• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Zayıflamanın 16 altın kuralı

Yaklaşan yaz mevsimi sebebiyle birçok insanı saran plaj telaşı aslında çözümlenemeyecek bir sorun değil. Fazla kilolarınızdan dertliyseniz, önerilerimize kulak vererek formda bir yaz geçirebilirsiniz.

Güzel bir güne su ile başlayın…

Yağ yakma konusunda bir etkinliği olmasa da, bütün gece sizinle birlikte uyuyan sindirim sisteminizi uyandırmanın en güzel yolu, güne su içerek başlamaktır. Güne 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı oda sıcaklığında su içerek başlayın, barsak sorunlarına hoşça kal deyin…

Kahvaltıyı atlamak çözüm değil, sorundur…

Pek çok insan kahvaltı öğününü atlayarak kilo vermeye çalışır. Fakat kahvaltı gece boyunca aç kalmış bedenimizi canlandırmak ve açlıktan yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için en doğru yoldur.1-2 dilim peynir, tam buğday unundan ekmek ve bol salata ile süsleyeceğiniz bir kahvaltı sofrası daha zinde hissetmenizde anahtardır. “Kahvaltı için vaktim yok” veya “Acelem var” diyenlerdenseniz, 1 peynirli sandviç veya müslili süt gibi kahvaltılıkları da tercih edebilirsiniz. Tabi ki miktarları abartmadan…

Gününüzü ara öğünlerle süsleyin…

Metabolizmanızı dinç tutmak için ara öğünler tüketmeye gayret edin. Ana öğünler arası tüketeceğiniz bir porsiyon meyve veya yoğurt veya küçük 1avuç kadar fındık veya küçük bir peynirli sandviç, kan şekerinde oluşabilecek ani düşmeleri engelleyerek, tatlı krizini önler, açlığınızı yatıştırır, bir sonraki öğünde aşırı miktarda besin tüketmenizi engeller.

Öğün atlamak, kendi metabolizmamıza yaptığımız bir suikasttir…

Öğün atlamanın kilo verme ve formda kalma konusunda yararı olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda kan şekerinin düşmesine neden olarak açlık hissini arttırır. Bir sonraki öğünde aşırı dolu bir mideyle sofradan kalkmanıza zemin hazırlar, gereksiz alınan kaloriler de cabası! Bu nedenle öğün atlamamaya ve 4 saatten daha uzun süre aç kalmamaya özen göstermelisiniz.

Hayatın asıl kaynağı suya önem verin…

Özellikle yazın terleme sonucu sıvı kaybı artacağından, su tüketiminizi arttırmalısınız. Zayıflama döneminde vücutta oluşan yıkım ürünlerinin atılabilmesi içinde su tüketimi çok önemlidir. Vücutta gerçekleşen dolaşımınıza destek olun ve günde 10-15 su bardağı (2-3 litre)su için.

Vitamin ve minerallere sofrada yer açın…

Vitaminler ve mineraller vücudun işlevlerini tam olarak yerine getirmesi ve metabolizmanın çalışması için gereklidir. Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için sofranızda bütün besin gruplarına yer açmanız gerekir. Süt ürünlerine, az yağlı etlere, tam tahıl ürünlerine ve tabi ki sebze ve meyvelere sofranızda yer verin…

Sebze ve meyveler sofraların baş tacı…

Günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanması ve sağlığınızın korunması için günde en az 5 porsiyon çiğ sebze ve meyve tüketilmelidir. Yapılan son araştırmaların sonuçları, sağlığı korumak için gerekli olan birleşikleri yeterli oranda alabilmek için günlük meyve ve sebze tüketimimizi 9 porsiyona çıkarılması gerektiği yönünde.

Gizli enerji depolarına dikkat! ıçecekler…

Yapılan araştırmalar son yıllarda günlük alınan enerjinin yaklaşık %30’unun içecekler içinde yer alan şekerden veya mısır şurubundan karşılandığını göstermiştir. ıçeceklerinizi doğru seçmek, vücudunuza gereksiz kalori yüklemesi yapmanıza engel olacaktır. Şekerli ve karbondioksitli içecekler, hazır meyve suları ne kadar cazip görünse de, buzlu bir ayran, taze sıkılmış bir meyve suyu ve hafif şekerli bir limonata ferahlarken sağlıklı kalmanızı da sağlar…

Alkol… Olmalı mı? Olmamalı mı?

Alkolün aşırı miktarlarda tüketimi kalp sağlığına ve karaciğere zarar vermesinin yanı sıra, kilo almaya da neden olur. Vücutta dolaşımı bozarak ödemi arttırır. Yazın alkollü içecek içmeden geçer mi diyenlerdenseniz, içtiğiniz alkollü içeceğin çeşidine ve miktarına dikkat etmeli ve alkollü içeceklerle birlikte bol su içmelisiniz. Alkol, mutlaka tok karına, yemeklerle birlikte veya fındık, fıstık, beyaz peynir gibi yiyeceklerle birlikte tüketilmelidir. Alkolün protein ve yağlı yiyeceklerle birlikte ve bol su içerek tüketimi, emilimini yavaşlatır.

Öğünlerinizin glisemik indeksini azaltın…

Yüksek glisemik indeksli besinler kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşürürler. Kan şekerinin hızlı düşmesi, yoğun açlıkla veya tatlı krizleri ile son bulur. Besin seçimlerinizde “beyaz”lar yerine “kahverengilere” yer vermeniz (kahverengi pirinç, makarna, şeker gibi), öğünlerinizde karbonhidratlı besinler yanında proteinli besinlere yer vermeniz ve salatanıza az miktarda zeytinyağı eklemeniz, öğünlerinizin ve diyetinizin glisemik indeksini azaltarak açlık hissiyle yaptığınız mücadele de size destek olacaktır.

Light deyip geçmeyin, light deyip seçmeyin…

Light ürünler doğal versiyonlarına nazaran daha az enerji içerseler de, bu tür yiyeceklerin ve içeceklerin bir sonraki öğünde tüketilen besin miktarını arttırdığına dair veriler vardır. Bilim uzmanları araştırmalarına devam ederken, sizde haftada 2 kezden fazla light içecek tüketmemeye özen gösterin.

Zararsız atıştırmalar aslında zararlıdır…

Bir lokmadan bir şey olmaz demeyin. Yapılan bazı araştırmalarda, bir lokmalık atıştırmaların günlük enerji alımını %5 ila 10 ölçüsünde arttırdığını gösterilmiştir. Günlük aldığınız enerjiyi %5ila 10 azaltmak sizin elinizde…

Doğru seçimlerle açık büfeler artık düşman değil…

Yaz aylarında kilo almaya sebep olan nedenlerden biri de açık büfelerde doğru seçimler yapmamaktır. Açık büfelerde çok fazla miktardaki besin tüketimi, kızartma, kavurma gibi yüksek yağ içeriği olan yiyeceklerin tercih edilmesi, ağır hamur tatlıları ve aşırı alkol kilo alma nedenlerindendir. Fırında veya ızgara olarak hazırlanmış az yağlı etleri, yoğurdu ve tam buğday unundan ekmekleri, pilav, makarna gibi diğer tahıl ürünlerini ölçülü miktarda almak, bol salata ile süslemek sağlıklı ve formda kalmak için sağlam bir yoldur. Tatlı seçimi de bir diğer önemli konudur. Ağır hamur tatlıları yerine tüketeceğiniz bir sütlü tatlı, içerdiği kalsiyum minerali ve daha düşük enerjisi ile daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

Yazla birlikte kemikler daha güçlü…

Ultraviyole ışınların cilde teması ile vücudumuzda sentezlenen D vitamini, kemiklere kalsiyum taşınmasında önemli rol oynar. Yapılan çalışmalar, cilde sürülen faktörlü güneş koruyucularının D vitamini sentezini azalttığını ortaya koymaktadır. Güneş koruyucuları kullanmaya devam edin, fakat güneşin tehlikeli ışınlarının dünyaya daha az geldiği akşam saatlerinde günde 10 dakika güneşlenmeye de özen gösterin.

Hareket edin, formda kalın sağlıklı yaşayın…

Kışın miskinliğini artık üzerinizden atın. Her gün en az yarım saat yapacağınız yürüyüşler forma girmenizde ve formda kalmanızda size yardımcı olacaktır. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan plaj voleybolu, treaking gibi sporlarda enerji harcamanızı arttırarak form tutmanızı, sağlıklı yaşamanızı aynı zamanda iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

Ve yazın vazgeçilmezi: Dondurma…

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan dondurmadan uzak kalmanız gerekmiyor. Dondurma, kalsiyum ve riboflavin içeriği nedeni ile besin değeri yüksek bir besin. Fakat şeker içeriği nedeni ile miktarlara dikkat etmek gerekmekte. Günde 2 topu geçmemeye gayret edin. Enerji içeriği yüksek soslu ve kremalı olanları tercih etmek yerine, taze sütten yapılmış hafif dondurmaları deneyin.

Öğünlerinizi daha sağlıklı yapmanın 10 yolu

Diyetin anayası

8. TAKIM * *97.ETAP SONUÇLARI**
akrep33 ( 60,0 ) / 60,0 / 0,0 / 0,00% )
asi_deniz (kendi isteğiyle ayrıldı )
husel ( 73,0 ) / 73,0 / 0,0 / 0,00% )
lubabe ( 72,2 ) / 72,2 / 0,0 / 0,00% )
hozlemk ( 78,6 ) / 78,6 / 0,0 / 0,00% )
azad ( 61,0 ) / 61,0 / 0,0 / 0,00% )
çitos (kendi isteğiyle ayrıldı )
duru16 ( 80,0 ) / 80,5 / -0,5 / -0,63% )
selma12 ( 83,5 ) / 82,3 / 1,2 / 1,44% )
azrasıla ( 103,8 ) / 103,8 / 0,0 / 0,00% )
azra_sila ( 117,0 ) / 117,0 / 0,0 / 0,00% )
8. TAKIM TOPLAM KıLO ( 729,1 ) / 728,4 / 0,7 / 0,10% )

azra bak bu tam bize göre geniş kalçalar ve basenler için ama bu karışım hazır müslilerle aynı onlardan yesek olmazmıki
Geniş kalçaları eriten karışım

Kalçalarınızın genişliğinden şikayet mi ediyorsunuz? Bu diyet 6 haftada pek çok kadının başlıca derdi olan kalça problemini ortadan kaldırıyor...

6 hafta boyunca uygulayacağınız bu özel karışımlı müsli diyetiyle, kalça ve basen bölgelerinizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. Ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var. Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor. Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar.

Müslinin hazırlanışı

Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. ıçeriğinde badem ve kurutulmuş meyveler ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor. Hazırlanışına gelince...

Malzemeler

2 fincan yulaf tanesi,
2 fincan kırılmış fındık,
1 fincan buğday,
1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm,
1 fincan ayçiçek tohumu,
1 fincan badem,
1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

Günlük menü >>>

Kahvaltı: Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz

Saat 11.00: Bir elma

Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz

Öğleden sonra: Bir avuç kuru üzüm

Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar

Yatmadan önce: Bir portakal

Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

Ana öğünler

Pazartesi: Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve

Salı: ıki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.

Çarşamba: Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.

Perşembe: ınce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.

Cuma: Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.

Cumartesi: Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.

Pazar: 3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.

selma kuzum bir sende var bu hafta kıpırtı
anam nolduk böyle bende valla homili girtlak götürüyorum diet miet yok
ama genede seviniyorum kilo almadığım için
hayırlısıyla bir ev bulsamda taşınsaydım ya ben böyle takıntılıyım işte
belirsizlik olunca hayatımda yemeye vuruyorum kendimi spor mpor yapamıyorum

azracık üzüldüm bir tanemmm :çok üzgünüm:
işte bazı erkekler böyle sorumluluk duygusu gelişmemiş :oklava:
çok zor gerçekten yaşadıkların :1no2:
ama olayın iyi yönündende bakmayı denesen en azından kızın için sen varsın

düşünsene senin olmadığını
böyle bir durumda daha zor olacaktı sılanın durumu şükür de bir tanem şükür :Saruboceq:
bizim buralarda bir söz vardır
baba sarığı kaba
ana yüreği yana derler Şeniz

Sıla canım Allah yardımcın olsun Eski eşinede akıl fikir versin çocuğu ile ilgilensin ınşallah.

Selma 12 hoşgeldin aramıza :))

Lillycim Maşallah Eceyi tebrik ediyorum ınşallah yaza fıstık gibi girecek:)

Edicim karbonhidrat diyeti nasıl gidiyor bende düşünüyorum başlayayımmı faydası varmı???

kızlar kaç gündür işlerim çok yoğun üstüne birde regl ama bu sefer çok sancılı ve çok şişim ne yazıkki.
akşam nete girdim geçmişi okuyup 2 satır yazayım diye biraz geçmişi okudum apartman boşluğundan ağlama sesleri koştum kapıya karşı komşumun abisi kaza yapmış tlf gelince kendinden geçmiş bu sefer bilgisayarı unuttum onunla ilgilendim eve geldiğimde sıramı kaybetmiştim zaten:(( Bu arada çok şükür komşumun abisi iyiymiş arabasına kamyon çarpmış adamda birkaç kaburga kırığı ve kolunda kırıklar olmuş.

azracık üzüldüm bir tanemmm :çok üzgünüm:
işte bazı erkekler böyle sorumluluk duygusu gelişmemiş :oklava:
çok zor gerçekten yaşadıkların :1no2:
ama olayın iyi yönündende bakmayı denesen en azından kızın için sen varsın

düşünsene senin olmadığını
böyle bir durumda daha zor olacaktı sılanın durumu şükür de bir tanem şükür :Saruboceq:
bizim buralarda bir söz vardır
baba sarığı kaba
ana yüreği yana derler Şeniz
saol abla
elımde değıl zoruma qıdıyor
o kışı ıçın nemzn öncelıklı oldu kı zaten

Sıla canım Allah yardımcın olsun Eski eşinede akıl fikir versin çocuğu ile ilgilensin İnşallah.

Selma 12 hoşgeldin aramıza :))

Lillycim Maşallah Eceyi tebrik ediyorum İnşallah yaza fıstık gibi girecek:)

Edicim karbonhidrat diyeti nasıl gidiyor bende düşünüyorum başlayayımmı faydası varmı???

saol cnm İnşallah. dıyorum zaten
başka ne dıyıım kı

saol abla
elımde değıl zoruma qıdıyor
o kışı ıçın nemzn öncelıklı oldu kı zaten

saol cnm İnşallah. dıyorum zaten
başka ne dıyıım kı

sanki hayatında olduklarında bi b..k a yarıyolar bu kaba düşüünceliler :oklava:
la havle demekten anam ağladı iki gündür
görünürde sorun yok gibi :1no2:
derdimi sizden başka kimselere açamıyorum bakın şimdi tarafsızca anlatayım ve bana akıl verin yada haklısın haksızsın deyin a.s
kayınvalidem ve kayın pederim bende ya maşşallah öyle kötü durumda değiller
dün kayınvaliden doğalgazı açayım dedi sabah gitti 1 saat lik eve gitti akşam üstü geldi
bu arada bende tüm gün ütü yaptım
kayın pederi temizlik yapıp rahaytsız etmiyim diye
dün böyle geçtiii gitti
gelelim bu güne
kayınvalidemin diş randevusu vardı sabah gitti gidiş o gidiş
evine geçecekmiş ordanda bu akşam evlerine geçeceklerdi de önceden gideyim demişmiş te miş miş
odüşünmüşki ben önceden gideyim falan -tatlicadiarzu-
bu arada evde temizlik yapması falan gerekmiyor kadın ı geldi evibi dip köşe temizledi zaten

e kızlar soruyorum size bugün benim oğlum gelecek bu ev temizlenecek
kaç gündür hasta var evde her yerin dezenfekte olması lazım ikiside dizanteri çünki
bu bana mustahakmı :1no2:
eşime diyorum darılıyor bana bakacaksın
ulan şaşkın herif senmi bakıyon bütün gün temizlik bulaşık kıçlarına dönmek
ben ne yapayım kızlar bu durumda
bu kadın kocasını niye bırakıp gidiyo bana sebebi ne
burda olsada bir bardak suyunu verse kötümü
yanlışmı hissettiklerim bi deyiverin
benmi abartıyorum yoksa gerçektenmi abartılacak bir mevzu yŞadıklarım senağlama
kayınpederle ben yine kaldıkmı şimdi -tatlicadiarzu-
of ulan offfff
engüzelini yapmışınız azra duru
çekmiyecen bunları anaları ayrı dert danaları ayrı dert bunların a.s

kızlar regl oldum karın ve bacak ağrısından ölüyorum ne olur bi tavsiye ilaç içtim geçmedi

dün bışeye çok üzüldüm arkadaşlar sızlerlede paylaşmak ıstıyorum
sılanın babası yaklaşık 15 qündür burda normalde dıyarbakırda qörevlı ızınde şuan
ve bn ona herqün tlf açıyorum qel buqün kızını okula sen bırak yada okuldan çıkışta sen al dıyorum
dün nerden estıyse aradı ve kızı aşağı ındır okula bırakacam dedı tmm dedım
nasıl bı anneyım düşünün kı öle anneler var ayrıldıkları ıçın evladı babaya koz dıe kuıllnıp qörüştürmüyorlar bn ıse
qörüşmelerı ıçın yalvarıyorum nerdeyse
herneyse
akşam kızımı almaya qıttığımde ıse sılanın okul müdıresı sıla dedı buqün çok mutluydu
neden ? dedım
qün boyunca kuzum babasından bahsetmış okula bnı bıraktı bn ona yol tarıf ettım
tüm arkadşlarına demış yavrum bnm
çocukda haklı ılkkez olunca mutlu oldu
bnm 4 yaşındakı kızm bıle herşeyın farkında ama
o babası denecek mahlukat daha bışeyın farkında değıl
bı anne olarak ıçım çok parçalandı senağlama

inan çok duygulandim diyecek söz yok

Lilly aman biraz daha sabır inan çok iyi anlıyorum durumunu okurken bile içim sıkıldı ama sen Allah rızası için yapıyorsun sakın içini daraltma Allah seni evlatlarından güldürsün hem düşün oğlun geldiği zamanki mutluluğunu bugünleri hatırlamazsın bile. Üstelik eniştemiz hoş bir insan onun hatrına az daha sabret benim altın kalpli arkadaşım Şeniz

sanki hayatında olduklarında bi b..k a yarıyolar bu kaba düşüünceliler :oklava:
la havle demekten anam ağladı iki gündür
görünürde sorun yok gibi :1no2:
derdimi sizden başka kimselere açamıyorum bakın şimdi tarafsızca anlatayım ve bana akıl verin yada haklısın haksızsın deyin a.s
kayınvalidem ve kayın pederim bende ya maşşallah öyle kötü durumda değiller
dün kayınvaliden doğalgazı açayım dedi sabah gitti 1 saat lik eve gitti akşam üstü geldi
bu arada bende tüm gün ütü yaptım
kayın pederi temizlik yapıp rahaytsız etmiyim diye
dün böyle geçtiii gitti
gelelim bu güne
kayınvalidemin diş randevusu vardı sabah gitti gidiş o gidiş
evine geçecekmiş ordanda bu akşam evlerine geçeceklerdi de önceden gideyim demişmiş te miş miş
odüşünmüşki ben önceden gideyim falan -tatlicadiarzu-
bu arada evde temizlik yapması falan gerekmiyor kadın ı geldi evibi dip köşe temizledi zaten

e kızlar soruyorum size bugün benim oğlum gelecek bu ev temizlenecek
kaç gündür hasta var evde her yerin dezenfekte olması lazım ikiside dizanteri çünki
bu bana mustahakmı :1no2:
eşime diyorum darılıyor bana bakacaksın
ulan şaşkın herif senmi bakıyon bütün gün temizlik bulaşık kıçlarına dönmek
ben ne yapayım kızlar bu durumda
bu kadın kocasını niye bırakıp gidiyo bana sebebi ne
burda olsada bir bardak suyunu verse kötümü
yanlışmı hissettiklerim bi deyiverin
benmi abartıyorum yoksa gerçektenmi abartılacak bir mevzu yŞadıklarım senağlama
kayınpederle ben yine kaldıkmı şimdi -tatlicadiarzu-
of ulan offfff
engüzelini yapmışınız azra duru
çekmiyecen bunları anaları ayrı dert danaları ayrı dert bunların a.s

lili abla Allah sabır versin zor valla ...........

en sonunda gittiler
o kadına gezme fırsAtı vermedim eşime tel ettim kayınpederimde 15 gündür hastanelerde sıkılmıştı
namazdan sonra götürdü babasını -tatlicadiarzu-
allahım affet bu yaştan sonra kötü gelin olmayıda öğrendim senağlama

saygısızlık yapmadım ama bu düşündüklerim bile içime sinmiyor senağlama

Back