- 7 Nisan 2021
- 809
- 1.096
Merhaba sevgili anneler kızımla ilgili aklıma takılan bi soru var sizinle paylaşmak istedim kasımda sekiz yaşına girecek küçük yaştan itibaren sivilceleri vardı üç kez bir yıl arayla cilt doktoruna götürdük cildi çok yağlı dendi ilaç verildi ilaç kullandığı dönemlerde geçti ama sonra tekrarlayınca erken ergenlikten şüphelendik ve tekrar doktora götürdük 5 yaşında hormon tahlilleri yapıldı temiz çıktı bir yıl sonra 6 yaşında bikini bölgesinde hafif tüylenme gördüm kıl gibi değil ince tüy tekrar götürdük hormon tahlilleri temiz çıktı yine hatta doktor erken ergenliğin en önemli belirtisinin meme oluşumu olduğunu söyledi ama şimdi kızım neredeyse 8 yaşında koltuk altında tüylenme başladı e doğal olarakta ter kokusu başgösterdi meme oluşumu hala yok ama ben yine de çok endişeleniyorum
Şimdi size sorum tekrar doktora götürmeli miyim erken ergenlik olmasa da bu yaşta tüy ve ter kokusu normal mi bu konuda psikolojisini de etkilemek istemiyorum aranızda böyle bir durumla karşılaşan duyan bilen varsa bana bi akıl versin lütfen ne yapacağımı şaşırdım şimdiden çok teşekkür ederim
Şimdi size sorum tekrar doktora götürmeli miyim erken ergenlik olmasa da bu yaşta tüy ve ter kokusu normal mi bu konuda psikolojisini de etkilemek istemiyorum aranızda böyle bir durumla karşılaşan duyan bilen varsa bana bi akıl versin lütfen ne yapacağımı şaşırdım şimdiden çok teşekkür ederim