• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebek ek gıda reddi

Odalar arasında yapılmıyor blw. Sofrabezi üstünde mama sandalyesine oturarak yapılıyor.
Sofrabezi mi kaldı Allah aşkına

Çocuğun kilogi kıyafeti eli yüzü
Sürekli banyo mu yapcak
Odalar arası yapılmiyosa da suratına sürecek saçına dokunacak n'olacak ???

Sürekli banyo mu yapcak
Yapmazsanız yapmayın yahu çocuğunuzun yemek yememesinden daha kötü herhalde şu saydıklarınız?

Sürekli banyo mu yapcak
Evet kaldı sofra bezi temizlik konusunu düşünüyorsa sofra bezi serebilir mama sandalyesinin altına kollu önlükler var ondan kullanabilir kıyafeti kirlenmez yedikten sonra çıkarır gerekirse banyo da yaptırır bu kadar da ugrasacak yemeyi öğrenene kadar

Sizi çok iyi anlıyorum. Çok zor bi durum. Hele ki özene bezene 3-4 çeşit yapıp önüne koyupta red yemek😞😞😞 çok yorucu. Biraz daha oyunlaştırmayı deneseniz? Çocuklar oyunu severler ya. Eğer devam ediyorsa ergoterapistler fizyoterapistlerden duyu bütünleme ile ilgili destek alsanız. Belki bu alanda bir sıkıntısı vardır.
Ek gıda denilen şey birden önüne konulan herseyi yiyip bitirmesi değil emen mama yiyen bebek de aç kalmaz korkmayın aç kalacak korkusuyla zorladığınız için yemiyor ya da tam acıkmadan veriyorsunuz ek gıdayı Kendinizi düşünün birden hiç tadını bilmediğiniz katı değişik şeyleri biri sizin ağzınıza zorla yedirmeye çalışsa yer misiniz? Tabagını bitirmesi önemli değil şuan tadlarını öğrenme yemek yemeyi öğrenme aşaması bu ek gıdaya geçince hepsini yiyecek sanıyor bazıları bir lokla mı yedi bir lokma yesin iki üç lokma mı yedi o kadar yesin kalsın gerisi zaten emiyor ya da mama yiyor ordan besleniyor bebeğiniz zamanla damak tadı oluşacak şimdi azcık yer bırakır sonraları daha çok yer sonra tam bitirir

Bizim de 8. Ayımız yeni bitti. Bir ara mama reddi vardı, ara verdim geçti. Fakat korkulu rüyam pütürlü yiyemiyor oluşu.

Tam püreden çok minik pütüre geçtik ama fazlası olduğunda hemen tıkanıp öğürüyor. Aslında yeni yeni yemeğe alıştı, yemek yemek istiyor ama bu yutma probleminin önüne geçemedik. Blw yapıyorum arada, bazen onda da tıkanıp öğürüyor. Geçer değil mi...😔
Şu an kızım 8 aylık ve tam bu durumdayım. Aslında ben hiç tam püre vermedim ama kıyma gibi pütürlü şeylerde öğürüyor çok. Sizin eminim artık düzene girmiştir. Nasıl bir yol izlediniz alışması için, pankek tarzı şeyleri ne zaman verdiniz? Bana da yol gösterirseniz çok sevinirim 🙏

Şu an kızım 8 aylık ve tam bu durumdayım. Aslında ben hiç tam püre vermedim ama kıyma gibi pütürlü şeylerde öğürüyor çok. Sizin eminim artık düzene girmiştir. Nasıl bir yol izlediniz alışması için, pankek tarzı şeyleri ne zaman verdiniz? Bana da yol gösterirseniz çok sevinirim 🙏
Açıkçası çok bunaldım ve konunun üstüne gitmemeye karar verdim. Pütürlüden devam ettim ama hiçbir zaman fazla yemesi için üstelemedim. Bir gün pütürü fazla diğer gün daha az derken öğürdüğü şeyleri daha az öğürmeye başladı. Farkedip aynı ayarda ve üstelemeden gidince gittikçe azalttı ve öğürme tamamen ortadan kalktı.

Bizde uzun aylar sürdü bu durum ama 9.ay ortalarına doğru bir anda azaldı. Üstelememek, kafayı takmayıp beklemek lazım. Anne sütü yada formül mama aldığı için aç kalmayacak zaten. Aç diye düşünmeden arada küçük teklifler ederek önüne geçiliyor, merak etmeyin. 😊

Back