- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
♡♡♡♡♡♡
8. TAKIMA SAĞLIKLI VE KEYİFLİ KİLO VERMELER DİLERİM.
seaBahAR
8. TAKIMA SAĞLIKLI VE KEYİFLİ KİLO VERMELER DİLERİM.
seaBahAR
"Her üyenin, yarışma kurallarını içeren Karar Defterini okuması zorunludur.
Kararların güncel hali her zaman son mesajdır."
Takım Kaptanı; DilaBg
Kaptan yardımcıları; Yena & serenalar & MissERE
8.TAKIM KURALLARI:
- Her üye günde en az 5 mesaj yazmak zorundadır. Bunlardan biri de kendini ve takımı motive edecek diyetle alakalı bir yazı yada resim olabilir
- Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini sürelerini bildirmeli ( spor zorunlu değil ama yapılırsa hedefe daha çabuk ulaşılacağını unutmamalı )
Menü bildirirken gün belirtik @missERE arkadaşımızı etiketliyoruz ( Kaptan Yardımcısı )
Yapılan sporlar da varsa dakikasını belirterek @serenalar arkadaşımızı etiketliyoruz ( Kaptan Yardımcısı )
- Her cuma kilo bildirim günüdür; Her üye o gün en geç saat 12.00ye kadar bir önceki haftanın kilosuyla birlikte o günkü kilosunu bildirmekle yükümlüdür.
Verilen kilonunda yüzdesini hesaplayarak bildirim yapmalıdır;
Örneğin;
Geçen hafta 75 kg
Bu hafta 74,3 kg
Fark; 0,7 kg
Yüzde; 0,93%
Yüzde hesabı şu şekilde ;
Verilen kilo / geçen haftanın kilosu x 100
- Yeni gelen Üyeler ancak 3.cü cuma bildiriminde listeye dahil olabiliyorlar ( yeterli paylaşım olmaması durumunda kaptan o süreci erteleme hakkına sahiptir )
- Cuma sabahı bildirim yapılamayacak durumlarda bir gün önceden bildirim yapılabilir ( Pazartesileri de kontrol tartısı var bu bizim takım içinde sadece Haftasonunu kaçamaksız geçirmek adına yapılan bir uygulama yapılması mecburi değil ancak çok etkili olduğu için kesinlikle herkes yaparsa daha sağlıklı ilerleyebiliriz )
- Bildirim günü bildirimini zamanında yapmayan bildirimsiz olarak not edilecektir ancak 3.cü bildirimsizlikte takımdan diskalifiye edilecektir
- Cuma yarışmasına katılanların o sene içinde 2 kere izne ayrılma hakları vardır İzne ayrılan üye en erken 2 hafta sonra dönebilir listeye.
- Takım içinde yazışmalarda motive edici olacak şekilde ilerlemeye dikkat edilmeli hakaret ve küçük düşücü ifadeler kesinlikle kabul edilmiyor
- Hafta içi düzenli takıma uğramayan ve sadece cumadan cumaya bildirim yapan arkadaşlar daha önce mazeret bildirmedikleri taktirde uyarı alır 3.cü uyarıda üzülerek de olsa yarışma dışında kalır
- Takıma gelen her yeni üye yukarıdaki şartları “okudum kabul ettim” diye beyan etmek zorundadır.
- Takıma yeni dahil olan arkadaşlarımızın Kaptanın not etmesi için Başlangıç kilolarını ve hedeflerini, daha önce cuma yarışmasında yarışmışlığı varsa belirtmesi gerekiyor
Bu takım içi motivasyon için önemlidir.
Motivasyon ve Hareketi arttırmak için Yapılan Sporları Puanlama durumu devreye sokuyoruz
SPOR SÜRE/ADET PUAN
- HIIT Cardio dk 5 Puan
- Jillian dk 4 Puan
- Eliptik dk 4 Puan
- Koşu dk 4 Puan
- Yüzme dk 4 Puan
- Zumba dk 3.5 Puan
- Cardio dk 3.5 Puan
- Leslie dk 3 Puan
- Bisiklet dk 3 Puan
- Plates (orta seviye) dk 3 puan
- Tempolu Yürüyüş dk 2,5
- Normal Yürüyüş dk 1 puan
- İp Atlama 5 tanesi 1 puan
- Egzersiz (Bölgesel Hareketler : Mekik, şınav, squat, kol bacak benzeri hareketler ) 10 tanesi 1 Puan
Dakika başına verilen puanlar bunlar mesela 30 dakika yürüyüş yapan x 3 Puan olarak düşünülürse 90 puan almış olacak haftanın sonunda artık toplam kaç puan olacağını göreceğiz
Metabolizmayı hızlandıracak çay tarifi;
Buda herkesin kendi beslenmesine ek olarak ufak bir takviye olarak yapılabilir kolay ulaşılır olması açısından buraya yazayım
2 Litre suya;
2 adet kabuklarıyla dilimlenmiş yeşil elma ( yoksa sarı da olur )
2 adet limon ( sıkıp kabuklarınıda ekliyoruz )
1 çubuk tarçın
3 - 4 tane karanfil
3 - 4 tane karabiber ( yoksa tozda olur bir miktar )
1 ufak parça zencefil
Bütün malzemeleri elmalar iyice yumuşayana kadar ağzı kapalı bir şekilde haşlıyoruz süzdükten sonra dilediğiniz gibi içebilirsiniz
Diyetisyenin ölçümlerinde yağ yaktığı ıspatlanmış ve hiç bir zararı yok
Yağ yakımın Hızlandıracak Meze ; Özellikle bildirim önceleri tavsiye edilir
( Diyetisyen Tavsiyesi ve kesinlikle vücudun yağ yakımını hızlandırıyor )
1 adet yemeklik kabağı Rendeliyoruz ( ince tarafıyla )
Sonra bir güzel iki elimizin içine alıp iyice suyunu sıkıyoruz
1 kase Yoğurtla karıştırıp ( ben mutlaka sarımsak ekliyorum öyle çok daha lezzetli oluyor ) birde bol Nane ekiyorum
İsterseniz çok az su ekleyip sulandırabilirsiniz ama ben o şekilde daha çok seviyorum ve daha uzun süre tok tutuyor
Kabak zaten yağ yakımına yardımcı ama çiğden olunca çok daha faydalıymış hatta geçen yaz o çok güzel kiloları verdiğim zamanlarda neredeyse her gün yiyordum bundan fazla yapıp bir kaç gün dolapta hazırda tutuyordum
Hatta bana diyetisyenim bunu acıktıkça yiyebilirsin hiç bir zararı yok diyor
Kabak sevmeyen biri bile normal cacıkla arasındaki farkı asla anlamayacaktır Misafirlerinize ikram ederken de çaktırmadan zayıflamaya devam etmiş olacaksınız
Birde en son bir kaç kere uyguladigim arkadaşıma diyetisyeninin verdigi yağ yakıcı bir detoks denebilecek karışım var ♡
Kesinlikle yağ yaktığı onunda ölçümlerde ispatlandigi bir karışım :)
Eğer elma sirkesi tadı rahatsız ediyorsa 1 kaşık eksik de konuşa da etkisi azalmiyor
Son düzenleyen: Moderatör: