İyi,severek okuyor.Kitap okumayla arası nasıl?
Gün içinde dalgınlığı, mesela oyun oynarken sizin komutlarınızı duymaması gibi şeyler söz konusu mu?
Kesinlikle baskı yapmayın.
Psikaytri konusunda çok acil harekete geçin. İyi bir çocuk psikaytrı ile hızlı çözüme kavuşursunuz.
Zeki ama çalışmıyor denilen öğrencilerimde şunu gözlemledim genel olarak. Zeki ama dikkat eksikliği var. Böyle bir konu ise basit iki ilacı var çözülür. Konu başka ise ona göre ilaç yada terapi önerilir
Gelişimsel bir sorunu olduğunu sanmıyorum ama tabi ki çocuğu görmeden bir şey denemez. Aklınızda kalmasın götürün bir uzmana ancak muhtemelen okuduğunu anlamıyor çocuk. Okuma anlama anlatma çalışmalarıyla ilerleyebileceğinizi düşünüyorum.
Hikayeyi okuyup sorulan sorulara cevap verebiliyor mu? Yeterince okuyor mu evet cevap verebiliyo
evet bununla ilgili testler de oluyor sınıfta zaman zaman.Güzel puanlar getiriyor.Örneğin hikayeyi okuyoruz içinden sorular soruyorum cevaplıyor.Ertesi gün öğretmeni sınav yapıyor.80-90 alıyor genel olarak.Gelişimsel bir sorunu olduğunu sanmıyorum ama tabi ki çocuğu görmeden bir şey denemez. Aklınızda kalmasın götürün bir uzmana ancak muhtemelen okuduğunu anlamıyor çocuk. Okuma anlama anlatma çalışmalarıyla ilerleyebileceğinizi düşünüyorum.
Hikayeyi okuyup sorulan sorulara cevap verebiliyor mu? Yeterince okuyor mu?
Hayır tv'ye falan dalmamışsa olmuyor.Gün içinde dalgınlığı, mesela oyun oynarken sizin komutlarınızı duymaması gibi şeyler söz konusu mu?
Kesinlikle baskı yapmayın.
Psikaytri konusunda çok acil harekete geçin. İyi bir çocuk psikaytrı ile hızlı çözüme kavuşursunuz.
Zeki ama çalışmıyor denilen öğrencilerimde şunu gözlemledim genel olarak. Zeki ama dikkat eksikliği var. Böyle bir konu ise basit iki ilacı var çözülür. Konu başka ise ona göre ilaç yada terapi önerilir zaten.
Soru çözmeyi bilmiyor o zaman. Sorularda da hikaye mantığıyla ilerleyin. Verilen/istenen/çözüm yöntemi işe yarayabilir. Soru bize ne vermiş, neyi biliyoruz? Peki bizden istediği ne, neyi soruyor? Bu soruya çözümümüz/cevabımız ne olmalı? Gibi sorularla ilerleyebilirsiniz.evet bununla ilgili testler de oluyor sınıfta zaman zaman.Güzel puanlar getiriyor.Örneğin hikayeyi okuyoruz içinden sorular soruyorum cevaplıyor.Ertesi gün öğretmeni sınav yapıyor.80-90 alıyor genel olarak.
Kendi başına Türkçe,Fen,Hayat bilgisi yapıyor.İngilizcesi çok iyi. Ama mat yapamıyor.Sadece çarpma,bölme vs.varsa yapıyor.Ama problem gibiyse yardımsız yapamıyor.Resim çizmeyi çok seviyor,çizerek çözdürüyorum soruyu."Burda çarpılcak hadi çarp bakalım" falan demiyorum. O da "o zaman çarpmalıyız çünkü artmış dimi anne" diyor.Bu şekilde ilerliyoruz genel olarak.Soru çözmeyi bilmiyor o zaman. Sorularda da hikaye mantığıyla ilerleyin. Verilen/istenen/çözüm yöntemi işe yarayabilir. Soru bize ne vermiş, neyi biliyoruz? Peki bizden istediği ne, neyi soruyor? Bu soruya çözümümüz/cevabımız ne olmalı? Gibi sorularla ilerleyebilirsiniz.
Günümüz çocukları genelde anne baba yardımıyla ders çalışıp soru çözdükleri için kendileri yardımsız yapma becerisi geliştiremiyorlar. Muhtemelen sorununuz bu.
Son paragrafa katılıyorum, son dönemde kızımda gözlemlediğim sıkıntılardan biride bu.Soru çözmeyi bilmiyor o zaman. Sorularda da hikaye mantığıyla ilerleyin. Verilen/istenen/çözüm yöntemi işe yarayabilir. Soru bize ne vermiş, neyi biliyoruz? Peki bizden istediği ne, neyi soruyor? Bu soruya çözümümüz/cevabımız ne olmalı? Gibi sorularla ilerleyebilirsiniz.
Günümüz çocukları genelde anne baba yardımıyla ders çalışıp soru çözdükleri için kendileri yardımsız yapma becerisi geliştiremiyorlar. Muhtemelen sorununuz bu.
Aynen kızımın cümlesi artmış anne o zaman toplayalım, azalmış anne o zaman çıkaralım, olmadı carpalim vb.Kendi başına Türkçe,Fen,Hayat bilgisi yapıyor.İngilizcesi çok iyi. Ama mat yapamıyor.Sadece çarpma,bölme vs.varsa yapıyor.Ama problem gibiyse yardımsız yapamıyor.Resim çizmeyi çok seviyor,çizerek çözdürüyorum soruyu."Burda çarpılcak hadi çarp bakalım" falan demiyorum. O da "o zaman çarpmalıyız çünkü artmış dimi anne" diyor.Bu şekilde ilerliyoruz genel olarak.
Tamam,teşekkür ederim.Son paragrafa katılıyorum, son dönemde kızımda gözlemlediğim sıkıntılardan biride bu.
Konu sahibi benim de kızımda daha belirgin ve yorucu olmak üzere benzer sıkıntılar var. Dört işlem veya ezbeleri yapıp yorumları, problemleri yapamıyor. Dikkat eksikliğinden ilaç kullanıyoruz. Benim konularıma bir bakın isterseniz.
Kendi başına Türkçe,Fen,Hayat bilgisi yapıyor.İngilizcesi çok iyi. Ama mat yapamıyor.Sadece çarpma,bölme vs.varsa yapıyor.Ama problem gibiyse yardımsız yapamıyor.Resim çizmeyi çok seviyor,çizerek çözdürüyorum soruyu."Burda çarpılcak hadi çarp bakalım" falan demiyorum. O da "o zaman çarpmalıyız çünkü artmış dimi anne" diyor.Bu şekilde ilerliyoruz genel olarak.
evet bununla ilgili testler de oluyor sınıfta zaman zaman.Güzel puanlar getiriyor.Örneğin hikayeyi okuyoruz içinden sorular soruyorum cevaplıyor.Ertesi gün öğretmeni sınav yapıyor.80-90 alıyor genel olarak.
Hayır tv'ye falan dalmamışsa olmuyor.
Çok teşekkür ederim.Anlıyorum. Kesinlikle okuduğunu anlama konusunda zorluk çekiyor. Muhakeme yeteneği zayıf muhtemelen. Üçüncü sınıf için bulamadım da yöntemi anlamanız açısından aşağıya video bırakıyorum. Problemler konusunda zorlanan çocuklarda işe yarar bir yöntemdir bu.
Dört işlemi sırayla sayıyor değil mi, hangisi tutarsaAynen kızımın cümlesi artmış anne o zaman toplayalım, azalmış anne o zaman çıkaralım, olmadı carpalim vb.
Aynen yaDört işlemi sırayla sayıyor değil mi, hangisi tutarsa