• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 Haftalık hamileyim kesenin içinde bebek harici bişey var :(

Aynen dr bana da yetersiz geldi. Iyi bi dr. değil gibi sanki

Yani sonuçta bir candan bahsediyoruz.
Bu kadın da doğurmak istiyor.
Sırf uğraşmamak için yapanlar var böyle.
Halbu ki 2016 yılında tıpın geldiği seviye belli.
Bebeklere anne rahmindeyken bile ameliyat yapılıyor artık.
Olmadı yurtdışına kadar giderdim ben olsam ama ülkemizde yapılmayacak bir şey olduğunu da sanmıyorum.

doktorumdan memnunun bölgenin en iyisi hatta alttan muayene etmeyi pek istemiyor son çare sizden müsade istiyo eğer siz izin verirseniz muayene ediyor , renkli ultrasyondan sonra kendisi de alttan muayene edince kalp atışını aldı. doktorumuz alakalı bir sıkıntımız yok yanlış aktarmış olabilirim

Alttan muayene için izin istemesi iyi olup olmadığını göstermiyor ki.
Zaten olması gereken bu, hangisini tercih ettiğinizi sorması.
Eğer uygun olan alttan muayene etmekse onu önermesi.
Bana güven vermezdi eğer doktorum bir komplikasyonda böyle hemen "aldıralım" dese.

şuan zaten bir profesor takibindeyim Perinatoloji uzmanı - problemli gebelik yani
Rabbim korktugundan emin kilsin canim. Bol dua et insallah. Allah in dedigi olur sonunda. Sen sadece arasirmani yap dua et teslim ol. Doktor degistir derken aslinda kastettigimiz bir de baska gozlere baska deneyimlere goster. Birakma yine bu doktoru ama bu isler tecrube. Ne kadar cok vaka gordu ise doktorlar okadar rahatlatici ve guvenle yaklasiyorlar. Hangi ildesin bilmiyorum ama yine de en azndan 1 kisi daha gorsun.

Allah yardımcınız olsun sağ salim hayırlısııyla kucağınıza alırsınız inşallah.

Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım, zamanla küçülerek yok olacak diye biliyorum. Herşey Rabbimin kudret elinde,ssglikla dogsun hayırlı evlat olsun insaAllah

Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım, zamanla küçülerek yok olacak diye biliyorum. Herşey Rabbimin kudret elinde,ssglikla dogsun hayırlı evlat olsun insaAllah

Allah sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin. Merak ettigim diger 2 kurtajin sebebi neydi? Doktor kistten supehelendiyse birlikte degerlendirilebilecek bir konu mu? Ilgisi var mi yani

Allah sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin. Merak ettigim diger 2 kurtajin sebebi neydi? Doktor kistten supehelendiyse birlikte degerlendirilebilecek bir konu mu? Ilgisi var mi yani
biri tüp bebek sonrasıydı kese oluştu ama içi boştu , ikincisi ise dış gebelikten dolayı , 31 yaşındayım ilk defa kist görüldü

Benimde bir tanigimda oldu, butun dr lar aldirmalisin demisti yanliz bir dr da demis ikiz gebelikmiss ama biri gelismedigi icin kesesi diger bebege yapismis buda pek bi sorun degilmis umarim seninde oyledir cnmmm .

Şimdi araştırdım biraz.
Türkçe bir şey bulamadım
Ancak İngilizce bir sürü kaynak çıkıyor
Fibroid olabilirmiş, ya da sağlıklı gelişmeyen ikinci bir gebelik
Ancak yorumlardakilerin hiçbirisi aldırmamış
37 haftalık doğar en kötü denmiş mesela birisine
Ya da bir diğerinde o kitleyi almışlar ve sağlıklı bir doğum yapmış

Neden hemen aldırın diyorlar ki ya
Böyle bir çözüm önerisi olmalı doktorun?
Ne yazık ki doktorlarımızın çoğu hep kolayına geldiği gibi davranıyor. Hamilelikte sıkıntı varsa kürtaj, doğum zor olacaksa sezaryen gibi... hatta normal doğuma bile sırf hızlı olsun diye müdahale ediyorlar. Ne zaman sağlık düzenlemeleri yapılacak merak ediyorum...

Ne yazık ki doktorlarımızın çoğu hep kolayına geldiği gibi davranıyor. Hamilelikte sıkıntı varsa kürtaj, doğum zor olacaksa sezaryen gibi... hatta normal doğuma bile sırf hızlı olsun diye müdahale ediyorlar. Ne zaman sağlık düzenlemeleri yapılacak merak ediyorum...

Katılıyorum.
Sezaryen de doğal olan değil ama istek üzerine bile yapıyorlar :KK45:
Yurtdışında bu kadar kolay değil

doktorumdan memnunun bölgenin en iyisi hatta alttan muayene etmeyi pek istemiyor son çare sizden müsade istiyo eğer siz izin verirseniz muayene ediyor , renkli ultrasyondan sonra kendisi de alttan muayene edince kalp atışını aldı. doktorumuz alakalı bir sıkıntımız yok yanlış aktarmış olabilirim
Alttan muayene etmemesi iyi bir sey degil ki. belki doktorubuz erkek utaniyorsunuz filan. ama gebeligin ilk aylarinda alttan muayene elzem. hem daha iyi bilgi veriyor . belki size ikk kalbi atmiyor dediginde alttan etmedigi icin goremedi. bu ciddi bir hata sayilir . ben avrupada yasiyorum. doktorlar ilk 3 ay sadece alttan bakiyorlar . daha iyi sonuc veriyor diyorlar.burada gebellikle ilgili doktorlar daha iyi.... mutlaka baska doktora gorunun aldirmayi aklinizdan gecirmeyjn... zaten sagkiksiz bir gebekikse bir sekilde o dusecektir ya da kalbi duracaktir... size isaret gonderir... yanindaki kitle ne bilmiyorum ama vaddir ins bir caresi ... cok beklemissiniz umarim sagkikla ilerler ve saglicakla kucaginiza alirsibiz.uzulmeyin.dua ve sabir ve sadaka ile Allatan yardim dileyib..Zordur bebegim yok henuz anlayamiyorum ama hissediyorum... Allah cok ama cok yardimciniz olsun

Boyle bir sey yasamadim ama bence de baska doktora gorunmelisiniz. Ben de yurtdisinda yasiyorum, ilk 3 ay alttan muayene yaparlar. Problemli gebelikler gecirmissiniz, alttan bakmayip direk kalbi atmiyor demesi hata bence, isini saglama alip alttan bakalim her seyden emin olalim demeliydi cunku ilk 3 ay alttan muayeneler daha net sonuc verir. Son anda baskasi bakmasa ne olacakti belki sglikli bir bebege kurtaj yapilackti. Ins saglikla alirsin bebegini kucagina.

merhaba arkadaşlar . Bugün kontrolüm vardı. günün güzel haberi bebek çok iyi 12mm olmuş 145 kalp atımı var. ama o kitle aynı ölçülerde orda duruyor. 2 hafta sonra ya tekrar istedi doktorumuz....

Back