9 aya kadar tadimlarda sorun var miydi? Zorladiniz mi bir sey yemesi icin? Mesela kandirarak corba vermeniz bile yanlis aslinda. Blw deneyin bir de istersenizMerhaba kızlar oğlum 9 aylık oldu ve ek gıdayı reddediyor hiçbir şeyi beğenmiyor ve ağzını kitliyor kesinlikle açmıyor bir tek Tarhana çorbasını çok seviyordu artık onu da yemiyor tadına dahi bakmıyor kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor. Önceleri suluğunu veriyor gibi yapıp tarhana verirdim tarhana olduğunu anlayınca içerdi şimdi o numarayı da çözdü suluğa da ağzını açmıyor tadım bile yaptırmıyorum katı gıda almadığı için sürekli mama içiyor sürekli aç geziyor ama bir türlü inadını kırıp yemiyor ne yapabilirim acaba başına gelen var mı artık bu durumla baş edemiyorum yiyen bebekleri gördükçe iç geçiriyorum ne hayaller kurmuştum el gıda ile ilgili oysaki
Vardı maalesef neyi tattırsam öğürdü çıkardı ve Bi daha ağzını açmadı sadece tarhana çorbası onun devamını istedi. Onu da katı yapıyorum aslında midesini tutsun diye ve pürüzsüz değil aslında bizim tarhanamız pütürlü yani hafif lapa pilavımsı oluyor9 aya kadar tadimlarda sorun var miydi? Zorladiniz mi bir sey yemesi icin? Mesela kandirarak corba vermeniz bile yanlis aslinda. Blw deneyin bir de isterseniz
Bi kaç gündür zorladım da artık kafayı yemek üzereyim çünkü tek başıma büyütüyorum bütün yük benim omuzlarımda o kadar özenip bunu kesinlikle sevecek diye hergün Bi şeyler yapıyorum ve tadına bile bakmayınca çok kötü oluyorum iki gün önce yetmeyeceğim diye ağladı ve bende ağlarken ağzına tıkıştırdım kapatmadı ağzını yutmak bile istemedi sonra oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım ben niye böyle bir şey yaptım çocuğuma diye ama artık tahammülüm kalmadı ne yapacağımı şaşırdım9 aya kadar tadimlarda sorun var miydi? Zorladiniz mi bir sey yemesi icin? Mesela kandirarak corba vermeniz bile yanlis aslinda. Blw deneyin bir de isterseniz
Blw de denedim Bi kaç öğününde herşeyi ağzına götüren çocuk yemek olduğunu anlayınca ağzına götürmüyor şaştım kaldım artıkBlw yapabilirsiniz çok faydasını göreceğinizden eminim
Vardı maalesef neyi tattırsam öğürdü çıkardı ve Bi daha ağzını açmadı sadece tarhana çorbası onun devamını istedi. Onu da katı yapıyorum aslında midesini tutsun diye ve pürüzsüz değil aslında bizim tarhanamız pütürlü yani hafif lapa pilavımsı oluyor
Bir sure ara verin, unutsun biraz bu travmalari. Sonra sevebilecegi, mesela muz gibi seyler koyun onune. Renkli, sekilli tabaklar hazirlayin ve zorlamayin. Onunde sonunda yiyecektir, zorlamayinBi kaç gündür zorladım da artık kafayı yemek üzereyim çünkü tek başıma büyütüyorum bütün yük benim omuzlarımda o kadar özenip bunu kesinlikle sevecek diye hergün Bi şeyler yapıyorum ve tadına bile bakmayınca çok kötü oluyorum iki gün önce yetmeyeceğim diye ağladı ve bende ağlarken ağzına tıkıştırdım kapatmadı ağzını yutmak bile istemedi sonra oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım ben niye böyle bir şey yaptım çocuğuma diye ama artık tahammülüm kalmadı ne yapacağımı şaşırdım
Zaten artık ben yiyebileceğim şeyleri hazırlıyorum teklif ediyorum ağzını açmıyor tamam diyorum bırakıyorum bakalım nereye kadar gidecek inşallah işe yararBir sure ara verin, unutsun biraz bu travmalari. Sonra sevebilecegi, mesela muz gibi seyler koyun onune. Renkli, sekilli tabaklar hazirlayin ve zorlamayin. Onunde sonunda yiyecektir, zorlamayin
Çok zorladım son zamanlarda tarhana yiyordu onu da yemez oldu tamamen bitirdi ek gıda meselesini çok doğru bir şey zorlamamak gerektiğinide biliyorum ama bazen çileden çıkıyor insan öyle zamanlarıma denk geldi maalesefZorlarsanız daha çok yemez zorla kimse bişey yapmak istemez sonuçta bebek de olsa bi birey zorlarsanız ters teper iyice illa ki acıkacak o zaman ona iki seçenekli şeyler sunun hangisini isterse onu seçsin hem kendi seçmesi daha iyi etki bırakabilir
Biz 6 da başladık pişmanım diyorum keşke daha erken başlasaydım tadlara alışsaydı diye son çare bunu deniyorum artık ne yapayım başka bir şey aklıma gelmiyor zatenZorlamayin, benim bu konudaki tek tavsiyem budur. Biz 5.ayda ek gidaya basladik. Dudaklarina yemegi sürerdim, tadina bakardi, istemiyorsa 1 saat sonra yeniden verirdim. Su an sorunsuz yiyor. Eger agzina sokmaya calisirsaniz inada bindiriyorlar.
Birde bir yemegin alternatifini sunmayin. Ispanak denediniz diyelim, yemedi. 1 saat sonra yine ıspanağı önüne koyun.
Mama sandalyesinin masasina haslanmis patates, tavuk vs birakip kesfetmesini sağlayabilirsiniz. Bebekler sadece elleriyle degil agizlariylada kesfediyor. Mesela Yerde buldukları herseyi agzina atiyorlar. Ayni yöntemi gıdalar için uygulayin
Mesele ne zaman basladiginiz degil ki, zorla ve kandirarak yedirmeye calismaniz maalesef. Ustelik yukarida da yazmissiniz insan bazen cileden cikabiliyor diye, 9 aylik bebekle cileden cikacak ne var? Yemezse ertesi gun yer, bu kadar kizmaya uzulmeye gerek yokBiz 6 da başladık pişmanım diyorum keşke daha erken başlasaydım tadlara alışsaydı diye son çare bunu deniyorum artık ne yapayım başka bir şey aklıma gelmiyor zaten
Hayır ilk başladığımız günler tabii ki simirlenmiyodum veya kandırmaya çalışmıyordum ilk günden beri tek bir allahın günü bile yemedi. Yargılamaya gelince kendimi benden çok yargılayan olamaz bundan emin olun 9 aylık bebekle çileden çıkılıyormuş dışarıdan konuşmak çok kolay maalesef. Ek gıda yemediği gibi biberonu da istemiyordu zaten emmedi de biberonu sadece uykusunda içirebilirsem içiriyordum eğer başaramazsam 10 dk da bir kalkıyodu açlıktan ama asla da biberonu kabul etmiyordu yani sadece ek gıda değil beslenme konusunda tamamen sorun yaşadık ve tek başıma olduğum için bütün huysuzluklarda bütün uykusuzluklarda tek uğraşan benim 2 3 gün boyunca zerre uyku uyumadığım günleri biliyorum bu açlık yüzünden.Mesele ne zaman basladiginiz degil ki, zorla ve kandirarak yedirmeye calismaniz maalesef. Ustelik yukarida da yazmissiniz insan bazen cileden cikabiliyor diye, 9 aylik bebekle cileden cikacak ne var? Yemezse ertesi gun yer, bu kadar kizmaya uzulmeye gerek yok
Bakin disardan elestirmek elbette kolaydir ama ben de 2 cocuk buyuttum. Dediginiz kadar istahsizsa ya cocugun kan degerlerinde bir sey var ya da siz bir seyleri yanlis yapiyorsunuz demektirHayır ilk başladığımız günler tabii ki simirlenmiyodum veya kandırmaya çalışmıyordum ilk günden beri tek bir allahın günü bile yemedi. Yargılamaya gelince kendimi benden çok yargılayan olamaz bundan emin olun 9 aylık bebekle çileden çıkılıyormuş dışarıdan konuşmak çok kolay maalesef. Ek gıda yemediği gibi biberonu da istemiyordu zaten emmedi de biberonu sadece uykusunda içirebilirsem içiriyordum eğer başaramazsam 10 dk da bir kalkıyodu açlıktan ama asla da biberonu kabul etmiyordu yani sadece ek gıda değil beslenme konusunda tamamen sorun yaşadık ve tek başıma olduğum için bütün huysuzluklarda bütün uykusuzluklarda tek uğraşan benim 2 3 gün boyunca zerre uyku uyumadığım günleri biliyorum bu açlık yüzünden.
Her çocuk bir değil maalesef ilk günler gayet normal kabak buharda pişir çatalla ez dene tamam yemiyor ikinci gün tekrar dene tamam olmuyor başka sebze deneyeyim diyip patates bilmem ne yani aklınıza hangi sebze geliyorsa defalarca denedim ağzına aldığı anda öğürdü hatta bazen o kadar midesi kalktı ki kustu ve asla zorlamadım. Sonra pütürlü yiyemiyor heralde en iyisi çorba deneyeyim blender yapıp çorba deneyeyim dedim yine aynı, muza bebekler bayılır muz yedireyim kustu yemedi bir tek Tarhana çorbası o da pütürlü ve katı olduğu halde bir tabak içtiği günleri biliyorum sonra dedim tamam yapacak bir şey yok günde bir defa tarhana diğer öğünlerde yeni gıda deneme yeni gıdaları denedikçe başka bir şey vereceğimi düşünüp tarhana ya da ağzını açmamaya başladı ve bende suluğu gösterip verdiğimde tarhana olduğunu anlayınca yiyordu kandırma olayı da budur yani yiyeceğini biliyorum çünkü tadına baksa ama tadına bakmak istemiyorduBakin disardan elestirmek elbette kolaydir ama ben de 2 cocuk buyuttum. Dediginiz kadar istahsizsa ya cocugun kan degerlerinde bir sey var ya da siz bir seyleri yanlis yapiyorsunuz demektir
Kan değerleri normal ama ek gıda başlangıç süreci dişine denk geldi erken çıkardı biraz dişlerini tam böyle ufak ufak tadıyor en azından dediğimde ikinci diş geldi üçüncü dördüncü derken Bi türlü ek gıda olayını çözemedik. Alttaki arkadaşın dediği gibi belki ben yanlış yapıyorumdur bilmiyorum artıkKan tahlili yapıldı mı değerleri düşükse yemek yemez ayrıca diş çıkarıyorsa da yemiyor of çok zor ya
Bakin amacim sizi elestirmek degil, mesajlarimi yanlis yorumluyorsunuz. Bu arada sekilli suratli falan tabaklari deneyin gercekten, hazirlayip onune koyun. İlk gun yemese bile sonradan dikkatini cekerHer çocuk bir değil maalesef ilk günler gayet normal kabak buharda pişir çatalla ez dene tamam yemiyor ikinci gün tekrar dene tamam olmuyor başka sebze deneyeyim diyip patates bilmem ne yani aklınıza hangi sebze geliyorsa defalarca denedim ağzına aldığı anda öğürdü hatta bazen o kadar midesi kalktı ki kustu ve asla zorlamadım. Sonra pütürlü yiyemiyor heralde en iyisi çorba deneyeyim blender yapıp çorba deneyeyim dedim yine aynı, muza bebekler bayılır muz yedireyim kustu yemedi bir tek Tarhana çorbası o da pütürlü ve katı olduğu halde bir tabak içtiği günleri biliyorum sonra dedim tamam yapacak bir şey yok günde bir defa tarhana diğer öğünlerde yeni gıda deneme yeni gıdaları denedikçe başka bir şey vereceğimi düşünüp tarhana ya da ağzını açmamaya başladı ve bende suluğu gösterip verdiğimde tarhana olduğunu anlayınca yiyordu kandırma olayı da budur yani yiyeceğini biliyorum çünkü tadına baksa ama tadına bakmak istemiyordu
Biz 6 da başladık pişmanım diyorum keşke daha erken başlasaydım tadlara alışsaydı diye son çare bunu deniyorum artık ne yapayım başka bir şey aklıma gelmiyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?