9 ay öncesinden nikah

yildiz54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
374
265
103
Merhaba hanımlar. Ekim ayında nişanlanmış biriyim. Nişanlım başka bir ilde memur. Evlendikten sonra onun yanına gideceğim doğal olarak. Konu şu ki lojman daha mantıklı geliyor günümüz ev kiralarindan dolayı. Kendi üzerine evi var ama öncesinde kurumdaki sekreter üzerine ev olan kişiler lojman için başvuru yapamaz diyince nişanlımın kurumdaki arkadaşı bekar olarak kendi talep etmiş ve ona çıkınca da nişanlım da aynı eve taşındı. Daha sonradan öğrendi ki evi olan kişi de lojman için başvuru yapabilirmis. Ama artık kendisi bekar olarak bir lojmanda ikamet ettiği için başvuru yapamıyor geriye tek seçenek evlilik kalıyor . İşte nisanlim bu yüzden önümüzdeki ay için nikah yapmak istiyo. Kurum müdürü lojmanın sayılı olduğunu ve yeni gelecek memurlar da olduğu için bizim düğünümüzün olacağı tarihe kadar biter demiş lojman kalmaz demiş işte bundan dolayı da nikah erken olsun diyo. Ama içim atmıyor hanımlar biz seneye ağustos ayında evleneceğiz. Düğünden 9 ay önce nikah yapmaya içim atmıyor hiçbir anımızın kesinliği yok allah korusun bu iş olmadı nişandan ayrıldık e o zaman nolacak. Koskoca dokuz ay. Çok da kararsızım nişanlım da haklı ev kiraları da çok fazla lojmanin kiraları da aşırı küçük bi rakam o da doğru. Ne yapacağım bilemedim siz olsanız napardınız?

Bu arada kendi evi başka bir ilde. Benim krndi atama durumum olduğu için nişanlımın memur olduğu ilde geçici kalacağız sürekli olarak değil.

Son düzenleme:
Yani arkadaşım ona bakarsan hiçbir şeyin garantisi yok evlendikten sonra anlaşacağının ya da başına ne geleceğininde garantisi yok. Sonuçta evlilik kararı almışsın sen bu insanla 9 ayda ne olur ne biter diye düşünüyosan demekki ya birbirinizi iyi tanımamışsınız ya da emin değilsin demek.

Yani arkadaşım ona bakarsan hiçbir şeyin garantisi yok evlendikten sonra anlaşacağının ya da başına ne geleceğininde garantisi yok. Sonuçta evlilik kararı almışsın sen bu insanla 9 ayda ne olur ne biter diye düşünüyosan demekki ya birbirinizi iyi tanımamışsınız ya da emin değilsin demek.
Hayır hiç olur mu öyle şey ama dünya hali ne olacağı belli değil yine de aklıma takıldı bu durum

Evlendikten sonra anlaşamazsın boşanırsın bunda bir sorun yok. Evlenip boşanmış olursun.
Nişanlılık zaten birbirini tanıma dönemi. Aileler işin içine girdikten sonra evlilik fragmanı. Bu dönemde neyin ne olduğu az çok şekilleniyor. Huzursuz bir durum oluşursa nişan atar kurtulur. Nikah olursa işler komplikeleşir. Evlenmeden boşanmak biraz incitir.

Evet kesinlikle benim de aklım bundan dolayı karışık

Nişanlınız iyice araştırıp iş yapsaymış. Hatasının bedelini de fazla kira vererek ödeyecek. Sadece ayrılmak olarakta düşünmeyin. Düğün hazırlıkları yaparken zaten evli olacaksınız. Düğün öncesi süreç çok sancılı geçiyor siz bu dönemde bir de evli olursanız daha çok sorun yaşarsınız. Nasılsa evlendik diye ne eşiniz ne eşinizin ailesi ciddiye alır sizi. Evlenip ayrı şehirlerde yaşayacaksınız 9 koca ay buna da hiç gerek yok

Nişanlınız iyice araştırıp iş yapsaymış. Hatasının bedelini de fazla kira vererek ödeyecek. Sadece ayrılmak olarakta düşünmeyin. Düğün hazırlıkları yaparken zaten evli olacaksınız. Düğün öncesi süreç çok sancılı geçiyor siz bu dönemde bir de evli olursanız daha çok sorun yaşarsınız. Nasılsa evlendik diye ne eşiniz ne eşinizin ailesi ciddiye alır sizi. Evlenip ayrı şehirlerde yaşayacaksınız 9 koca ay buna da hiç gerek yok

Evet geleneksel bir Türk ailesi ise taraflar hiç gerek yok.

Aynısını söyledim neden öncesinde araştırma yapmadın da sadece tek bir kişinin ağzına baktın diye. Hem benim atama işi kesin gibi bişey biz lojmanda otursak en fazla 3-4 ay oturacagiz onun için 9 ay öncesinden nikah yapmak bana mantıklı gelmiyor

Evlendikten sonra anlaşamazsın boşanırsın bunda bir sorun yok. Evlenip boşanmış olursun.
Nişanlılık zaten birbirini tanıma dönemi. Aileler işin içine girdikten sonra evlilik fragmanı. Bu dönemde neyin ne olduğu az çok şekilleniyor. Huzursuz bir durum oluşursa nişan atar kurtulur. Nikah olursa işler komplikeleşir. Evlenmeden boşanmak biraz incitir.
Ben zaten nikah yapın mantıklı demedim, sadece hiçbir şeyin garantisi yok. Evlendikten sonra boşanılırda anlaşamazsa nişanda atılır Bence burda sorgulanması gereken daha şimdiden ne olacağı belli değil 9 aya neler değişir belli olmaz deniyorsa zaten emin değildir. Bizde nikahımı 4 ay önce yapmıştık eşimle birbirimizi seviyorduk ve emindik hiç te aklımıza 4 ay sonra ne olacağı olur mu olmaz mı başımıza ne gelir düşünmedik çünkü zaten evlilik kararı almışız ben bunu demek istiyorum

Konu şu ki lojman daha mantıklı geliyor günümüz ev kiralarindan dolayı. Kendi üzerine evi var

Konunun aslında 9 ay önce kıyılacak olan nikah değil de, bu lojman işinin adaletli olup, olmadığı olması lazımdı.
Kendi üzerine evi olanların gidip lojmada oturmaları bence hiç hakkaniyetli bir şey değil, eminim o kurumda çalışıp tek maaş alan üstelik de kirada oturan onlarca insan vardır.

Kesinlikle yapmayın zaten nişanlılık daha iyi tanıma aşaması

Ben zaten nikah yapın mantıklı demedim, sadece hiçbir şeyin garantisi yok. Evlendikten sonra boşanılırda anlaşamazsa nişanda atılır Bence burda sorgulanması gereken daha şimdiden ne olacağı belli değil 9 aya neler değişir belli olmaz deniyorsa zaten emin değildir. Bizde nikahımı 4 ay önce yapmıştık eşimle birbirimizi seviyorduk ve emindik hiç te aklımıza 4 ay sonra ne olacağı olur mu olmaz mı başımıza ne gelir düşünmedik çünkü zaten evlilik kararı almışız ben bunu demek istiyorum
Bende düşünmüyorum tabiki kimse düşünüp bu yola çıkmaz. Ama neyin ne olacağı hiçbir zaman kesin degil. İmkansız bişeyi dusunmuyorum sonuçta

Back
X