Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

çooook tebrik ediyorum seni maşallah ekmeksizde yaşanıyormuş bunu kanıtladın bize bravooo

Teşekkür ederim Papatya :)

Mideni susturma çalışmaları nasıl gitti merak ediyorum :)
İnşallah açlığına yenilmemişsindir.

bu hafta şöyle bi baktım listelerime 1500 ü aşmamışım
geçen hafta neydi öyle 3000 kal. falan

Geçen haftaya göre bu haftaki listelerde iyi yönde değişimler var :)
Aynen böyle devam etmeni dilerim Papatya !

Liste biraz karbonhidrat ağırlıklı olsa da yine de güzel, afiyet olsun.

Diyetin çok güzel gidiyor sanırım uruzcum. Tebrikler. Umarım böyle devam eder.

Teşekkür ederim Hatice, senin de bu şekilde güzel devam etmeni diliyorum :)

Afiyet olsun Ayşe, liste güzel bence :)

Son düzenleme:
bugün koşuşturmaktan ara öğün yapamadım şimdi akşam yemeğimi yicem..

listemin son hali

sabah
2 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 zeytin
1kk peynir

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

öğlen
patates salatası yarım porsiyon
2 kaşık ezme

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

akşam
yeşil mercimek yemeği yarım porsiyon
belki pilav 2 kaşık
roka domates salatası 1 demet roka 1 domates
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ara
1 elma

Son düzenleme:
kimse yok bugün topikte
4 gündür bisiklete binemiyorum kalçamı ağrıtmışım fazla zorladım kendimi herhalde.hareketsizde olmuyo evde.bakalım yarın başlayacağım tekrar inş. tekrarlamaz ağrı.yoksa halim kötü yürüyüş falan yapamam burda yürüyecek yer falan yok zaten.

Hareket etmeden olmuyor maalesef, bulunduğun yerde yürümek de pek mümkün değil, daha önce söylemiştin. Bu durumda en iyisi imkanın oldukça bisiklete binmek ama kademe kademe arttır istersen, birden zorlarsan birkaç günde pes edersin :)

aslında güzel gidiyodu pes etmeye niyetim yok ama 3 gün baya ağrı çektim yürürken falan.şimdi biraz egzersiz yapacağım.yarında hafif kademe de bisiklete devam inş.

aslında güzel gidiyodu pes etmeye niyetim yok ama 3 gün baya ağrı çektim yürürken falan.şimdi biraz egzersiz yapacağım.yarında hafif kademe de bisiklete devam inş.

Benim de hareket etmem lazım, böyle sadece günlük koşuşturma ile omuyor ama ne yapsam da daha çok kalori harcasam bilmiyorum

Okuduğum kitaptan önemli bir bilgi daha.

Gün içinde yediklerimiz vücudumuzun asidik değerinin artmasına neden oluyor, özellikle işlenmiş gıdalar vücuttaki asidik değeri arttıran şeyler. Aslında suların alkali özelliğe sahip olması lazım ama içtiğimiz suların hemen hemen hepsi asidik, o yüzden karbonatlı su içersek vücudumuzun asidik değeri dengeleneceği için kilo vermemiz kolaylaşacaktır. Ben yarından itibaren denemeye başlıyorum :)

Son düzenleme:
bende şişkinlik var bu ara tadı nasıl olur ki acab birde ölçüsü ne kadar olacak uruzcum.dene bakalım merakla bekliyorum

bende şişkinlik var bu ara tadı nasıl olur ki acab birde ölçüsü ne kadar olacak uruzcum.dene bakalım merakla bekliyorum

Tadı hoş değil, onu peşin peşin söyleyeyim
Ama vücut üzerindeki etkileri beni bunu uyguamaya ikna etti :)
Belki kitapta belirtildiği kadar içemem ama gün içinde en azından birkaç bardağımı bu şekilde karbonatlı içmeyi düşünüyorum.
1 bardağa 1 çay kaşığı koyuyorsun, yeterli :)

miktarı çokmuş ben içemem onu sade soda bile içemeyen ben bunu hayatta içemem ama gün içinde içtiğim 3 lt suyun içine 1 çay kaşığı atsam az da olsa bir fayda sağlar herhalde

Bikarbonat, sitrat, magnezyum, sodyum, flor ve kalsiyum, maden suyunda bulunan doğal dengeleriyle ürolojik hastalıkların seyri ve özellikle ameliyat sonrasında çok etkendir. Böbrek taşlarının tekrarlamasını önlemenin en kolay ve doğal yolu, maden suyunu bolca tüketmektir. Bikarbonatlı sular, alkali yapıları sayesinde mide asiditesini nötralize eder ve bu özelliği sebebiyle peptik ülser hastalığının tedavisinde önemli rol oynar. Yine fonksiyonel mide ve bağırsak hastalıklarında semptomları azaltıcı etkileri vardır.

Kalsiyum ve magnezyum içeren sular, stres sonucu gelişen ishal gibi şikayetleri önlemede de etkili olur.
Sülfatlı sular ise safra salgılarını ve akımlarını artırır. Kalsiyum zengini doğal mineralli sular, menapoz döneminde kadınlarda ve ileri yaşlarda erkeklerde kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde yeterli kalsiyum desteği sağlanmasında önemli bir seçenektir.

Son düzenleme:

Kime inanacağımı şaşırdım çünkü kitapta da tam tersi söyleniyor hatta karbonat içmenin asidik değerleri düşürdüğü için reflü gibi problemleri bile ortadan kaldırdığı söyleniyor...

Vücudun alkali değerini yükseltiyormuş, yani vücudun fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirebilmesi için gerekli olan değerleri sağlıyormuş. Vücut şişkinliğini giderdiği gibi böbreklerin de iyi çalışmasını sağlıyormuş.

Kime, neye inanacağız şimdi?

pöff hepte çarşamba akşamları annemlere gidiyorum sonra o güzelim ev yemeklerini yemek zorunda kalıyorum

[1] yesil cay 1 adet 0
[2] Sütaş Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 35 GRAM 119
[3] Salam 5 DİLİM 145
[4] Ekmek 3 DİLİM 195
[5] Bal 10 GRAM 31.5
[6] Kıymalı Karnıbahar 1 PORSİYON 187
[7] Ekmek 3 DİLİM 195
[8] Keşkek(tavuklu) 1 PORSİYON 350
[9] Muz 0.50 ADET 50
[10] Zeytinyağlı Pırasa 0.50 PORSİYON 112.5
[11] Pirinç Pilavı 0.50 PORSİYON 163

Toplam : 1548 kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…