• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Tekrar geçmiş olsun Batuhanım, demek ki sorun hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil :31:
En kısa zamanda nihai bir çözüme kavuşmasını diliyorum tatlım :16:

Bugünkü listen de gayet güzel, tebrikler :81:

selam kizlar bugün giremedim cok özür
cocuklar rahatsiz biraz
oglumda yine kabizlik napacam sasirdim
özür dilerim ama diyetimi bozmadim onu biliyorum en azindan :))

sabak tost yedim sekersiz cay ile
öglen tarhana corbasi yesil salata ve yumurtali ispanak yedim
aksam izgara tavuk ve 1 kase yogurt yedim
3 litre su ictim ve 1.5 saat yürüdüm

Ama uygulama konusunda mükemmelsin, ilk geldiğini günü hatırlıyorum, o günden bugüne hep iradeliydin.

Zaten güzel sonuç ortada, ne kadar zamanda ne kadar kilo verdin ve ne kadar büyük bir şeye imza attın :65:

Tekrar geçmiş olsun Batuhanım, demek ki sorun hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil :31:
En kısa zamanda nihai bir çözüme kavuşmasını diliyorum tatlım :16:

Bugünkü listen de gayet güzel, tebrikler :81:

cok sagol canim benim bunda senin payin cok büyük canim sana cok tesekkür ederim
tabikki burdaki tüm arkadaslarimin bana destegi oldu hepimizin basarisi olarak görüyorum ben
ayrica menümüde begendigine sevindim
ve gecmis olsun dileklerin icinde ayrica tesekkür ederim
oglumun durumu malesef 1.5 yasindan beri böyle alismam gerekiyor sanirim artik bu duruma

Ufacık bir katkım/faydam olabildiyse o bile yeter bana :)

cok sagol canim benim bunda senin payin cok büyük canim sana cok tesekkür ederim
tabikki burdaki tüm arkadaslarimin bana destegi oldu hepimizin basarisi olarak görüyorum ben
ayrica menümüde begendigine sevindim
ve gecmis olsun dileklerin icinde ayrica tesekkür ederim
oglumun durumu malesef 1.5 yasindan beri böyle alismam gerekiyor sanirim artik bu duruma

GERBERA
Diyeti bozdum diyorum, sen mesajımı beğeniyorsun :)
Bana kastın mı var yoksa :9:
diyeti bozmana değil kurduğun cümle tarzı beğendiğim bir tarz hoşuma giden buydu yani:27:

Yine mi asker ziyareti ???
Asker ziyareti de mevlit de misafirlikte bitmiyor desene :) :1:

Yarın 100 tane olmasa da 50 taneyle denemeye başlarım hemen, çok teşekkürler :66:

hakket ya ne çok bahane :60::60:
çarşamba evimiz satılıp satılmayacağı belli olacak çok heycanla bekliyorum :82:kiracıyız burda ve taşıncaz mecbur :82:
Hanımlar kumbara modelinden bahsetmek istiyorum sizlere.
Bilerek ya da bilmeyerek uyguladığımız bir yöntem bir bakıma.
İzlenecek adımlar şöyle:

1- Günlük harcadığın kalori miktarını hesaplıyorsun.
2- Günlük ne kadarlık bir kısıtlamaya gideceğine karar veriyorsun.
3- Günlük kalori miktarını 7 günle çarpıyorsun.
4- Çıkan sonuç senin kumbarandaki paran oluyor. 1 hafta boyunca bu kaloriyle idare edeceksin, ister 1 gün 4000 kalori ertesi gün 800 kalori alrsın, istersen tasarruflu bir şekilde harcarsın.

Örnek:

Benim günlük ortalama kalori ihtiyacım 1800 kalori ( 1. adım)
300 kalorilik bir kısıtlamaya gidiyorum = 1500 kalori ( 2. adım)
1500 x 7 = 10500 haftalık bonusum (3. adım)
1 hafta boyunca her gün aldığım kalori miktarını bu toplam bonustan düşüyorum. Mesela bugün 4000 kalori aldım diyelim, diğer 6 gün için 6500 kalorilik bonusum kalmış oluyor.

Bu şekilde " nasılsa kaçamak yaptım, hadi bütün diyet güme gitsin " psikolojisine girmiyorsunuz. Nasılsa telafi için önünüzde ekstra ekstra günler oluyor. Ben bu yöntemi çok seviyorum, hem beni motive ediyor :81:
yarın bunu uygulayım o zaman
ben aç kalsamda veremeyenlerdenim kızlar.. ki.. bana ya hiç bişy yedirmiceksn yada bişyler yiyince sınırm olmayınca hepten sapıtıyorm. denemekten zarar çıkmaz diyerekten düşnmüştüm.. ama bilmemki ya.. kendime bir dur demem lazm....:26:
ilk gerçek diyete başladığım zamanı hatırlıyorum :27:ne kadar zorlanmıştım yediğimin devamını getirmemek için:27:
Hanımlar ben perşembe gününe kadar gelemeyeceğim, online olabilsem de bu çok kısıtlı olur.
Umarım hepimiz perşembe günü güzel sonuçlar elde ederiz :121:
:58::58::58:

Ufacık bir katkım/faydam olabildiyse o bile yeter bana :)

Hanımlar ben perşembe gününe kadar gelemeyeceğim, online olabilsem de bu çok kısıtlı olur.
Umarım hepimiz perşembe günü güzel sonuçlar elde ederiz :121:

olmazmi canim cok faydan oldu ki burdaki herkesin oldu dedigim gibi
ayrica cokta bos birakma ne olur bizi

Hayırlısı olsun Papatya, inşallah faydasını görürsün :)
Ben daha önce denemedim ama belki deneyen arkadaşlar vardır.

sağol canım bugün kavitasyona gittim artık bana göbek çalışmayalım yoksa iç organlarına zarar verebilir çünkü sende göbek falan yok dedi :65::66::62:
basen için devam edicem :8:
senin nasıl gidiyor?

kızlarr nerelerdesinizzz..:3: dün hatırlarsınız 64.2 kalkmıştım bir anda artmıştı kilom. şuan nasıl oldu anlamadm ama 62.3 üm...regl olmadım henüz bide. mantıki hiç bir açklama bulamadm. dün 3 litre soğuk su içtim. soğuk su işe mi yaradı acaba anlamadm ki.:66: tartıda da bozukluk olabilir tabii.

Son düzenleme:
Hanımlar bir konuyu sizin oyunuza sunmam gerekiyordu, o yüzden rahat edemedim, koşa koşa geldim :)

OYLAMA KONUSU : Yarışmanın herhangi bir etabında izin alarak ayrılan ve daha sonra geri dönen bir yarışmacı,

- Kilo vererek geri dönerse verdiği kilo etap sayısına bölünüyordu.

ÖRN: 3 etaptır yokum, 9 kilo verdim, 9 değil de 3 kilo vermiş kabul ediliyorum.

- Kilo alarak dönerse hiçbir şekilde kilosu bölünmüyordu.

ÖRN: 3 etaptır yokum, 9 kilo aldım, listeye de 9 kilo olarak yansıyor.

Verilen kilonun bölünmesinin gerekçesi olarak, yarıştan hiç ayrılmamış ve o hafta birinciliği hak etmiş birinin geri dönen kişi nedeniyle birinciliği alamaması ve bunun yaratacağı mora kaybı gösteriliyor.

ÖRN: Ben yarışmadan ayrılmadım, bu hafta da 1 kilo vererek 1. oluyorum ama Elif geliyor, 3 etaptır yarışta yok, 3 kilo vermiş ve kilosu bölünmezse hopp 1. oluveriyor.

Alınan kilonun bölünmemesinin nedeni olarak da kilo alarak geri dönen kişinin kendini kötü hissetmesi, takımına karşı sorumlu hissetmesi hedeflenmiş.

ÖRN: Biz takımca bu hafta çabaladık, kilo verdik, belki de derece elde edeceğiz ama Elif 3 etaptır yok, kiloları almış ve onun aldığı 3-5 kilo bölünmediği için biz direkt sonuncu oluyoruz.

Özetle, benim karşı çıktığım nokta; bir üyenin takımına karşı sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı tüm bir takımın cezalandırılmasının yanlış olduğudur. Ayrıca bir eşitlik olmalı, ya hem alınan hem de verilen kilo bölünmeyecek ya da her ikisi de bölünecek.

SİZDEN RİCA ETTİĞİM

Takımların genelinde takım kaptanından etkilenme, onun kararına uyma eğilimi görüyorum, üstelik bunu sorgulamadan yapıyor, kendi düşüncelerini/ iradelerini ortaya koyamıyorlar. O zaman bu oylamanın ne anlamı kaldı?

Ben bizim takımdaki her bir üyenin kimseden etkilenmeden sadece kendi düşüncesine göre oylama yapmasını istiyorum. Benim ya da bir başkasının görüşünden bağımsız olarak.

SORU ŞUDUR:

Kilo alıp da geri dönen üyenin aldığı kilolar etap sayısına bölünsün mü?

Bölünmesin diyorsanız : HAYIR

Bölünsün diyorsanız : EVET

Şu an halihazırda 13 aktif üyemiz var 7 HAYIR ya da EVET oyu takımımızın görüşünü/rengini belirler.

:72: YAŞASIN DEMOKRASI :72:

selam kizla hayirli pazarlar
uruzcum bence bölünmeli
bazen görüyorum ayrilmis 5-6 hafta öyle kaliyor sonrada geldiginde
atiyorum 2 kilo almis ama bunu yansitmiyorlar
ve öbür haftada yansimiyor taki kilo verene kadar ozaman tabiki
asilinda sonuncu olmasi gereken takim bazen atiyorum 3. oluyor
bence haksizlik
tabiki konuyu nekadar anladiim bilmiyorum ama beniim düsüncem tabiikki:)))

Senin adına çok sevindim Elif :)
Bu demektir ki şok diyetten vazgeçtin :64:

kızlarr nerelerdesinizzz..:3: dün hatırlarsınız 64.2 kalkmıştım bir anda artmıştı kilom. şuan nasıl oldu anlamadm ama 62.3 üm...regl olmadım henüz bide. mantıki hiç bir açklama bulamadm. dün 3 litre soğuk su içtim. soğuk su işe mi yaradı acaba anlamadm ki.:66: tartıda da bozukluk olabilir tabii.

OYLAMA (Nickler alfabetik sıraya göre sıralanmıştır)

Not: Şenay'ın kısa vadede girmesi mümkün olmadığı için listeye yazmadım ama girdiği an oy hakkı vardır.

AySeCeYLin

AzraSılam

batuhanım => EVET

elif190

gerbera1987

gulsenbasak

handerya

haticekar

lamamma

papatya89

sevgilim_benim

xetrax

uruz

Sabah kahvaltı sofrası mayın tarlası gibiydi; börek, gözleme, reçeller vs.

Ben ne yedim? :)

4 bardak şekersiz çay
2 ısırık su böreği
yarım gözleme
yarım tabak salatalık
50 gr kadar peynir

Bu sınavdan fazla fire vermeden geçtim :)

Kahvaltıyı geç yapmadığımız için öğle yemeği yemedim.

Az önce de 1 tabak karışık meyve salatası yedim :8:

bugün
sabah
2 dilim ekmekten karışık 2 tost
öğlen
nohut yemeği 1 porsiyon yanında 2 bardak ayran
arada biraz leblebi ve fındık
akşam
haşlanmış brokoli yanında 150 gr yogurt,meyveli soda
ilerleyen saatler çilekli activia yiyeceğim
toplam 1510 kl
30 dk da bisiklete bineceğim en az 5 dk da twist yaparım 20 tane de mekik:8: