da bir emmek istiyo aç belli ama asla kabuş etmiyo neredeyse 11 aylık olcaz kafayı yicem ben deDogru ama evham yapmamakta elde degilki gelisimi geride kalicak diye cok uzuluyorum 3 ayda hic yarim kilo almis bebegim ya sadece yarim kilo cok zor bir durum istahsiz bebeginin olmasi
Cidden sinir doluyum soyle avazim ciktigi kadar bagirip icimi bosaltmak istiyorum ama oyle bi yer yok :)gerçekten berbat bi durum biz de öyleyiz ek gıda yemiyor mama içmiyor sadece emiyor o da yetmediği için 5 dk da bir emmek istiyo aç belli ama asla kabuş etmiyo neredeyse 11 aylık olcaz kafayı yicem ben de
al benden de okdarCidden sinir doluyum soyle avazim ciktigi kadar bagirip icimi bosaltmak istiyorum ama oyle bi yer yok :)(Bir care bulursak yazalim birbirimize
Sizi çok iyi anlıyorum. Çok zor bi durum. Hele ki özene bezene 3-4 çeşit yapıp önüne koyupta red yemekDogru ama evham yapmamakta elde degilki gelisimi geride kalicak diye cok uzuluyorum 3 ayda hic yarim kilo almis bebegim ya sadece yarim kilo cok zor bir durum istahsiz bebeginin olmasi
Zaten iki lokmayida oyunla veriyorum ki kendiliginden yemez.Ama dediginiz doktorlari arastiricam tesekkur ederimSizi çok iyi anlıyorum. Çok zor bi durum. Hele ki özene bezene 3-4 çeşit yapıp önüne koyupta red yemekçok yorucu. Biraz daha oyunlaştırmayı deneseniz? Çocuklar oyunu severler ya. Eğer devam ediyorsa ergoterapistler fizyoterapistlerden duyu bütünleme ile ilgili destek alsanız. Belki bu alanda bir sıkıntısı vardır.
Rica ederim. Kocaman sabır ve miniğinize de iştah diliyorumZaten iki lokmayida oyunla veriyorum ki kendiliginden yemez.Ama dediginiz doktorlari arastiricam tesekkur ederim
tek başıma büyütüyorum eşim sağ olsun işten arta kalan zamanlarda elinden geldiği kadar yardımcı oluyor ama çok yoğun çalışıyor. Kendime ait Bi zaman istiyorum aslında haklısınız gerçekten buna çok ihtiyacım var. Gurbetteyiz annemler bir haftalığına geldi gitti o kadar iyi geldi ki anlatamamSiz aslında kendiniz çok dolusunuz. Keşke yanınızda sizd yardım edebilecek anlayaack birileri olsa da 1-2 saat sadece kendi isteklerinize yönelseniz. Dağılan evi toplamak değil bahsettiğim bi yürüyüş bi oje sürme başka şeyler size ne iyi gelecekse kendi duygularınızıda duyabileceğiniz anlar lazım
En son 8.5 kiloydu ama Bi kaç ay oldu tartışalım güncel kilosunu bilmiyorum. Benimki de yeme durumu tamamen sıkıntı yani iştahsız Bi bebek şu ara azıcık ek gıda yiyor ama canı isterse o daMerhaba ayni benim bebegim ya bir tek benimki boyle sanirdim kahroluyorum her gün kafayi yicem neredeyse benimki mamada icmiyor pek fazla sizin bebegin kilosu kac
Çok zor bir durum yaşamayan bilemez. Bi de çıkıp çıkıp işte şunu yedir yer bunu yedir yer diye akıl veriyorlardı hep çevremdekiler diyorum ki ne yedirdiğim önemli değil çocuk ağzını açıp da tadına bakmıyor diyorum nasıl bakmıyor diyorlardı kafayı yiyordum ben biraz bu durumu aştım şuan da da öyle hapur hupur yiyen Bi bebek değil ama en azından aşırı acıktığı zaman bi şeyler yiyor azıcık. Inşallah sizin bebeğiniz de biraz olsun düzelir iştahsız yemeyen bebek gerçekten çok zorAy yemin ederim burda kendimi gordum kelimesi kelimesine ben yani bu kadar olamaz ya tek olmam sadece gece zorla bir defa mama icmesi ek gida yememesi benim gecelerce hatta dogdugundan beri ugrasmam artik bezdim canimdan
Hayır mesela o size yedirdiğini düşünsün tabii koordinasyon o kadar yok yediremez de benim bebeğim mesela ben ona yedirirken eline kaşık veriyorum önüne tabakta azıcık Bi şeyler koyuyorum tabağa batırıp bana veriyor tabii kaşık boşBenim bebegimde 9 aya giriyor ama kasigi eliyle tam tutamiyor bile mesela bana nasil yediricek bu aylarda varmi annesine yemek verebilen bir bebek bizde bir seymi var acaba
Ben eline kaşık veriyordum ilk başlarda oynuyordu sizin bebeğiniz gibi sonra ağzımı elindeki kaşığa yaklaştırıp haam ham ham diye açıyordum öyle öyle bana vermeye başlamıştıYok yanlis anlamadimdogru anladimdimda bu aylarda kasigi anne agzina goturen bebek varmi diye sordum. Dediklerinizin hepsini yapiyorum da bizimki eliyle alip oyun oynuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?