Şu an sadece Şenay ile Handerya kaldı bildirimde bulunmayan...
Onlar bildirimde bulununca tekrar değişiklik yaparım.
Lamamma, Haticekar ve Gerbera1987 listeye alındı.
[FONT="]8.TAKIM 197. ETAP SONUÇLARI[/FONT]
[FONT="]AzRASILAM ( 120,0 / 120,0 / 0,0 / 0,0 % ) geri dönmek üzere ayrıldı[/FONT]
[FONT="]handerya ( 69,1 / 69,1 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]sevgilim_benim ( 61,4 / 61,0 / 0,4 / 0,65 % )[/FONT]
[FONT="]xetrax ( 63,5/ 63,5 / 0,0 / 0,00 %) [/FONT]
[FONT="]papatya89 ( 61,5 / 62,5 / -1,0 / -1,6% ) [/FONT]
[FONT="]senaygunergul ( 59,0 / 59,0 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]gulsenbasak ( 74,0 / 74,0 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]batuhanim ( 94 / 92,9 / 1,1 / 1,17% )[/FONT]
[FONT="]uruz ( 77,0 / 77,0 / 0,0 / 0,00% ) geri dönmek üzere ayrıldı [/FONT]
[FONT="]AySeCeYLin ( 63,5 / 63,5 / 0,0 / 0,00 %) [/FONT]
[FONT="]elif190 ( 62,6 / 61,9 / 0,7 / 1,12% ) [/FONT]
[FONT="]lamamma ( 87,0 / 85,2 / 1,8 / 2,07 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]haticekar (63,0 / 60,9 / 2,1 / 3,33 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]gerbera1987 (86,0 / 86,2 / -0,2 / -0,23 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]8. TAKIM TOPLAM KİLO (844,6 / 839,7 / 4,9 / 0,58 %)[/FONT]
ilginç gerçekten su içmek yerine yemeyi seçiyoruz desene..Su içmediğim zamanlar daha iştahlı oluyorum.
Doktorlar susuzluk hissinin de açlık olarak algılanıp daha fazla yemek yendiğini söylüyor.
Bende de öyle etkisi var, su içince iştahım azalıyor :)
Ama dediğin gibi ne kadar çok su içersem o kadar çok wc yolunda oluyorum, nerdeyse yarım saatte bir
Şu an sadece Şenay ile Handerya kaldı bildirimde bulunmayan...
Onlar bildirimde bulununca tekrar değişiklik yaparım.
Lamamma, Haticekar ve Gerbera1987 listeye alındı.
[FONT="]8.TAKIM 197. ETAP SONUÇLARI[/FONT]
[FONT="]AzRASILAM ( 120,0 / 120,0 / 0,0 / 0,0 % ) geri dönmek üzere ayrıldı[/FONT]
[FONT="]handerya ( 69,1 / 69,1 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]sevgilim_benim ( 61,4 / 61,0 / 0,4 / 0,65 % )[/FONT]
[FONT="]xetrax ( 63,5/ 63,5 / 0,0 / 0,00 %) [/FONT]
[FONT="]papatya89 ( 61,5 / 62,5 / -1,0 / -1,6% ) [/FONT]
[FONT="]senaygunergul ( 59,0 / 59,0 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]gulsenbasak ( 74,0 / 74,0 / 0,0 / 0,00% ) [/FONT]
[FONT="]batuhanim ( 94 / 92,9 / 1,1 / 1,17% )[/FONT]
[FONT="]uruz ( 77,0 / 77,0 / 0,0 / 0,00% ) geri dönmek üzere ayrıldı [/FONT]
[FONT="]AySeCeYLin ( 63,5 / 63,5 / 0,0 / 0,00 %) [/FONT]
[FONT="]elif190 ( 62,6 / 61,9 / 0,7 / 1,12% ) [/FONT]
[FONT="]lamamma ( 87,0 / 85,2 / 1,8 / 2,07 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]haticekar (63,0 / 60,9 / 2,1 / 3,33 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]gerbera1987 (86,0 / 86,2 / -0,2 / -0,23 %) yeni üye[/FONT]
[FONT="]8. TAKIM TOPLAM KİLO (844,6 / 839,7 / 4,9 / 0,58 %)[/FONT]
uruzcum listen bana fazla gibi geldi ortalama kaç kaloridir
bugün tv de gördüm bende nasıl bi diyet biraz bilgi verir misin cnmAyşecim artık kalori hesabı yapmıyorum.
Taş devri diyetine göre besleniyorum, yani işlenmiş karbonhidratları tüketmeden yaşamak :)
bugün tv de gördüm bende nasıl bi diyet biraz bilgi verir misin cnm
güzel ve sağlıklı görünüyor ama tahıl grubundan uzak durmak zor.ama vucudun tahıla da ihtiyacı var.vKısaca özetlemem gerekirse, işlenmiş karbonhidratlar, yani tahıl ve tahıl ürünleri, ambalajlı ürünlerin birçoğu yenmeyecek diyor. Nedeni ise bunların insanın kan şekeri düzeyiyle oynayarak insanı şeker bağımlısı haline getirmesi. Bunun aksine doyana kadar ( ama patlayana kadar değil) doğal ve işlenmemiş ürünlerle beslenirsen kalori olarak fazla olmasına rağmen vücuttaki yağ depolanmasına neden olan fazla insülin uyarımı olmadığı için kilo verebiliyorsun.
Bu sürecin tıbbi ve bilimsel açıklaması uzun uzadıya yapılmış, yani bir sistem diğerini etkiliyor. Bunların hepsini tek tek açıklamam zor ama beni ikna etti ve oldukça mantıklı geldi bana :)
Et ve et ürünleri, sakatatlar, yoğurt, meyve-sebze, kabuklu kuruyemişler vs yenebiliyor.
Buna karşılık tahıl ve tahıl ürünlerini tamamen kesiyor ya da ilk aşamada mümkün olduğunca azaltıyorsun.
Çünkü meyve ve sebzelerde doğal karbonhidrat var ve bu insan için yeterli :)
Ben bu diyetin uzun süreli uygulanabileceğine inanıyorum.
Karbonhidratın tamamen kesilmesi ya da hayattan çıkarılması zaten mümkün değil çünkü yağ yakım reaksiyonunu başlatan karbonhdratlardır, yani karbonhidratların aktive etmediği bir yağ yakımı söz konusu olamaz.
Burada ne yağ ne kaarbonidrat ne de protein vs kısılmıyor ya da tamemen hayattan çıkarılmıyor sadece karbonhidrat kaynakları değişiyor. Daha önceden sağlıksız kaynaklardan, işlenmiş ve bileşik bir hale gelmiş olan sanayi mamülü karbonhidratlar yerine daha doğal kaynaklardan alım yapılıyor.
Meyvede, sebzede bizim ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayacak kadar karbonhidrat var.
Hatta yoğurtta, sütte vs de bile karbonhidrat var.
Sanayi toplumu olduğumuz için karbonhidratın gerektiğinden fazla tüketiyoruz, asıl tehlikenin bu olduğuna inanıyorum ben, hem de basit şeker şeklinde alım yapıyoruz.
Koroner kalp hastalıklardan tutun da panikatak, erken ergenlik, depresyon vb çağımızın tüm hastalıklarının nedeni işlenmiş ürünlerde bulunan mısır şurubu ya da bildiğimiz şeker pancarı şekeri.
Bugün sanayi şekerine yasal uyuşturucu deniyor, ben bunu kendimde de fark ettim, yemediğim zaman yoksunluğunu her şeyden çok hissediyorum, oysa vücut için hiçbir besleyici özelliği yok.
gerbera bilgiler için teşekkürler cnm
brokilimi yedim... şimdi canım çikolata istiyo ama yemeyeceğim belki ielrleyen saatler de 1 nescafe içerim
Kısaca özetlemem gerekirse, işlenmiş karbonhidratlar, yani tahıl ve tahıl ürünleri, ambalajlı ürünlerin birçoğu yenmeyecek diyor. Nedeni ise bunların insanın kan şekeri düzeyiyle oynayarak insanı şeker bağımlısı haline getirmesi. Bunun aksine doyana kadar ( ama patlayana kadar değil) doğal ve işlenmemiş ürünlerle beslenirsen kalori olarak fazla olmasına rağmen vücuttaki yağ depolanmasına neden olan fazla insülin uyarımı olmadığı için kilo verebiliyorsun.
Bu sürecin tıbbi ve bilimsel açıklaması uzun uzadıya yapılmış, yani bir sistem diğerini etkiliyor. Bunların hepsini tek tek açıklamam zor ama beni ikna etti ve oldukça mantıklı geldi bana :)
Et ve et ürünleri, sakatatlar, yoğurt, meyve-sebze, kabuklu kuruyemişler vs yenebiliyor.
Buna karşılık tahıl ve tahıl ürünlerini tamamen kesiyor ya da ilk aşamada mümkün olduğunca azaltıyorsun.
Çünkü meyve ve sebzelerde doğal karbonhidrat var ve bu insan için yeterli :)
Ben bu diyetin uzun süreli uygulanabileceğine inanıyorum.
Karbonhidratın tamamen kesilmesi ya da hayattan çıkarılması zaten mümkün değil çünkü yağ yakım reaksiyonunu başlatan karbonhdratlardır, yani karbonhidratların aktive etmediği bir yağ yakımı söz konusu olamaz.
Burada ne yağ ne kaarbonidrat ne de protein vs kısılmıyor ya da tamemen hayattan çıkarılmıyor sadece karbonhidrat kaynakları değişiyor. Daha önceden sağlıksız kaynaklardan, işlenmiş ve bileşik bir hale gelmiş olan sanayi mamülü karbonhidratlar yerine daha doğal kaynaklardan alım yapılıyor.
Meyvede, sebzede bizim ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayacak kadar karbonhidrat var.
Hatta yoğurtta, sütte vs de bile karbonhidrat var.
Sanayi toplumu olduğumuz için karbonhidratın gerektiğinden fazla tüketiyoruz, asıl tehlikenin bu olduğuna inanıyorum ben, hem de basit şeker şeklinde alım yapıyoruz.
Koroner kalp hastalıklardan tutun da panikatak, erken ergenlik, depresyon vb çağımızın tüm hastalıklarının nedeni işlenmiş ürünlerde bulunan mısır şurubu ya da bildiğimiz şeker pancarı şekeri.
Bugün sanayi şekerine yasal uyuşturucu deniyor, ben bunu kendimde de fark ettim, yemediğim zaman yoksunluğunu her şeyden çok hissediyorum, oysa vücut için hiçbir besleyici özelliği yok.
Paylaşım çok güzel olmuş uruz.
Benim bugünkü listem;
Sabah
1 Bardak tek şekerli süt
1 sandeviç ekmeği arasına
3 dilim kaşar
3 dilim domates
2 dilim salam
1 marul yaprağı
4 dilim salatalık
Saat 1 de 1 ortaboy elma
Saat 3 de 1 ortaboy elma
Saat 4 te 1 ceviz - 2 hurma
Akşamda yine çorba içeceğim
yanında 1 kase yoğurt
bende yediklerimi yazim
aksam
bir tane cupra balik firinda
bol yesil salata
al bir de burdan yak uruzcum daha neler öğreneceğiz aslında doğru eskiden bebekler sapasağlam doğardı hemde tarlada bahçede çalışırken şimdi anne karnında bile tehlikede bunun tek sebebi yediklerimiz!! yani şu işlenmiş gıdalar :26:
ben bugün çok iyiyim (maşallah reglim ilk günü olmasına rağmen :90:)
ama kalorimi hesaplayamıyorum ya site hata veriyor
Paylaşım çok güzel olmuş uruz.
Benim bugünkü listem;
Sabah
1 Bardak tek şekerli süt
1 sandeviç ekmeği arasına
3 dilim kaşar
3 dilim domates
2 dilim salam
1 marul yaprağı
4 dilim salatalık
Saat 1 de 1 ortaboy elma
Saat 3 de 1 ortaboy elma
Saat 4 te 1 ceviz - 2 hurma
Akşamda yine çorba içeceğim
yanında 1 kase yoğurt
bende yediklerimi yazim
sabah
domates salatalik ve bol yesillik yedim
maydonoz ve dere otu vs
2 kepekli ekmek
1 kupa 1 sekerli cay
1 yumurta
ara
yesil elma
öglen
1 kase tarhana corbasi
1 kase yogurt
yagsiz makarna 1 tabak
ara
1 muz
1 mandalina
aksam
bir tane cupra balik firinda
bol yesil salata
ara
portakal yerim büyük ihtimal ve bugünü kapatirim
2 litre su
60 dakika pump it up (spor)
20 dakkika yürüyüs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?