İlköğretim Yorum ve Soruları 8 YAŞINDAKİ OĞLUM HAKKINDA: Testlerde yorum sorularını yapamıyor

Çocuğunuz kaç doğumlu yıl ,ay nedir? Benim kızım da 8 yasina yeni girdi 2. sınıf.
Erken mi gönderdiniz acaba?

Bizim sınıfta 2, 3 çocukta hafif düzeyde ögrenme güçlüğü çıktı. Ögrenme güçlüğü olabilir. Tırnaklarını yiyorsa kaygı bozukluğu falan da vardır. Bu ögretmenlerin akademik hırslarını anlamıyorum Çocuğunuz stres altında da olabilir.

Biz şu an 2. sınıfta carpma ,bölme bitti kesirlerle problem çözüyoruz, yaş problemlerini yapıyoruz düşünün nereye yetişeceksek.

Bir pedagoğa götürün sebebi çıkacaktır kolaylıklar diliyorum...

Dikkat dağınıklığı gb duruyor, hiç zaman kaybetmeden dikkat testlerini yaptırın. Testlerin sonucunda zaten aradığınız yanıtları bulacaksınız. Tv, tablet, telefon günde en fazla yarım saat olmalı oda sizin kontrolünüzde bunlarda çok tetikliyor. Birde bol bol kitap okutup, yorum yaptırmanız lazım en azından görsel algı beceresine katkı sağlarsınız. Ama ilk önce bir uzmandan yardım alın, çoçugunuza etiket yapıp sen yapamıyorsun, neden niçin sorularına ona sormadan, üzerinde baskı kurmadan sağlıklı iletişimi en üst noktada tutarak, suçlayıcı olmaktan kaçınıp çözüm odaklı olursanız hemencik bu işi hal edersiniz.

03.06.2013 doğumlu. Valla ben de bilmiyorum ama öğretmeni vardır bi bildiği artık sistem cok değişti,bilemiyorum.

Tavsiyeleriniz çok kıymetli,elimden gelen maksimum özeni göstereceğim.Teşekkür ederim.

03.06.2013 doğumlu. Valla ben de bilmiyorum ama öğretmeni vardır bi bildiği artık sistem cok değişti,bilemiyorum.
Yaş olarak zamanında gitmiş.

Hikaye kitabı okutturun bol bol sonra konusunu size anlatmasını söyleyin, karakterler ,yer, zaman hakkında sorular sorun.

Yukarda yazmışlar teknolojik aletlerle iletişimini sınırlayın kesinlikle.

Matematikte de hangi işlemi neden yapması gerektiğini anlatın basit düzeyde, somut şeylerle destekleyin.

Elimde 10 tane arabam vardı 5 ini sana verdim kaç arabam kaldı gibi oyuncaklarla,nesnelerle somut olarak göstererek kafasında şekillenmesini sağlayın.

Sanırım oğlunuz pandemi başladığında sinfitaydi 2 senesi online eğitimle geçti, belkide tam kavrayamadi ,dikkat eksikliği de olabilir. Belki tam yetisemedi konulara sorulari anlayamadi. Siz uzmana götürün tabi ki, ben daha baska sebeplerden götürdüm. Moxxo test yaptı bu testi öneriyorlar. Dikkat eksikliği, hiperaktivite,dürtüsellik alaninda sonuçlar cikiyor. Kitap okumayi seviyormuş, anliyorda dediğinize göre acaba konulari birlikte tekrar edip test mi çozseniz. Morpacampus alabilirsiniz.

Öğretmeni fazlasıyla ödev veriyor.Ekstra bir şey yapmaya zaman kalmıyor.Önümüzdeki salı için bir randevu oluşturdum bakalım.Kısa zamanda çözülür inşallah.

Öğretmeni fazlasıyla ödev veriyor.Ekstra bir şey yapmaya zaman kalmıyor.Önümüzdeki salı için bir randevu oluşturdum bakalım.Kısa zamanda çözülür inşallah.
Bu öğretmenler de ödev verse suçlu vermese suçlu.
Ben vermiyorum ödev öğrenciler öyle alışmış ki hocam neden ödev vermiyorsunuz diyorlar bu arada benimki lise.
Sizin çocuğunuz ilkokul daha ödev verilmesi gayet normal çünkü o zaman çocuk hiç konsantre olmaz hem de ödev yok diye tekrar etmez.
O yaşlarda ödev şart çünkü sadece ödev ile ders tekrarı yapıyorlar.

"Yukarıdaki boş parantezlere uygun noktalama işaretleri geldiğinde aşağıdakilerden hangisi söylenebilir/söylenemez?"

ben seviyenin her gecen yilda artmasini pek anlayamiyorum.

yukaridaki cumle 8 yas icin cok karmasik degil mi?

benim oglum da 8 yasinda, kendisi muhtemelen disleksi oldugu icin kiyaslama yapamiyorum tabi ki ama bana yine de seviye yuksek geldi.
bu yuzden ben olsam doktora gitmezdim, yanlis dusunuyor olabilirim ama bu durum da cocugun stresini artirmaz mi?

biz disleksi sebebiyle gidecegiz, ama surekli bunun sadece farkindalik icin oldugunu soyluyoruz, bir de derslerde zorlanmasinin bir sebebi oldugunu bilsin diyerek.

ya düşünüyorum, biz de öğrenci olduk. annemin hiç böyle telaşları olmadı. o zamanlarda hiçbir annenin olmuyordu. acaba yeni nesil anneler olarak çok fazla şey mi bekliyoruz çocuklardan?

kardeşimin matematiği kötüdür. ama çok zeki ve kafa zehir. yani algı sorunu da yok. biraz da bu yetenek ve ilgiye bağlı. çocuklarımızın hepsi mühendis olmayacak. başka türlü yönlendirmeler yapmalıyız bence. evet ne yazık ki eğitim sistemimiz matematiği hızlı yapanı makul sanıyor ama bu doğru mu bunu düşünmeliyiz bence.

düşünüyorum kızım doktor olmasın ama balerin olsun. çok isterim. herkes aynı şeyi yapıyor oluyor. çocuklara fırsat tanımak gerek. söylediğiniz soru tipi 8 yaş için o kadar zor ki. ne gerek var yani? çocuklarımızı keşke buna zorlamasak.

mesela kendimden de örnek vereyim kpss ye hazırlanırken en basit bakın en kolay sorularda işlem hatası yapıyordum. ama aşırı zor, geçmiş sınavlarda çözülme yüzdesi çok az soruları şak şak yapıyordum. hemen dikkat eksikliği hapı vs veriyorlar çocuklara şimdi. doktora gitsem bunu desem en çok bana ilaç verirlerdi herhalde. yazık günah sınav zamanında çocukların çoğu küçük yaşta zombiye dönüyor.

biraz daha sakin olalım. daha bir şeyleri yapmak akademik olarak başarılı sayılabilme yaşı çok küçük.

Bazı sorular bana bile ağır geliyor, özellikle din kültürü dersinde ezberler çok ağır geliyor mesela ben ezberleyemiyirum.

Evet yaşları çok küçük ama bir sıkıntı varsa şimdiden halletmek gerekiyor, keşke benim kızım matematik yapmak zorunda olmasa ama maalesef yapmak zorunda...

Evet yaşları çok küçük ama bir sıkıntı varsa şimdiden halletmek gerekiyor, keşke benim kızım matematik yapmak zorunda olmasa ama maalesef yapmak zorunda...
işte bir sıkıntı arıyoruz hemen de sıkıntı yok ortada. yaşına göre bu tür soruları kavrayamaması çok normal.

ayrıca matematiği mükemmel olmak zorunda da değil. olduğu kadar olması yeterli yeter ki çocuklar mutlu olsun.

Yanlış anladınız sanırım.Ödevle ilgili bir şikayetim yok ki.Ekstra bir şeyler yapmamız tavsiye edilmiş.Ben de zaten ödev yapıyoruz morpacampuse falan zamanımız yok dedim.Ablam,kardeşim öğretmen ödevin gerekliliğinin bilincindeyim.

Yani şimdi ben müfredat nedir,nasıl işliyor bilmediğim için öğretmen de söyleyince herhalde bu yaş grubu için uygundur diye düşündüm.Yine de uzman biri görsün,değerlendirsin benim de içim rahat etsin.Sizin durumunuz için de kolaylıklar dilerim.

İlla bütün dersleri iyi olsun gibi bir çabam yok.Ama hani artık sadece matematik değil bütün dersler yorum/mantık yürütme üzerine.Varsa eğer bi sıkıntı şimdiden çözülsün istiyorum.

Ben bir problem olduğunu sanmıyorum en azından eğer aklınızdan zeka geriliği gibi düşünceler geçiyorsa içinizi ferah tutun bence. Belki dikkat problemi yaşıyordur, belki çok aktif bir çocuktur odaklanamıyordur vs. Bir pedagogla görüsünce netlesecektir ama hemen endişe etmenizi gerektiren bir durum yoktur bence

Aynen kızımın cümlesi artmış anne o zaman toplayalım, azalmış anne o zaman çıkaralım, olmadı carpalim vb.
Cocuklar ilk Basta oyle ogrenebilir, daha sonra yapa yapa mantigini kavrar. Bazen ogretmenler iyi ogretemiyor Bence. Mesela cocugun anlamadigi bir sey oluyor, Ben anlatilp bi kac alistirma yapinca cocuk hemen kavriyor. Ben de demek ki ogretmen ogretmek icin vakit harcamamis diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…