- 20 Haziran 2011
- 202
- 0
kızlarrr az önce kür karışımını yaptım biraz daha beklettikten sonra kullanmaya başlıcam:)))
yalnız streçfilmle değil de sargı bezi ile sarmayı düşünüyorum, hem gözenekli hem de pamuklu olduğu için cildin hava almasını sağlayacaktır, streçfilm naylon karışımlı olduğu için cilt gözeneklerini kapatarak hava ile nufüz etmesini engeller die düşünüyorum. ayrıca kürün kıvamı tam da bebek maması kıvamında oldu:))) yani bana göre gayet iyi tuttu ne çok sıvı ne de katımsı oldu akışkan bi kıvam elde ettim ama biraz zor oldu tabii..
burdan bu kürü yeni yapacaklara ya da tekrar yapacaklara da küçük bi önerim olacak; içine ilave edeceğiniz yağ eğer mersin yağı ise miktarı 3 kapak yerine 2 kapak ölçek daha ideal; çünkü mersin yağı çörek otu yağı gibi yoğun değil, bu yüzden de karışıma ilave edildiğinde daha da sulandırıyor ve çok uğraştırıyor, ben bu karışıma 3 ölçek mersin yağı koydum haliyle daha da sıvılaştırdı 300 mllik kremin tamamını ilave edip epeyce karıştırdım da anca tuttu yanii... ben kendimce fikrimi belirttim, peki ya size göre kürün kıvamı nasıl olmuş, ya da nasıl görünüyor fikir verebilir misiniz acaba?