- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
Konumda da çok yardımcı oldunuz, dediğiniz yere randevu aldım. Öğretmen misiniz?Aynen ya tam kriz gecirmelik, gördüğü sayılar ustunde rastgele 4 işlem uyguluyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konumda da çok yardımcı oldunuz, dediğiniz yere randevu aldım. Öğretmen misiniz?Aynen ya tam kriz gecirmelik, gördüğü sayılar ustunde rastgele 4 işlem uyguluyor.
Ahahah hepsi aynı ya. Saç baş yolduruyorlarAynen ya tam kriz gecirmelik, gördüğü sayılar ustunde rastgele 4 işlem uyguluyor.
03.06.2013 doğumlu. Valla ben de bilmiyorum ama öğretmeni vardır bi bildiği artık sistem cok değişti,bilemiyorum.Çocuğunuz kaç doğumlu yıl ,ay nedir? Benim kızım da 8 yasina yeni girdi 2. sınıf.
Erken mi gönderdiniz acaba?
Bizim sınıfta 2, 3 çocukta hafif düzeyde ögrenme güçlüğü çıktı. Ögrenme güçlüğü olabilir. Tırnaklarını yiyorsa kaygı bozukluğu falan da vardır. Bu ögretmenlerin akademik hırslarını anlamıyorum Çocuğunuz stres altında da olabilir.
Biz şu an 2. sınıfta carpma ,bölme bitti kesirlerle problem çözüyoruz, yaş problemlerini yapıyoruz düşünün nereye yetişeceksek.
Bir pedagoğa götürün sebebi çıkacaktır kolaylıklar diliyorum...
Tavsiyeleriniz çok kıymetli,elimden gelen maksimum özeni göstereceğim.Teşekkür ederim.Dikkat dağınıklığı gb duruyor, hiç zaman kaybetmeden dikkat testlerini yaptırın. Testlerin sonucunda zaten aradığınız yanıtları bulacaksınız. Tv, tablet, telefon günde en fazla yarım saat olmalı oda sizin kontrolünüzde bunlarda çok tetikliyor. Birde bol bol kitap okutup, yorum yaptırmanız lazım en azından görsel algı beceresine katkı sağlarsınız. Ama ilk önce bir uzmandan yardım alın, çoçugunuza etiket yapıp sen yapamıyorsun, neden niçin sorularına ona sormadan, üzerinde baskı kurmadan sağlıklı iletişimi en üst noktada tutarak, suçlayıcı olmaktan kaçınıp çözüm odaklı olursanız hemencik bu işi hal edersiniz.
Yaş olarak zamanında gitmiş.03.06.2013 doğumlu. Valla ben de bilmiyorum ama öğretmeni vardır bi bildiği artık sistem cok değişti,bilemiyorum.
Öğretmeni fazlasıyla ödev veriyor.Ekstra bir şey yapmaya zaman kalmıyor.Önümüzdeki salı için bir randevu oluşturdum bakalım.Kısa zamanda çözülür inşallah.Sanırım oğlunuz pandemi başladığında sinfitaydi 2 senesi online eğitimle geçti, belkide tam kavrayamadi ,dikkat eksikliği de olabilir. Belki tam yetisemedi konulara sorulari anlayamadi. Siz uzmana götürün tabi ki, ben daha baska sebeplerden götürdüm. Moxxo test yaptı bu testi öneriyorlar. Dikkat eksikliği, hiperaktivite,dürtüsellik alaninda sonuçlar cikiyor. Kitap okumayi seviyormuş, anliyorda dediğinize göre acaba konulari birlikte tekrar edip test mi çozseniz. Morpacampus alabilirsiniz.
Bu öğretmenler de ödev verse suçlu vermese suçlu.Öğretmeni fazlasıyla ödev veriyor.Ekstra bir şey yapmaya zaman kalmıyor.Önümüzdeki salı için bir randevu oluşturdum bakalım.Kısa zamanda çözülür inşallah.
"Yukarıdaki boş parantezlere uygun noktalama işaretleri geldiğinde aşağıdakilerden hangisi söylenebilir/söylenemez?"
Bazı sorular bana bile ağır geliyor, özellikle din kültürü dersinde ezberler çok ağır geliyor mesela ben ezberleyemiyirum.ben seviyenin her gecen yilda artmasini pek anlayamiyorum.
yukaridaki cumle 8 yas icin cok karmasik degil mi?
benim oglum da 8 yasinda, kendisi muhtemelen disleksi oldugu icin kiyaslama yapamiyorum tabi ki ama bana yine de seviye yuksek geldi.
bu yuzden ben olsam doktora gitmezdim, yanlis dusunuyor olabilirim ama bu durum da cocugun stresini artirmaz mi?
biz disleksi sebebiyle gidecegiz, ama surekli bunun sadece farkindalik icin oldugunu soyluyoruz, bir de derslerde zorlanmasinin bir sebebi oldugunu bilsin diyerek.
Evet yaşları çok küçük ama bir sıkıntı varsa şimdiden halletmek gerekiyor, keşke benim kızım matematik yapmak zorunda olmasa ama maalesef yapmak zorunda...ya düşünüyorum, biz de öğrenci olduk. annemin hiç böyle telaşları olmadı. o zamanlarda hiçbir annenin olmuyordu. acaba yeni nesil anneler olarak çok fazla şey mi bekliyoruz çocuklardan?
kardeşimin matematiği kötüdür. ama çok zeki ve kafa zehir. yani algı sorunu da yok. biraz da bu yetenek ve ilgiye bağlı. çocuklarımızın hepsi mühendis olmayacak. başka türlü yönlendirmeler yapmalıyız bence. evet ne yazık ki eğitim sistemimiz matematiği hızlı yapanı makul sanıyor ama bu doğru mu bunu düşünmeliyiz bence.
düşünüyorum kızım doktor olmasın ama balerin olsun. çok isterim. herkes aynı şeyi yapıyor oluyor. çocuklara fırsat tanımak gerek. söylediğiniz soru tipi 8 yaş için o kadar zor ki. ne gerek var yani? çocuklarımızı keşke buna zorlamasak.
mesela kendimden de örnek vereyim kpss ye hazırlanırken en basit bakın en kolay sorularda işlem hatası yapıyordum. ama aşırı zor, geçmiş sınavlarda çözülme yüzdesi çok az soruları şak şak yapıyordum. hemen dikkat eksikliği hapı vs veriyorlar çocuklara şimdi. yazık günah sınav zamanında çocukların çoğu küçük yaşta zombiye dönüyor.
biraz daha sakin olalım. daha bir şeyleri yapmak akademik olarak başarılı sayılabilme yaşı çok küçük.
işte bir sıkıntı arıyoruz hemen de sıkıntı yok ortada. yaşına göre bu tür soruları kavrayamaması çok normal.Evet yaşları çok küçük ama bir sıkıntı varsa şimdiden halletmek gerekiyor, keşke benim kızım matematik yapmak zorunda olmasa ama maalesef yapmak zorunda...
Yanlış anladınız sanırım.Ödevle ilgili bir şikayetim yok ki.Ekstra bir şeyler yapmamız tavsiye edilmiş.Ben de zaten ödev yapıyoruz morpacampuse falan zamanımız yok dedim.Ablam,kardeşim öğretmen ödevin gerekliliğinin bilincindeyim.Bu öğretmenler de ödev verse suçlu vermese suçlu.
Ben vermiyorum ödev öğrenciler öyle alışmış ki hocam neden ödev vermiyorsunuz diyorlar bu arada benimki lise.
Sizin çocuğunuz ilkokul daha ödev verilmesi gayet normal çünkü o zaman çocuk hiç konsantre olmaz hem de ödev yok diye tekrar etmez.
O yaşlarda ödev şart çünkü sadece ödev ile ders tekrarı yapıyorlar.
Yani şimdi ben müfredat nedir,nasıl işliyor bilmediğim için öğretmen de söyleyince herhalde bu yaş grubu için uygundur diye düşündüm.Yine de uzman biri görsün,değerlendirsin benim de içim rahat etsin.Sizin durumunuz için de kolaylıklar dilerim.ben seviyenin her gecen yilda artmasini pek anlayamiyorum.
yukaridaki cumle 8 yas icin cok karmasik degil mi?
benim oglum da 8 yasinda, kendisi muhtemelen disleksi oldugu icin kiyaslama yapamiyorum tabi ki ama bana yine de seviye yuksek geldi.
bu yuzden ben olsam doktora gitmezdim, yanlis dusunuyor olabilirim ama bu durum da cocugun stresini artirmaz mi?
biz disleksi sebebiyle gidecegiz, ama surekli bunun sadece farkindalik icin oldugunu soyluyoruz, bir de derslerde zorlanmasinin bir sebebi oldugunu bilsin diyerek.
İlla bütün dersleri iyi olsun gibi bir çabam yok.Ama hani artık sadece matematik değil bütün dersler yorum/mantık yürütme üzerine.Varsa eğer bi sıkıntı şimdiden çözülsün istiyorum.işte bir sıkıntı arıyoruz hemen de sıkıntı yok ortada. yaşına göre bu tür soruları kavrayamaması çok normal.
ayrıca matematiği mükemmel olmak zorunda da değil. olduğu kadar olması yeterli yeter ki çocuklar mutlu olsun.
Ben bir problem olduğunu sanmıyorum en azından eğer aklınızdan zeka geriliği gibi düşünceler geçiyorsa içinizi ferah tutun bence. Belki dikkat problemi yaşıyordur, belki çok aktif bir çocuktur odaklanamıyordur vs. Bir pedagogla görüsünce netlesecektir ama hemen endişe etmenizi gerektiren bir durum yoktur benceHerkese merhaba,
8 yaşında 3.sınıfa giden oğlum testlerde yorum sorularını yapamıyor.Mesela matematikte problemlerde cok zorlanıyor. Ya da mesela türkçede "Aşağıdaki noktalama işaretlerini uygun yerlere yerleştirin" tarzı soruları yapıyor ama soru eğer "Yukarıdaki boş parantezlere uygun noktalama işaretleri geldiğinde aşağıdakilerden hangisi söylenebilir/söylenemez?" biçimindeyse yapamıyor.Öğretmenine sordum o da bir sorun gözlemlediğini bazen çok basit soruları da kaçırdığını ve bunun için pedagoga gitmemizin iyi olacağını söyledi.Ben muhakkak götüreceğim gerekli testleri yaptıracağım ama o zamana kadar da içim içimi yiyor.Buradaki özellikle pdr ve sınıf öğretmeni arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Yorumlarını esirgemeyen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Cocuklar ilk Basta oyle ogrenebilir, daha sonra yapa yapa mantigini kavrar. Bazen ogretmenler iyi ogretemiyor Bence. Mesela cocugun anlamadigi bir sey oluyor, Ben anlatilp bi kac alistirma yapinca cocuk hemen kavriyor. Ben de demek ki ogretmen ogretmek icin vakit harcamamis diye dusunuyorumAynen kızımın cümlesi artmış anne o zaman toplayalım, azalmış anne o zaman çıkaralım, olmadı carpalim vb.