• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebek ek gıda reddi

Şöyle düşünün oda insan. Birisi agziniza kasik sokmak istese, burnuna kasigi dayasa sizde yemezsiniz degil mi? Teklif edin, yemezse zorlamayin. Benim 6 aylikken 4 saat yedirmedigim oldu. Boyle boyle alisti cocuk herseyi yiyor simdi.
Siz şu an kendinizi yoruyorsunuz. Hazirlayin, koyun cocugun önüne kendisi kesfetsin.
12 saatten fazla yemediği oldu ne kadar zorlasam da zorlamasam da yemedi şimdi önüne koyuyorum bakalım inşallah Bi etkisi olur

Bakin amacim sizi elestirmek degil, mesajlarimi yanlis yorumluyorsunuz. Bu arada sekilli suratli falan tabaklari deneyin gercekten, hazirlayip onune koyun. İlk gun yemese bile sonradan dikkatini ceker
Belki yanlış anlıyorumdur bilmiyorum psikolojik olarak çok yıprandım artık annelik sürecinde

Hayır ilk başladığımız günler tabii ki simirlenmiyodum veya kandırmaya çalışmıyordum ilk günden beri tek bir allahın günü bile yemedi. Yargılamaya gelince kendimi benden çok yargılayan olamaz bundan emin olun 9 aylık bebekle çileden çıkılıyormuş dışarıdan konuşmak çok kolay maalesef. Ek gıda yemediği gibi biberonu da istemiyordu zaten emmedi de biberonu sadece uykusunda içirebilirsem içiriyordum eğer başaramazsam 10 dk da bir kalkıyodu açlıktan ama asla da biberonu kabul etmiyordu yani sadece ek gıda değil beslenme konusunda tamamen sorun yaşadık ve tek başıma olduğum için bütün huysuzluklarda bütün uykusuzluklarda tek uğraşan benim 2 3 gün boyunca zerre uyku uyumadığım günleri biliyorum bu açlık yüzünden.
Çileden çıkmakta haklısın tabi bizim çileden çıkma sebebimiz o vitaminsiz kalacak geride kalacak korkusu ... inanın aynı durum ne ek gıda yiyor ne biberon tutuyor 😔

Çileden çıkmakta haklısın tabi bizim çileden çıkma sebebimiz o vitaminsiz kalacak geride kalacak korkusu ... inanın aynı durum ne ek gıda yiyor ne biberon tutuyor 😔
Ya tabii ki zaten çileden çıkıpda çocuğa bir şey mi yapıyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Her mama sandalyesine oturuşuzunun sonunda ben ağlıyorum özenle hazırlıyorum bıkmadan usanmadan tadına bile baktıramayınca hüsran. Mama içireyim bari diyorum sadece uykusunda içiyor uyut dalmasını bekle mamayı içir gıdım gıdım diyee kadar uyanıyor zaten uykusunda bile dinlenemiyorum veya iş yapamıyorum çok zor bir durum sizin bebeğiniz kaç aylık

Ya tabii ki zaten çileden çıkıpda çocuğa bir şey mi yapıyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Her mama sandalyesine oturuşuzunun sonunda ben ağlıyorum özenle hazırlıyorum bıkmadan usanmadan tadına bile baktıramayınca hüsran. Mama içireyim bari diyorum sadece uykusunda içiyor uyut dalmasını bekle mamayı içir gıdım gıdım diyee kadar uyanıyor zaten uykusunda bile dinlenemiyorum veya iş yapamıyorum çok zor bir durum sizin bebeğiniz kaç aylık
8.5 aslında 10.5 aylık 2 ay erken doğdu. Bu arada bende uykuya geçirip öyle mama iciriyorum 🙈🙈

Bizim de 8. Ayımız yeni bitti. Bir ara mama reddi vardı, ara verdim geçti. Fakat korkulu rüyam pütürlü yiyemiyor oluşu.

Tam püreden çok minik pütüre geçtik ama fazlası olduğunda hemen tıkanıp öğürüyor. Aslında yeni yeni yemeğe alıştı, yemek yemek istiyor ama bu yutma probleminin önüne geçemedik. Blw yapıyorum arada, bazen onda da tıkanıp öğürüyor. Geçer değil mi...😔

Merhaba kızlar oğlum 9 aylık oldu ve ek gıdayı reddediyor hiçbir şeyi beğenmiyor ve ağzını kitliyor kesinlikle açmıyor bir tek Tarhana çorbasını çok seviyordu artık onu da yemiyor tadına dahi bakmıyor kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor. Önceleri suluğunu veriyor gibi yapıp tarhana verirdim tarhana olduğunu anlayınca içerdi şimdi o numarayı da çözdü suluğa da ağzını açmıyor tadım bile yaptırmıyorum katı gıda almadığı için sürekli mama içiyor sürekli aç geziyor ama bir türlü inadını kırıp yemiyor ne yapabilirim acaba başına gelen var mı artık bu durumla baş edemiyorum yiyen bebekleri gördükçe iç geçiriyorum ne hayaller kurmuştum el gıda ile ilgili oysaki
benim bebeğim de 10 aylık bitcek asla bi şey yemiyor ben de çok yıprandım ağzını tamamn kilitliyor eline versem parçalayıp atıyor çok zor gerçekten sizi çok iyi anlıyorum😢

Bizim de 8. Ayımız yeni bitti. Bir ara mama reddi vardı, ara verdim geçti. Fakat korkulu rüyam pütürlü yiyemiyor oluşu.

Tam püreden çok minik pütüre geçtik ama fazlası olduğunda hemen tıkanıp öğürüyor. Aslında yeni yeni yemeğe alıştı, yemek yemek istiyor ama bu yutma probleminin önüne geçemedik. Blw yapıyorum arada, bazen onda da tıkanıp öğürüyor. Geçer değil mi...😔
Ögürme refleksi gösteriyorlar vazgeçmeyin çiğnemeyi yutmayı ögrenecekler böyle böyle bizde ek gıda dönemine girdik 6,5 aylık zor gercekten. Blw deniyorum onuda masasindan asagi atiyo firlatiyo yemekleri baska sey olsa agzindan cikartmaz kasik tabak oyuncak her seyi agzina goturur😄

Çok zor bir şey gerçekten ağzını bıçak gibi kitliyor kesinlikle açmıyor ya 😭 ne yaptıysam olmadı olmuyor
Bebekler kesinlikle unutmuyolar o ilk ağzına kaşık tıkmayı ve inat ediyolar en iyisi önüne koyun mıncırsın mutlaka eli agzinada gider zorlamayın hatta basında beklemeyin bile minikler ama çok akıllılar yiyecek mi diye bakmanızı bile anliyodur

Bebekler kesinlikle unutmuyolar o ilk ağzına kaşık tıkmayı ve inat ediyolar en iyisi önüne koyun mıncırsın mutlaka eli agzinada gider zorlamayın hatta basında beklemeyin bile minikler ama çok akıllılar yiyecek mi diye bakmanızı bile anliyodur
Şuan azıcık yiyor çok şükür ama hala iştahlı bir bebek değil 🤦🏼‍♀️

benim bebeğim de 10 aylık bitcek asla bi şey yemiyor ben de çok yıprandım ağzını tamamn kilitliyor eline versem parçalayıp atıyor çok zor gerçekten sizi çok iyi anlıyorum😢
Benim oğlum azıcık yemeye başladı ama gerçekten çok açsa yiyor onun dışında yine yemiyor 🤦🏼‍♀️ eline kaşık veriyorum o bana yedirmeye çalışıyor o uğraşırken bende ona yediriyorum böyle Bi oyun yaptık belki işinize yarar

Benimki de öyleydi şuan çiğneyemediği Bi şey yok ama canı isterse yiyor mesela minik minik tavuk parçaları veriyorum biraz yiyor sonra çiğnemekten sıkılıp bırakıyor ve çubuk kraker veriyorum eline o da hoşuna gidiyor kıt kıt kırdıkça gülüyor belki deneyebilirsiniz valla ben yesin diye artık sağlıklı sağlıksız herşeyi denedim azıcık azıcık çiğnemeye alıştı

Şuan azıcık yiyor çok şükür ama hala iştahlı bir bebek değil 🤦🏼‍♀️
Olsun iştahını dert etme kafaya taktıkça daha beter oluyo biraz salmak gerek hiç umursamayan annelere bakıyorum löp löp goturuyo cocuklar biz kılı kırk yarıyoruz gözünün içine bakiyoruz yesin diye😄

Olsun iştahını dert etme kafaya taktıkça daha beter oluyo biraz salmak gerek hiç umursamayan annelere bakıyorum löp löp goturuyo cocuklar biz kılı kırk yarıyoruz gözünün içine bakiyoruz yesin diye😄
Evet sofradan tok kalktığı zaman dünyalar benim oluyor 😂 eşim bile yerken gördüğünde sen şimdi zevkten dört köşesindir diyor 😂😂

Evet sofradan tok kalktığı zaman dünyalar benim oluyor 😂 eşim bile yerken gördüğünde sen şimdi zevkten dört köşesindir diyor 😂😂
Bende diyorum öyle yada böyle büyüyolar stresli biriyim bende hemen stres yaparım kafama takarım artık rahat olucam diye telkin veriyorum. İlk doğdugu zaman öpturme elleme olaylarını hiç istemezdim ve belli de ederim lafımı sakınmadım hala aynı kafadayım yabancı biliyo kendini sıktırmaz istemedigi insana gülmez. Kücük ama kendi kuralları istekleri var ve yeme konusuda böyle bence😄

Bende diyorum öyle yada böyle büyüyolar stresli biriyim bende hemen stres yaparım kafama takarım artık rahat olucam diye telkin veriyorum. İlk doğdugu zaman öpturme elleme olaylarını hiç istemezdim ve belli de ederim lafımı sakınmadım hala aynı kafadayım yabancı biliyo kendini sıktırmaz istemedigi insana gülmez. Kücük ama kendi kuralları istekleri var ve yeme konusuda böyle bence😄
Evet bende öyleyim zaten bebekler kendi bildiklerini yapıyorlar maalesef kimseye öptürmedğim bebem kaydırağı yalıyor🙈

Sizin stresiniz olduğu gibi bebeğe yansır. Bir şeyin ne kadar çok üstüne düşerseniz çocuk o kadar tepkiye girer. Sünger gibiler siz endişelenip telaşlandkça daha da kötü olur. Azıcık rahat olmaya çalışın zor olsada. Belkide mamanın oranını düşürmelisiniz? Tarhana mı seviyor tarhanalı pancake vs yapabilirsiniz. Yavaş ve sakin ilerleyin. Besinlerin ne işe yaradığını anlatın ayyy kırmızı biber bu gözümüze iyi gelir şöyle olur va diye. Bir de o size yemek yedirsin sonra da siz ona. Eğer sorunlar devam ederse ergoterapist ile duyu bütünleme çalışabilirsiniz. Bazen bu tarz durumlarda duyu bütünleme problemleri olabiliyoe

Back