80 KİLODAN(10 Temmuz 2014 ) 58 KİLOYA(10 Kasım 2014)

O abur cubur olayını hiç sorma sanki alindigi gün bitmesi gerekiyormuş gibi hissediyordum. Evde abur cubur için büyük bir dolabı olan başkası var mı bilmiyorum bugün o dolabı boşalttım. Sevgiler

hayallerine bayıldımmm.bunlar benim de hayallerim… tebrikler güzel gidiyorsun.. başarılar

Diyelim gayet sağlıklı besleniyorum.Sonra birden bunu bozdum küçük birkurabiye yedim ya da sağlıklı olmadığını düşündüğüm birşey.Ogün için benim için iplerkopuyor,yatana kadar anooovvvv önüme ne gelirse yiyorum,ertesi sabaha bırakıyorum tekrar sağlıklı beslenmeyi..Hani ya hep ya hiç mantığı..o yüzden en ufak bir kaçamak benim için iyi olmuyor...Evet çoğumuzdta var bundan tatlım..Yani sende var başkasında yok değil..Çoğumuz benzer zaaflarla boğuşuyoruz:)))))))))Ancak zaaflar yenilmek ,üstesinden gelinmemk için değilmidir?Sorunlar çözülmek için...Kilolar verilmek için:)))))

Sabah tartıldim 93.5 kiloyum 😊 ve dün 15 tane çekirdek ile durmayı başardım 😀 suan kendimi kontrol etmeyi öğreniyorum.

Bu tartı bağımlılık yapıyor sanki 1 saatte 1 kilo verecekmis gibi sürekli tartılmak istiyorum. Şaka gibiyim yaaa. Şu hareket konusunda ben de birseyler yapsam hiç fena olmaz. Terlicem diye nerdeyse kılımı kipirdatmak istemiyorum.

Gece açlıktan uyuyamadiginizda ne yapıyorsunuz. Midenin gurultusundan uyuyamiyorum😕

O kadar aç uyumuyorum bu aralar.Demekki bayaa yiyorum:)))).Ancak daha önce öyle aç uyuduğum oluyordu..Napıyordum?aç aç uyuyordum herhalde..Süt içiyordum bazen..Elma veya bir meyve yediğimde oluyordu..

Evet tartılmıyorum.Haftada bir tartılmaya karar verdim.Bu arada normal gidiyor.Aşırı karbonhidrat falan kesemedim.Aslında ana öğünlerde beslenmem iyi.Genelde birer dilim ekmek(kahvaltı iki dilim) ve salata,yemek yiyorum.Aşırıya kaçmıyorum.Aralarda da fındık,karpuz falan..Ancak karpuzu kaçırıyorum fazla sanırım.Bunlar dışında sağlıksız hiçbirşey yemiyorum.Tatlı,çukulata,hamurişi falan yemiyorum.Ancak hala kendimi şiş hissediyorum.Bakalım pazartesi gününe kadar böyle gitsin.Pazartesi tartılayım sonra şu listeye göre beslenmeyi düşünüyorum.Bana da kolay geldi.Sözde bir ay içinde on kilo verilebiliyormuş.Haftada iki kg vermeyi garantiliyorlar..
1. gün
Kahvaltı
4 dilim hindi füme,1 fincan şekersiz çay ya da kahve,1 dilim kızarmış ekmek

Öğle yemeği
1 kase yoğurt,1 adet salatalık,2 dilim kepekli ekmek

Ara öğün
1 adet meyve

Akşam yemeği
1 kase sebze çorbası,1 porsiyon kıymalı sebze yemeği, Pırasa, ıspanak, patlıcan gibi.,1 adet elma veya portakal

2. gün
Kahvaltı
1 adet haşlanmış yumurta,1 fincan şekersiz çay ya da kahve,1 dilim kızarmış ekmek

Öğle yemeği
1 kase yoğurtlu pirinç çorbası,1 adet haşlanmış tavuk but

Ara öğün
1 adet meyve

Akşam yemeği
1 kase yoğurtlu pirinç çorbası,1 porsiyon buharda haşlanmış sebze: kabak, karnabahar, brokoli gibi.

3. gün
Kahvaltı
Avuç içi kadar beyaz peynir,1 fincan şekersiz çay ya da kahve,1 dilim kızarmış ekmek,İstediğiniz kadar domates ve salatalık

Öğle yemeği
3 adet avuç içi büyüklüğünde ızgara köfte,1 kase yeşil salata

Ara öğün
1 dilim kızarmış ekmek,1 fincan şekersiz çay ya da kahve

Akşam yemeği
Büyük bir kase yeşil salata,100 gram biftek,3 yemek kaşığı bulgur veya pirinç pilavı

4. gün
Kahvaltı
5 adet zeytin,1 fincan şekersiz çay ya da kahve,1 dilim kepekli ekmek
1 adet haşlanmış yumurta

Öğle yemeği
1 kase sebze çorbası,1 kase yeşil salata,3 yemek kaşığı kinoa, karabuğday, bulgur veya pirinç pilavı (Bunlardan herhangi birinden pilav yapıp yiyebilirsiniz.)

Ara öğün
4 adet ceviz

Akşam yemeği
4 adet avuç içi büyüklüğünde ızgara köfte,1 kase yoğurt,1 porsiyon ıspanak (Eğer bulunduğunuz mevsimde tazesi yoksa, dondurulmuş ıspanak kullanabilirsiniz.)

5. gün
Kahvaltı
1 dilim ekmek üzerine sürülmüş labne peyniri,1 bardak taze sıkılmış meyve suyu (portakal, limon, elma olabilir ancak asla hazır meyve suyu içmeyiniz.)
1 adet orta boy domates

Öğle yemeği
1 adet haşlanmış tavuk but (Karabiber, kekik, pulbiber serpebilirsiniz.),1 kase çoban salata,3 yemek kaşığı kinoa, karabuğday, bulgur veya pirinç pilavı (Bunlardan herhangi birinden pilav yapıp yiyebilirsiniz.)

Ara öğün
1 adet meyve

Akşam yemeği
1 kase buharda pişmiş karnabahar (Eğer mevsimde yoksa başka bir sebzeyi buharda pişirin.),1 adet ızgara tavuk göğsü

Ben geceleri çok acikiyorum suan yine acıktım ve ben gece 11 den sonra ciddi sıkıntı yaşıyorum. Bugün biraz leblebi yedim ama fayda etmedi gibi. Bu benim dietimi sabote ediyor 😢

Takipçinim arkadaşım hatta destekçinim 😊
Bende 82 kilodan şuan 4 ayda 73e inebilmiş biriyim ve sanırım kilolu olmak insanların sana çarptığı lafların yanısıra sağlığını götürüyor... 5 hafta önce bel fıtığı ameliyatı oldum ve ameliyat öncesi 3 ay resmen yataktaydım ve biliyordum kilo vermeliydim fıtık ağrım zirve yaptı Nisan ayında ve ben Mayıs'ın başlamasıyla diyete başladım 2 haftadır istediğim yere çıkıp yürüyebiliyorum ama şu son dönem cozuttum 😔 2 gündür toplamaya çalışıyorum kendimi..

Yaşınızı bilmiyorum okuduğum yerlerde aklımda kalan 159 boy 78 kiloydunuz sanırım hedef kilolarımız aynı😉
Benim ilk hedefim 65 (kendime ödülüm var beyaz pantolon alıcam ve göbek atarken 70-79 topiği ve kendi günlüğümde paylaşıcam fotomu&#128514
Sonraki hedefim 58 olmak biraz ütopik gibi çevremdeki herkes için ama yapacağım inşallah amin..
Inanıyorum sana da kendime de çakıl var yazıştığın ona da😉
Çakıl gece acıkmaları için en güzeli sıcak süt tarçın at içine bi çay kaşığı hem wcye çıkarır hem de bişi yiyesin kalmaz 😊

Ben geceleri çok acikiyorum suan yine acıktım ve ben gece 11 den sonra ciddi sıkıntı yaşıyorum. Bugün biraz leblebi yedim ama fayda etmedi gibi. Bu benim dietimi sabote ediyor 😢

Hani pek çok yerde okuduk ettik falanya.Çok doğru.Bu diyetler bize kilo aldırdı.Diyet demeyelim.Biz diyet yapmıyoruz.Kendimizi daha çok sevmeyi,daha mutlu,sağlıklı olmayı,en iyi halimizi yaşama katabilmeyi istiyoruz.Bunun için de ruhumuzu,bedenimizi daha sağlıklı hale getiriyoruz.Sağlıklı beslenmeyi öğreniyoruz.Kilonun yaşamımızda sorun olmaktan çıkmasını istiyoruz.Sürekli diyet,beslenme,yemek konuşmamak istiyoruz.Yemenin nefes almak gibi sıradan bir olay olmasını istiyoruz.Diyet yok.Sağlıklı,ideal kilomuza ulaşma yolculuğumuz ve sonunda başaracağımıza inanıyoruz.inancı ne sabote edebilir tatlım?

Canım benim,evet kesinlikle hedef kilomuzun aynı olması harika..58 kilo olduğumuzda da mutlak birşey yapalım kutlamak için:)))))) Benimde zaman zaman bel sorunum oluyor.Belim tutuluyor ve uzun süreli ollmasa da yürüyüşümü etkiliyor..82 den 73 e inmen harika.Bunu başardıysan kalanını haydi haydi başarabilirsin..HAreket hareket hareket..Zira aşırı kalori kısıtlaması ile verilen kilolar yaşam boyu aynı kalori kısıtlamasını gösteremeyeceğimiz için geri alınabiliyor....Ancak sağlıklı bir beslenme sistemi oturtup,daha önce de yazdığım gibi yemenin bizim için nefes almak gibi sıradan ,farkında olmadan yaptığımız bir olay olmaya başladığında kilo sorunumuzu çözmüş olacağız..Bedenimiz kendiliğinden kilo dengelemesi yapacak..Hareketi yaşamımıza soktuğumuzda hem bel sorunları,hem kilo sorunlarını iyileştirmiş olacağız..O yüzden hangi amaç ve şekilde olursa olsun hareket,hareket,hareket diyorum ben:)))))))

Hareket konusunda çok haklısın 😊
Okullar bi açılsın o ders bu ders derken ki zaten derste oturup ders anlatamam sürekli sıraların arasında dolaşırım 😊 işte o zaman hızlı kilo vereceğime inanıyorum😊
Birde gece yemeleri... Gerçekten beni bu hale getiren gece yemelerim 😔 hala da saat 22-23 dedim mi bi açlık geliyor ama takmıyorum😎
İnşallah 58i görürüz böyle nerede yaşarsın bilmiyorum ben urfadayım(şuan memleket-Ankara'dayım) Urfa'dan yaşadığın yere bi köprü kurarız 😂
Buldummmmm güzel birer bikini alalım Zekiden??? En renklileriinden yada beyaz olandan

Tabiiki:)Kilo vereceğimize bende çok inanıyorum..
Gece yemeleri konusunda da haklısın.Benim gece yemem olmuyorda akşam boyu habire meyve,kavun,karpuz,gidip gelip yiyorum galiba..
Tartılmıycam dedim ama sabah gözucuyla bi çıkıp baktım tartıya..Anooovvv..kilo verme falan yok..Kesin bayram yemelerim yeni çıkıyo yani...
Yok yok bikini değil..Beni bikini heyecanlandırmıyor..BAşka bişii bulmam lazım...

Son düzenleme:

Haklisin sonuçta ben bir dilek tuttum ve dileğimin olmasini istiyorum. bu arada ben yine 55 kilo olursam hafta sönümü hic evde gecirmeyecegim. Görmek isredigm bir bağ bozumu festivali var. Hic bir zaman o döneme denk gelemedim.

Sabah dayanamadım tartıldım.I ıhh...öyle paldır küldür gitmiyor kilolar.Oysa yürüyorum,fırsat buldukça hareket ediyorum.Tamam çok sıkı diyet yapmıyorum.HAtta diyet yapmıyorum.Ancak sağlıklı ,dengeli beslenmeye dikkat ediyorum.Öyle dondurmalar,tatlılar,börekler ,çörekler yemiyorum.Bolca merdiven çıkıyorum,yürüyorum,hareket ediyorum.Demekki böyle yavaş yavaş gidecek..Ya da biryerde hata yapıyorum.Aralarda meyveyimi çok kaçırıyorumki?Motive edecek şeyi de düşünüyorum hala......Ne olabilirki?

Zayıfken en çok seni ne mutlu ederdi. Eskiden yaptığın ama suan yapamadığın ve cok özledigin bir şey mutlaka vardır. Benim o kadarlık özledigin şey var ki... o günleri düşün mutlaka o anilarda seni motive edecek birseyler çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…